sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Taaperoiden Viaplay-suosikitPojat pääsivät alkukeväästä mukaan Viaplayn lastenraatiin, jonka tarkotuksena oli selvittää lasten Viaplaysuosikkeja! Meillä ei pojat ennen tätä olleet vielä koskaan katsoneet yhtään leffaa (kai?), joten vähän jännäilin kuinka tämän testin leffaosia tulee suoriutumaan. Henkka vitsailikin, etteihän meidän lapset voisi olla muuta kuin leffafriikkejä, ainakaan jos yhtään tulevat vanhempiinsa!

Ja oikeassahan tuo oli. Pojista kuoriutui oikein taitavia leffakriitikoita! Elokuvia katsellaan oikeastaan vaan telkkarista, sillä kunnollinen elokuvaelämys vaatii mun mielestä riittävän kokoisen ruudun, sekä kunnon äänet. Leffasyömisiä unohtamatta tietenkään!

Lapsilla me on pidetty tunnin ruutuaikaa/päivä aika sopivana. Ruutuaikaan kuuluu niin telkkarin kuin tablettienkin katselu. Poikkeuksia on sitten tietysti ne sairastelupäivät tai automatkat, joilloin ei olla rajoitettu pahemmin ruudun katselua. Esimerkiksi pitkillä automatkoilla tabletti on ihan huippu viihdekeskus! Sieltä taaperokin voi valita itselleen mielestä tekemistä, katselle suosikkisarjojaan Viaplaysta tai pelata vaikka muistipeliä. Yksi meidän lasten suosikeista on myös värityskirja-app! Ollaan huomattu sekin, että vaikka lapset saavat ihan kaikessa rauhoissa matkoilla katsella tablettia tai pelata sillä, tulee jossain vaiheessa heillekin stoppi ja tabletit annetaan pois ja vaihdetaan kirja tai maisemien katselu tilalle. Meistä on tuntunut aika hyvältä, että matkustaessa pitkiä matkoja, annetaan lapselle mahdollisuus valita se mielekäs tekeminen. Lopulta ruutuaikaa matkoillakaan ei välttämättä ole sitä reilua tuntia enempää.

Viaplayhin on tullut nyt myös offlinetoiminto, jonka myötä ohjelmia voi ladata suoraan laitteelle ja katsella niit sitten jopa ilman nettiyhteyttä! Eli eipä haittaa, vaikkei tabletista löytyisi sim-paikkaa tai jos matkalla ei riittävää nettiyhteyttä olisi. Toi offlinetoiminto olisi ollut supersiisti-juttu ainakin meidän viime syksyisellä lentomatkalla! Silloinhan kuvattiin pari sarjaa vdeokameralla telkkarist aja siirrettiin koneelle, kun Viaplayn offlinetoiminnolla olisi saatu ne paljon kätevämmin laitteelle. N, paremmalla onnella ensi kerralla! :D
Viaplayjäsenyyden mukana saatiin testiin myös tuo Huawein uutuustabi (mediapad m2 8.0), joka kuvissakin näkyy. Täytyy sanoa, että tabletin koko on aika täydellinen taaperon käsiin, eikä ruutu ole yhtään liian pieni sarjojenkaan katseluun. On muuten aika jännä huomata, kuinka pienikin lapsi tajuaa, ettei sitä tablettia vaan voi viskoa niinkuin muita leluja ja kuinka äkkiä sormen motoriikka tabletin käyttöön kehittyy! Meillä lapset valitsevat jo sujuvasti sovellusvalikosta mieleisensä sovellukset ja kun Viplayn valikosta on laitettu lapsilukko päälle, voi heidän antaa huoletta surffailla ja etsiä itselleen mieleistä katsottavaa. Meidän talouden kumpikin tabletti onkin tällä hetkellä oikeastaan vaan lasten käytössä. Lataamalla tabletille vielä turvapaketin, saa lapsen suojattua haitalliselta sisällöltä kokonaan. Meilä esimerkiksi vain tietyt sovellukset ovat lasten käytölle avoimena ja kaikki muu vaatii salasanan.

Mitäs sanotte näistä meidän lasten suosikeista? Katsellaanko teillä samoja vai löytyikö kenties jotain uutta kiinnostavaa?Nyt kannattaa muuten käydä kommentoimassa instankin puolella, sillä siellä starttaa huomenna kilpailu, jossa kaksi onnekasta voittaa itselleen 3 kuukauden Viaplay-jäsenyyden! Pääsette sitten vaikka koko perheen voimin kokeilemaan esimerkiksi nämä meidän suosikit! Toki kannattaa muistaa myös kuukauden ilmainen kokeilujakso, joka on kaikille uusille asiakkaille avoin, jos ei arpa tällä kertaa suosikaan! :)

Yhteistyössä VIAPLAY

12 kommenttia:

 1. Järkyttävää miten pienenä pitää jo nykyisin olla tabletit kourassa. Huhhuh. Tunninkin ruutu aika on aika pitkä mielestäni tuon ikäiselle. Lapset viihtyy ilmeisesti huonosti autossa kun pitää tabletti olla viihdyttämässä? Vai kuinka pitkistä matkoista on kyse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en näe eroa siinä, onko se ruutu tv tai tabletti. Eikä se tabletti mitenkään pidä olla kourassa, lapset voivat myös valita kirjat niin halutessaan. Mutta usein aamun piirrettyhetki tai päiväunien jälkeinen mediahetki tulee telkkarista tai tabletista. Mä uskon tässäkin kohtuuteen ja sitä tunti päivässä meidän lapsille on.

   Lapset on tottuneita matkustajia kyllä, mutta neljän tunnin ajomatkat puuduttaa aikuistakin, joten tarjotaan mielellään lapsille tekemistä jolloin matka sujuu kaikilla joutuisammin. :)

   Poista
 2. Ei laitteista kannata mörköä lapselle tehdä. Kyllä nykyajan lapsia vaan luonnostaan kiinnostaa älylaitteet ja aikuinen on siinä se joka ohjaa ja opettaa käyttöä.

  VastaaPoista
 3. Me ostettiin juuri tabletti teline autoon, helsingin reissuja varten. Jaksoi 2,5v valvoa edes tampereelle asti kun katseli risto räppääjää. Mies asensi jonkun sovelluksen mihin ei tarvi nettiä ja sai itse ladata leffat ja ohjelmat kotona :) Meillä pädiä käytetään kotona illalla rauhoittumiseen, ennen nukkumaan menoa vartin saa katsoa piirrettyjä, äiti saa sopivassti vauvan samalla nukkumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitäisi myös hankkia toi teline!

   Tabletti on mun mielestä hyvä viihdyke lapselle, mutta tosiaan vanhemman tehtävä on sen käytön rajoittaminen! :)

   Poista
 4. Ryhmä Hau on yhteinen suosikki! :) meidän lapset on muutaman kuukauden teidän poikia nuorempia. Autot 2 on mielestäni turhan hurja 2- (tai kohta 3-)vuotiaalle. Sen ikärajahan taitaakin olla 7v., joten en sitä vielä itse lapsille näyttäisi. Muutenkin meillä ruutuaikaa rajoitetaan enemmän eikä ohjelmia katsota joka päivä. Aika tottumattomia ovat vielä katselijoina, eivätkö viihdy ruudun ääressä vielä pariakymmentä minuuttia kauempaa. Automatkat sitten erikseen, mutta onneksi niitä ei ole edes kuukausittain. Ensi kesänä olisi lasten eka pidempi lento ja sitä ajatellen täytyy kyllä keksiä monenlaista viihdykettä!

  -Jules

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryhmä hau on kyllä hitti! :) meillä leffa katsottiin koko perheen voimin, jolloin ikärajoista voi mun mielestä joustaa :)

   Meillä hyvin tavallinen päivä on 20-40min ruutuaikaa. Toi 1h tuntuu tällähetkellä hyvältä maksimilta. En tiiä sitte missä vaiheessa sitä olisi aika nostaa. :)

   Poista
 5. Mä en näe mitään pahaa siinä että myös lapset nykypäivänä käyttää ja oppii käyttämään älylaitteita, kunhan se käyttö on vahdittua ja rajattua, mitä se tässä tapauksessa onkin. Lapset tulee kuitenkin tarttemaan niitä taitoja myös tulevaisuudessa, se nyt vaan on tätä nykypäivää. Tietysti kohtuus kaikessa, ja tottakai lapsen nyt suurin osa ajasta pitää tehdä jotain muuta kun tuijottaa sitä ruutua. Mutta kyllä se voi paljon opettaakin.

  VastaaPoista
 6. Totta kai tabletti sopii lastenkin käsiin, kunhan turvallisuudesta on huolehdittu. Omasta mielestäni lapsiasetuksilla varustettu suoratoistopalvelu on parempi kuin tv:n katselu. Näin vanhempi voi paremmin kontrolloida sitä, mitä lapsi katsoo.

  Oletteko kokeilleet Netflixiä? Kumpi tuntuu paremmalta? Ainakin tuo Viaplayn offline-toiminto kuulostaa hyvältä. Offline löytyy myös SF Kids Playstä, jota kokeilimme blogissamme taannoin. Tarjontaa alkaa olla jo sen verran hyvin, että on vaikea valita, minkä palvelun ottaisi pysyvään käyttöön :D

  VastaaPoista
 7. Herttileijjaa toi eka ano. Mulla ei oo lapsia eikä luultavasti tuukkaan ihan omasta päätöksestä. :) Mutta halusin vaan kommentoida, että mun mielestä toi tunti ei kuulosta kovin isolta määrältä päivässä. Ja kun ei lapsi jaksa sitä tuntia kuiteskaan välttämättä edes kattoa ainakaan putkeen ja veikkaisin että suurin osa käy myös ulkona päivän mittaan ja sisältyy päivään muutenkin muutakin aktiviteettia. Automatkat asia erikseen, kyllä sillon varmasti kuka vaan antaa lapsen kattoa sitä padia tai tablettia pidemmästi, koska se helpottaa lapsen jaksamista ja myös aikuisten, enkä nää kyllä tossakaan mitään väärää. :)
  Katotaan hyökkääkö muut nyt mun kimppuun, kun enhän mä mitään tiedä kun ei oo lapsia, mutta nääkin on niin mielipide asioita, kaikki tekee niinku parhaaksi sopii! :)

  -M-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!