tiistai 13. helmikuuta 2018

Rahoituksesta apu auton hankintaanPostaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Santander Consumer Financen kanssa.

Tiedättehän, kuinka elämässä välillä sattuu ja tapahtuu. Elämä ei kulje aina sen suunnitellun mukaan, eikä aina osaa varautua tulevaan. Varsinkin lapsiperheessä, tuntuu että tilanteet saattavat muuttua ihan hetkessäkin. Säästäminen on usein apu näihin yllätyksiin. Kun tilillä on puskurirahasto yllätysten varalle, säästyy monilta ikäviltä yllätyksiltä. Kaikkeen ei kuitenkaan säästötkään riitä, tai niitä ei kannata joka tilanteessa käyttää. Välillä saattaa tulla eteen tilanteita, joilloin on hyvä harkita ulkopuolista rahoittajaa hankintoja rahoittamaan ja ostamista helpottamaan.

Meillä yllättävä tilanne sattui vuosi sitten kesällä, kun kolmas lapsi ilmoitti tulostaan. Meidän silloinen auto oli auttamatta meille pieni, eikä mahduttaisi siihen kolmen alle viisivuotiaan kanssa millään. Penkkejä toki siinäkin oli viisi, mutta koska kaikki lapset tarvitsisivat turvaistuimet kulkeakseen turvallisesti, oli harkittava isompaa ja erityisesti leveämpää autoa. Autonvaihto ei meillä tullut kysymykseen vaan tarvittiin jo olemassa olevan auton lisäksi toinen kulkupeli. Muutamalla tuhannella tietysti autoja löytyy vaikka kuinka, muttei haluttu laittaa rahaa vanhaan ja varusteiltaan huonoon autoon vaan haluttiin taata turvalliset kilometrit myös jatkossa.

Uusi auto olisi tarkoittanut reilua kymppitonnia käteistä, jota meillä ei säästötileillä maannut. Mietittiin vaihtoehtoja ja päädyttiin edellisen auton kohdalla hyväksi havaittuun autorahoitukseen. Autorahoitus mahdollisti meille hyvän ja uudehkon auton hankinnan, ilman takaajia tai käsirahaa. Voitaisiin jatkossakin kuljettaa lapsia turvallisessa ja varusteiltaan laadukkaassa autossa, eikä tarvitsisi "tyytyä" markkinoiden halvimpaan. Toisaalta, ei olla koskaan koettu että auton pitäisikään olla halpa ja olematon kuluerä, vaan aika selvää olisi että siihen tulisi menemään rahaa nyt ja tulevaisuudessa. Meidän arkea pyöritetään jo nyt aika autopainotteisesti, eikä tulevaisuus ainakaan ruuhkavuosien ja lastenharrastusten vuoksi sitä tule vähentämään. 

Meidän auton rahoitti Santander Consumer Finance. Suomalainen, toimintansa jo vuonna 2007 aloittanut rahoitusyhtiö. Kyseessä ei siis ole pankki tai varsinkaan pikavippifirma, vaan joustava ja luotettava rahoitusyhtiö, joka tarjoaa palveluitaan niin yksityisille kuluttajille kuin yrityksillekin. Santander Consumer Finance tarjoaa paitsi autorahoitusta, myös rahoitusta muihinkin tilanteisiin Santander lainan muodossa, joka taas on kulutusluotto. Siinäkin kiinteän kuukausierän ja etukäteen laaditun maksusuunnitelman turvin maksetaan otettu luotto takaisin. Näiden itselleni tuttujen tuotteiden lisäksi, Santander Consumer Finance tarjoaa autoileville kuluttajille All-in-1 tyyppistä vaihtoehtoa. 

Meidän tarpeisiin ja tilanteeseen Santander Consumer Financen tarjoama autorahoitus oli mitä sopivin, mutta silloin ei kylläkään myyjän kanssa tullut edes tuo All-in-1 puheeksi. Nyt luin siitä tarkemmin bloginaapurini Iinan blogista, ja palvelun helppous ja joustavuus kiinnosti kovin. Näkisin tuollaisen leasing-tyyppisen palvelun olevan omiaan juuri meille sitten seuraavan auton kohdalla. Varsinkin palvelupaketit, joissa määräaikaishuollot kuuluvat pakettiin, tuntuu äkkiseltään aika hyvältä. Mä nimittäin kaikista eniten vihaan auton omistamisessa juurikin niitä huoltoihin valuvia euroja, ne kun voi tietyissä tilanteissa olla ihan tosi kalliita!

Toinen blogikollega Coconut White -blogissaan kirjoitti aiheesta myöskin, kurkista hänen näkökulmansa tästä! 

Santander Consumer Financen sivuilta rahoitusmahdollisuuksista voi lukea tarkemminkin nettisivuiltaan. Siellä voi myös syöttää tiedot laskuriin ja testata millaisia mahdollisuuksia itselle olisi. Jos auton hankinta on ajankohtainen, kannustan kurkistamaan sen All-in-1 osion!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!