tiistai 3. tammikuuta 2017

Tammikuun positiiviset ja negatiiviset

Vaikka ei tässä tammikuuta ihan valtavasti ollakaan vielä eteenpäin menty. Mutta kuitenkin. Päätin vuosikatsausta kasaillessa, että näitä pitäisi tehdä useammin, joten vuosi lienee oikein hyvä aloittaa tällaisella! Niin, ihanaa alkanutta vuotta kaikille!1. Puuterilumi

Tänään satoi ihana pakkaslumi maahan ja sitä tuli kerralla toistakymmentä senttiä! Kasper jo ilmoittikin että nyt päästään hiihtämään, näinköhän joulupukin tuomien suksien korkkaaminen on edessä viikonloppuna? Sen verran moneen kertaan ollaan pojalle jouduttu sanomaan, ettei suksia vieläkään kokeilla, että nyt varmaan hänet on pakko päästää ladulle! Tai ainakin takapihalle.

2. Lähestyvä äitiysloma

Eilen siirryttiin jo 29. raskausviikolle ja ensi maanantaina viikot alkaakin jo kolmosella! Positiivista tässä on ihan takuulla se, että aika menee nopeasti! Mä havahdun aina vaan uudelleen noihin uusiin vaihtuneisiin viikkoihin, enkä voi ymmärtää että päivät vaan vähenee. Kohta ihan tosiaan ollaan maaliskuussa ja vauva saapuu meille. Ja sitä ennen helmikuussa, kun jään töistä pois. Äitiysloma mulla alkaa virallisesti 20.2.17, eli ihan just kohta. eihän siihen ole kuin reilu kuukausi aikaa!

3. Uudet joululahjat

Vaikka joulu aiheuttikin pientä ahdistusta tavaramäärän puolesta, olen nyt ollut enemmän kuin iloinen uusista leluista, kirjoista, muovailuvahoista ja taikahiekoista. POjat viihtyvät uusien juttujen parissa loistavasti, joten arki on taas hieman helpompaa. Varsinkin nyt, kun itse poden ihan järkyttävää kurkkukipunuhakuumetta, on uudet lelut huippujuttu.

4. Kesäkuntoon 2017

Normaalisti olen aina vuoden vaihteess alupaillut itselleni sitä kesäkuntoa, painonpudotusta ja kiinteytymistä. Herkutonta tammikuuta, himoliikunta helmikuuta ja sitten masistelu maaliskuuta kun mitään ei olekaan tullut tehtyä ja viikonloput tulee herkuteltua ihan samanlailla kuin ennen vuoden vaihdettakin. Nyt on niin kevyt fiilis, kun mihinkään tällaiseen ei tarvitse lähteä. Maha saa ihan rauhassa pömpöttää, eikä turvotuksen kanssa tarvitse ongelmoida. Ei tarvitse ostaa väkisin salikorttia, vaan voin jatka ahuoletta sohvannurkassa möllöttämistä. Raskauskin on nostanut painoa vain viidellä kilolla, joten aika huoletta olen, etteikö ne synnytyssaliin jäisi.

Ja sitten ne negatiiviset.

1. Sairastelu

Oikeastaan koko syksy on meillä podettu jos jonkinlaista tautia. Käytiin läpi vesirokot, silmätulehdukset, enterot, parit korvatulehdukset, nuhakuumeet ja joku noron tapainenkin. Toivoin parempaa onnea uudelle vuodelle, mutta nyt olen itse jo kolmatta päivää karmeassa kurkkukivussa ja kuumeessa ja Rasmus taisi saada samaisen taudin myöskin eilen. Lisäksi häneen taisi iskeä silmätulehdus. Taas. Mä alan olla jo ihan loputtoman kypsä tähän sairasteluun, toki parempihan tässä nyt on sairastaa kuin vauvan synnyttyä. Mutta silti. en muista, milloin oltaisiin oltu näin paljon kipeänä! Edes eka päikkysyksy ei ollut tällaista! Tällä diagnoosimäärällä oon tosi iloinen että päädyttiin tänä syksynä koko porukalla ottamaan influenssarokotukset. Ainakin se kammotus vältetään nyt mitä todennäköisemmin.

2. Supistelu

Siinä missä täällä sairastetaan ja ollaan väsyneitä sen takia, on myös supistelut alkaneet vaivata. Jokunen kipeä supistus on jo selkään jysähtynyt tosi ilkeästi ja pistänyt mutkin miettimään, josko vauhtia pitäisi vähän hidastaa. Mitään suuria täällä tosin ei tehdä nytkään, mutta silti pieni pelko vauvan ennenaikaisuudesta mieleen hiipii. Tällä viikolla ajattelin nostaa tuon supistelun esiin neuvolassa, kohdunkaula olisi varmaan ihan hyvä kurkistaa. Saisin ainakin itse siitä mielenrauhan, ettei mitään edistystä vielä toivottavasti ole tiedossa. 

3. Väsymys

Nyt taitaa eniten väsyttää tää sairastelu, mutta unet on on viime aikoina olleet vähissä muutenkin. Vauva tuntuu aktivoituvan liikkumaan juuri silloin kun ei tarvitsisi, eli öisin vessareissujen tai poikien sänkyynpalauttamisreissujen päätteeksi. Herättyäni en saa enää unta kun vauva tempoilee ja hyörii, vaan makaan pitkäänkin hereillä. Nukun kyllä hyvin, mutta heräilen ihan liian usein. Tunnin parin unipätkät ei vaan millään pidä virkeänä ja pahimpien öiden päätteeksi on oikein kunnon zombiolo!

2 kommenttia:

  1. Oottehan tehnyt kuntotarkastuksen teijän uuteen kotiin ettei vaan oo hometta jossain? Home koirat on yleesä aikas tarkkoja ;) tuli vaan mieleen jos ootte tavallista enemmän sairastellut muuton jälkeen, silmätulehdukset, flunssat yms..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii siis täähän on vasta valmistunut talo :D en oikein usko et kosteusvaurioita olisi vielä ehtinyt syntyä. Eikä ne varmaan vesi- ja enterorokkoja aiheuttaisikaan :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!