sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Potkupyöräillen

Muistatte ehkä, että meillä on ollut lapsilla käytössä nuo viime keväänä Jollyroomista saadut potkupyörät nyt jo lähes vuoden ajan. Pyörät ovat poikien ehdottomat suosikit, eikä montaa kertaa tarvise kysellä, otetaanko ne mukaan lenkille.

Ihailtavan hyvin lapset näillä myös jaksaa potkutella. Alkuun toki lenkit oli pitkiä ja välillä hypättiin vaunun kyytiin lepäilemään. Nyt kuitenkin jaksetaan jo pitkiä matkoja, ja vaunutkin ovat mukana vain varmuuden vuoksi.
Myös  kuuntelu tuotti alkuun ongelmia. Nyt ollaan siinäkin kehitytty valtavasti ja kumpikin muistaa useimmiten totella pysähdy-käskyä. Meillä on aika tiukka sääntö, että jos käskyjä ei totella, pyörä lähtee kantoon. Tää uhkaus toimii aika tehokkaasti, ja monesti pelkkä muistutus riittää saamaan lapset takaisin ruotuun.

Pyörät ovat edelleen ne pienet 10" ja tuntuvat käyvän pojille hyvin edelleen, vaikkei tangon ja satulan säätöjä olekaan vielä tehty. Työntöasento on myös aika ergonominen ja mukailee oikean pyörän asentoa.

Kypärät on samat kuin viime vuonna, niissä säätöä riittää vielä kivasti. Ostettiin noi kesän alennusmyynneistä Stadiumista ja onhan noi aika söpöt, kun värityksenkin puolesta sopivat niin kivasti pyöriin! 

Me on tykätty kovasti näistä pyöristä ja voin suositella näitä ihan täysillä! Eivät ole kovin kaliitkaan pyörät ja mä ainakin uskon, että kun hetki näillä vielä huristellaan voidaan siirtyä tavalliseen pyörään ilman apupyörävaihetta! Nythän nämä kyseiset pyörät on vieläpä puoleen hintaan Jollyroomin verkkokaupassa! ;)

Tälle illalle suunnittelin vähän hölkkälenkkiä piiiitkästä aikaa. Ne lenkit meillä oli Kasperin kanssa syksylläkin tapana ja ne olisi kiva nyt taas saada tavaksi! Kahden kanssa ei hölkkäily oikein onnistu, mutta yhden kanssa se on juuri sopivatempoista.

Kivaa sunnuntain jatkoa sinne!

*pyörät saatu

10 kommenttia:

 1. Mun 3,5 vuotias poika potkutteli viime keväästä alkaen potkupyörällä ja sai viime syksynä 3 vuotis synttäreillään polkupyörän lahjaksi. Minäkin ajattelin että apurenkaat vaan pois ja menoks koska potkupyöräily onnistu niin hyvin... syksyn poljettua totesin kuitenkin että hyvä on niiden apurenkaiden olla ainakin sen ajan kun lapsi opettelee polkemaan ja hallitsemaan polkupyörää. Ehkäpä nyt kesää kohden kokeillaan ilman apurenkaita ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, voi se olla että meilläkin sitte käytetään kuitenkin! Mut katsotaan! :)

   Poista
 2. Meillä pienempi pian 2v ja potkupyörää ajateltu hälle. Jollyroomista näyttää loppuneen tuote. Osaatko sanoa missä muualla näitä myydään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Stigalla ainakin on jotain, mutten osaa yhtään sanoa et millaisia pyöriä ovat. Moni myös pukyja kehunut! :)

   Poista
 3. Moikka! Ollaan mietitty potkupyörän ostoa toukokuun lopussa 2 vuotta täyttävälle esikoiselle ja mietinnässä on joko tämä, tai sitten pukyn potkupyörä. Tää ois ainakin hinnan puolesta parempi vaihtoehto :)
  Minkä ikäisiä teidän pojat oli kun ekaa kertaa testasivat pyöriä? Ja minkä pituisia pojat on? Mulla ei oo hajua paljon tuolla meidän esikoispojalla on tällä hetkellä pituutta mutta on aina ollu keskivertoa pidempi niin mietin että oiskohan tämä sama pyörän koko meille hyvä. Niin ja sitä piti vielä kysyä että onko lapsen helppo mennä pyörän kyytiin vai tarviiko aikuisen apua? Anteeksi kauhea kysymystulva, toivottavasti jaksat vastata :)

  T. Elpukka

  VastaaPoista
 4. Reipas olet kyllä, kun potkupyöräilet kaksosten kanssa - mä en uskaltanut meidän kaksikolle hankkia potkupyöriä, vaan mentiin apupyörien ja työntötangon kautta. Mutta tekemällähän ne tosiaan oppii, myös kuuntelemaan. :)

  VastaaPoista
 5. Minkä pituisia lenkkejä teillä pojat jaksaa mennä? Meillä myös potkutellaan melkein päivittäin :)
  Mitkä rattaat teillä noissa kuvissa näkyy?

  VastaaPoista
 6. Meillä lähdettiin kyllä heti ilman appareita potkupyörän jälkeen: ikää oli silloin 4v 3kk, kun oppi ajamaan tavallisella polkupyörällä.

  VastaaPoista
 7. Minkä ikäiselle tuo kannattaa hankkia? Minkä ikäisiä teidän pojat oli kun aloittivat potkuttelun?

  VastaaPoista
 8. Potkupyörä on kyllä meilläki ollu täysin hintansa väärti, vois sanoa että yksi parhaista hankinnoista pojalle :) tosi äkkiä lapset jujun hoksaa ja paljon parempi tasapainon ja motoriikan kehityksen kannalta kun vertaa esim aikuisen työntämään kolmipyöräiseen. Kun jotkut tuossa kyselee, niin voisin kertoa että meillä poika oli 1v 9kk kun aloitti potkupyöräilyn ja hyvin sujui, tuolloin ei edes uhma vielä puskenut niin hyvin sujui reissut, syksyllä meinas äitillä välillä hermot loppua :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!