lauantai 15. heinäkuuta 2017

Lasten uudet softshell-takit

Heippa täältä lomalta! Meillä loma on täydessä vauhdissa, melkeimpä jo lopuillaan, sillä isin pitäisi palata töihin jo alle kahden viikon päästä! Heinäkuu ei ole kyllä lomailukelien puolesta antanut parastaan, sillä vaikka täällä on shortsikeleistäkin päästy nauttimaan, on paljon ollut myös epävakaita kelejä. Mittari on huidellut kymmenen ja kahdenkymmenen välimaastossa ja välillä on oikeasti pitänyt kaivaa lämpimämpää ulkovaatettakin esille.

Joensuussa käydessä lapset pukeutuivat ulkoleikkeihin takkeihin, kuorihousuihin ja pipoihin. Tuntuu ihan uskomattomalta, että keskellä heinäkuuta otetaan jo syksylle varatut ulkoiluvaatteet esiin! Mutta uskottava se on, mittari oli niin matalalla, että itsekin kaipailin lämpimämpiä ulkohousuja. Olin tietysti pakannut lapsille vaatetta joka lähtöön, mutta unohtanut oman pipon ja goretex-housut..

Syksyn takit hankittiin lapsille nyt Name Itltä. Olen monesti hypistellyt softshelliä, mutta viimeksi meillä on ollut sitä ulkovaatteissa lasten ollessa vuoden. Silloinkin takit oli vaan oikeastaan kauppakäytössä. Nyt satuin keväällä törmäämään takkien aleen, jota en voinut ohittaa. Justuksellekin olisin mielelläni hankkinut haalarin, mutta hänellä sille tuskin on vielä käyttöä tänä syksynä. Second handina hänelle odottelee kuitenkin takki/housusetti koossa 86, ja voihan se olla että jos kasvu jatkuu samana kuin tähän saakka, saadaan ottaa se käyttöön jo syksyllä kevään sijaan. Vaikkakin epäilen, sillä isot pojat ovat kasvaneet aika samoja käyriä Justuksen kanssa ja heillä 86 oli käytössä vasta reilu yksivuotiaina. 

Mutta ne takit. Ihanan pehmoista kangasta ja lapsien mukaan myös lämpimät. Pitävät vettä ja tuulta ja ovat vieläpä aika kauniitkin. Vaalea väri on ollut vähän hankala, mutta aika helposti lika lähtee ihan kostealla pyyhkimällä. Molemmille otin koon 116, joka on kyllä reilu muttei tunnu leikkejä haittaavan. 110 olisi ollut myös hyvä, mutta koska pelkään pituuspyrähdystä, valittiin nämä. Ero pienenmpään kokoon oli vain muutama sentti hihoissa ja helmassa. Vaikka ikälappu koon vieressä hirvittääkin. Oikeastiko 116 on kuusivuotiaiden koko?!

Pipot poikien oli pakko saada myös, vaikkei varsinaista tarvetta ehkä olisikaan ollut. He ovat niin ylpeitä isoveljeydestään, että on huippua kun se lukee pipoissakin!

Nyt pärjätään vielä viime syksyisillä kuorihousuilla, mutta syksyn tullen pitää tsekata housutarve uusiksi. Onko jollain ollut softshell housut käytössä tällaisilla nelivuotiailla? Kestääkö ne hyvin ja onko toimivat muutenkin?

8 kommenttia:

 1. Meillä on nelivuotiaalla tytöllä jo 122-kokoa:D täyttää 5 tammikuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän ihmettelinkin noita kokoja! Meilläkin kuitenkin aika peruskokoiset nelivuotiaat käyttäneet jo jonkin aikaa 110/116 kokoa! :D

   Poista
 2. No ei kyllä ole 116 kuusivuotiaiden koko😨meillä 6v tytöllä on 128 nyt käytössä.nätit takit on!hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitähän minäkin! Ilmeisesti vähän suuntaaantavat noi koot Name Itillä sitten! :D

   Poista
 3. Joskus sitten kun kerkeät, niin tekisitkö postauksen siitä, millaiset vaatteet koet tuonikäisillä pojanviikareilla kaikkein tärkeimmiksi? Vaatekaapin must have- jutut niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Itse tuskailen kokoajan 3,5v pojan kanssa, kun tuntuu että vaatetta on pakko olla ihan joka lähtöön. On sadevaatetta, vuorillista sadevaatetta, kuorihousua, softshelliä.. ja kovasti yritän pitää hankinnat maltillisina ja miettiä mitkä vaatteet olisi monipuolisimpia niin että eri vaatteiden lukumäärää saisi vähän supistettua. Esim noi softshell- takit on aivan ihania, mutta olen ajatellut että kuoritakki olisi kuitenkin parempi, kun se menee vaikka lämpimänä kesänä sateessa paremmin kuin paksumpi softshell, jne jos ymmärrät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo! Voisinkin tehdä! Nää softshellit on nyt ihan tosi uusi juttu meillekin, etten vielö tiedä oliko fiksu hankinta! Aiemmin meilläkin ollut kuorivaatetta. :)

   Poista
 4. On kyllä ihanan väriset takit! 2,5v pojalla täällä on ollut käytössä ollut softshellin haalari, mikä on kyllä ollut super hyvä. Pepussa ja polvissa on vahvikkeet, ja hyvin on kulutusta ja käyttöä kestänyt :) ollut vähän reilua kokoa, että tarvittaessa on saanut lisävaatetta alle jos on ollut viileämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Softshell tuntuu kyllä materiaalina tosi kivalta! Oon aina ihaillut niitä haalareita, muttei koskaan ole tullut hankittua!

   Poista

Kiitos kommentistasi!