keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Asuntomessut 2017

Mä olen Asuntomessufani. Sellaisinakin vuosina, jolloin varsinaista remppa- tai kodinlaittotarvetta ei ole, mun on päästävä kiertelemään messuille. Laskeskeltiinkin tuonne Mikkeliin mennessä, että nää on meidän seitsemännet messut! Joku niissä Asuntomessuissa vaan viehättää. Eniten ehkä ne uudet ideat, joista aina saa ammennettua jotain omiinkin tarpeisiin. Ihan jäätävä sisustuskuumehan tuolla aina alkaa, että sinänsä aika vaarallinen paikka, kuten Rasmus messuille mennessämme totesikin!

Mun sängynpäätykuume vaan kasvoi varsinkin näiden kahden huoneen myötä!

Tänä vuonna lähdettiin messuille hakemaan vinkkejä pihaan. Meidän pihahan on ihan alkutekijoissään ja rinnetonttimme on vasta muokattu ja mullattu. Ja nurmikko löytyy myös nurmialueilta. Kaikki muu on vielä ihan kesken. Tällä kertaa rajattiin myöskin kohteita joissa tultaisiin käymään. Enimmäkseen tehtiin tämä siksi, että lähdettiin messuille kaikkien kolmen lapsen kanssa, eikä haluttu rasittaa heitä tai itseämme turhien kohteiden kiertelyllä. JOka vuosi nimittäin, kohteiden joukosta löytyy niitä jotka ei vaan miltään osin sytytä. Nyt ennakkosuunnitelmien mukaisesti meidän vierailulistalta löytyi 11 taloa. Näissä kaikissa kierrettiin yhdessä lasten kanssa. 

Vaikka pihat tsiikailtiin lähes kaikista kohteista, oli kuvasaldo aika pettymys. Valtaosassa oli käytetty kunttaa(?), joka ei taas meille keskellä lähiötä istu oikein millään. JOkunen ideakuva lähinnä sävyistä onneksi saatiin, joten vähän rikkaampia niiden osalta ollaan kuin messuille lähtiessä. 


Ja miten meni? Hyvin! Ihmeen hyvin! Oltiin valmistauduttu siihen, että tarpeen tullen isi menisi isojen kanssa leikkipuistoon ja me Justuksen kanssa kierrettäisiin. Mutta messuilta poistuessa saatiin todeta, että meidän lapset taitaa olla luontaisia messuvierailijoita! Justus nukkui käytännössä koko messukirtelyjen ajan Manducassa, syöden vaan pariin otteeseen puistonpenkillä. Ja isot pojat pysyivät tyytyväisinä, kun heille jaettiin aina tehtäviä kohteisiin mennessä. Välillä etsittiin saunaa, välillä metsästettiin kahvinkeitintä, kukkaa, takkaa, leluja.. Pojat nappasivat joka kohteesta esitteet mukaansa ja muistivat hienosti, ettei köysien toiselle puolelle mennä, tai minnekään kosketa. Kuultiin kyllä useammassa jonossa, ettei messut nyt kyllä ole lastenpaikka. Mumistuna ja seläntakana tietysti, mutta mun on kyllä pakko kehaista meidän lapsia, jotka käyttäytyivät tosi esimerkillisesti.


Ja kyllä me heitä jälkeenpäin kehuttiinkin. Sen lisäksi, että lapset käyttäytyivät hyvin, mun puhelimen muisti täyttyi ideakuvista. Nappailin ideoita paitsi pihaan, myös sisätiloihin. Messuilta löytyy aina jotain kivaa sisustusjuttua ja nyt onkin dreamlist taas päivitettynä. Samalla keräsin ajatuksia myös parin vuoden päästä päivitettäviin lastenhuoneisiin. Hurjalta tuntuu, että meillä on pian kahden koululaisen huoneet sisustettavana! Ja aika kivoja ideoita sainkin, messuilla oli tänä vuonna tosi paljon koululaistenhuoneita. Selkeästi sisutettuja, väreissä oli pysytelty hyvin maanläheisissä, mikä mun mielestä onkin aivan oikein. Pikkulasten huoneita ei näihin meidän kiertämiin kohteisiin montaakaan mahtunut.


Lapset oli huomioitu messuilla tosi kivasti, sillä keskellä aluetta oli ihan valtavan iso puisto, jossa mekin vietettiin aikaa lähes tunti. Leikkien ja eväitä syöden. Eväät onkin lapsiperheiden aika must juttu messuilla, sillä ruokavaihtoehtoja on tosi vähän ja ne mitä löytyy, on mun mielestä ihan mahdottomissa hinnoissa. Meillä oli vaunut mukana, mutta niissä kulki oikeastaan vaan tavarat ja esitteet. Justus kiersi messut manducassa, joka olikin pikkuvauvan kanssa messuilla ollessa aika ehdoton. Vaunut toki sai helposti jätettyä kohteen eteen parkkiin, mutta vauvaa en olisi sinne uskaltanut jättää. Toisen olisi aina pitänyt jäädä vaunuvahdiksi, mikä ei mun mielestä oikein toimi. Sisällä pitää kuitenkin saada myös puolison kommentit eri ratkaisuista. Moni kyllä näytti kantavan vauvaa ja taaperoa sylissäkin, mutta helpompaahan se kantovälineessä on. Vaipanvaihto paikkoja löytyi kivasti, mutta erillistä imetystilaa en ainakaan itse bongannut. Tietysti penkkejä ja puistoja löytyi, johon pystyi pysähtyä imettämään, mutta erillistä tilaa imetykselle ei ollut. 

Mun vinkit messuille on, että rennolla asenteella, paljon eväitä, tarpeeksi vettä, akkua puhelimessa ja tekemistä lapsille. Meillä oli pojille kolme sääntöä, köysien yli ei saa mennä, äidiltä ja isiltä ei saa hävitä, eikä sisällä saa juosta. Muuten he saivat olla aika vapaasti ja se tuntuikin toimivan. Pihalla purettiin energiat, jolloin sisällä toteltiin ja oltiin nätisti. Mä vähän pelkäsin, että pojilla tulisi olemaan tylsä päivä, mutta kotiin ajellessa selvisi, että hauskaa oli heilläkin. Erityisesti messubussilla ajelu ja leikkipuisto saivat dropsit meidän jätkiltä. Niin ja jäätelö tietysti.

Eli eikun vaan tutustumaan messuihin myös lasten kanssa! Hyvin se menee!

2 kommenttia:

  1. Oi, niin kade! Mun pojat eivät todellakaan tottelis edes noin yksinkertaisia sääntöjä eikä messuista tulisi yhdessä mitään. Ei kasvatuksen eikä kokemuksenkaan puutetta, paljon käyty vaikka missä, mutta ovat vaan niin vilkkaita ja riehuvat jännissä tilanteissa...

    VastaaPoista
  2. Itse kävin pitkästä aikaa asuntomessuilla, joten tämä juttu olikin oikein piristävä :) oli mukava palata messutunnelmiin! Minä lähinnä ihmettelin, miksi lapsia oli niinkin vähän otettu mukaan... Oma jo 7-vuotias tyttö osasi ainakin kommentoida sujuvasti niin tila- kuin sisustusratkaisuja! Ja ihan loistoidea nuo pienet tehtävät, tämä pitää laittaa muistiin :D ~Johanna

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!