tiistai 10. tammikuuta 2017

Vauvan nukkumisjärjestelyt

Vauva tulee, viikot tuntuu etenevän hirveää vauhtia ja mikä erilaista verrattuna ekaan raskauteen, mä en itse meinaa pysyä perässä! Kaikki aina sanoo, että toinen (ja sitä seuraavat) raskaus etenee paljon vauhdikkaammin kuin ensimmäinen, mutta en nyt uskonut että vauhti ihan tällaista olisi! Muistan, että kaksosia odottaessa olin tehnyt näillä viikoilla jo kaikki mahdolliset suunnitelmat ja hankintalistat valmiiksi. 

Nyt tässä toisessa raskaudessa, tuntuu etten ole valmistellut mitään. Nukkumisjuttuja mietittiin viime viikonloppuna ja oltiin Henkan kanssa kumpikin sitä meiltä, ettei perhepeti ole meidän juttu. Ei se ole ollut aiemminkaan, niin en usko sen äkkiseltään muuttuvan. Toki, jos vauva on sitä tyyppiä, ettei vaan nuku missään muualla, niin mietitään sitten asenteet uusiksi. Nyt kuitenkin tuntuu, että vauva tulee nukkumaan lähellä, mutta silti omassa sängyssään tai kehdossaan.

Selailtiin netistä erilaisia kehtoja, sänkyjä ja unipesiä. Mietittiin erilaisia kattoon ripustettavia, rullattavia ja kokoontaitettavia vaihtoehtoja. Babynest, eli unipesä olisi ihan loistava, jos tarkoitus olisi nukuttaa vauvaa meidän välissä. Nyt vauva tarvitsee kuitenkin jonkin omilla jaloilla seisovan sängyn, parasta olisi jos se olisi vielä siirrettävä!

Mietittiin sitäkin vaihtoehtoa, että vauva nukkuisi heti pinniksessä, kuten pojat mutta jotenkin se iso pinnasänky tuntuu niin kolkolta pienelle, että siirtyköön siihen vähän isompana. Pojilla se oli vähän erijuttu, heitä kun oli tilaa jakamassa kaksi pikkuista.

Mua houkutti kattoonripustettavat kehdot, mutta koska se ei olisi siirrettävä, ja pojat saattaisi intoutua antamaan vauvalle siinä vauhtia, ei sekään oikein toimi. Parhain vaihtoehto taitaa siis olla tuo suloinen Mooseskori keinujaloilla ja se meille tuleekin. Henkkakin suostui tähän, vaikka olikin perinteisemmän kehdon kannalla.


Tuohon Baby Wallabyn ensipeittosettiin ihastuin ensinäkemältä, voikohan olla mitään tuon kätevämpää? Poikia pyöriteltiin vaikka millä tekniikoilla peittojen sisään, mutta tuo pysyisi kiinni neppareilla ja olisi silti siirreltävä. Luulen, että tuo on kyllä pakko saada koriin ensikuukausiksi!

Pehmolelut vauvalle isoveljet pääsevät sitten valitsemaan tullessaan katsomaan vauvaa ensi kerran, muistan että itselle se oli silloin iso juttu, kun pikkusisko saapui maailmaan. Luulempa, että vinkkaan vaan isille, että kohdistaa shoppailureissun pentikiin, niin säästytään liian kirjavilta pehmoilta..

Ja tuo Baby's onlyn soittorasia, se ei kai perusteluja kaipaa. Onhan se nyt vaan ihan kauhean suloinen!

7 kommenttia:

 1. Meillä vauva, nyt 5kk, on nukkunut alusta saakka babynestissä joka on pinniksessä. Musta kans pinnis liian kolkko pelkästään mutta tuon pesän kanssa vauva viihtynyt siellä erinomaisesti 😊 vinkkinä siis 😉

  VastaaPoista
 2. Minä meinasin värkätä babynestin vauvalle vaikkei perhepedissä nukukaan. Ajattelin, että pienentää pinnasänkyä (vaikka onkin vanhan mallinen, pienempi jo lähtöjään) eikä tarvitse kikkailla peitoilla kuten esikoisen kanssa. Minä haaveilin myös kehdosta, mutta se kaatui melkein omaan mahdottomuuteensa kun en löytänyt päähän pinttymääni sopivaa..

  VastaaPoista
 3. Matkit kyl Essiä tosi paljon noissa hankinnoissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, kenestähän essistä nyt ois kyse? :D idean tuohon kehtoon sain kyllä joukolatar-blogista. Et jos jotakuta matkin niin häntä :D muutenkin nää matkimisjutut on mun mielestä vähän hölmöjä, kuka sen tuotteen nyt sit loppupelissä eka keksii ja mitä väliä sillä sit lopulta edes on? :D

   Poista
  2. Aikamonet jutut kirtää blogista toiseen ilman sen kummampaa matkimista. Onhan tietyt tuotteet suosittuja joka tapauksessa. Jos vaikka mietitään muumimukeja. Kuka senkin idean nyt matki ja keneltä?

   Poista
 4. Luin tän postauksen jo eilen, mutta en mitenkään ehtinyt kommentoimaan. Tuommonen jalallinen kehto on kyllä nätti, harmi vaan kun aika lyhytikäinen ja myöhemmin lapsi tarvii sitten kuitenkin pinnasängyn. Meillä molemmat lapset on inukkunut ihan pienestä asti omassa pinnasängyssä, tosin ihan alkuun jonkin verran perhepedissä. Nykyään nuo unipesät on tosi suosittuja, sellainen voisi olla kätevä "pienennin" pinnasänkyyn, jos se tuntuu liian isolta pienelle vauvalle.

  VastaaPoista
 5. Meillä oli baby nest sohvalla silloin kun poika oli vastasyntynyt. Vauva kun nukahtaa mihin tahansa milloin vain niin siinä nestissä sohvalla oli hyvä nukkua päivällä ja yöllä sitten pinniksessä :) ootko ajatellut missä vauva tulee olemaan päivisin kun esim nukkuu tai vanhemmat pojat tarvitsevat sinua? :) Tsemppiä vikoihin viikkoihin.
  T. Meri

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!