maanantai 30. tammikuuta 2017

RV 33 ja pikkupyykkiä

Maanantaisin mulla vaihtuu aina raskausviikot. Tää on tosi kätevää näin, sillä tällätavoin viikkojen aihtuminen on helppo muistaa! Nyt loppukohden alan myös olla itsekin kartalla millä viikolla milloinkin mennään, alkuunhan viikkojen kuluminen piti tarkistaa aina raskauskalneteriappsista! 

Nyt aletaan myös olla sellaisilla viikoilla, etten voi sanoa kokevani raskauden menevän jotenkin tosi nopeasti! Viikot kyllä vaihtuu tiuhaan, mutta silti oma fiilis on, että olen ollut ikuisuuden raskaana. Tuntuu, että siitä heinäkuisesta plussasta on ikuisuus ja maaliskuun viimeisiin tai huhtikuun ensimmäisiin päiviin on vielä samanlainen ikuisuus matkaa. Näinhän se nyt tietysti ei ole, mutta fiilis kyllä on, että aika vaan matelee.


Neuvolakortin kuoret saatu : Oot niin ihana!

Yritän silti tolkuttaa aina itselleni, että nyt nautitaan! Tulee menemään tosi pitkä aika, kun seuraavan kerran tulen viettämään näin paljon aikaa kotona ihan vaan itsekseni. Yritän hoitaa kaikkia rästihommia, selvitellä etukäteen kaikkea tähdellistä ja ihan vaan nauttia. Syödä sohvalla, katsoa Grey maratoneja ja tunnustella vauvan potkuja. Niin, ja viimein antaa myös aikaa vähän blogijutuille! Sieltä on tullut kovasti toivetta sisustus- ja ruokajutuille, joita lupaan alkaa kasailemaan teille heti tässä helmikuun aikana! 

Tänään vaihtuneiden viikkojen kunniaksi, mä pesin ne ekat pikkuruiset vavanvaatteet. Tai oikeastaan pistin pesuun kerralla kaikki meiltä löytyvät minivaatteet 50-68 koossa, sekä kaikki petivaatteet ja harsot. Tälleen ekan pesun kunniaksi, lajittelin jopa vaatteet tummiin, vaaleisiin, 60 ja 40 pestäviin. Jatkossahan nuo tulee varmastikin pyörimään suloisesti sekaisin, kaikki kuudessakympissä. Tai ehkä alkuun 40 astetta riittää vauvan pyykeille, hän kun ei kauheasti sotke ja maito tuntuu palavan vaatteisiin kiinni kuumemmissa lämpötiloissa. 

Pyykinpesuaineena käytin tuota samaa mitä meillä on isommillakin pojilla käytetty aina sieltä pikkupyykeistä saakka. LVn tuotteet on olleet hyviä tuolla meidän atoopikkoesikoisella, enkä ole oikeastaan kaivannut vaatteisiin mitään tuoksuja. Meidän aikuisten pussilakanoihin laitan vain vähän huuhteluainetta, tuntuu että ne siliävät sillä helpommin. Pikkuvaatteet menivät vielä kuivumaan rumpuun, josta ne sitten viikkeilen vauvan kaappiin. Siellä ne sitten odottelevat pikkumiestä.



Vaikka aika mateleekin, tuntuu tosi hurjalta olla jo raskauden tässä vaiheessa, että vaatteet voi tosiaan jo viikkailla kaappiin! Saa nähdä, kuinka korkeita pinoja noista vielä tulee, vaikka oma tuntuma onkin, että vaatetta on aika sopivasti. Sormia kyllä jo polttelisi päästä pukemaan niitä pienelle, mutta maltetaan nyt vielä pari viikkoa kuitenkin!

Mun oma vointini ei oikeastaan ole tässä sairaslomalla ollessa mihinkään muuttunut. Supisteluja tulee edelleen säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta kipeimmiltä sellaisilta ollaan nyt kuitenkin onneksi vältytty. Vauva on välillä RT:ssä, välillä perätilassa. Vielä tuntuu olevan hyvin tilaa myllätä ja vaihdella asentoa. Potkut on tosi napakoita, välillä ihan hirveän kipeitäkin! En tosiaan muista, että tuplista olisi tällaista ollut! JOko aika kultaa muistot, tai tämä kaveri on veljiään vauhdikkaampi tapaus!

Loppuviikosta kirjoittelen varmastikin vielä neuvolakuulumisia, niitä kun alkaa nyt taas olla tiheämmin! Keskiviikkona pyörähdän neuvolassa taas seuraavan kerran. 

Kuinkas teillä muilla odottajilla menee? Joko alkaa raskaus kypsyttää, vai nautitaanko siellä raskaushehkusta?

16 kommenttia:

  1. Hei! Blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta, taidan jäädä lukijaksi :)

    Täällä mennään samoilla raskausviikoilla kuin siellä, paria päivää edellä. Meillä on esikoisen laskettu aika 25.3. Tuttu tuo tunne, että viikot tuntuu menevän nopeasti, mutta raskaus vaan jatkuu ja jatkuu ja aika sen puolesta matelee eikä ikinä olla maaliskuussa.. :D ja tsemppiä sinne supisteluihin, ne on kyllä inhottavia.

    -Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa! Aika samoissa tosiaan mennään, mulla la on 27.3! :)

      Viikot tosiaan kuluu mutta aika mateleeeee! :D mutta eiköhän me olla maaliskuussa ihan hetkessä, varmaan tää äkkiä kuitenkin menee! Tsemppiä sinnekin!

      Poista
  2. Ekat koneelliset pikkupyykkiä pesty täälläkin, olisi niin ihana laittaa jo kaikki loputkin (pinnasänky,hoitotaso sun muut) valmiiksi, mutta vielä hetken maltan :)
    Meidänkin pikkumies on vauhdikas tapaus, potkut tuntuu välillä hyvinkin ilkeiltä ja hyörinä ja pyörinä on mahdotonta. Herra oli jo raivotarjonnassa, mutta nyt tuntuu taas tutulta perätilalta, jossa isosiskokin viihtyi kovin myöhäiseen vaiheeseen aikoinaan.
    Supistelut rasittaa, ja on ollut pakko hyväksyä että kumartelut ja kyykkiminen ei enää luonnistu. Esikoisen uhma ottaa välillä koville, mutta näillä mennään. Raskauskalenteri kertoo että jäljellä enää reilut 50 päivää, sehän on ihan kohta! Kun vaan kaikki menisi loppuun asti hyvin <3
    -nyyti
    Ps. on niin hauskaa seurata raskauttasi, kun lasketut ajat osui niin samoihin, mulla vaihtuu viikot sunnuntaisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa! Joo, sänky olisi kiva laittaa, mutta pitää siinä kyllä odotella ihan viikoille viikoille. Melkeinhän sen voi laittaa vasta kun kotiudutaan..

      Hurjasti tsemppiä sinnekin! Toivotaan että kaikki menee hyvin loppuun saakka meillä molemmilla! <3

      Kiva kun käyt aina kertomassa kuulumisia! :)

      Poista
  3. Täällä pyörähti 36+0. Ei olisi enää kauaa. Minä olen ääneen pohtinut monesti kuinka paljon kipeämmiltä vauvan liikkeet tuntuvatkaan tässä toisessa raskaudessa. Sekä harjoitussupistukset eivät ole vaan vatsan kovettumista niinkuin esikoisen kohdalla, vaan myös erittäin epämukavan tuntuisia. Voimia viimeisille viikoille ☺
    -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä onkin loppurutistus enää! Tsemppiä vikoihin viikkoihin!

      Mä olen kyllä ihan samaa mieltä! Ei tosiaan näin epämukavaa ja kipeää ollut ekassa! Voikohan kohtukin reagoida jotenkin erilailla?

      Poista
  4. Perästä tullaan supistuksien kera. Keskiviikkona lääkäriin taas. Raskaus ei kyllästytä, olo kylläkin. Mä olen hurmioitunut (kuten tiesitkin) pikkuvaatteisiin ja ommellut niitä jaksamisen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih! Tsemppiä sinne! Toivotaan että helpottaisi! Hurjan kuluttavaa tuollainen! :/

      Voi ne pikkuvaatteet kyllä on <3

      Poista
  5. Pari viikkoa? Toivottavasti nyt kuitenkin edes sinne täysiaikaisuuden rajalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan :) kun on seurannut yhden lapsen ensipäiviä teholla nenämahaletkussa, toivon tosiaan ettei tämä synny yhtään sen aikaisemmin kuin on itse siihen valmis.

      Pari viikkoakin on melko suhteellinen käsite. Vauvahan voi olla täällä kaikkea 1-9 viikon väliltä. :)

      Poista
  6. Oon niin kade tosta sun sairaslomasta kun, lapset on vielä hoidossa. Saa olla yksin kotona. Näin kolmen lapsen (4,3 ja 1v) kotiäitinä siitä osaa nauttia. Yksin kotona olo on niin parasta. Ensin siivous ja sitten sohvalle ihastelemaan sitä siisteyttä. :D nauti! Ja nosta jalat ylös. ;D Hyvää loppu odotusta! <3
    T: Äiti kolmelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se kyllä on helpottanut arkea valtavasti! Aikansa tää kyllä oli ihanaa, nyt kaipaisin jo jotain aktiviteettejä ja sitä että liikkuminen olisi helpompaa! :D

      Poista
  7. Täällä odotellaan raskauden hehkua tosin viikkojakin on vähemmän edessä. Kovasti odotan myös sitä hetkeä, että liikkeet tuntuu ja näkyy myös ulospäin. Täällä menossä rv 15 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pian ne sieltä tulee! <3 Hahah, hehkua odotan mäkin! :D

      Poista
  8. Mistä tiedät millon vauva on rt:ssä ja milloin perätilassa? Mulla samat viikot kun sulla ja viime viikolla neuvolassa vauva oli perätilassa, niin nyt stressaan et jos vauva ei käänny oikein päin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä se on vähän veikkailua, mutta hikasta tietää helpoiten, se kun tuntuu aina tuolla tositosi alhaalla niin vauva on silloin rt. Ja peppu tuntuu tossa ylävatsalla. Mut vähän veikkailuksi se aina menee. Hikka tosiaan on sellainen helppo mistä huomaa!

      Älä huoli, hyvin mahtuu vauva vielä kääntymään, mulla vaihtoi tuplat paikkoja keskenään vielä 32 viikolla, vaikka luulisi silloin jo olleen aika ahdasta! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!