torstai 20. heinäkuuta 2017

Niin lomalla !

Sitä täällä tosiaan ollaan! Ihan täysin lomalla, vielä tämän viikon. On aika hassua kuinka lomalta omakin oleminen tuntuu, kun jatkuvasti on yksi käsipari lisää lasten kanssa. Vaikka meillä onkin superosallistuva isi myös arjessa, on se vaan ihan toista vetää päivät läpi kahden aikuisen voimin, ihan alusta loppuun. Koko loma onkin pyhitetty oikeastaan vaan lapsille ja perheelle. Käytiin toki kaksin hääpäivän kunniaksi syömässä, mutta aika kova ikävä tuli varsinkin tuota pienintä vesseliä. En vaan taida vielä olla ihan valmis jättämään häntä pitkiksi aikaa hoitoon. Eikä onneksi tarvitsekaan.

Tää lähes neliviikkoinen on kyllä ollut siinäkin mielessä huippua, että kun meitä on kaksi vanhempaa arjessa kaiken aikaa, on kaikille lapsille paljon paremmin aikaa. Isotkin ovat saaneet ihan toisellalailla huomiota ja sen on kyllä huomannut käytöksessäkin. Riehumista ja kiukuttelua on paljon vähemmän, kun toinen syli on aina vapaa heillekin. Vaikkakin, pieni kaipuu arkitouhuihin on jo, sillä lomailu on niin kovin aikatauluttamatonta, että kaltaiselleni kontrollifriikille tämä alkaa jo ottaa koville!


Ja me on kyllä touhuttu lomalla vaikka mitä kivaa, tosin viime vuodestakin on sen verran opittu, ettei joka päivää olla täytetty ohjelmalla, vaan ollaan muistettu myös rauhoittua. Mieleenpainuvinta varmaan meidän kaikkien mielestä oli reissu Muumimaailmaan, siitä puhutaan edelleen ja puhutaan varmaan vielä piiiitkääään. Lapset haluaisivat lähteä jo heti huomenna uudelleen, eivätkä oikein ymmärrä ajanmäärettä ensi kesänä. Joka päivä tiedustelevat, onko nyt jo se ensi kesä. 

Paitsi lasten ehdoilla, on meidän lomaan mahdutettu myös kivoja menoja meille aikuisille. On käyty asuntomessuilla koko perheen voimin, niin hurjalta kuin se kuulostaakin! Mutta meillä meni tosi kivasti, pojat ovat selkeästi messujen kestokävijöitä myös tulevina vuosina! Isovanhempien avustuksella, myös me vanhemmat on saatu kahdenkeskistä aikaa niin ihan vaan kaksin kuin sitten kaveripariskuntien luona kyläillessä. Ystävät on kyllä ihania, poden ihan kamalan huonoa omaatuntoa siitä, kuinka vähän heille on viime kuukausina ollut aikaa!Mutta nyt täällä jatketaan vielä hetki lomailua! Palaillaan meidän lomatouhuihinkin sitten tarkemmin ensi viikolla! 

Ihanaa heinäkuuta kaikille! 

4 kommenttia:

 1. Miten liikuitte pienimmän kanssa asuntomessuilla? Meillä 8kk ikäinen ja mietin että pääseeköhän rattaiden kanssa miten liikkumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rattailla pääsee talojen eteen kyllä tosi hyvin, mutta sisälle tietysti ei. Suosittelen jotain kantovälinetta mukaan! :) Meillä oli manducassa vauva oikeastaan koko ajan.

   Poista
 2. Meillä on Eetulla ihan sama tuon ajankäsityksen kanssa,jos sanoo vaikka että ensi kuussa niin saattaa joka päivä kysyy "joko on ensi kuu" :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Sama juttu! Ja eniten käyttävät määreitä, iltapäivällä, aamulla ja viikonloppuna, vaikkei aina menekään ihan oikein :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!