maanantai 25. huhtikuuta 2016

Meidän Lapsimessut

Hei vaan kaikki! Ompahan kiireinen viikko taas takana, tuntuu että ihan vasta olisi ollut viime maanantai ja nyt siitä onkin jo viikko! En ole edes blogiin ehtinyt koko viikon aikana, mikä on kyllä ollut hyvin epätavallista. Enpä muista hetkeen tällaista viikkoa olleenkaan..

Viime viikonloppuna suunnattiin Kasperin ja siskoni kanssa Lapsimessuille Helsinkiin, niinkuin aika moni muukin varmasti. Tarkoituksena oli viettää vähän laatuaikaa ihan vaan kaksin Kasperin kanssa, sillä pojat saavat hyvin harvoin olla ihan vaan yksin missään ilman veljeä.


 Mä en odottanut messuilta mitään isoja ja ostoslistallakaan ei ollut kuin ihan muutama juttu. Päätin jo lähtiessä, että jollei mitään superhyvää alennusta tule, en ainakaan vaatteita messuilta kotiuta. Koko kevät on mennyt täydentäessä lasten kaappeja ja siellä on tällä hetkellä ihan riittävästi puettavaa kummallekin. Enimmäkseen lähdettiin siis katselemaan ja ihmettelemään. Tiesin, että Kasper varmasti tulisi tykkäämään messuista, olihan paikalla kuitenkin myös Model Expo.

Näytteilleasettajia oli paljon ja ständit oli mielenkiintoisia, mutta petyin silti messutarjouksiin aika isosti. Vähän odotin, että kotiin olisi saanut kantaa enemmän testereitä ja maistiaisia, mutta niitäkin matkassa oli ihan vaan jokunen! No, rahat säästyi ja tulipahan vietettyä koko aika Kasperin kanssa, kun ei tarvinnut olla hypistelemässä mitään!

Me valittiin messupäiväksi lauantai, joka ehkä oli se kiireisen messupäivä. Mukaan otettiin JOllyroomin sponsoroimat Beemoo Travel Jogger Twin tuplavaunut,* sillä matkassa oli myös siskoni tyttö. Oli kiva päästä kokeilemaan vaunuja myös kahden eri-ikäisen kanssa. Mä kun olen tottunut työntämään kärryissä aina samanikäisiä ja samanpainoisia lapsia, oli tosi mielenkiintoista kokeilla erikokoisia matkustajia.

Vaunut palveli hienosti myös pientä matkustajaa, 8kk Milaa, joka viihtyi hienosti vaunuissa turvakaareen nojaillen. Vieruskaveri myös takasi sen, ettei pikkuneiti tylsistynyt, vaikkei äiti nenän edessä ollutkaan! Mila vetäisi myös oikein kunnon päiväunet kuomun suojissa. Kuomu tulee niin pitkälle, ettei eteen tarvittu edes mitään vaunuverhoa.

Kasperille ei uni maistunut yhtään, ei ainakaan sen jälkeen, kun poika näki pienoismalli puolen. Hävittäjä (?) hyppivät nikkoautot ja pienoistraktorit oli niin upeita, että niistä puhuttiin vielä monta päivää kotona. Reissun ainoa heräteostos tuli myös Model Expon puolella, kun Kasper halusi viedä Rasmukselle tuliaiseksi hävittäjän pienoismallin. Tai no sen lelun.

Meidän messut kului siis enempi tehtävä- ja leikkipisteellä, mikä myönnettäköön, oli ihan kivaa vaihtelua! Ensi vuonna taidetaan tulla kyllä jälleen messuille, mutta varmaankin kojujen kiertely tehdään taas tällätavoin lasten ehdoilla.

*vaunut ja istuinpehmusteet saatu Jollyroomilta 

p.s istuinpehmusteet ja vaunut ovat nyt Jollyroomin sivuilla huippualessa! Kumpikin 30% alella.


4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoiset messut ja eihän tuolla voi pienipoika nukkuakaan, kun on katsottavaa noin paljon!

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä messuista! Siellä oli ihan kiitettävästi ja mukavasti viihdykettä lapsille, mutta mä olin valtavan pettynyt siihen tarjontaan mitä kojuissa oli. Ensinnäkin maistiaisia ja pieniä kotiinviemisiä oli naurettavan vähän. Ja tarjoukset oli surkeita, jos niitä nyt tarjouksiksi voi edes nimittää. Olisin odottanut, että jos ensin maksaa pääsylipun päästäkseen ostamaan (hulluutta sekin), niin että vähintäänkin olisi olleet tarjoukset kohdallaan, mutta ei se oikein toiminut.

  Minä kävin messuilla ilman lapsia ja sekin oli ihan hyvä ratkaisu. Ehti katsella rauhassa. Lopulta en ostanut mitään, koska yksikään tarjous ei ollut sellainen, johon olisi kannattanut ex-tempore tarttua. Ja maistiaisiakaan ei tosiaan ollut kotiinviemisiksi asti.

  Sellainen hassu juttu kövi myös, että yks kaks tajusin siellä, etten ole enää messujen kohderyhmää. Vaikka lapseni eivät ole vielä kouluiässä, eivät he ole enää vauvojakaan. Huomasin, että 3+ vuotiaiden vanhemmille siellä oli enää aika vähän juttuja, jos poissuljetaan vaatteet. Toki lasten puuhapaikoissa olisi tekemistä lapsille ollut, mutta se varsinainen messuosasto kojuineen oli aika tavalla suunnattu kyllä vauvojen ja pikkutaaperoiden vanhemmille. Tämä ei ole kritiikkiä, se oli vain mielenkiintoinen huomio jonka tein. Ja joka oli tavallaan myös aika vapauttavaa huomata. Joku vaihe elämästä on nyt takanapäin.

  VastaaPoista
 3. Mä bongasin teidät siellä, mutta en uskaltanut tulla moikkaamaan:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!