perjantai 21. heinäkuuta 2017

Positiivisuuden kautta

Tiedättekö ne päivät, kun aamuun herää jo kiukkuisena. Takana ehkä huonosti nukuttu yö, vauvan vaippa on falskannut, isot on heränneet ihan liian ajoissa, eikä kaapissa olekaan maitoa kahvin sekaan.

Ne päivät kun haluiaisi vaan työntää korvatulpat korviin ja laittaa pään tyynyyn. Vetää peiton pään yli, ettei isojen tappelu ja vauvan huuto kantaudu korviin. 

Eikä niinä päivinä vastoinkäymiset jää siihen aamuun vaan sama meno jatkuu. Ulkona tulee ehkä vettä kaatamalla, lounasta ei ole valmiina vaan jotain olisi kokattava. Isot lapset ovat toistensa kurkuissa ihan jatkuvasti eivätkä viihdy hetkeäkään keskenään tai edes telkkarin ääressä. Vauva asuu tissillä ja itsellä sielu huutaa sitä maitokahvia, sekä levyllistä suklaata.


Ja näitä päiviähän on. Ihan jokaisella ja ainakin meillä ne tuntuvat toistuvan säännöllisin väliajoin. Äideillä harvoin on mahdollista jäädä sinne sänkyyn nyyhkimään julmaa karmaa, vaan olipa aamu millainen vain, sieltä tulisi nousta kukonlaulun aikaan hoitamaan päivän askareet. Vaikka välillä tuntuu, että ne vastoinkäymiset nujertaa.

Millä näistä selviää? 
Mun vinkkini on positiivisuus. Ei mikään yltiömäinen hehkutus ja ruusuiset päiväunet vaan vastoinkäymisten kääntäminen voitoksi.

Niskakakat on vaikea kääntää positiiviseksi yhtään millään, sillä se tarkoittaa usein ihan koko sängyn ja vauvan kuuraamista puhtaaksi. Mutta siitä eteenpäin omalla asenteella saa jo paljon aikaan. Puuttuva maito on hyvä syy pakata ne tappelevat lapset vaatteisiin ja lenkkeillä lähikaupalle maidon ostoon. Samalla voi itselleen ostaa sen suklaalevyn palkinnoksi, sitä kun ihan takuuvarmasti tulee tarvitsemaan joka tapauksessa. Kaikki, siis ihan totaalisen kaikki, näyttää valoisammalta suklaansumentamin silmin. Tai puuttuva maito on hyvä syy soittaa naapurin ovikelloa ja lainata pari desiä. Samalla saattaa saada kutsun leikkitreffeille, jolloin loppupäivä on huomattavasti valoisampi!

Lasten, varsinkin isompien kanssa vesisateesta kannattaa ottaa iloirti. Mikään ei ole lapsista kivempaa, kuin sateessa juokseminen. Okei, ne on kuraisia kuin mitkä sen jälkeen, mutta sitten suihkutat ne vain puutarhaletkulla puhtaaksi tai heität vaatteineen päivineen suihkuun.

Vauva manducaan tai kantoliinaan, jolloin tissi on tarpeen mukaan lähellä ja päikkäritkin saa helposti nukuttua äidin hajussa. 



Isojenkin tappelun ja kinaamisen taustalla on usein huomionhakuisuus. Tällaisina päivinä kannattaa hylätä ne ajatukset rauhallisista kahvihetkistä sohvalla ja puhtauttaan kiiltelevästä kodista. Väkisin lasten riitelyn keskellä tehdyt kotityöt vaan saavat omankin sarven otsalla kasvamaan ja sitten huutaa niin lapset kuin äitikin. 

Lapset unohtavat usein riidellä, kun saavat jotain tavallisesta poikkeavaa tekemistä. Mitäs jos leikkisitte vesileikkejä suihkussa, antaisit vessapaperirullan silputtavaksi tai kertoisit kapteeni koukun piilottaneen aarteen jonnekin? Arteeksi kelpaa hyvin vaikka rypälerasia tai paketti muroja. Hädän tullen ne murot voi kaataa lattialle ja käskeä lasten syödä siitä lounaansa. 

Pahinta ehkä onkin siinä omassa pahassa olossa vellominen ja vastoinkäymisten murehtiminen. Kun ajatukset kääntää positiiviselle alkaa kaikki jo lähtökohtaisesti sujua paremmin. Ja se, mikä näissä päivissä tulisi muistaa on ettei se päivä kestä ikuisesti. Siivotaan huomenna, tai sitten kun isi tulee kotiin. Termosmukin hankinta on kotiäidille aika ehdoton jos mielii juoda kahvia kuumana. Sillä yhdestäkään päivästä ei kyllä ilman kahvia selviä, sehän nyt on fakta. 



Mä ammennan omassa arjessa positiivisuudesta ihan valtavasti. Huonoina päivinä istutaan usein lasten kanssa sohvalla tai pötkötellään matolla ja selataan instatilin vanhoja kuvia. Siellä on niitä ihania ja iloisia hetkiä, jotka ainakin itseä auttaa muistamaan, että tää elämähän on ihan supermahtavaa, vaikka justnyt tökkiikin. Vai kuka muka voisi enää mököttää katseltuaan hetken hymyileviä ja nauravia lapsia ja vauvoja?

Toinen apukeino positiivisempaan arkeen, on listata heti aamulla edellisen päivän viisi ihaninta asiaa. Niitä ajatellessa, oma fiilis palaa taas niihin hyviin hetkiin. Ei ne usein ole edes kummempia saavutuksia, arjen keskellä koettuja kivoja pikkujuttuja vain.

Omat eilisen positiiviset oli;

1) 
kirpparikierroksella omat lapseni käyttäytyivät kiltisti ja nätisti. Tottelivat, eivätkä juosseet. Eivät hävinneet ja sain rauhassa tehtyä löytöni
2) 
ne kirppislöydöt. Parasta on löytää tarpeellista käyttötavaraa superhalvalla. Vertaan kirppisostojen jälkeen aina, mitä kyseinen tavara olisi maksanut kaupasta ja kuinka paljon nyt tuli säästettyä.
3) 
Löysin alennuksesta uudet keittiöpyyhkeet ja nimipäivälahjaksi saamani yrttiruukku näytti ihan superihanalta saatuaan uuden basilikan sisäänsä. 
4) 
Lasten käytyä nukkumaan syötiin noutopitsaa sohvalla ja katsottiin romanttista hömppää.
5) 
Saatiin viikon ruokaostokset tehtyä koko perheen voimin ja selvittiin ostoksista alle seitsemälläkympillä.



Voitte varmaan kuvitella, ettei nuo viisi positiivista olleet koko totuus eilisestä päivästä, mutta niitä tarkastellessa voi todeta, että menipä hyvin ja olipa kiva päivä. Positiivisella ajattelulla huonompikin päivä tuntuu heti seuraavana päivänä paljon paljon paremmalta!

Positiivisuutta on helppo ammentaa myös niistä kauniista asioista. Mä esimerkiksi sain kauan haaveilemani yrttiruukun, joka nyt kaunistaa meidän keittiötä. Katsoessani sitä, totean aina että ompa se kaunis ja sopii meille niin hyvin. Tai tätä postausta kirjoittaessa, ihailen noita kuvia, joissa lastenhuoneen Sukhilta saatu huopapallomatto sopii ihan hirveän hyvin yksiin puupalikoiden kanssa. Ja muutenkin koko lastenhuoneen kanssa. Iloitsen siitä, että tuo matto meille tuli ja ollaan saatu nauttia sen tuomasta lämmöstä ja pehmeydestä varpaiden alla. Tuo matto on ollut tämän kevään ja kesän yksi parhaista vauvan leikkipaikoista. Ja onhan se vaan niin kivannäköinenkin ja sopii noiden villaistenpallojen vuoksi erityisen hyvin lastenhuoneeseen.Tai katsoessani näitä kuvia, muistan kuinka iloinen vauva oli kun kuvat napattiin. Hän nauraa käkätti ääneen ja sai itselleni kyyneleet silmäkulmiin kujerrellessaan ja hymyillessään niin suloisesti. Ihana vauva.

Käytättekö te positiivisuutta voimavarana? Vai lannistaako negatiivisuus helposti alleen?

* Sukhi villapallomatto saatu


Nyt kannattaa klikata itsensä Instagramin puolelle, sillä ihan pian siellä alkaa arvonta, jossa voittaja voi voittaa Sukhi-huopapallopannunalusen itselleen!

20 kommenttia:

  1. Näissä fiiliksissä on hyvä aloittaa viikonloppu! Ihania myönteisiä ajatuksia arkeen.
    Aurinkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Mun motto on: jokaisessa harmaassa pilvessä on hopeareuna. Se pitää vaan osata nähdä.
    Ei oo aina vaan helppoa nähdä sitä. Mutta aina vois mennä huonomminkin. Ne, jotka vaan valittaa siitä mitä ei ole ja mikä menee pieleen, ei osaa olla onnellisia. Onni kun ei ole määränpää, vaan tapa matkustaa.

    Ja termospannullinen kahvinkeitin on must. XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä ihan totta!
      Oih, toi termospannu olisikin kätevää! :D

      Poista
  3. Pakko kyllä myöntää, että negatiivisuus ottaa helposti vallan ja vasta jälkikäteen tajuaa, että eihän se päivä niin paha ollutkaan... Itseltä ainakin positiivisuus tuppaa helposti unohtumaan arjen huonoina hetkinä, miksi se onkin niin vaikeaa? Tämä juttu muistutti kyllä hyvällä tavalla positiivisen ajattelun tärkeydestä. Eihän sen tarvitse olla mitään ällöimelää hymistelyä vaan ihan arjesta nauttimista :D ~Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ihan samaa mieltä! Välillä on tosi vaikea asennoitua positiiviseen ajatteluun!

      Poista
  4. Ihana postaus! Tuo on niin totta, ne vastoinkäymiset voi kääntää voitoksi. Ainakin jossain kohdassa.
    Naurahdin tuolle murot lattialle ja siitä lounas. Huippu idea :)

    Itse olen jo jonkun aikaa kirjoittanut pahimman arkipäivän maanantain positiivisia ajatuksia. Yllättävän paljon niitä löytää kun vain osaa katsoa asiaa oikealta kantilta.

    https://paakkun.blogspot.fi/search/label/maanantain%20positiiviset

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, välillä on kyllä niitä asioita, joita ei sitten millään saa positiiviseksi! :D Mutta jos ees osan, niin fiiliskin on parempi!

      Ihania sun positiiviset! VOisinkin joskus itsekin kirjoittaa samanlaisen!

      Poista
  5. Siis aivan ihana postaus!! Kiitos tästä😍
    -SaraKe-

    VastaaPoista
  6. Haluaisin kuulla teidän viikon ruoka ostoksista tarkemmin. Mitä niihin kuuluu ja ostatteko halvinta vai onko kotimaisuudella väliä valintoja tehdessä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Mun on pitkään pitänyt kirjoittaa viikon ostokset ylös! Tuoreissa pyrin kotimaisuuteen, luomuunkin, mutta muuten nappaan kyllä kilohinnaltaan halvimman!

      Poista
  7. Tosi hyviä ajatuksia, mä yritän itsekin aina löytää asioista ne positiiviset puolet, ja uskon että erityisen tärkeäksi se tulee sitten joskus kun itsekin saan lapsia!

    VastaaPoista
  8. Arki tosiaan on hirmu hektistä, vaikkei lapsia olekkaan. Mies sanoi yhtenä päivänä, että sinä osaat kääntää kyllä kaiken positiiviseksi. Eli täällä pyritään ajattelemaan positiivisuuden kautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua että luonnostaan oot postiivinen, se varmasti helpottaa huonoja päiviä valtavasti! :)

      Poista
  9. Eikä niitä ihania arjen hetkiä osaisikaan arvostaa ja niistä nauttia ellei välillä ole niitä huonompiakin päiviä. Päivä tuntuu superihanalta yhden kiukuttelupäivän jälkeen 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Normiarki on usein niin tavallista, että pitääkin osata iloita niistä pienistä hyvistä hetkistä! :)

      Poista
  10. Meillä on tänään ollut huono päivä. Isoin heräsi ihan liian aikaisin, väsymys taitaa jo painaa, mutta päiväunillehan ei voi mennä. Siskoa on mukava kiusata ja äitillä hermot huutaa hoosiannaa. Vauvaki itkee ruokaa ja meidän ruoka on palaa pohjaan. Yhdet pissat on lattialla, kun vaipatta oloakin harjoitellaan keskimmäisen kanssa. Kaikki tämä tietenkin yhtäaikaa :D Nyt onnellisesti koko porukka sohvalla elokuvaa katsoen. Tästäkin selvittiin :) Olen itse tietoisesti yrittäny ajatella asioita positiivisesti. Menee vain asiat enemmän solmuun, kun jää negatiivisuuteen vellomaan.

    Oo, termosmuki. Miksen ole tuota itse aiemmin tajunnut. Sehän se sitten suututtaakin, kun ehtii sen kahvin keittämään ja sitten se jostain syystä kylmettyykin kuppiin :D Ostohousut jalkaan ja termosmuki kaupoille. Heti tänään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts! Hurjasti tsemppiä sinne! Huomenna varmasti on jo parempi päivä. Ja joo, hophop sinne termosmuki kauppaan! <3

      Leffat on täälläkin pelastus, välillä hävettää ihan kuinka paljon telkan edessä istutaan, mutta ehkä se huonoina päivinä on ihan sallittua! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!