maanantai 31. elokuuta 2015

Lasten välikausi: Sadesää

Ja nyt päästäänkin yhteen mun lempiaiheeseen, nimittäin lastenvaatteisiin! Syksy on taas tulossa, paristi ollaankin jo saatu kaivaa välikausivaatetta kaapista. Useimmiten mittari kuitenkin näyttää niin paljon, että ulkona selviää hyvin ilman kuorivaatteita. Sadevaatteet on kuitenkin päässeet jo testiin, sillä ainakin täällä, viime viikolla satoi parina päivänä oikein kunnolla!

Mä olen vasta nyt joutunut oikeasti kunnolla paneutumaan lasten sadevaatteisiin, ja huomasinkin näiden parin kerran aikana, ettei multa itseltäni löydy oikein mitään sateenpitävää. Sateenvarjoa lukuunottamatta tietysti! Kuorivaatteet myös tottakai, mutta monesti kunnon sateella kaipaisi sitä kunnollista sadetakkia. Varmaan pakko sellainen tämän syksyn aikana vielä itselle hankkia, sillä enää ei näistä sadesääulkoiluista pääse samanlailla luistamaan kuin vielä keväällä.. Meillä nimittäin hypitään seinille ilman aamupäivänulkoilua! Päiväunet ei maistu, ja oma hermo vaan kiristyy kun nuo kaksi touhottajaa pistävät sisällä kaiken mullin mallin. Helpommalla siis pääsee, kun suuntaa vaan kiltisti puistoon säällä kuin säällä.

Tämän syksyn uutuus onkin vielä päiväkodin aloitus, joka sekin vaatii tietyn varustetason. Ja pakko myöntää, oon vähän uuno siinä, mitä siellä päiväkodissa tarvitaan. Mä oletan, ja ainakin sellaista olen kuullut, että kurahousut vetäistään ylle aika helposti. Myös tilanteissa, joissa itse saattaisin pukea lapsille vaan kuorivaatetta. Eipähän siinä, pysyvätpähän varmiten kuivana.

Saappaissa päädyttiin jo kolmatta kautta Crocsiin. Nuo Handle it Rain Bootsit* ovat niin kevyet, mutta nilkasta kuitenkin sopivan napakat, että ne tuntuvat varmasti lapsesta miellyttävältä jalassa. Ainakin meidän pojille nämä saappaat on ihan suosikit ja ne puettaisiin mielellään vähän joka säällä.


Sadesään settejä kummallekin lapselle on kaksi, päiväkotiin vietäväksi Reiman kurahousut* ja sadetakki, ja kotona käytettäväksi Lindexin Rainwear haalari. Tuo on muuten ainoa haalari mikä meidän lapsilla tulee tänä syksynä olemaan. Itse koen helpommaksi vetäistä märällä säällä pojille päälle vaan haalarin, joka aiemmilla kausilla non todettu hinta-laatusuhteeltaan ihan mahtavaksi! Haalari on täysin vettäpitävä, eikä se tunnu hiostavan samallalailla kun kurakankaasta tehdyt samanlaiset. Kuosi ei nyt ihan miellytä, ja vierastan muutenkin koko mustaa lasten ulkovaatetuksessa, erityisesti pimeän vuodenajan, mutta menkööt. Laadultaan tuo on niin passeli. Ja onhan meillä sitten huomioliivit varmistamassa, että lapset näkyy pimeälläkin.


Haalari on kokoa 92cm, mutta vastaa mielestäni kevyesti kokoa suurempaa. Kurahousuissa taas otettiin 98cm, mikä on kyllä kovin reilu, mutta eipä se taida menoa haitata. Sadetakki taas on kokoa 80cm(!) Eli taitaa tuo Reiman mitoitus olla _hieman_ reilua, ainakin takeissa. 

Kurahanskoja löytyy kaksi paria / poika, Reimalta vuorettomat* ja JOnathanilta vuorelliset. Noissa Reimoissa varsi on aika paljon pidempi, saa nähdä onko sillä käytännössä merkitystä..


Me suositaan kerrospukeutumista, joten myös sadeasujen alle löytyy jos jonkinmoista aluskerrastoa. Polarn o Pyretin windfleecet on olleet luottovaate jo toista vuotta, niitä meillä käytetään ympäri vuoden. Nämä takit ovat kokoa 92cm ja ovat oikeastaan juuri sopivat. Alusasuista kunnolliset villahousut pitäisi pojille vielä hankkia, sillä seuraava kaapeista löytyvä alusvaihtoehto on fleecehaalari, joka ei oikein tuon windfleecen kanssa toimi.. Iholle villaa ja päälle fleeceä on kuitenkin tosi hyväksi todettu yhdistelmä meillä! 

*turkoosit Handle it rain Bootsit saatu

Ylläolevien lisäksi löytyy toki useampi pari villasukkia, lapasia, kaulureita, tuubihuiveja ja kypärähattuja. Vähän erimateriaaleissa, joten ilman mukaan voi valita sitten sopivamman. Enää mietin hankinnoissa sitä samaa kuin viime vuonnakin, eli hattua. Mikä oikein on se paras hattuvaihtoehto sadekelille? Kypärähattu? Vai ihan sadehattu? Vai kelpaisiko mikä vaan hattu, jos sadetakin huppu kuitenkin vedetään päähän? Vai ahdistaako se huppu, ja lierihattu olisikin paras mahdollinen? Miten teidän lapsilla on hoidossa ollut?

Vanhempia vk-postauksia täällä, täällä ja täällä
*sis. Affiliate-mainoslinkin


14 kommenttia:

  1. Meillä on ollut joku Reiman sadehattu mutta aika vähälle käytölle jäänyt. Jos oikein sataa niin huppu päähän ja jos tihuttaa niin ei se pipo heti läpi kastu..? Nuo Jonathanin hanskat on mun mielestä aivan ykkösiä (hinta-laatu) ja meillä löytyy joka säähän niitä jo useamman vuoden ajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Eiköhän meilläkin jää sadehatut hankkimatta!
      Joo, noi on kyllä olleet hyviä myös meillä! Viime talvena oli ne toppahanskat ja ne oli superlämpimät!

      Poista
  2. Mulla ei ole lapsia, mutta tuore päiväkotitäti ilmoittautuu. Kävin viikonloppuna ostamassa itselleni "kuravaatteet", Reiman sadehousut ja -takin. Saampahan pomppia lasten kanssa lätäköissä. :D Mutta siis nyt jo päiväkodissa sadesäitä katsoneena lapset kyllä kylpee niissä lammikoissa, pomppii ja meidän päiväkodissa ainaskin ulkona leikitään ihan samalla tavalla sadesäällä kuin auringonpaisteellakin. Suurimmalla osalla lapsista on sadetakin huppu päässä, ja suurin osa myös antaa sen olla päässä. Joku lapsista valitti että ei kuule mitään kun on huppu päässä, mutta lapsesta varmaan siis kiinni paljon tuo että häiriikö. Suurinta osaa nähtävästi ei. Ja joo, kyllä ne kurahousut aika herkästi päälle vedetään kun muutamalla aikuisella on ne reilut 20 lasta puettavana ja riisuttavana. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos kommentistasi! Taidetaan mekin jättää se sadehattu hankkimatta ja satsata mielummin merinovillaiseen ohueen pipoon, joka on kiva siellä hupun alla!

      Ja nuo kuravaatteet itsellekin on varmasti aika pop! Mäkin ostin juuri kunnon sadetakin, niin ehkä helpommin selviydytään ulos sadekelilläkin! :D

      Poista
  3. Paras hattu sadetakin alle on ihan tavallinen pipo tai ohut kypärälakki. Hyvin se huppu tuntuu päässä pysyvän eikä ainakaan meillä ole menoa haitannut. Hyvä, että sulla kunnon kuravaatteet päiväkotiin. Meijän neidin pk:ssa ulkoillaan säällä kun säällä ja lapselle kiva kun varustus kunnossa :) tsemppiä hoidon aloitukseen ja sulla on ihanan aito lapsiperheen blogi, tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti mielipiteestä! Pitää ehkä mielummin hankkia joku kiva ohut pipo jonka päälle huppukin mahtuu helposti! :)
      Kiitos! <3 Tosi kiva kuulla että tykkäät! :)

      Mun mielestä toi on huippua että päiväkodissa ulkoillaan säällä kun säällä! Meillä ainakin kaivataan ihan hirveästi aina ulos! :D Ja toi on ihan totta mitä sanot, että ulkoilu on kivempaa hyvillä varusteilla!

      Poista
  4. Musta ne sadehatut on jotenki huvittavan näkösiä :D eikä se pipo niin äkkiä kastu että ei pärjäis pienessä sateessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :D Mulla tulee niistä nuuskamuikkunen mieleen :D
      Ei se nii varmasti kastu, ja aina voi sitte vetästä hupun päälle jos kastuukin! :)

      Poista
  5. Täälläkin lastentarhanope ja itse vierastan niitä sadehattuja, harvoin lapsillakaan näkee. Yleensä siis pipo päässä ja siihen vaan sadetakin huppu päälle. Joskus on jollain sadehattu ollut, mut lierit tuli niin silmille, ettei nähnyt leikkiä. Mene ja tiedä sit näistä nykypäivän hatuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Kiva tietää! Eilen juuri katselin kaupungilla niitä hattuja, mutta ihan hyvä että jätettiin vielä kauppaan. Selvitään varmasti ilmankin! :)

      Poista
  6. Ei haittaa, jos sadevaatteet on reilua kokoa koska niiden tulee kuitenkin mahtua tarvittaessa toppavaatteidenkin päälle(mikäli ei hanki talveksi uusia). Mielummin siis reilut, kun tiukat, että lapsen ei ole hankala liikkua.

    Ja kyllä, kurahousut vedetään päälle mielummin vähän "liiankin" herkästi. Meillä jos on pihassa yksikin lätäkkö, niin kurahousut puetaan. Muksut menee aina heti ensimmäisenä lätäkköön lutraamaan ja istumaan. Pysyypähän varmemmin kuivana ja on vähän eri meininki kuivatella pk:ssa 12-21 lapsen vaatteita, kun kotona muutaman muksun. :P

    Meillä päikyssä vedetään usein ihan vaan normi sisävaatteiden päälle kerrasto; villahaalari, fleece-puku tms. ja siihen päälle ulkovaate, jonka päälle kuravaate. Lämpimämmillä keleillä tietty jätetään kerrasto tai jopa ulkovaatekin pois. Mut harvemmin lähdetään sitä alimmaista vaatetta vaihtamaan. Vai ymmärsinkö väärin mitä tarkoitit, kun sanoit "iholle villaa"? :-)

    Tsemppiä päiväkodin aloitukseen, hyvin näyttää olevan varusteita hankittuna!

    t. Lastentarhanope myös :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Nämä ammattilaismielipiteet on kyllä parhaita! :)
      Noin vähän oletinkin noissa kurahousuissa, ja hyvä ettei toi reiluus haittaa! Tuleehan siinä saappaatkin jalkaan, niin eipä ne lahkeet varmaan ainakin silloin raahaa maata.

      Jep, sitten nuo meidän fleecehaalarit on varmaan just hyvät päikkyyn! Tuolla iholle villaa tarkoitin lähinnä kotioloja, mutta miksei myös päikkyä. Pitää vaan silloin muistaa itse laittaa ne villaiset vaatteet päälle. Tuo mitä sanot on varmasti ihan totta, ja mitäpä siitä tulisikaan jos se koko ryhmä puettaisiin uudelleen vaan että saisi iholle villaa! :D Mutta voi olla että jää tosiaan meilläkin toi iholle villaa lopulta toteutumatta, pitää vähän seurata miten lämminverisiä nuo meidän pojat on! :)

      Poista
  7. Hei vieläkö siulla on ne popin 92 kuoripuvun fleecellä vai joko möit?

    VastaaPoista
  8. Ei oo, myin ne jo toukokuussa pois! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!