sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Uudet tuulet.

Pakko sanoa, että "Uudet tuulet" on ehkä kulunein blogiotsikko ikinä! Mutta käytänpä sitä silti, sillä se nyt vaan kuvaa seuraavia kuukausia melko tyhjentävästi.

Mä en ole blogin puolella edes kertonut, että Henkan lähtiessä viime syyskuussa Jyväskylään töihin, me laitettiin meidän asunto myyntiin. Silloin toivottiin, että asunto menisi äkkiä kaupaksi, jotta meillä olisi koko perheenä mahdollisuus asua Jyväskylässä. Asunto ei mennyt kaupaksi, eikä meitä tosiaan oltu tehty asumaan erossa viikkoja, joten Henkka sai onneksi työkuvipt järjestymään niin, että paluu Joensuuhun onnistui. Kovasti silloin mietittiin, mitä asunnon kanssa tehtäisiin. Niinkuin tulloin muistaakseni kirjoitin, haaveiltiin kumpikin omakotitalon ostosta. Todettiin kuitenkin asuntomarkkinat sen verran huonoiksi, ettei meidän ainakaan väkisin kannattaisi luopua meille niin sopivasta asunnosta. Päätettiin kuitenkin jättää asunto hiljaiseen myyntiin. Yleisiä näyttöjä järjestettiin ihan vaan pari, ja asunnonostajat pääsivät katsomaan asuntoa yksityisnäytöissä niin halutessaan. 

 Aika kului, eikä järkeviä tarjouksia tullut. Oltiin jo päätetty, että alihintaan ei asuntoa myytäisi. Odotellaan sitä ostajaa, joka maksaa asunnosta saman kuin me kolme vuotta sitten, tai enemmän. Toki tiedostettiin jo silloin, että se haave pitäisi ehkä jossain vaiheessa kuopata, jos asunto haluttaisiin saada myytyä. Onhan asuntojen hinnat kuitenkin niin alhaalla nyt. Eikä se haitannut. Oltiin tehty tulevaisuuden suunnitelmia siltä pohjalta, että asutaan ainakin mun hoitovapaan ajan tässä, ja vasta mun löytäessä työpaikan lähdetään miettimään omakotitalon ostoa tai rakennuttamista.

Ja sitten tuli se viimeisin asuntonäyttö, jossa yllättäen saatiinkin tarjous, josta ei vaan voinut kieltäytyä. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että meidän pitäisi saada asuntomme tyhjäksi huhtikuun loppuun mennessä, jotta uudet asukkaat pääsevät muuttamaan. HURJAA!

Kaikki kävi niin vauhdilla sitten lopulta, ettei oma pää tahdo pysyä mukana. Kovasti ollaan tämä viikko pyöritelty ja suunniteltu. Mietitty ja pohdittu, mitä tulevaisuudelta halutaan. Nyt alkaa olla meidän viimeiset hetket valita se meidän asuinkaupunki. Pojat ovat vielä pieniä, joten heitä ei mikään sido vielä tänne. Mulla ei ole työpaikkaa johon hoitovapaalta palata, ja graduakin voin kirjoittaa missä vain. On siis vain Henkan työ, joka aika pitkälle määrittää meidän asuinpaikan. Ja Henkka itse haaveilee kunnollisesta urakehityksestä ja vaihtoehdoista työpaikkojen suhteen. Pakkohan se on myöntää, että Joensuu on aika heikoilla työpaikkojen määrän suhteen.Aika, oikeastaan lähiviikot, näyttää mihin meidän perhe suuntaa. Onko se vuokra-asunto Joensuussa, vai kentien vuokra-asunto pääkaupunkiseudulla tai muualla etelä-suomessa? Vuokra-asunto se jokatapauksessa on. Niin paljon kuin mä sitä omakotitaloa haluaisinkin, niin nyt ei vaan ole sen aika.


44 kommenttia:

 1. Onnea uusiin tuuliin! :) Saa nähdä, missä vaiheessa meillä sellaiset koittaa. Vai olenko minä kotona lasten kanssa vielä seuraavat 5,5 vuottakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Etna! Eihän noista tuulista koskaan tiedä! ;) ne voi iskeä yllättäenkin! :)

   Poista
 2. Oo, siellä eletään siis jännittäviä aikoja! Oikein paljon onnea asuntokaupoista :) Viisaita neuvoja en osaa antaa, onneksi aika usein näyttää että miten hyvä toimia ja niillä asioilla on tapana järjestäytyä uomiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta!
   Kyllä ne asiat tosiaan aina järjestyy ja kuten sanoit, aika näyttää miten toimia! :)

   Poista
 3. Onnea kämpän myynnistä! Välillä noi muutokset tulee tosiaan nopeestikin, kun ensin asiat junnaa ikuisuuden. Oispa kiva jos tulisitte ees väliaikasesti majottumaan tänne johku lähelle! :)
  Täällä oman kämpän tarjous hyväksytty myös tänään, ja voivoi näitä talohaaveita.. kohdekin olis jo tiedossa, mut vielä ois pari muuttujaa että tarvii jännätä.:) TJ

  VastaaPoista
 4. Hurjaa! Muutoksia on tullut - ja tulee vasti tulevaisuudessakin olemaan paljon! Toivottavasti mieluisa kaupunki löytyy, jossa teille molemmille olisi nousujohteinen työ :) Tsempit tulevaan!

  VastaaPoista
 5. Oi hurjaa! Tosi kiva, että saitte myytyä :) ihan mahtavaa. Eiköhän se unelmien omakotitalokin jostain löydy kun on sen aika :)

  VastaaPoista
 6. Iik, jänskää!! Innolla odotan, että mihin vaihtoehtoon päädytte :)

  VastaaPoista
 7. Onnea uusiin tuuliin ja tsemppiä tulevaisuuden suunnitteluun! <3

  VastaaPoista
 8. Missäs teidän tukiverkot ovat? Mummot, papat, kummit ja muut lastenhoitajat? Sillä voi olla isokin merkitys etenkin sitten, kun menet töihin.
  Tänne Etelä-Suomeen tuskin kannattaa tulla kalliita vuokria maksamaan isosta perheasunnosta ennen kuin se työpaikka on tosiaan olemassa. Eli työnhakuun sitten vaan :)
  Ja sekin pitää muistaa, että vuokralla ollessa joka sentti menee vuokranantajalle eikä omaan (ja pankin) taskuun niin kuin omistusasunnossa.
  Eli toivottavasti asumiskuviot ratkeavat pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän tukiverkot ovat joensuussa ja lahdessa. Eli yksin ei jäätäisi etelässäkään! :)

   Ja toki tiedetään, että vuokralla olessa kaikki menee va:lle, mutta koetaan se nyt meille paremmaksi vaihtoehdoksi! Ollaan sitten vapaampia liikkumaan töiden ja asuntojen mukaan! :)

   Poista
 9. Vau! Onnea talokaupoista! Jänniä hetkiä eletään siellä! 😊 Jyväskylä on kyllä hyvä vaihtoehto myöskin! ;) innolla jään seuraamaan teidän ratkaisuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nella! ♡
   Niin olisi! Oisin syksyllä kovasti halunnut sinne! :D

   Poista
 10. Onnea asunnon myymisestä! :) Ei varmasti ole nyt helppoa saada asuntoa myydyksi, varsinkaan hyvään hintaan. Tsemppiä kaikkiin ratkaisuihin! Teillä on oikein muutoksen vuosi nyt :).

  -tyttöankka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tyttöankka! ♡
   Ei varmasti! Tai niin ne talousihmiset ainakin väittää! :D

   Poista
 11. Oho tulipa yllätyksenä! Mutta mahtavaa, onnea kaupoista :) tukiverkosto on toki tärkeä, mutta ollaan mekin selvitty jo monta vuotta ilman minkäänlaista verkostoa. Eli kannattaa mennä sinne, mihin haluaa, kaikki muut kyllä järjestyy! Mut mites toi Tampere? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Johanna! Tamperekin olisi kyllä kiva ;) Mutta tällä kertaa taitaa meidän tie viedä päijät-hämeen suuntaan!

   Poista
 12. Onnea asuntokaupoista! :) Ja vuokralle kannattaa hetkeksi mennä, että mieli ja ajatukset tulevan suhteen järjestyy. Me maksettiin vuosi hurjaa vuokraa Helsingissä, mutta se kannatti kun rauhassa saatiin etsiä asuntoa, jossa sitten ollaankin viihdytty enemmän kuin paremmin ja ihan parhaalla mahdollisella sijainnilla. Mielestäni ei ollut hukkaan heitettyä rahaa, vaan oli välillä ihana vaan huolettomasti, rauhassa miettiä tulevaa ilman ressiä myynnistä siitten kun sopiva koti osuisi kohdalle.

  Etelä-Suomessa (pääkaupunkiseudulla) ainakin on kova pula sossuista eli varmaan sinulle ainakin olisi töitä tarjolla, kun palaat työelämään. Mutta ihanaa minne sitten päädyttekin. Muutos on aina hyvä asia. Mielestäni ei kannata jumahtaa paikoilleen koko elämän ajaksi vaan mennä ja kokea. Jos suunta on väärä, aina voi muuttaa uudelleen kurssia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Meillä on tulevaisuus sen verran auki, että mielelläni maksan vuokraa toisen pussiin jonkun aikaa, ja saan sillä kallisarvoista aikaa miettiä ja metsästää sitä seuraavaa unelmien kotia! :)

   Niimpä. Aina pääsee takaisin! :) Ei niitä tehtyjä asioita yleensä tule kaduttua, vaan niitä tekemättömiä!

   Poista
 13. Oi mahtavaa!!!! :) ONNEA! <3 innolla jään odottamaan mihin päädytte, jos yhtään lähemmäs etelää niin me tullaan moikkaamaan! :D<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joo tulkaa! Olisi niin huippua nähdä teitä! <3

   Poista
 14. Tsemppiä suunnitteluun :) teillä on nyt tosiaan melkoisesti vaihtoehtoja mistä valita:)

  VastaaPoista
 15. Onnea asunnon myynnistä! Oon jo pitkään lukenut sun blogia ja tykkään tosi paljon.

  Mua jäi vähän vaan ihmetyttämään, miksi sitten myitte kämpän vielä, jos ei ole tiedossa minne haluatte muuttaa tai mihin työpaikkaan päädytte. Meinasin vaan, että olishan voinut myös asua nykyisessä (ennemmin kun maksaa vuokraa muille) ja myydä asunto kun asuntojen hinnat nousee ja on tiedossa mitä seuraavaksi. Mutta ei siis mitenkään pahalla jäin tätä vaan pohtimaan, varmaan teillä monia syitä, miksi teitte näin :) tsemppiä uusiin tuuliin, innolla odotan mitä ne on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla että tykkäät! :)

   Me tiedostettiin jo tätä asuntoa ostaessa, että myynti voi sitten tulevaisuudessa olla vaikeaa, sillä kyseessä on kallis neliö. Siksi haluttiin kokeilla onnea, josko saataisiin tästä hyvä hinta. Tosissamme ei ajateltu, että asunto menisi näin nopeasti kaupaksi, vaan oltiin valmistauduttu vuoden myyntiaikaan, jonka perään sitten ostettaisiin omakotitalo. Henkalla on myös jatkuvasti ollut polte pääkaupunkiseudun paremmille työmarkkinoille, ja kun sinne aukeni paikka, tuntui tämä hetki juuri oikealta lähteä vähän kauemmas töiden perässä! :)

   Toki olisi kivempi maksaa omaa pois, mutta vuokralla voidaan tehdä nopeitakin ratkaisuja ja liikkeitä uuden kodin oston suhteen! :) Parempi näin meille.

   Poista
 16. Vau, onnea myymisestä! Tosi jännittävää kun ei tiedä missä tulee asumaan, tsemppiä tulevan suunnitteluun :)

  VastaaPoista
 17. Hui! Todellakin muutoksen tuulia… Onnittelut talokaupoista! Nyt tosiaan tulevaisuuden suunnitelmia hahmottelemaan yhdessä paperille. Tsemppiä päätöksentekoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt tosiaan pitää laittaa plussat ja miinukset paperille! :)

   Poista
 18. Niiin jännää! Innolla odotetaan mihin päädytte :)

  VastaaPoista
 19. Onnea asuntokaupoista! Pk-seutu oikein hyvä vaihtoehto! ;) tsemppiä tulevaisuuden suunnitteluun! :)

  VastaaPoista
 20. tervetuloa jyväskylään ;)
  /kippuralla

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!