perjantai 23. helmikuuta 2018

Tuplien uusi huone

Uusista huonejärjestelyistä olenkin kirjoittanut jo paristi ja nyt olisi tuplien huoneen vuoro! Työpistehän blogissa vilahtikin jo viime viikolla, se näyttäisi olevan yhä edelleen iso hitti. Tänäänkin molemmat keskittyivät tekemään "läksyjä" sen ääressä.


Isojen uuteen huoneeseen jäi siellä pitkään majaillut expedit, joka on mun mielestä ihan parhaita lastenhuoneen säilytyskalusteita. Sen laatikoissa on tällä hetkellä vain poikien brion junaradan osat. Voi apua kuin niitä onkin kertynyt! Toisaalta nyt on siitä ihana hetki, että junaradasta saa tosi ison ja mahtavan ja meillä molemmat isot tykkäävätkin leikkiä sillä ihan tosi paljon. Paljon on muitakin kuin vain brion osia, onneksi ikea, woodie ja lidl käyvät niin hyvin yksiin perinteisten palojen kanssa!

Kaikki kirjat on myös säilötty tuohon expeditiin, siitä ne saa helposti napattua niin iltasaduksi kuin päivälläkin selailtavaksi. Meillä tykätään kirjoista kovasti, se ehkä onkin tuon kirjamäärän perusteella arvattavissa!

Osa stuvan kokonaisuuttahan siirtyi Justuksen huoneeseen, mutta kaapit jätettiin vielä tänne. Niistä löytyy oikeastaan lasten kaikki autot, naamiaisasut, keittiötarvikkeet, isommat junaradan osat ja lelufiguurit. Niin ja se kaikki ärsyttävä pikkusälä, jota kertyy milloin mistäkin. 


Uutena huoneeseen saapui kerrossänky*. Pojat ovat kinunneet kerrossänkyä jo pitkään ja varsinkin nyt viime kuukaudet kerrossänky on ollut monesti puheissa. He näkivät kerrossängyn kavereidensa huoneessa ja ihastuivat siihen täysin. Heidän ajatuksissaan isot nukkuvat kerrossängyssä ja pienet tavallisessa. Meidän kerrossänky on Veken kalusteen Huxie ja se on lyhyempi 165cm pitkä malli. Aika passelin kokoinen lapsille, jotka eivät kuitenkaan vielä aikoihin tarvitse täyspitkää sänkyä. Antaahan sänky myös aika kivasti lisätilaa huoneeseen, kun mittaa on se puolisen metriä vähemmän kuin tavallisessa. Myös leveys on vähän tavallista sänkyä pienempi, ei kuitenkaan isosti, sen verran että sen huomaa mutta kuitenkin niin vähän ettei se vaikuta lapsen pysymiseen sängyssä. 

Pojat ovat luonnollisesti sängystä innoissaan ja päivittäin jankataan, että milloin sänkyjä vaihdetaan päikseen. Me kun sovittiin, että joka lakananvaihdon yhteydessä myös sänkyjä vaihdetaan niin, että toinen nukkuu ylhäällä. Vielä on vähän harjoitusasteella sänkykäyttäytyminen, ja varsinkin se, ettei sängyssä hypitä tai yläsängyssä riehuta ja pelleillä. En edes oikein tajua mistä tää on tullut, sillä nukkumahuoneen ollessa erillään leikkihuoneesta, pojat eivät koskaan hyppineet sängyssä tai muutenkaan viettäneet siellä aikaa nukkumista lukuunottamatta. Ehkä se on juurikin tämä, että sänky on nyt leikkihuoneessa ja mukana näin heidän leikeissään. 


Sänky esitellään aina ensimmäisenä jokaiselle vieraalle ja molemmat ovat siitä tosi ylpeitä. Ja eihän se ihme, onhan sänky tosi hieno! Mä itse tykkään tosi paljon sängyn selkeistä linjoista ja muotoilusta. Otettiin sänkyyn myös vuodevaatelaatikot, jotka sattuivat hauskasti olemaan muotoilultaan lähes identtiset stuva-hyllyn kanssa. Laatikoiden koloset ovat vähän pienemmät kuin stuvan laatikoiden kolot, mutta muuten melkein vastaavat. Nyt sänky tuntuu istuvan huoneeseen jotenkin vielä paremmin kuin istuisi ilman noita laatikoita. 

Patjat menivät sängynvaihdon myötä vaihtoon myöskin, tosin olisivat menneet varmaan muutenkin. Patjat olivat kuitenkin olleet käytössä jo melkein kolme vuotta, joten vaihto oli paikallaan. Hankittiin uudet patjat Ikeasta ja valittiin sänkyjä viisisenttiä lyhyemmät patjat. Kaupassa mietin, että toimiikohan ideani, mutta kotona tuli todettua että valinta oli juuri oikea! Syy noihin lyhyempiin patjoihin on nimittäin se, että lapsilla on täysimittaiset peitot käytössään ja niiden petaaminen lyhyempään sänkyyn on aina ollut tosi ärsyttävää. Nyt saan työnnettyä ylimääräisen peiton patjan ja sängyn väliin, jolloin petaus on helpompaa, mutta näyttää myös tosi siistiltä. Vähän olen miettinyt sänkyihin, erityisesti alasänkyyn päiväpeittoja, mutta ainakin toistaiseksi mennään ilman. Ehkä sitten, kun lapset osaavat ne itse laittaa paikalleen?

* Veken kalusteen tuotteista on saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan. 

17 kommenttia:

 1. Tosi kiva ja käytännöllinen huone pojilla! 🙂

  VastaaPoista
 2. Meillä on 5 v ja 2 v pojat, joilla on yhteinen huone. On tarkoitus hommata kerrossänky, jotta saadaan huoneeseen lisää tilaa. Nuorempi nukkuu vielä pinniksessä, mutta pääsee itse kiipeämään ketterästi sänkyyn ja sieltä pois. MUTTA pelkään ihan hirveesti sitä että pienempi kiipeää yläsänkyyn ja putoaa sieltä. :((( Näen sieluni silmin kuinka siellä tuupitaan ja pienempi lipeää rappusista alas. Meillä kun on vielä veljesten lisäksi 4 kk neiti, niin en pysty koko ajan katsomaan perään. Eilenkin kun olin imettämässä, niin 2 v kaatoi lähes kokonaisen purkillisen maitoa keittiön matolle. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mua myös vähän hirvittää tuo kiipeily, mutta meillä toisaalta ovat jo niin isot ja tottuneet noihin puolapuihin, että oon saanut olla aika rauhassa.. Meillä on ollut sääntö, ettei yläsänkyyn mennä ilman yöpukua ollenkaan. Vaatii vielä tosi paljon muistuttelua, mutta pikkuhiljaa alkaa ainakin meillä mennä jakeluun. Toki vaatii näin alkuun itseltä tosi paljon sitä, että vahtii lapsia vähän tiiviimmin, mutta ehkä se jossain vaiheess asitten helpottaa. Voisiko tää toimia teilläkin?

   Poista
  2. Tosi hyvä idea tuo että yläsänkyyn ei ole asiaa ilman yöpukua! :) Voisi kyllä toimia. Meillä on kyllä tila niin ahtaalla, että hyvin pian on sänky hommattava. Olen vaan yrittänyt siirtää sitä mahdollisimman pitkälle, että 2-vuotias saisi enemmän ketteryyttä ja järkeä päähänsä.

   Poista
 3. Hei! Kaunis matto, mistä olet mahtanut ostaa sen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on askosta, muttei ole ollut mallistossa enää pariin vuoteen! :)

   Poista
 4. Suosittelen vetoketjullisia päiväpeittoja. Käytännölliset kerrossängyssä ja lapset saavat itsekkin helposti pedattua sängyt. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana huone. Onko nuo tuolit ikean urban juniorituolit? Oletko laittanut siihen pehmusteen?

  VastaaPoista
 6. Moi! Juurikin sama sänky mietinnässä. Saako tästä mallista kahta erinäistä sänkyä tarvittaessa 😊? Kaunis lastenhuone!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, oli sun viesti jäänyt huomaamatta mutta saa kaksi erillistä sänkyä! 😊

   Poista
 7. Hei! Millainen tuo sänky on käytössä. Nitiseekö/natiseeko? Tuntuuko tukevalta? Tällainen miellyttäisi silmää kovasti selkeälinjaisuudessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ollut tosi hyvä, oon itsekin nukkunut alasängyssä pari yötä, kun lapset on ryömineet meidän sänkyyn 🤭 ei nitise tai natise ainakaan vielä 😊

   Poista
 8. Heippa! Kivannäköinen huone. Onko tuo ikeaa tuo työpöytä? minkä niminen? :)

  VastaaPoista
 9. Saanko kopioida kuvan myynti-ilmoitukseeni kun minulla samanlainen sänky tulossa myyntiin, mutta purettu jo erillisiksi sängyiksi enkä löytänyt tiedostoistani omasta sängystä kuvaa. Helpompi myydä tavaraa torissa kun ilmoituksessa on kuva. Laitan tietenkin ilmoitukseen kommentin mistä kuva lainattu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kopioi vaan, kunhan tosiaan mainitset ettei kuva ole oma vaan pelkästään esimerkkikuva :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!