tiistai 10. helmikuuta 2015

Perheloma Flamingossa (ja onnistuneen kylpyläreissun tärpit taaperoperheille!)

Tammi-helmikuun vaihteessa lomailtiin koko perheen voimin Vantaan Flamingossa. Paikka on mulle ja Henkalle entuudestaan tuttu, mutta poikien kanssa ei olla käyty siellä vielä koskaan. 

Lasten kanssa matkustaessa, helppous on ainakin meille tärkeä juttu. Varsinkin kuin noita touhottajia on kaksi, ja liikkeellä ollaan usein tuplavaunuilla, tulee hotellin, huoneiden ja muun ympäristön mukautua välillä aika vaativillekin matkalaisille. Flamingon, Jumbon ja Break Sokos Hotel Flamingon monikkokestävyys on siis meidän osalta ainakin testattu ja voin suositella myös muille lapsiperheille! Tekemistä löytyy hirveästi laidasta laitaan, ja liikkuminen on leveiden käytävien ja isojen hissien vuoksi helppoa. Huoneeseenkin pääsi tuplilla helposti.Perjantaina pojat pääsivät tätinsä ja setänsä kanssa Naurusaaren sisäleikkipuistoon riehumaan, kun me tehtiin Henkan kanssa pikareissu Helsinkiin. Naurusaaren isoimpia plussia oli ihan ehdottomasti pehmustetut lattiat! Ollaan kertaalleen käyty poikien kanssa Hoplopissa, jossa näitä pehmustettuja lattioita ei ollut, ja ainakin nyt vältyttiin varmasti monelta kolhulta ja kuhmulta! Pienten leikkialue on aika pieni, ja varmasti vähän isommille lapsille Naurusaari tarjoaa vieläkin enemmän. Parin euron hinta alle kaksivuotiaalta oli kuitenkin vähintäänkin kohtuullinen, ja trampoliinit, liukumäet ja muut härpäkkeet tarjosivat pojille ihan riittävästi virikkeitä.

 Flamingon ehdottomia plussia on yhdystunneli Jumbon kauppakeskukseen! Onko oikeasti mitään kätevämpää, kuin että takit ja haalarit voi jättää hotellihuoneeseen ja kierrellä kauppoja vain sisävaatteissa? Ikeaankin on Flamingolta ihan minimini matka ;)

Kylpylän puolelle me suunnattiin vasta lauantaina. Flamingossa oli mun mielestä huomioitu lapsiperheet todella hyvin, pukuhuoneissa olevilla syöttötuoleilla! Ei tarvinnnut pelätä, että se napero karkaa äidin kuivatessa hiuksia, vaan lapsi pysyy siinä silmän alla syöttötuolissa. Samat syöttötuolit löytyi myös suihkutiloista.

Me varustauduttiin kylpyläreissuun uimavaipoilla, jarrusukilla, kylpytakeilla ja haalarimallisilla uimapuvuilla. Uimapuvut taaperolla on mun mielestä uimahousuja kätevämmät, sillä liukkaasta lapsesta saa niin paremman otteen. Uimavaipat taas on mun mielestä ihan ehdoton, enkä henkilökohtaisesti ymmärrä vanhempia, jotka ei niitä lapselle pue. Jarrusukat taas takasi pojille paremman tuntuman lattiaan, ne kun ovat monesti TODELLA liukkaat. Omat kylpytakit kannattaa myös varata lapsille matkaan. Hotelleissa harvoin on ihan pikkukoossa kylpytakkeja, ja pienelle tulee juomatauolla äkkiä kylmä. Crocsit myös messiin mukaan, ja hotellihuoneesta kylpylän puolelle siirtyminen on heti paljon kätevämpää! Pienemmälle lapselle kannattaa varata mukaan turvakaukalo, johon pienen voi laittaa lämmittelemään tai pikkutorkuille. Pesut ja rasvaukset taas voi olla kätevämpi hoitaa rauhassa oman huoneen suihkussa, iso suihkutila kun ainakin meidän poikia pelotti. Juomista ja pikkuevästä taas ei voi lapsilla koskaan olla liikaa matkassa. Rusinat, maissinaksut ja pillimehut ovat käteviä reissueväitä. Puhallettavat käsikellukkeet toimivat varmasti loistavasti vähän isommalla, meidän pojat ovat vielä niin toheloita, ettei heitä uskaltanut laskea käden mittaa kauemmaksi itsestään.

Flamingossa tykättiin myös siitä, että kylpylän puolelle sai ostettua myös Hesestä ruokaa. Uidessa ja kuumankosteassa ilmassa tulee äkkiä nälkä ja jano, ja mikä olisi parempaa kylpyläsafkaa, kuin ranskikset, pehmis ja limppari? Meillä oli pojille matkassa myös omat pillimehut ja pussisoseet, jotka sai tauolla annettua heille käteen.

Sitten se Flamingon ihan ykkösjuttu. AIKUISTEN SAUNAMAAILMA. Niin ihania kuin nuo vedestä nauttivat lapset ovatkin, on aivan ihanaa päästä saunamaailmaan, jossa ei kilju yksikään pikkulapsi. Ihan kaikessa rauhassa voi rentoutua saunoissa ja siinä ihanassa kuumavesialtaassa. Ja ottaa vaikka lasilliset skumppaa ja pari macaronssia kahviossa. Luksusta <3

Kylpyläkäyntien ehdottomia hyviä puolia on myös se, että touhutessaan itsensä rättipoikkiväsyneeksi vedessä, taaperot sammuvat pikapikaa päivällisen syötyään vaunuihin, taaten vanhemmilleen ruokarauhan. Ja kuorsaavat vieläpä aamuun asti heräämättä.17 kommenttia:

 1. Jee, kiitos tästä! Kuulostaa kivalle viikonlopulle 😊 Millaiset perhehuoneet tuolla muuten oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppu oli kyllä ihana!
   Huoneet oli aika isot, tosin levitettävän sängyn sijaan seinällä oli kaksi kerrossänkyä, jotka oli ihan liian korkealla taaperoille. Meillä oli yksi matkasänky mukana, ja sen viereen nostettiin yksi kerrossängyn patja. Meidänkään väliin kun ei lasta voinut ottaa, sillä sängyt olivat irrallaan!

   Poista
 2. Uimavaippaan liittyen haluaisin sanoa oman kantani.. Käydään meidän alle 1v lapsen kanssa joka viikko vauvauinnissa, meillä kyllä on käytössä semmoinen "kestouimavaippahousu" vai miksi sitä kutsutaankaan.. Mutta ryhmässä on myös paljon niitä, joilla tosiaan ei mitään uimavaippaa ole ja mun mielestä se on täysin ok. Uimavaippahan ei pidä pissaa sisällään, eli lapsen pissatessa uimavaippaan, niin pissa kyllä pääsee liukenemaan altaaseen.. Ja mitä siihen kakkaamiseen tulee, niin pienet lapset eivät luontaisesti kakkaa vedessä.. Esim. Uimakouluvetäjän 25v työuran aikana ikinä ei ole lapsi vauvauinnissa veteen kakannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kestopöksy voisi ollakin parempi! Me käydään niin harvoin uimassa, että oon hankkinut aina noita kerttiksiä!
   Flamingossa oli toive että kaikki pikkulapset käyttäisi vaippaa, siitä tuo lause etten ymmärrä sen käyttämättäjättämistä! :) Toki jos uimahalli ei sellaista vaadi niin voi ainakin mun puolesta jättää laittamatta! :D Tosin ite laitan mielummin varuiksi silti, eipä siitä haittaakaan ole.

   Poista
 3. Kaikissa kylpylöissä/uimahalleissa ei saa edes käyttää uimavaippaa!
  Käytiin esikoisen kanssa aikoinaan vauvauinnissa ja siellä ei saanut käyttää uimavaippaa. Ensinnäkin se uimavaippa ei ns "pidä" vahinkoa. Joka tapauksessa jos kakka tulisi vaippaan on allas tyhjennettävä yms. Muutenkin se vaippa on "iso" joten estää vauvaa/lasta liikkumasta hyvin siellä vedessä. Näin meille ohjeistettiin vauvauinnissa!

  Ulkomailla kyllä käytettiin meidän alle 2vllä uimavaippaa kun siellä sit taaperreltiin muutenkin altaan ympärillä yms.
  Sitten jo sen jälkeen jäikin vaippa pois ja oppi kuivaksi!

  Joten itse kyllä ymmärrän ettei sitä vaippaa kyllä aina käytetä siellä uimahalleissa yms. koska se saattaa olla kielletty. On myös aika harvinaista että vauva/lapsi kakkaa altaaseen. Pissaahan se vaippa nyt ei kyllä luonnollisestikaan pidä eikä vauvan pissa vaarallista ole.

  Kyllä mä sanon että aikuiset ne pahimmat siellä uimapaikoissa on; pissataan altaaseen ja uidaan meikit naamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö!? Kaikki missä me on käyty, velvoittavat sen käytön.. Varmaan sitten riippuu vähän paikasta! :)
   Eihän se vahinkoja sisällään pidä, mutta kyllä mä uskon että se ainakin ehkäisee ylimääräisen tavaran lähtemistä vaipasta! :D Ja kyllä kai aika monesta lapsesta huomaa, milloin se alkaa isompaa hätää tekemään ja ehtii sitten nostaa pois altaasta :)

   Mä tarkoitin tekstissäni sitä, etten ymmärrä miksei vanhemmat käytä lapsilla uimavaippaa, jos kylpylä sitä toivoo. :)

   Ja totta, aikuiset on vielä ihan oma lukunsa tossa...

   Poista
 4. Kiva postaus! Ollaan luultavasti lähdössä tässä piakkoin juurikin aikuisten kesken tuonne. Vaikka hotelli onkin tuttu, on kylpylä vielä kokematta.

  Uimavaippa mielipiteesi toi mieleeni jutun, jonka luin suomalaisten vesiliikuntainstituutin sivulta:
  Täytyykö vauvalla olla altaassa uimavaippa?
  Ei. Tänä vuonna Yhdysvalloissa on tehty tutkimus, jonka mukaan uimavaipat eivät sido eritteitä niin, että sillä olisi merkitystä. Tiukkalahkeiset uikkarit tai alushousut ajavat saman asian.

  Tämä siis liittyen heidän vauvauinteihinsa. Flamingossa on uimavaippapakko, mutta monessa muussa uimapaikassa ei. Lapsen mukavuutta ajatellenkin uikkarit on varmasti kivemmat ja jos vaippa ei eritteitä edes kunnolla sido, niin eikö ole ihmeellisempää, miksi joku niitä haluaisi kalliilla hinnalla lapsellaan käyttää? :)

  -juuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Juuli! :) Paikka oli kyllä ihana!
   Flamingon sivuilla toivotaan uimavaipan käyttöä ja siksi en ymmärrä sen käyttämättä jättämistä! :) Ja joo, varmaan tiukkalahkeiset toimiikin yhtä hyvin, tai jopa paremmin! Tosin ainakin meidän lahkeelliset uikkarit on niin löysär, ettei ne pitäisi mitään ylimääräistä sisällä! :D

   Poista
 5. Iii Ihanat pojat <3 Varmasti oli kivaa, flamingo on kyllä niin huippu mesta! Mäkin haluaisin pojat viedä sinne, mut sit vasta ku osaavat jo kävellä ja touhuta kunnolla. :)

  VastaaPoista
 6. Meillä testiin pääsee viikon päästä holiday club Katinkulta ja mukana pojat 4,5 ja 1v.4kk :)

  VastaaPoista
 7. Teillä on ollut tosi kivan kuuloinen miniloma! Me ollaan käyty aika monesti tuolla Flamingon viihdepuolella, Jumbosta puhumattakaan. Tosiaan, näppärästi ja kätevästi samassa niin shoppailut, ruokailut, viihde sekä yöpyminen. Reilun viikon päästä sitten tuonne ystävän kanssa, luulen että linnoittaudutaan sinne kylpylän spa-puolelle siihen ihanaan kuumavesialtaaseen lillumaan :D

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa tosi kivalta! Missä noin herkullisen näköiset ruuat?

  VastaaPoista
 9. Sinulla on kyllä niin kiva blogi, kivoja kiinnostavia juttuja, mieltä piristäviä kuvia ja ihanat pojat <3 Jään kyllä seurailemaan. ( olen lueskellut oikeastaan jo parina iltana blogiasi , mutta nyt vasta tajusin että voishan tuota lukijaksikin liittyä ;) )

  VastaaPoista
 10. On ne vaan niin vesseleitä <3

  VastaaPoista
 11. Ihana reissu teillä ollut! Ja upeaa, jatkaako teidän pienet miehet unia vaikka siirtäisitte rattaista sänkyyn? Meillä herää heti jos koittaa nostaa ja ei käy uudelleen unille moneen tuntiin. Siks tarvitsee aina nukuttaa hotellihuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jatkaa! Jos eivät vaan herää liikaa! Varovasti kun siirtää niin uni jatkuu hyvin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!