maanantai 19. helmikuuta 2018

Työpiste leikki-ikäisille

Isojen muutettua leikkihuoneeseen nukkumaan, piti huonetta muunnella hieman, jotta se soveltuisi leikkien lisäksi myös nukkumiseen. Pelkkänä leikkihuoneena toimiessaan, leluja oli paljon enemmän esillä, kalusteet oli leviteltu ympäri huonetta ja keskellä huonetta oli paljon leikkitilaa. Säilytyskalusteita oli paljon, jotta kaikki lelut saatiin sijoitettua järkevästi omille paikoilleen. 

Nyt kun huoneesta siirrettiin Justuksen huoneeseen Stuvan taso ja lelulaatikko, piti isojen huoneeseen keksiä jokin muu pöytä. Tähän saakkahan he olivat piirtäneet ja askarrelleet sen Stuvan päällä. Mietittiin, josko hankittaisiin molemmille jo kunnolliset työpöydät, niin ne olisivat sitten jo koulunalkua odottelemassa. Lopulta päädyttiin kuitenkin siihen, että koska koulun alkuun nyt kuitenkin on se pari vuotta vielä, olisi ehkä turhaa hankkia isot kalusteet huoneeseen tilaaviemään. Nyt kuitenkin pääpaino huoneen toiminnoilla on leikeissä, sillä pojat askartelevat, piirtävät ja muovailevat paljon myös keittiönpöydän ääressä.


Mietittiin myös mahdollisuutta ettei hankittaisi mitään pöytää. Voisihan ne pöytää vaativat jutut tehdä siellä keittiössäkin. Kalusteita pyöritellessä huomattiin kuitenkin, että huoneeseen jäi aika hyvä kohta pöydälle. Pöytäkin löytyi jo ennestään, se on nimittäin meidän työhuoneen pöytä, joka on aikuisen käyttöön ollut aina vähän huono. Itse tarvitsisin sähköpöydän, jotta töitä voisi välillä tehdä seistenkin. Tai jos ei sähköpöytään tule panostettua, niin ainakin kaipailen vähän laadukkaampaa kuin tuo Ikean halvin mahdollinen, jolla on vähän ikävä tapa keikkua läppäriä naputellessa. 

Pöytä olikin lopulta tosi hyvä poikien huoneeseen ja jälkikäteen ajateltuna on hyvä että se sinne päädyttiin sijoittamaan. Pöytä tuntuu nimittäin innostavan piirtelyyn paljon enemmän kuin se stuvan taso. Onko kyse sitten tuosta "isojen" pöydästä vai mistä, mutta tämän ääressä on piirretty, askarreltu ja tehty pikkulegoilla jo nyt viikon aikana enemmän kuin parin kuukauden aikana vanhan pöydän ääressä. 

Pöydän yläpuolelle sijoitettiin hyllykkö*, joka nyt toimii ihan vaan somisteiden paikkana, mutta jatkossa siihen voisi hyvin keräillä myös pikkulegoja, jotka pitäisi saada pikkuveljen käsien ulottuvilta pois.

Pöydän ja hyllykön väliin laitettiin Kärkkäiseltä hankittu seinäristikko, johon pojat saavat roikkumaan kaikkea pientä ja tärkeää. Myös kynäpurkki laitettiin siihen roikkumaan, niin se ei pyöri pöydällä muiden touhujen tiellä. Pöydän viereen laitoin varastossa pyörineen korihyllyn, johon saatiin väritys- ja puuhakirjat sekä piirustuspaperit kätevästi lasten ulottuville. Siinä ne pysyvät siististi pinoissaan, mutta ovat kuitenkin helposti otettavissa inspiraation iskiessä. Päälimmäiseen lokeroon sijoitin lapsille pari pahvilaatikkoa, joihin he saavat keräillä omia aarteitaan ja juttujaan. 

Myös tuolit löytyivät omasta takaa, ne nimittäin ovat tähän saakka olleet ruokapöydän ääressä. Hiihtolomalla isot istuivat normaaleilla tuoleilla ja halusivat jatkaa niin istumista myös kotona. Katsotaan kuinka se nyt onnistuu, ainakin toistaiseksi mennyt vielä hyvin, eikä tuoleja ole tarvinnut siirtää takaisin!

* saatu Jollyroom

6 kommenttia:

 1. Voi että siulla on kyllä silmää sisustaa ja viel käytännöllinenki :). Meillä on Eetun huone yks pommi aina :D. Pitäis varmaan ruveta ettii sisustusinspistä ja ideoita jostain (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiina! Tuosta tuli kyllä omaankin silmään tosi kiva ja on ainakin nyt hetken oltuaan ollut tosi toimiva ja mieleinen! Mutta mitä pommiin tulee, sitä se meilläkin on hyvin usein! :D

   Pinterest on hyvä, mutta musta tuntuu että inspis tulee kun on tullakseen!

   Poista
 2. Näyttää hyvältä! :) Muistelin nähneeni pojilla pulpetit eikö niitä enään ole?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli hetken aikaa, mutta toisesta jakkarasta meni yksi jalka rikki kun isi vaihtoi sen päällä lamppua. Olisi tietysti voitu ostaa uusi jakkara, mutta tuntui että ne vei muutenkin liikaa tilaa ja yksi pöytä olisi toimivampi :)

   Poista
 3. Mistä noi dinosaurukset on? Aivan ihania<3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!