maanantai 31. heinäkuuta 2017

Oman arjen supersankari

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lähitapiola Vellamon kanssa. 
Postaussarjan kaksi muuta postausta voit lukea täältä ja täältä

Ei ole tyhmää ennakoida, varoa ja varautua pahimpaan. Ottaa huomioon pahimmat skenaariot ja hirveimmät onnettomuudet. Sairaudet, loukkaantumiset, työttömyys ja vahingot. On vaan hyvä osata valmistautua, jos elämässä tapahtuukin jotain odottamatonta. Puhun varmaan ihan jokaisen vanhemman puolesta, kun sanon että tekisin lasteni vuoksi ihan mitä vaan. Siis oikeasti mitä vaan. Vanhemmuus on välillä tosi kuluttavaa ja pelottavaa, sillä maailma johon meidänkin lapset syntyvät, ei ole aina mikään kaunis paikka. Siinä maailmassa sitä on kuitenkin tekisi mitä vain, jotta lapsilla on turvallista olla ja kasvaa itsekin aikuisiksi.


Monessa tilanteessa vakuutus auttaa kun jotain tapahtuu. Lapsiperheissä varmasti eniten turvaudutaan lasten sairaskuluvakuutuksiin, tapaturmavakuutuksiin ja kotivakuutukseen. Tai kuulostaako tutulta tilanne, jossa taapero onnistuu rikkomaan telkkarin, leikki-ikäinen kaatuu pyörällä ja murtaa kätensä tai vauva sairastuu rs-virukseen? Kaikkiin näihin yllättäviin tapahtumiin, apu löytyy vakuutuksista. Jos ne vaan on muistanut hoitaa kuntoon ja asettaa voimaan.

Mä kerroinkin noissa kahdessa aiemmassa Lähitapiola Vellamon kanssa toteutetussa postauksessa vähän tarkemmin, että millaisia vakuutuksia meillä on ja milloin niihin turvaudutaan. Kaiken kaikkiaan olen tämän yhteistyön tiimoilta tavannut Lähitapiolan asiantuntija Emiliaa kolmasti ja on niillä tapaamisilla laitettu meidän vakuutukset kuntoon. Ennestäänhän meidän kotivakuutus oli jo Lähitapiolassa, mutta Emilian toimesta se päivitettiin kattavampaan pakettiin, jotta arkemme ja kotimme olisi entistä paremmin vakuutettu. Hinta ei lopulta edes noussut, vaikka palvelupaketista tuli paljon kattavampi. Nyt meillä on omaisuuskin vakuutettu enemmän vastaamaan sen todellista arvoa kuin ennen.


Vielä ei onneksi tuo telkkarionnettomuus ole omalle kohdalle sattunut, mutta jos sattuisi, helpottaa tietää että uuden karheasta TVstä saisi korvaukset Lähitapiolasta. Myös lapsille otetut lapsen vakavan sairauden vakuutukset ovat luojan kiitos, vielä käyttämättä. Toivotaan, että nuo vakuutukset osoittautuvat loppupelissä ihan turhiksi. Sitten taas, jos pahin sattuukin, ei meidän talous kärsi lapsen sairastamisesta.Tapaturma- ja sairaskuluvakuutuksia sitten käytetäänkin senkin edessä. Kolmen pojan kanssa tuntuu, että saan ihan jatkuvasti olla paikkaamassa haavereita ja liimailemassa laastareita. Meno on välillä niin hurjaa, että heikompaa hirvittää, ja haluaisin oikeasti siihen lapsen olkapäälle sen supersankarin, joka pelastaisi aina ennen kuin mitään tapahtuu. 

Jaa, että miksi puhun sitten arjen supersankaruudesta? Se, että osaa varautua on juuri sitä. Vanhempana on valmis tekemään lasten vuoksi kaiken. Pelastamaan kolariautosta, kantamaan ulos palavasta talosta ja keinolla millä vaan, käynnistämään sydämen. Miksei sitten tekisi kaikkeaan, jotta arki johon joka päivä herätään olisi turvattu ja vakuutettu? Tapahtumia ei pysty estämään tapahtumasta. Lapsen tietä voi toki yrittää tasoitella, mutta se onko se loppupelissä järkevää, on sitten eri juttu. Pitää vaan luottaa, että kyllä se selviää, vaikkei äiti ja isi koko aikaa pidäkään kädestä kiinni. Sitten jos jotain sattuu, on ainakin vakuutukset kunnossa.

Olkaa tekin niitä lastenne supersankareita, jotka edellä kulkevat varmistaen, että polku on turvallinen ja turvattu. Pidä huolta itsestäsi, puolisostasi ja kodista. Lapsille äiti ja isi on kuitenkin kaikista tärkeintä, kuten hekin sinulle 💟

Yhteistyössä LÄHITAPIOLA VELLAMO


1 kommentti:

  1. Meillä on kummallakin lapsella kattavat sairaskulu ja tapaturma ym. vakuutukset. Esikoisen kohdalla vakuutusta taidettiin ennen kuopuksen syntymää käyttää pariin korvatulehdukseen. Olen ikuisesti kiitollinen että myös juniorille otettiin kattavat vakuutukset koska ensimmäinen leikkaus on tehty pojalle hänen ollessa vuorokauden ikäinen. Olen niin onnellinen että suomessa on loistava terveyden huolto ja meillä kunnon vakuutus. En edes uskalla ajatella mitä kaikki se helsingissä ravaaminen olisikaan tullut maksamaan. :(

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!