sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Viikonlopun parhaat

Heippa ja ihanaa sunnuntai-iltaa kaikki! Täällä on vietetty pitkästä aikaa energisempi viikonloppu, kuin pitkiin pitkiin aikoihin! Tää meidän tautikierre alkaa toivottavasti olla ohi, pitää varmaan koputtaa nyt puuta! Toivottavasti en nyt näillä kehuilla kaiva verta nenästä ja meihin iskee sitten taas jo uusi tauti ensi viikolla..

Mulla itselläni oli melkein kahden viikon ajan ihan hirveä flunssa. Se alkoi jo heti vuoden alusta kovalla kurkkukivulla ja kuumeella, kärjistyi siihen ettei multa lopulta lähtenyt ääntä lainkaan ja lääkärikin laittoi mut puhekieltoon. Siihen päälle sain vielä korvatulehduksen ja silmätulehduksen. Vasta nyt loppuviikosta alkoi tuntua, että ääni alkaa kestää ja olla normaali. Väkisinkin tuollainen sairastelu vetää siis yleiskunnon ihan alas ja olenkin ollut hirveän väsynyt ja voipunut. Päälle vielä kummankin lapsen angiina, korvatulehdukset ja silmätulehdukset, voi sanoa että täällä ollaan oltu aika poikki. Voitte siis varmaan kuvitella, että parin viime yön kunnon yöunet ja ulkoilut on tehneet todella hyvää ja tuntuu että energiat alkaa olla taas palautuneet normaaliin!

Nyt siis peukut pystyyn, että tästä tulee terveempi loppuvuosi!

Lasten kuumeilun vuoksi ulkoilut on olleet myös tosi vähissä, joten vasta nyt päästiin kokeilemaan lasten joulupukilta saamia suksia! Varsinkin Kasper on kinunnut ladulle harvase päivä, vaikkei raukka oikein tainnut edes tietää, mitä hiihtäminen on. Nyt otettiin ensi tuntumaa suksiin ja sauvoihin omassa pihassa, mutta sen verran hienosti se molemmilta meni, että ensi kerralla lähdetään varmastikin jo ladulle! 




Perjantai-iltana täällä etelä-suomessa tuli myös lunta aika valtavasti ja vietettiinkin koko perheen voimin ilta pihalla. Kotipihaan valmistui hurja pulkkamäki, josta varsinkin meidän juniorit on innoissaan! Ja olen mäkin, helpottaahan se nyt tätä omaakin lyllertämistä, kun mäenlaskut voidaan hoitaa omassa pihassa. Suojalumesta valmistui myös lumilyhty, jonka kuvan voi tsekata instagramista. POjat oli ihan ihmeissään, kuinka kynttilä loisti niin hienosti lumilyhdyssä, aina sisälle saakka!

Lauantai meillä kuluikin enimmäkseen kaupoilla, mikä oli kyllä pari viikkoisen neljän seinän sisällä istumisen jälkeen ihan superihanaa. Tehtiin loppualeihin täsmäiskut ja löydettiinkin aika kivasti kaikkea tarpeellista. Lapset saivat myöskin viimein uudet turvaistuimet, vanhat kun alkavat jo pikkuhiljaa jäädä meidän reilu 100 senttisille pikkumiehille pieneksi. Hurjalta tuntuu, että lapset on jo niin isoja, että heidät voi istuttaa autoon pelkkiin turvavyöistuimiin! 

Lauantain to do listalle kuului myös monta kodin rästijuttua ja taas ollaan saatu laitettua kotia vähän enemmän omannäköiseksi. Paljonhan täältä vielä puuttuu ja monta juttua haluaisin uusia. Mutta pikkuhiljaa, joka ei kyllä ihan helppoa ole tällaiselle kaikkimullenythetisamantien -ihmiselle. 




Sunnuntai menikin kyläillessä. Käytiin mun isovanhemmilla syömässä ja herkuttelemassa suklaakakulla. Valmiille ruualle on aina yhtä ihana päästä, sekun tarkoittaa itselle yhtä vapaata ruuanlaitosta. Ja mummin lihapatojen ääressä on kyllä aina takuuvarmat herkut, joten eipä meitä montaa kertaa olisikaan tarvinnut lounasseuraksi houkutella. Iltakahvit pyörähdettiin juomassa vielä papalla, jossa mahat täytettiin laskiaispullilla. Sunnuntai onkin nyt hyvä lopetella sohvalla leffan ääressä salaattilautanen mahan päällä. Ja jep, mahan päällä nimenomaan. Raskaana olon parhaita puolia on ehkä se, että lautanen pysyy oikein kivasti ja nätisti mahapallon päällä. Mitä nyt Nestori sitä välillä potkii.

Ainiin, täällä alkaa huomenna viidenneksi viimeinen työviikko! Laskeskelin, että työpäiviä ennen äippälomaa mulla on enää vaivaiset 25! Aika hurjaa! Pikkuhiljaa oon myöskin alkanut heräillä siihen, että meidän Nestori voi oikeasti saapua jo muutamien viikkojen päästä! Toivottavaa tietysti olisi, että tavattaisiin pikkumiehen kanssa vasta maaliskuussa, mutta pojathan syntyivät jo rv 36+0, mihin tässä raskaudessa on huomenna enää kuusi viikkoa. Aika tosiaan menee ihan kauhealla vaihdilla!

Mutta nyt mä siirryn sohvalle ja leffan ääreen! Ihanaa sunnuntaita ja kivaa alkavaa viikkoa! Pus!

16 kommenttia:

  1. Moi! Mukava kun alatte olla jo voimissanne, sairastelun jälkeen terveestä ajasta uskaltaa taas nauttia!:) Kiinnostaa tuon pikku maha-asukin nimi, onko se vain lemppari vai tuleeko hänestä Nestori? Rasmus, Kasper ja Nestori, ei hassumpi! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, ihanaa jos nyt viimein alkaisi tämä yskiminen loppua! Nestori on ainakin vielä ihan vaan lempinimi vauvalle. Luulen, että oikeakin etunimi on jo tiedossa, mutta se pysyy salaisuutena ristiäisiin saakka! ;) Vaikka Nestori tosiaan toimisi sekin oikein hyvin!

      Poista
  2. Millaiset uudet istuimet ostitte? :) Meillä olisi sama pian edessä..

    VastaaPoista
  3. oi tuo tautikierre :( Meillä just tai toivottavasti vedetään kans viimeisiään. Nellalla on ollut influenssa ja Urholla korvatulehdus, kun ei taas vaan menisi kierteeksi!

    Ihanalta kuulosti teidän viikonloppu :) Meillä juhlitaan ensi viikonloppuna iskän 30 v juhlia jahka saadaan se reissusta kotiin..

    http://paakkun.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Oivoi! TSemppiä hurjasti sinnekin!
      Toivottavasti teillä oli ihanat juhlat! :)

      Poista
  4. Hei!
    Tekisitkö postauksen teidän tämän hetken tai tulevista turvaistuimista?:)

    VastaaPoista
  5. Moi, minua kiinnostaisi, millaiset turvaistuimet ja kaukalo teillä tulee käyttöön vauvan synnyttyä. Ymmärtääkseni teillä on kuitenkin normaali kokoinen auto käytössä ja kaikki lapset sen verran pieniä, että turvaistuimia on vielä kaikilla käytettävä. Meillä haaveissa kolmas lapsi, mutta tällaiset käytännön asiat mietityttää. Kuinka te olette ratkaisseet tämän, vinkkejä kaivataan! Meillä käytössä Vw Passat ja 2- ja 4-vuotiaat lapset, mutta kaukalon mahduttaminen takapenkille tuntuu mahdottomalta. Onnea loppu raskauteen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näistä on tuloss apostausta tässä parin kuukauden sisään, kunhan ehdin kuvailla ja kirjoittaa! :) Haaste tuossa tosiaan oli, mutta onneksemme löydettiin sopivat istuimet kaikille! :)

      Meillä istuinten vaihto oli edessä juuri tuosta syystä, että kaksi besafe turvaistuinta ja kaukalo ei millään mahtuneet takapenkille. Nyt vyöistuimet ja kaukalo onneksi menee! JA tosiaan ihan perus farkku meilläkin.

      Kiitos paljon! <3

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta, täytyypä tutkailla vaihtoehtoja. BeSafe meilläkin molemmilla käytössä niin taitaa penkkien vaihto olla edessä. Jään odottelemaan postausta tästä!

      Hyviä vointeja, ihana että saat vähän aikaa omaan rentoiluun ennen äitiyslomaa. Itsekin olisin sitä kaivannut kun kuopusta odotin ja äippäloman alku oli ihan kaikkea muuta kun lomaa vauhdikkaan esikoisen kanssa :D

      Poista
  6. Kävipä säkä että löysin tämän sun blogin!😊 Luin sen ensimmäisen kirjoituksen ja se oli siinä! 💖
    Meillä ennestään 4tyttöjä ja saatiin joulupäivänä tietää että nyt on vielä tuplat tulossa.Nuorin lapsista syntynyt 09/13.Elellään jänniä aikoja!Heinäkuun alussa odotetaan syntyväksi näitä kaksosia 💖
    Paljon on tullut itsekin kuultua"ohhoota"ja"tulee varmasti rankkaa"-kommentteja.Sikäli kaikki sujuisi raskauden ja synnytyksen osalta hyvin,niin minähän ne rankat vielä muille näytän!😃 Tulee arjesta varmaan haastavaa,mutta uskon ihmisen olevan sen verran sopeutuvainen että kaikkeen tottuu.
    Mukavia talvipäiviä teidän perheelle!-DoupleBuble-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! HUrjasti onnea tuplista! Ihan varmasti selviätte, sulla tuntuu olevan niin huikea asenne, etten usko että se liian vaikeaksi menee! <3 Tälleen jälkikäteen ajateltuna, meillä vauvavuosi oli helpompi kuin vaikka se vuosi kun pojat täytti kaksi! :D Mutta toisaalta oltiin niin onnekkaita, että vauvat oli helppoja ja raskaus ja synnytys meni hyvin. Pidän peukkuja teillekin, että kaikki menee yhtä hienosti! <3

      Ihanaa talvea ja tulevaa kevättä teidänkin jengille!

      Poista
  7. Saanko udella minkäpituiset ja sukset ja sauvat pojilla on? :)Minulla on toukokuussa -13 syntynyt poika ja huomenna lähdetään suksisetin ostoon, ajattelin jos saisin pientä osviittaa mitä kokoa ottaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo taisi olla 110cm! Pojat itse ovat n 100cm pitkiä! :)

      Poista
  8. Kiitos! :) sukset kerkesimme eilen käydäkkin jo ostamassa ja 110cm kokoa myyjä suositteli. :) täytyy nyt samaan kommenttiin kertoa miten ihana tämä sinun blogi on. Poikamme on tosiaan syntynyt toukokuussa -13 ja löysin tämän blogin jo raskausaikana. On aina ollut ihana lukea kun teidän pojat on niin samanikäisiä meidän Elmerin kanssa ja on niin samanlaiset touhutkin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!