sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Mistä on ihana viikonloppu tehty ?

Viikonloppu alkaa olla taas taputeltu tältä viikolta, mikähän siinä on, että aina ne vaan tuntuvat menevän ihan liian nopeasti. Olen tosissani miettinyt, että sitten kun joskus työelämään taas palaan, haluaisin tehdä nelipäiväistä työviikkoa. Niin viikonloppu tuntuisi ehkä hivenen pidemmältä, ja työviikko ei olisi niin kovin raskas. Mutta kaikki aikanaan.


Pakko sanoa, että meillä oli tosi ihana viikonloppu! Mun mielestä hyvä viikonloppu koostuu yleensä aina ystävistä, perheestä, hyvästä ruuasta, pitkistä yöunista, ulkoilusta ja omasta ajasta. Tähänkin viikonloppuun mahtui nuo kaikki ja ehkä siitä syystä tämä tuntuukin niin huipulta. Hyvän ruuankin kanssa onnistuttiin pääasiassa hyvin, vaikka tämä viikko säästöviikko olikin. Säästöviikosta sen verran, että se onnistui yli odotusten! Perjantaina tosin lipsuttiin siitä vähän, sillä isi kävi hakemass ameille viikonlopuksi viinipullon. OIkeastihan tuo ei ehkä säästöviikkoon kuuluisi, mutta nyt sain Pomp de lux -kutsujen emännöinnistä suklaalevyn, joka nyt vaan huusi viiniä kaveriksi. Mutta tyydyttiin kyykkyviiniin, joten säästöähän sekin sitten vaan oli ;)

Viikonloppu tosiaan alkoi perjantaina Pomp de lux -kutsuilla, jotka pidin nyt lähes kolmen vuoden tauon jälkeen. Viime syksynäkin mulle oli kutsut varattu, mutta tultiin juuri ennen niitä kipeäksi, enkä sitten saanutkaan järkättyä. Nyt onneksi onnistui ja oli kiva monen vuoden tauon jälkeen päästä hypistelemään vaatteita. Mulla on nyt taas sellainen harmaa/navy -kausi menoss alastenvaatetuksessa, joten Pompin vaatteet sopii siihen enemmän kuin hyvin. Toisaalta, on kiva antaa niille myös uusi mahdollisuus, edellinen mallisto josta isoille vaatetta nimittäin hankin, oli mulle aika kova pettymys laadun suhteen.

Kutsuista pääsin nauttimaan ihan itsekseni, isi nimittäin vei kaikki lapset niiden ajaksi Leo's leikkimaahan. Pakko sanoa, että onhan se nyt vaan paljon mielekkäämpää noin. Oli kiva hetki olla vaan ihan itse, viime aikoina nimittäin ollaan varsinkin vauvan kanss aoltu jotenkin tosi symbioosissa. Hänellä tuntuu olevan jotenkin todella voimakas äiti-vaihe, eikä kukaan muu kelpaa jos äiti on näköpiirissä.


Kutsuilta päädyin tilaamaan lopulta vaan Justukselle, niin kävi muuten sen edellisenkin malliston kanssa, josta tilasin vasta alesta. Nyt pitää aleissa sitten kurkistaa, olisiko isoille vielä jäljellä jotain niitä mitä mietin, ainakaan vielä en nimittäin heille valikoinut mitään. Tykkäsin muutenkin enemmän niin pikkutyttöjen kuin pikkupoikienkin mallistoista. Jos omia kutsuja haluaa vielä pitää, kannatta aolla nopea! Jennillä saattaa olla ainakin tänne Lahti/Nastola -akselille muutama kutsuaika vielä vapaana! Facebookista löytyy Pomp de lux Lahti/Nastola, niin sinne vaan viestiä!

Lauantaina sitten vietettiinkin ihan vaan perhepäivää. Siivoiltiin aamupäivästä ja katsottiin leffaa takkatulen lämmössä. Iltapäiväksi sovittiin jääkävely- ja pulkkamäki treffit ystäväperheen kanssa ja vaikka jäällä aika kylmä olikin, oli ihan huippua ulkoilla kauniissa talvisäässä. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta eikä oltu muuten ainoat ulkoilijat jäällä! Jäällä menee ihana retkiluistelurata satamasta lähirantaan, jossa sitten on iso pulkkamäki. Matkaa tulee joku kolmisen kilometriä, eli aika hyvä lenkki ihan kävellenkin. Mutta kyllä sen vaan huomasi, että kevät tekee tuloaan. Vaikka jäällä vähän viileää olikin, huomasi auringosta jo, että vähän se lämmittää.


Sunnuntaina mä sain nukkua pitkään, ollaan muutenkin jaettu yöt niin, että viikonloppuyöt isi hoitaa Justusta ja mun vahtivuoro on taas arkisin. Justus heräsikin muutenkin vain kerran, eli yö meni tosi kivasti. Aamumaidon jälkeen Justus ja isi katsoivat olkkariss ahiihtoa ja mä sain vielä hetken nukkua. Tai torkkua, mutta kuitenkin. 

Sunnuntaina meillä kyläili Rasmuksen kummit, joita ollaan nähty luultavasti viimeksi syksyllä. Pitkästä aikaa oli ihan parasta vaihtaa kuulumisia ja syödä tulista bataattilinssikeittoa. Välillä harmittaa, kuinka vähän aikaa ystäville oikein on. Varsinkaan niille JOensuun ystäville, joiden kanssa treffejä on aina paljon vaikeampi järjestää. Siksi ehkä on huippua huomata, että kun joidenkin kanss avaan synkkaa, jatketaan juttua aina siitä mihin viimeksi jäätiin vaikka tapaamisten välillä olisikin aikaa useita kuukausia. Ehkä ystäville on vielä tulevaisuudessa paljon enemmän aikaa <3

Sunnuntai-ilta meillä sitten vierähtikin lasten uimakoulussa ja jäämäessä, johon lähdettiin illalla vielä vähän ex tempore. Mä olen aina ollut vähän varovainen laskija, pelkään niin mun synnytyksissä ulospäintyöntyneen(:D jep) häntäluun puolesta, että vähän kauhuissani aina seuraan noita pulkkamäkitouhuja. Nyt mäki oli kuitenkin sen verran tyhjä, että uskaltauduin minäkin! Hyppyrit oli siinä kohdin onneksi tosi vähissä, joten hauskaahan tuo vaan oli! Meidän hurjapäät tietysti laski siitä jäämäestäkin, johon en kyllä omaa peppuani uskaltanut viedä en sitten millään!

Nyt onkin enää ilta jäljellä viikonloppua ja se meillä meneekin sohvalla syödessä ja Netflixiä katsellessa. Tässä juuri odottelen että isot rauhottuvat sänkyynsä, jotta voidaan kaikess arauhass akeskittyä telkkariin. Suunniteltiin, että kokkaillaan pitkästä aikaa lämppäreitä ja juodaan se viinipullon jämä pois. Jääkaapissa olisi vielä vähän myös suklaata ja pakastimessa jätskiä. Veikkaan, että kumpainenkin tuhotaan ennen uutta viikkoa pois. 

Oikein ihanaa sunnuntai-iltaa sinne, toivottavasti teilläkin oli ihana viikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!