torstai 10. joulukuuta 2015

Joululahjat päiväkodintädeille !

Meillä juhlittiin eilen poikien ensimmäistä joulujuhlaa! Pikkujätkät esittivät niin taitavasti Tuiki Tuiki Tähtösen. Toiset oli niin tärkeenä ja ylpeenä lavalla laulamassa. Ja taisi kyllä vähän jännittääkin! :D

Haluttiin antaa myös pienet muistamiset juhlan yhteydessä poikien ryhmän hoitajille. Pieni kiitos siitä, että päiväkotialku ja hoito muutenkin on sujunut niin hienosti! 

Mulla oli vähän vaikeuksia keksiä mitä se voisi olla. Ei mitään kovin isoa mutta joku kiva henkilökohtainen juttu. Bongasin Jennin Instagramista kuvan, josta inspiroiduin ja sain viimein idean!

Purkeista tuli tosi ihania! Ohjehan on helppo, pohjalle kaakaojauhetta, päälle suklaarakeita ja minivaahtokarkkeja ja korkki kiinni. Purkkiin roikkumaan pikkupullo Baileysia sekä karkkikeppi.

EDIT: sisältö kaadetaan siis kiehahtaneen maidon/veden joukkoon ja nautitaan. Tästä syntyy siis iso satsi kaakaota (tai pieni jos purkista käyttää pienen osan kerrallaan).

Valmis!


49 kommenttia:

  1. Ihan söpöt purkit mutta jotenkin tuntuis oudolta antaa alkoholia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se baileys siinä pakollinen ole. Voithan jättää sen pois jos tuntuu oudolta :D

      Poista
    2. Ai koska päiväkodin henkilökunta on jotain Maija Poppasia vaan, eivätkä yhtään ihmisiä, saati aikuisia, jotka saattaisivat vaikka tykätä jälkiruokakahvinsa kanssa nautiskella tilkan Baileysta! Hahahaha! Hei camoon, ihme tabu tuo alkoholi vieläkin jengille! Onko siis niin, että ei voi juoda juomatta övereitä? Vai mikä siinä oudoksuttaa? Eikä ne varmaan niitä pulloja duunissa korkkaa, jos se jännittää! :D

      Poista
    3. Sanaa mieltä, että ehkä jotenkin "mautonta"/epäkohteliasta antaa alkoholia lahjaksi ihmisille, joita ei käytännössä tunne.. kun ei siis tiedä ihmisten taustoja, yms..

      Poista
    4. Mua myös vähän yllättää, miksi niin moni kokee tuon alkoholin jotenkin ongelmana :D Erityisesti kun kyse on 5cl pullosta, josta aikuinen ei humallu kovalla yritykselläkään :D Tajuisin kyllä, jos olisin paketoinut purkkiin litran kossun.

      Ja joo, kyllä mä tädeille vinkkasin, että vapaa-ajalla vasta ;D

      Jokainen lahjansaaja kun voi ihan itse valita käyttääkö sitä likööriä vaiko ei.

      Poista
    5. Baileysin myötä kaakao nimenomaan ei ole mautonta ;)
      Epäkohteliaaksikaan en tuota koe, sillä kyse tosiaan oli siitä 5cl pullosta. Ei lahjaa ostaessa voi miettiä pahoittaako joku siitä mielen. Yhtälailla tädit voisi olla laktoosiintorelantikkoja, keliaakikoita tms, jolloin varmaan jauhojen tai maitoproteiinin käyttö loukkaa. Että haloo nyt, järki käteen taas! :D

      Poista
    6. Kylläpäs otit itseesi lukijoiden asiallisesti esittämistä mielipiteistä :o eikä ole tasan kyllä eka kerta, kun hyökkäät samantien päälle, kun saat kriittistä palautetta/mielipidettä lukijoilta..

      On mun mielestä törkeää ruveta käskemään ottaa järki käteen, jos toiset nyt yksinkertaisesti on sitä mieltä, että ei ole soveliasta antaa tuntemattomille ihmisille alkoholia lahjaksi. Olisit voinut vain ystävällisesti todeta, että itse et nähnyt asiassa ongelmaa, etkä heti jyrätä lukijoiden mielipidettä ja käskeä ottamaan järkeä käteen......

      Poista
    7. No hei vaan taas Anonyymi. Tuskimpa tässä kukaan on _taas_ ottanut itseensä yhtään mistään. Itsestäni vaan tuntuu naurettavalta tehdä ongelma niinkin naurettavasta asiasta kuin alkoholi. Lähtökohtaisesti en muutenkaan ymmärrä tuollaista negailua asiaan kuin asiaan liittyen. Mutta se nyt vaan on se mun mielipide ja meistä jokainen voi toki kokea asiat juuri niinkuin tykkää! :)

      ja p.s koinkin sanoneeni tuon ihan ystävällisesti, mutta pitää kai sitten treenata tätä ulosantia :D

      Poista
    8. Musta alkoholin antaminen on outoa jos se on lahja lapselta. Koska mun ymmärtääkseni suomen lain mukaan alkoholin hallussapito on kielletty alle 18v. Sanokaa vaan tiukkikseks :D eri asia jos saa vaikka töistä aikuiselta, mut lapselta saatuna tuntuis vaan tosi oudolta ja "väärältä". ite oisin varmaan tehny samalla periaatteella esim piparipurkin :) mut jokainen tietty tyylillään. T. toinen ano

      Poista
    9. Aika hassua, että täällä sanotaan lasten päiväkodin tätejä tuntemattomiksi. Mitä sillä tarkoitetaan? Itse päiväkodin tätinä voin sanoa, että vietän päiväkotilasten kanssa suuremman osan päivästä kuin vanhemmat itse. Lisäksi olen vanhempien kanssa tiiviissä yhteistyössä aamulla ja iltapäivällä. Kauhistuttavaa ajatella, että joku heistä pitäisi minua täysin tuntemattomana. Tässäkin tapauksessa Nelli on varmasti tumtenut päiväkodin tätejä sen verran, että huomannut heillä olevan riittävästi pilkettä silmäkulmassa vastaanottamaan tämä lahja. Toiseksi, mielestäni lahja ei ole lapsilta, vaan kiitos vanhemmilta kuluneesta vuodesta. Samalla tavalla kun lapset eivät itse maksa päivähoitomaksuja, eivät he myöskään maksa tällaisia lahjoja. Kortti voi paremminkin olla juuri lapselta.
      Itse en ole päiväkodintätinä saanut alkoholia lahjaksi, mutta toisen päiväkodin kollegani ovat saaneet viinipullon, ja pitäneet sitä hyvänä lahjana. Ei siis lähdetä tuomitsemaan ketään, tapausta kokonaan tuntematta :)

      Poista
  2. Ihanat purkit! Tein samanlaiset viime vuonna Lilianin kummeille :)

    Meilläkin oli tänään joulujuhlat. Lilian esiintyi todella reippaasti kaikkien edessä, vaikka osa piememmistä karkasi vanhempien luokse turvaan :) Oli kyllä todella tuuntellista, kun neiti näki äitinsä yleisen joukossa ja hän innostui siitä niin kovasti, että oli yhtä hymyä vaan, mutta silti reippaasti jaksoi esiintyä :)

    Me tehtiin kanssa tädeille pienet lahjat, jotka sisälsivät Lilianin tekemän joulukuusen koristeen taikataikinasta, piparkakkumuotin sekä nameja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purkkilahjat on kyllä kivoja! Meillä oli vuosi sitten rocky roadit purkissa! :)

      Oi, ihana tuo teidän idea! Taidankin napata sen meille testiin ja vaikka kummienlahjoihin! Kiitti vinkistä!

      Poista
  3. Mä oon kans aatellu täntyylisiä poikien kummeille. :) Meillä oli kans maanantaina joulujuhla ja esittivät myös tuiki tuiki tähtösen. Olivat kyllä niin söpöjä kun siellä lavalla jännittivät ja sit ku laulu alkoi niin pikkuhiljaa uskaltautuivat siihen mukaan. Pikkuveikko lopulta jopa riemastui niin, että kun laulu loppui niin ryntäsi rivin eteen hurjasti taputtaen ja huutaen "JEE!" :D

    VastaaPoista
  4. Tein näitä äidille ja sen miesystävälle pikkujoululahjaksi. Tosi helppo ja silti ihana ja kiva :)

    VastaaPoista
  5. Siis mitä tolla purkin sisällöllä tehdään? Vai syödään tollasena? En tajuu =)

    VastaaPoista
  6. Mun mielestä alkoholin antaminen ei ole outoo. Olin päiväkodissa harjottelussa 3 vuotta sitten, ja siellä yks äiti toi joululahjaks punaviiniglögiä jokaiselle hoitajalle pullot. Mun mielestä erittäin toimiva lahja :D Tosin kyseinen äiti vähän arkaillen anto mullekin pullon, sillä olin niin nuoren näkönen (silloin 20-vuotias). Glögi oli kuitenkin harmillisesti niin pahaa etten voinu juoda sitä :D En tiedä miksi kerroin mutta tulipahan vaan mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei munkaan mielestä :D Ja olen itsekin saanut monilta työpaikoilta lahjaksi viiniä ja glögiä, enkä ole kyllä kokenut sitä ongelmaksi..

      Ennenmmin en ymmärrä niitä sieluttomia konvehtirasioita tai väkisin kaupoista haalittuja rihkamarojua :D Mutta kukin tosiaan tyylillään!

      Ompa harmi et sattui pahapullo kohdalle! Mä en kyllä kans oikein tykkää punaviiniglögistä.. Punkku punkkuna ja glogi glöginä! <3

      Poista
    2. Ihana idea tuo lahja!

      Mutta en siltikään ymmärrä miksi suklaarasia tmv. olis yhtään huonompi tai mainitsemasi "sieluttomampi"?
      Ajatus on varmaan kaikista tärkein oli se sitten pelkkä kortti, suklaa, lapsen itse tekemä lahja tai vanhemman tekemä tai valmiiksi kaupasta ostama.
      Tuskimpa sinunkaan poikasi tekivät tuosta lahjasta mitään itse, joten miksi haukkua "sieluttomiksi" kaupasta valmiiksi hankkimaa konvehtirasiaa tai muuta...

      Poista
    3. Ei kai se sen huononpi, lahja kuin lahja mutta ite annan mielummin itsetehtyä, se kun on enempi antajansa näköinen. Ja itsetehdyssä on se hyvä puoli että lapsetkin voi osallistua osaamisen mukaan. Meilläkin pojat lusikoi purkkiin täytteitä ja ripotteli päälle vaahtokarkkeja. :)

      Mut kuten jo mainittua, kukin tyylillään! :)

      Poista
    4. Itsetehty on eri kuin valmiista aineksista itse koottu :)

      Poista
    5. Antakaa mun kaikki kestää...

      Poista
    6. Paska mutsi täällä, en jauha kaakaojauhetta ominkätösin. Uuups! :D
      Korvapuustitkin miellän itsetehdyiksi, vaikken kyllä niihinkään jauhoja jauha itse vaan kannan senkin paketin kaupasta. Laiska minä! ;)

      Poista
  7. Mä odottelen kans jännityksellä päiväkodin joulujuhlaan, joskin kyllä nimenomaan sen päiväkotitädin roolissa. Apua! :D Ehkä niitä lapsia jännittää sen verran että kaikki sujuukin ihan hyvin.

    VastaaPoista
  8. Oonkin miettinyt mitä voisi muutamille ystäville antaa muistamisena jouluna, kun en halua ostaa mitään kalliita lahjoja, vaikkei lahjan tarvitsekaan olla kallis ollakseen tärkeä ja kiva lahja aattoon. Ylipäätään kun saa lahjan, niin se jo on jotain ja se, että saa myös antaa jotain pientä kivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot ihan oikeessa! Ja ite ainakin tykkään itsetehdyistä lahjoista kovasti! Varsinkin ruokalahjat on aina kivoja! :)

      Poista
  9. Heippa, päiväkodin täti tuli nyt myös kommentoimaan asiaa.
    Itse en käytä lainkaan alkoholia, mutta silti olisin kovin ilahtunut lahjastanne. Ihanaa kun jotkut muistaa päiväkodintätejä. Ei aina kaikkien mieltymyksiä voi mitenkään tietää, kiva kun on erilaisia lahjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Joo, oon samaa mieltä, ettei lahjaa hankkiessa millään voi miettiä kaikkia näkökulmia tai syitä mistä saaja voisi loukkaantua. Lahjan antamisen ajatus kun on kuitenkin mun mielestä se tärkein! :)

      Ehkä se on tää suomalainen alkoholikulttuuri, jossa alkoholin antaminen lasten kanssa työskenteleville on iso tabu. Mutta hienoa jos näinkin pieni postaus aiheutti näin suurta keskustelua :)

      Poista
  10. Ihana idea :) ja en ymmärrä miksi Baileys ei sopisi tuohon settiin kun kyseessä on noin pieni pullo :) plus tälläisestä lahjasta tulee sellainen fiilis että joku on nähnyt vaivaa.(toisin kuin suklaarasiat jotka napataan kaupasta mukaan.)
    Jos itse olisin päiväkodin täti ilahtuisin tälläisestä kyllä:) eli iso peukku tälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään :) Mausteeksihan se siinä on.
      Suklaa on kyllä myös hyvää, mut tää joo tosiaan tuntui henkilökohtasemmalta! :)

      Kiva kuulla! :)

      Poista
  11. Täällä myös yksi päiväkodintäti kirjoittelee! Vaikken alkoholia juurikaan käytä niin minua ei pikku Baileys pullo olisi todellakaan haitannut. Päinvastoin, olisin ollut todella iloinen saadessani tuollaisen muistamisen. Kuinka ihanat <3 Itsetehty ja lasten antama lahja on ihan parasta.:)

    VastaaPoista
  12. Minäkin vein viime keväänä hoitajille lahjat , jotka sisälsivät alkoholia ja samanlainen vastaanotto oli blogin puolella. Päivökodissa taas oli ilahtunutta porukkaa :) tässä kuvia: http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi/2015/05/paivakodin-viimeinen-paiva-ja-lahja.html?m=1

    VastaaPoista
  13. Kiva lahja ja nimenomaan tuo pikku pullo tuo siihen hauskan lisän. :-) itse ilahtuisin tällaisesta lahjasta.
    Parhaita kaikista on kuitenkin ihan vaan kortit, johon on kirjoitettu kiitokset ja palautetta kuluneesta vuodesta, niitä on ihan paras lukea. :')
    T. Lastentarhanope

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta! Joo, tuollainen lahja varmasti on ihana! Olisikin pitänyt kirjoittaa vähän henkilökohtaisempi toivotus! Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  14. Ompas täällä tiukkapipoja liikkeelä :D yksi pieni likööripullo lahjassa. Ai kauhee..

    VastaaPoista
  15. Ihana idea. Onko sulla paljon mitäki tuossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1 dl kaakaojauhetta, 3-4 rkl valkosuklaahippuja ja loppuosa minivaahtokarkkeja. :)

      Poista
  16. Mikshän näissä lahja-asioissa/muistamisissa ei anneta lahjaksi esim. Sikaria tai röökiaskia?!

    VastaaPoista
  17. Minkälaisiin/mistä ostettuihin ja minkäkokoisiin purkkeihin teit nämä? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!