sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Veli, leikitäänkö?

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kiddexin ja PlanToysin kanssa 
ja se on osa Brand Rep -postaussarjaa.

Lasten leikin seuraaminen on ollut mun mielestä ihan valtavan mielenkiintoista aina. Erityisesti kaksosuus tekee siitä jännittävää, sillä poikien leikki etenee usein kuin sanattomasta sopimuksesta. He tietävät toisen ajatukset jo ennalta, leikkivät samaa leikkiä neuvottelematta ja tietäen aina, mitä seuraavaksi tapahtuu.Pitkään pojat leikkivät vieretysten samaa leikkiä mutta itsenäisesti. Nyt mukaan on tullut vielä vahvemmin vuorovaikutus ja leikin tarinallinen kerronta. Leikkeihin ammennetaan tarinoita paitsi meidän arkielämästä myös paljon telkkarista ja lastenohjelmista. Valtaosa leikeistä on hyvin poikamaisia, sillä leikeissä seikkailevat supersankarit, ryhmähaut, monsterikoneet ja dinosaurukset. Ajetaan junilla, autoilla, rekoilla ja kaivureilla. Paljon leikitään myös ihan tapahtumaleikkeja. Kokataan keittiössä, retkeillään eväiden kanssa saunassa ja leikitään muumimaailmaa. Vauvanhoitoakin on erityisesti Justuksen syntymän jälkeen tullut leikkeihin. Pojat ovat äiti ja isi, heillä on Justus-vauva, jolle vaihdetaan vaippoja ja puetaan vaatteita. Välillä istutaan penkille imettämään ja sitten ajetaan autolla kylään. Isi ajaa aina ja äiti istuu rahapussin kanssa vieressä. 

Vaikka kotileikkejäkin löytyy, ovat juna- ja autoleikit tällä hetkellä suosituimpia. Ehdoton ykkösleikki on junaradan ja automaton yhdistelmä, jolloin leikissä yhdistyy monta eri osa-aluetta. Usein radan varrelta löytyy niin maatilaa, muumitaloa kuin vahtitorniakin. Junat ajelevat ympäriinsä, ottavat matkustajia kyytiin, kolaroivat ja väistelevät radan varrella asuvia dinosauruksia. Joskus silta sortuu ja Ryhmä Haut rientävät apuun. Maatilan eläimet taas pääsevät välillä retkelle muumitaloon ja halaamaan muumeja. Välillä taas muumitalo on liekeissä ja apuun tarvitaan, ketäs muuta kuin Ryhmä Hau:ta.

Uutena osa-alueena leikkeihin on tullut erityisesti tämän Kiddexiltä saadun PlanToysin nosturin myötä työmaaleikki. Pojat rakentavat automaton viereen työmaan, jossa nosturi siirtää palikoita paikasta a paikkaan b. Tiet on suljettu nosturin lähelta ja poliisi ohjaa liikennettä. Synttärilahjaksi saatu kaivuri kaivaa työmaalla maata ja nosturi siirtelee maasta nousevia kivenjärkäleitä sivuun.


Tuo nosturihan vei varsinkin Rasmuksen sydämen jo Lapsimessuilla Kiddexin-pisteellä. Se on osa PlanToysin ekologisten lelujen sarjaa ja valmistettu tuotteille tyypilliseen tapaan kierrätyskelpoisista materiaaleista, sekä kumipuusta joka ei tuota enää lateksia. Leluissa käytetyt värit ovat myrkyttömiä kasvivärejä ja materiaalit luontoystävällisiä. Nosturi taas tukee lasten kehitysta tarjoamalla pikkusormille useamman renkaan, joilla nostokurkea siirrellään. Se pyörii akselinsa ympäri ja pinsettiotteella käsitellään nosturin kauhaa, jotta siihen saadaan tavaroita roikkumaan. Lelu on kaunis osa lastenhuonetta, ollen samalla jatkuvalla käytöllä lasten leikeissä. 


Nostokurjen mukana tulee muutamia pikkuleluja, esimerkiksi pienet puu-ukot käyttämään nosturia ´, sekä aidat työmaan rajaamiseen. Lelu on jämäkkä, eikä tunnu kärsivän kovastakaan kohtelusta. Voitte vaan kuvitella, millaista käsittelyä lelu välillä saa sitä käsittelevältä vauhtiduolta. Mutta tämä on ihana, ja luultavasti periytyy vielä jossain vaiheessa Justuksenkin leikkeihin. 

Parasta muuten näissä lasten leikeissä on, että itsekin pääsee rakentelmaan ja suunnittelemaan leikkiympäristöjä. Tai kai siellä joku muukin innostuu aina vähän liikaan rakentelemaan erilaisia junaratoja ja leikkikokonaisuuksia? Välillä tekisi mieli itsekin heittäytyä heittäytyä osaksi leikkia ja uppoutua leikin vietäväksi! Mutta pojat usein ilmoittavat radan valmistuttua, että nyt voit äiti mennä pois. :D

Millaisia leikkejä teillä leikkivät 3-4 vuotiaat?

* Nosturi saatu Kiddexiltä

4 kommenttia:

 1. Tosi kiinnostavaa lukea teidän poikien leikeistä. Vaikuttaa todella mukavalta leikit, ja aina on leikkikaveri se on plussaa kaksos lapsissa! 😊 seuraan sun blogia päivittäin, tästä tullut aamu rutiini. 🤗👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä huippua että leikkikaveri löytyy aina! <3 Ihana kuulla, kivaa aamua sinne! :)

   Poista
 2. Kiva postaus poikien leikeistä!! Kysyisin että mistä tuo matto on? Ja minkä kokonen? Uuteen kotiin päästään ihan kohta ja pikkumiehen huoneeseen tuommoinen pitäisi hankkia. 😊
  -SaraKe-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on pari vuotta sitten ostettu H&M:ltä. Koko on 130x90 aika sopiva koko automatoksi! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!