tiistai 24. helmikuuta 2015

Kodittomat

Pari viikkoa sitten käytiin koko perheen voimin allekirjoittamassa asunnon kauppakirjat ja maksamassa meidän asuntolaina pois. Ensimmäistä kertaa vuosiin, ollaankin ihan velattomia! Juhlistettiin tätä uutta velatonta elämänvaihetta sitten kakkukahveilla. Pakko oli istahtaa alas miettimään, että mitäs sitä tulikaan tehtyä ja mitä nyt tulevaisuudessa. Mitä me halutaan, missä me sitä halutaan ja miten sen toteuttaisi. Kovasti ollaan parin viime viikon aikana selailtu netin vuokra-asunto tarjontaa, soiteltu vuokranantajille ja täytelty asuntohakemuksia. Onneksi asuntotarjonta tuntuisi olevan aika hyvä, erityisesti niille isoille perheasunnoille!

Huhtikuun aikana meidän pitäisi saada tavarat kasaan ja tämä vanha koti siivottua. Edessä olisi myös yli kolmensadan kilometrin muutto toiselle paikkakunnalle. Saa nähdä miten me siinä onnistutaan! Huhtikuun aikana meidän isi nimittäin aloittaa uudet työt Helsingissä ja meillä toivottavasti on jo uusi koti Lahdessa. Äkkiä ne asiat vaan etenee, kun pääsevät vauhtiin! Parin kuukauden päästä ollaankin koko porukka lahtelaisia! Hurjaa!

Jo jonkin aikaa me ollaan pyöritelty ajatusta etelään muuttamisesta. Mä itse olen kotoisin Päijät-Hämeestä ja edelleen mun koko suku asuu siellä. Henkkakin on aina tykännyt Lahdesta, eikä kaukaa hakenut ettei oltaisi muutettu Lahteen jo silloin meidän seurustelun alkuaikoina. Silloin päätettiin toisin, koettiin että mun opintojen vuoksi Joensuu olisi parempi asuinkaupunki. Ja se olikin. Henkkakin lopulta luki itsensä ekonomiksi parantaakseen työllistymismahdollisuuksiaan. Ja mulla opinnoissa olisi jäljellä enää se loppurutistus, gradu.

Lopulta päätös muutosta tapahtuikin yllättävän nopeasti. Ajatus heitettiin ilmoille, ja sen onnistumista alettiin selvitellä. Yllättäen kaikki kävikin helposti. Nyt me ollaan muutamien viikkojen sisällä muuttamassa Lahteen, vuokraamassa asuntoa ja asettumassa sinne asumaan. Vuokra-asuntoon me päädyttiin ihan käytännön syistä. Ei vaan tunnu järkevältä sitoutua omaan asuntoon, kun töistä, opiskeluista ja asuinpaikkakunnasta ei ole vielä varmuutta. Vuokralla ollaan aika vapaita liikkumaan nopeallakin temmolla. Onhan se hölmöä maksaa vuokranantajalle asumisesta, mutta nyt se vaan tuntuu parhaalta ajatukselta. Mulla siintää haaveissa tontin ja talopaketin osto, ja niiden hankinnassa ollaan näin vuokralla niin paljon joustavammassa tilanteessa, kuin jos asuttaisiin omistusasunnossa. Ja se, mitä moni varmasti miettii, miksi Lahteen jos kerran miehen työ on Helsingissä. Tähän päädyttiin ihan vaan rahan vuoksi. Asuminen pääkaupunkiseudulla on niin jerjettömän kallista, verrattuna vaikkapa Lahteen, ettei vaan nähty järkeväksi asunnon vuokraamista Helsingistä. Myös se, että meillä on laaja tukiverkko Lahdessa, vaikutti valintaan valtavasti. Kumpikin meistä myös tykkää Lahdesta kaupunkina. Se on kooltaan sopiva, siellä on kaikki hyvät palvelut, etäisyydet muihin kaupunkeihin ovat loistavat, ja kaupunki on kaikinpuolin hyvä lapsiperheelle. Myös rakentaminen sinne on kohtuuhintaista. Eikä rehellisesti sanoen pääkaupunkiseutu ollut meille missään vaiheessa vaihtoehto.

Nyt kovasti mietitään vielä ensi syksyä. Joko mä alan tehdä gradua, vai kuluuko syksy vielä poikien kanssa kotona. Vähän kaipaan jo töihin, mutta toisaalta nautin myös kotona olosta.. Onneksi päätöksiä ei tarvitse tehdä ihan vielä.

Seuraavat viikot tulevat siis varmasti täyttymään kirpparitavaran hinnoittelusta, kaappien siivouksesta ja uuden asunnon metsästyksestä! Tekemistä ei varmasti tule puuttumaan, mutta yritän pitää bloginkin menossa mukana!

Oikein ihanaa viikkoa teille kaikille!

29 kommenttia:

 1. Hienoa kun saitte asunnon myytyä! Tsemppiä ja voimia tuleviin viikkoihin,toivottavasti löydätte mukavan asunnon Lahdesta :) Vaikka tulevat viikot olevat varmasti työntäyteisiä,niin toivottavasti ehdit kirjoitella blogin puolelle kuulumisia. Asutaan samassa kaupungissa tällä hetkellä ja olen käynyt tekemässä löytöjä meidän pojalle teidän kirpparipöydästä ;) Kerrohan taas milloin viet tavaraa myyntiin ja mikä numero on teidän kirpparipöydällä! :) ..pääsen taas ostoksille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eiköhän se muuttostressi päädy blogiinkin! :D
   ai oot! Kiva! Nyt mulla on pöytä mammuttitorilla, oisko ollut joku 297? Tavaraa tulossa sinne vielä parin viikon ajan! :) ainakin huomenna varmaankin vien lisää tavaraa!

   Poista
 2. Oi, isoja muutoksia teillä siis luvassa! Onnea vielä talonmyynniistä ja tervetuloa tänne Lahteen takaisin!:)

  VastaaPoista
 3. Oon jo jonkin aikaa seurannu sun kivasti kirjotettuu blogia ja nyt iski huoli, mites teidän häät? Jos muutatte Lahteen? Eikös hääpaikka ollut jo varattu Joensuusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häät tanssitaan silti Joensuussa, vaikka asuinpaikka vaihtuukin! :) turha lähteä enää tässä vaiheessa uutta juhlapaikkaa etsimään.

   Poista
 4. Kovasti tsemppiä muuttopuuhiin ja ihania uusia tuulia Lahteen! :)

  VastaaPoista
 5. Paljon tsemppiä projektiin :) varmasti tavallaan tosi kiva tilanne kun on kaikki mahdollisuudet auki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Nyt voidaan valita mitä tulevaisuudelta halutaan! :) kiitos emmi! ♡

   Poista
 6. Hurjaa kuinka kaikki voi tapahtua niin nopasti. :) onnea uuteen elämän tilanteeseen. :) tuleeko kirppistavaroita myyntiin myös tänne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Henkankin kanssa puhuttiin, et eipä olisi vuosi sitten uskonut että ollaan muuttamassa lahteen ja just myyty asunto! Hurjaa! Pitää katsoa jos jotain saisin tännekin puolelle laitettua! :)

   Poista
 7. Tsemppiä muuttoon ja muuhun sählinkiin ja tervetuloa tänne Lahden kamaralle. :)

  VastaaPoista
 8. Oi, mahtavalta kuulostaa tuo paikkakunnan muutos! Ja onnea vielä asunnon myynnistä! <3 Mä kaipaisin just nyt jotain suurta muutosta meidän elämään, joten tuo teidän tilanne kuulosta ihan mahtavalta! Ehkä se mun muutos voisi olla töihin lähtö... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula !♡ on kyllä piristävää tällänen uudistus!

   Töihin vaan! Mäkin vähän ehkä kaipailisin...

   Poista
 9. Onpa kiva kuulla :)!! Joku kuukausi sitten mietin, että olisipa kiva jos asuisitte täällä niin ehdottaisin tapaamista, teihin olisi kiva tutustua! Minulla on 1,5v poika myös. En muista kommentoinko silloin asiasta vai jäikö vain ajatukseksi. Olemme muuttaneet Joensuusta tänne Lahteen 4 vuotta sitten. Tällä hetkellä meillä on oma rivari myynnissä ja aloitamme rakennuttamaan omakotitaloa kaupungin tontille. Joten tervetuloa, olisipa kiva käydä vaikka yhdessä kahvilla kun olette asettuneet, jos taaperoseuraa kaipaat! -Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisit joo laittaa kommenttia sillon! Tai muistelen joskus sellaisen kommentin saaneeni! :)

   Oi, teillä alkaa jännät ajat! Oltaispa mekin viimeistään vuoden päästä siinä tilanteessa et tontti olisi jo saatu hankittua ja rakentaminen pian alkaisi! ♡

   Tosi kiva olisi treffata! Mulla on enää tosi vähän tuttuja lahdessa, joten olisi kiva löytää uusia tuttuja! Ja pojatkin varmasti kaupailee leikkikaveria! Laitatko vaikka viestiä tonne blogin facebookkiin? Tänne noi viestit hukkuu niin helposti :/

   Poista
 10. Oi, isoja muutoksia! Hienoa, että asiat selkiintyvät! Tsemppiä asunnon etsimiseen! <3 saako kysyä, ootteko tottuneet pitkiin työmatkoihin, lahdesta helsinkiin tekee matkaa kuitenkin tovin?

  VastaaPoista
 11. Pistä tänne blogiin myyntiin myös jotain kirppistavaraa!! :) tai huutonettiin ja vinkkaat tänne,niin me osataan ostaa;)

  VastaaPoista
 12. Hei ihanaa!! Ois kiva nähdä teitä joskus Lahdessa? En oo Nettaakaan nähnyt pitkään aikaan, oltiin Netan kanssa joskus siis samassa työpaikassa. Käydään Lahdessa yhä säännöllisesti, vaikkei enää asutakkaan siellä.

  VastaaPoista
 13. Niin kiva ku tuutte! Näkee suaki useemmin ja pojat saa kyllä tulla aina hoitoo jos vaan ehin! :)

  VastaaPoista
 14. Onnea uusiin tuuliin. Lahdesta pääsee junalla niin helposti Helsinkiin ja autollakin, että asuminen ja rakentaminen sinne on varmasti niin sata kertaa järkevämpää. Me asutaan etelä-Helsingissä kerrostalossa ja välillä kattelen, et näillä hinnoilla me voitas kanssa rakentaa vähän kauemmas. Mut sit taas on täällä asumisessakin hyvät puolensa. Saa nähdä kumman hyvät puolet vie tulevaisuudessa voiton.

  Mut ihanaa, kun tulee isoja, positiivisa elämänmuutoksia. Mäkin kaipaan, vaikka just sain nää kaksoset :D.

  VastaaPoista
 15. Vau miten suuria muutoksia! Onnea velattomuudesta! Mietin jo että oletteko voittaneet lotossa, mutta selvisikin syy nopeasti. :D Tsemppiä muuttorumbaan, ei varmasti ole ihan helpoin homma muuttaa noin pitkää matkaa? Mutta onnea vielä! :)

  VastaaPoista
 16. Voih osittain jopa kateellisena teidän tilanteesta. Ihanaa että uskalsitte laittaa oman kodin myyntiin ja päättää muutosta! :) Itsellä olisi kova hinku muuttaa Seinäjoelta Tampereelle. Tuntuu kuitenkin niin kovin työläältä laittaa asunto myyntiin ja etenkin etsiä uusi asunto Tampereelta. Tampereella kuitenkin olisi melkeimpä enemmän läheisiä ja tukiverkkoa kuin täällä ja järviä&vesistöjä on kova ikävä! Niitä kun ei täällä Seinäjoella oikein ole. Se myös mietityttää että onko koko muuttorumba turhan raskasta tällä hetkellä 4,5kk vanhan vauvan kanssa.

  VastaaPoista
 17. Pidättekö silti häät Joensuussa? kun eikö teillä ollut kirkko varattu Joensuusta?

  VastaaPoista
 18. Tsemppiä muuttoon ja kaupungnvaihtoon! :) Kiva, että asiat loksahti paikoilleen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!