maanantai 12. helmikuuta 2018

Paluu arkeen

Ihanaa alkanutta viikkoa sinne kaikille! Meillä maanantai alkoi erityisen takkuisesti, sillä tämä lomalta arkeen palaaminen on aina yhtä hankalaa. Vähän lisätakkua tähän tekee vielä epätietoisuus meidän autosta, ja siitä millainen remontti siihen tulee jos tulee. Instassa tästä jo kerroinkin, että meidän loma päättyi vähän ikävästi, kun lauantaiaamuna kotiinlähtiessä auton moottorinvaroitusvalo alkoi palaa. Ajotietokone kertoi ongelmasta moottorissa ja pakokaasujärjestelmässä(?). Mihinkään ei autolla uskaltanut enää ajaa, moottorista kuului nimittäin tosi kummallinen ääni. Meidän onneksi ei oltu kaukana mummolasta, joten mummo ja ukki hakivat meidät ja enimmät tavaroista, kun hinausauto taas kärräsi meidän auton huollon pihaan. Lauantaina ei tietysti mikään korjaamo ole auki, joten meidän oli pakko odottaa maanantaihin.


Onneksi autoon on otettu laajempi kasko, joten sekä hinaus, että matkat kotiin saadaan korvattua vakuutuksesta. Mutta kyllähän se silti harmitti, kun suunnitelmat meni kotimatkan osalta ihan puihin. Saatiin onneksi hyvät liput junasta ja kotimatka oli lopulta oikein onnistunut. Jopa helpompi kuin autolla ajettu. Nyt vaan peukut pystyssä, että autoon tuli vaan pikkuvika, eikä meidän lomakassa kulu ihan kokonaan auton korjauksiin!

Muuten maanantai onkin mitä tavallisin, tavallaan ihana oli palailla arkeen, olla kotona ja tehdä tuttuja juttuja. Lomalta paluu on aina vähän ristiriitaista, lomailu on ihnaa, mutta silti rutiineihin palaaminenkin tuntuu tosi hyvältä! Erityisesti meidän aika tarkan rytmin lapset oireilevat aina ihan selvästi alkulomasta erilaisia rytmejä ja ympyröitä. Lomailun jälkeen onneksi palattiin aika sujuvasti tavallisiin rytmeihin ja Justuksenkin lomalla rikkoutuneet yöt palasivat ainakin kahden viimeisen yön perusteella takaisin totuttuun.

Juuri ennen lomaa, tuplille saapui kerrossänky, jonka isi kasasi eilen, poikien ollessa uimakoulussa. Eka yö kerrossängyssä vietettiin siis eilen, ja ainakin toistaiseksi yläsängyn poikakin pysyi turvallisesti sängyn puolella, ja muisti jopa aamulla kainaloon mönkiessään tulla tikkaat alas varoen. Ihan kauhean korkea kerrossänky ei onneksi ole, mutta kyllä se silti hivenen aiheuttaa mulle jännitystä. Hetki menee varmasti lapsillakin tottuessa. Justuskin vietti nyt ekan yön uudessa omassa huoneessa, joka on se isojen vanha nukkumahuone. Justukselle muutos ei toki ollut kovin suuri, huone vaan vaihtui vierashuoneesta tähän ja kun sänky pysyi samana, ei öidenkään suhteen ollut isompaa ongelmaa. 


Tämä päivä menee kuitenkin luultavasti vielä pyykkiä pestessä, kaupassa käydessä ja kasseja purkaessa. Eilinen meni kokonaan uusia huoneita somistellessa ja sisustaessa, ettei tuota matkustelun tylsintä puolta tullut lainkaan hoidettua. Onneksi oltiin kaukaa viisaita ja pakattiin likapyykit jo valmiiksi yhteen kassiin ja viikkailtiin puhtaat vaatteet jo valmiisiin kasoihin, että teorissa toi purkuhomma pitäisi olla aika piece of cake. 

Vauvakin oppi loman aikana nousemaan oikein kunnolla tukea vasten, joten nyt täällä kotonakin tavarat saavat kyytiä. Vähän mietityttää tuo telkkari, joka on tuollaiselle pienelle tuholaiselle aika optimikorkeudella. Joku barrikadi siihen eteen pitäisi saada, mutten oikein vielä tiedä mikä. Mitään uusia kalustejuttuja ei ainakaan viitsi hankkia, sillä tämä vaihe on lopulta niin lyhyt, että aika pian vauva oppii olemaan koskematta telkkariin. Myös nuo meidän portaat houkuttavat nyt vauvaa ihan toisellalailla kuin tähän saakka. Hän on hoksannut, että portaiden yläpäässä ovat isotveljet ja sinne tietysti on päästävä. Alas hän ei osaa vielä tulla ja välillä puolessa välissä alkaa hirvittää ylöskin mennessä. Eli pari päivää tässä varmaan kuluu portailla istuess avauvan seurana, kunnes hän oppii liikkumaan niissä turvallisesti. Mitään porttiratkaisuja ei edes suunniteltu hankkivamme, en tiedä saisiko niitä noihin meidän muutamaan portaaseen edes laitettua ja kun tosiaan kyse on kolmesta portaasta, ei vaarakaan ole yhtä suuri kuin täysimittaisissa. 


Mutta ihanaa alkanutta viikkoa sinne, täällä yritetään pysyä positiivisina auton suhteen. Peukut pystyyn! 

7 kommenttia:

 1. Kannattaa itselle ostaa semmoinen mittari minkä voi liittää autoon ja puhelimeen sovellus,se lukee myös mikä vika autossa on.
  meillä tuo valo onkin jo tuttua.Meidän autossa se palaa on/off meiningillä. Yleensä kuitataan se itse pois tuon mittarin ja puhelimen avulla.
  Käyty on autohuollossa,kahdessa ja eipä ne tiedä mikä autoa vaivaa.
  Kuitenkin päästöt on ok joten tuntuu joskus turhauttavalta kun ei tiedä mikä on.
  Mutta autohuollon mukaan autolla voi ajaa eikä vaikuta mitenkään ajoon.
  Pari osaakin on vaihdettu mihin tuo mittari näyttää ongelmaa mutta valo ei poistu,tai poistuu hetkeksi ja taas palaa jonkin ajan kuluttua mittaristossa.
  Toivottavasti teillä on joku pikku vika ja saatte valon pois kokonaan palamasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan tuollaisesta kuullut! Pitää mainita miehelle! :)
   Ainakin toistaiseksi valo poistui, toivotaan että pysyvästi! Toivotaan että teilläkin helpottaa auton kanssa! <3

   Poista
 2. Mikä kerrossänky teille tuli?

  VastaaPoista
 3. Todella ikävä päättää loma siihen, että auto heittää tien poskeen. Meillä kävi vähän samantyylinen, kun olin ajelemassa täällä Joensuun seudulla kotiin, niin en edes tiedä, mitä tapahtui, mutta moottori rupesi vaan reistailemaan. Onneksi soitto hinauspalveluun sai matkan jatkumaan.

  VastaaPoista
 4. Itsellä kävi samoin autolle eilen ja lähdin selvittelemään nettiin miten pitkään ja paljon rahaa muilla on mennyt korjaukseen. Meillä meni onneksi kaskoon kanssa tuo hinaus ja kotimatka. Kaikki meni kaikin puolin hyvin, kun sattui olemaan vielä torstai eikä viikonloppu.

  VastaaPoista
 5. Hyvä, että pääsitte jo sentään lähelle määränpäätänne ja mummo ja pappa pääsi hakemaan. Mekin jouduimme juuri kutsumaan hinauksen nyt viikonloppuna, kun automme vain yhtäkkiä päätti ruveta pelleilemään. Varsinkin kun minä en osaa tehdä autoilla yhtään mitään niin ajoin vain tiensivuun ja soitin apua. Onneksi sain sentään vara-auton käyttöön korjauksen ajaksi. Meillä on onneksi myös tuo kasko niin sai vakuutukseen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!