perjantai 7. elokuuta 2015

Pyöräkärryllä matkaan !

Pojat sai 1-vuotislahjaksi papaltaan pyöräkärryn. Kärryn meille saapumisesta on nyt jo yli vuosi aikaa, enkä vieläkään ole tullut kirjoittaneeksi siitä meidän käyttökokemuksia! Tätä voi oikeasti kutsua jo saamattomuudeksi.

Kuvat vuoden takaa. Apua mitä minejä pojat on olleet! <3

Meidän kärry on merkiltään Preeco ja tilattu samannimisestä verkkokaupasta. Toimituksen suhteen kaikki sujui mallikkaasti, muistaakseni viikko tilauksen jälkeen, kuljetusfirmalta tuli puhelu, jossa tiedusteltiin oltaisiinko kotona tunnin päästä. Pyöräkärry saapui paketissa kotiovelle. Nyt on muuten näköjään tuo samainen kärry aika hyvällä alella tuolla!

Kärry on keskihintaluokkaa, joten siitä puuttuu kaikki hifistelyjutut. Ajateltiin, että meidän käyttöön riittää halvempikin ja vähemmän varusteltu, sillä liikutaan kuitenkin pääasiassa vaunuilla ja autolla. Jousitus oli kuitenkin juttu, josta Henkka piti kiinni. Ja hyvä niin, ilman sitä kyyti kärryssä olisi varmaan aika epämukavaa!


Kärryn mukana tuli heijastimet ja valot, sekä huomioviiri. Kaikin puolin muutenkin kärry vaikuttaa laadukkaalta, eikä valittamista ole näin vuoden käytönkään jälkeen. Kovin pieneen tilaan kärryä tosin ei saa, vaan se vie varastoituna aika paljon tilaa. Me haluttiin kärryn olevan ns. 2-in-1 -malli, eli että sen voisi muuttaa myös juoksurattaiksi. Aika vähän ollaan tätä toimintoa käytetty, ja oltaisiin selvitty ihan pyöräkärrymallillakin vaan. Pyöräkärryn muuttaminen juoksuvaunuksi vaatii aisan irrottamista ja lukitsemista kärryn alle, sekä etupyörän kiinnittämistä runkoon. Mä olen itse kokenut sen liian vaivalloiseksi, joten jätetään kärry aina kaupan pihalle ja kävellään kauppaan.

Istuimet on mun mielestä ihan hyvät. Ei mitkään supermukavat tai varsinkaan ergonomiset nukkuvalle lapselle, mutta ihan toimivat kuitenkin. Kärryssä on viisipistevaljaat, joten naperot pysyvät hyvin kyydissä. Kärryn perässä on vielä kunnon takaluukku, johon mahtuu helposti kaksi kauppakassia. Istuimet toimii hyvin meidän kaksivuotiailla, mutta vuosi sitten poikien asento näytti vähän epämukavalta.. Vaikka istumistaidot oli ihan hyvät, tuntui että kumpikin valui penkillä vöistä huolimatta.
Pojat viihtyy kärryssä hyvin, nyt vielä paremmin kuin vuosi sitten. Kärryssä käy kova höpötys, kun liikenteen seasta bongaillaan busseja ja rekkoja. Alamäessä hihkutaan lisää vauhtia. Alamäissä saa muuten olla tarkkana, sillä painavan kärryn ansiosta vauhti yltyy helposti. Mä näkisin sekä etu- että takajarrun pyörässä pakolliseksi.

Kiinnitysmekanismi kärryssä on helppo. Pyörän runkoon laitetaan kiinnitysosa, johon kärry sitten vaan "tuikataan" ja suljetaan sokalla. Lukolla vielä taataan, ettei kärry irtoa. Vararemmi pitää kärryn vielä viimeistäänkin kiinni pyörässä. Renkaiden ympärillä on myös rautakehikot, joiden ansiosta kärryn renkaiden väliin ei mene mitään, tai rengas ei stoppaa esteeseen. Itse oon ehkä vähän ylivarovainenkin kun ajan, etten vaan mene liian läheltä liikennemerkkejä tai puita!


Kärryssä istuvat lapset suojataan lenteleviltä ötököiltä ja pikkukiviltä kankaalla, jonka etuosa on paksua hyttysverkkoa. Kärryn päälle on myös toinen kangas, muovista tehty sadesuoja, joka meillä on ollut käytössä ehk kerran. Tuntuu ettei vaunu hengitä yhtään jos sen vetäisee päälle!

Juoksuvaununa kärry on ok. Ei erityisen kevyt tai tosi hyvin rullaava, mutta toimiva. Leveys on aika standardi tuplavaunuleveys, ja liikuteltavuuskin aika samoissa kuin perusvaunuissa.

Loppuarviona voisin sanoa, että tällainen kärry mikä meillä on, toimii perheellä jossa se ei ole päivittäisessä käytössä pitkillä matkoilla. Jos tarkoituksena on korvata rattaat kärryllä, panostaisin, mutta jos kärry on vaan apuväline perheen yhteiseen liikuntaan ja retkeilyyn, pihistäisin. Tämä halvempikin kärry rullaa sulavasti kadulla, ylämäissä kyyti onkin sitten raskaampaa kahden taaperon kanssa. Mutta veikkaampa sen olevan sitä myös kalliilla kärryllä.

Löytyykö teiltä pyöräkärryjä? Onko joku käynyt pyörillä ja kärryllä lasten kanssa vaikka Ahvenanmaalla reissussa? Meitä alkoi viime pyöräretkellä kiinnostaa parinpäivän pyöräretki Ahvenanmaalle! Jos ei nyt tänä kesänä niin ensi..

7 kommenttia:

 1. Söpöt tuttisuut!<3 Tässä mietin turvaistuimia ja kysyisin noista teijän istuimista että mahuuko pojat vielä niihin ha onko vielä kasvuvaraa paljon? Onko ollu muuten hyvät istuimet? Teillä on kyllä ihanat pojat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Kummasti unohtuu että ne oli noin pieniä jo yksivuotiainakin! <3
   Mulla oli itseasiassa tänään mielessä, että pitäisi kirjoitella myös turvaistuimista tämmöinen samanlainen juttu. Nythän nekin on olleet vuoden käytössä! :)
   Mä suosittelen noita ihan ehdottomasti, jos autossa vaan on isofix! Mitään muuta pahaa sanottavaa en keksi, kuin se että lapsen nostaminen noiden reunatukien ohi on välillä vähän vaikeaa. Olisihan se näppärämpi kasvot menosuuntaan istuimeen tai palkkiin. Mutta toi on sellanen juttu että mun mielestä sen kanssa voi elää, kun istuimet on kuitenkin turvalliset! :)

   Mulla ei blogissa ole kunnon kuvia miten pojat noissa istuimiss amahtuu olemaan, mutta instassa on pari
   https://instagram.com/p/5Z937_mTj9/?taken-by=nellienoor
   https://instagram.com/p/34aUtpmTpe/?taken-by=nellienoor

   En tiedä näkeekö noista, mutta vielä on hyvin kasvunvaraa. Vöitä saa vielä viitisen senttiä ylemmäs ja jalat roikkuu vielä vapaita vaikka pojat ovatkin jo jtn 90cm pitkiä. Mulla on vahva usko et selkä menosuunnassa mennään sinne kolme vuotiaaksi el ivielä ainakin vuosi! :)

   Poista
 2. Meillä on se Thulen kärry, josta kirjoittelinkin hetki sitten: http://espoonviisikko.blogspot.fi/2015/07/perakarry-fillariin.html
  Nää meidän kärryt on tosi helppo muuttaa rattaiksi ja tarvitsee vain asentaa eturengas takaisin paikoilleen, joten näiden kanssa onnistuu kauppareissutkin hyvin. Meidän kärryjä ei saa juoksurattaiksi, mutta sellaista ominaisuutta ei itse tarvita. Kokonaisuudessaan peräkärry on kyllä aika näppärä lisä lasten kanssa liikkumiseen! :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on Thulen kärry, joka hommattiin 3km päiväkotimatkaa varten. En ole mikään innokas pyöräilijä ja yritän kärryn kanssa valita mahdollisimman tasaisen reitin... Kun kyydissä on 13+15kg, niin noi pitkät ylämäet on ihan tuskaa. Joskus käyn kävellen kaupassa pyöräkärryn kanssa, siis jos ei ole autoa käytössä :)

  VastaaPoista
 4. Pyöräilystä Ahvenanmaalla ei ole kokemusta, mutta itse Ahvenanmaasta kylläkin :) Oltiin siellä tänä kesänä ihan autolla liikenteessä ja paikkahan oli tosi rauhallinen ja varsinkin poispäin Maarianhaminasta ajellessa liikennettä oli aika vähän :) Joten siinä mielessä pyöräily lasten kanssa olisi varmasti ihan kiva idea, ainoa vaan etten nyt muista siellä "maaseudulla" nähneeni itse pyöräteitä (ainakaan siellä missä me käytiin), joten siellä on sitten pyöräiltävä autojen kanssa samalla tiellä. Mutta itse Maarianhaminassa oli kyllä pyörätiet! :)

  VastaaPoista
 5. Olipas mukava lueskella kokemuksia tämmösestä pyöräkärrystä. Me miettittiin alkukesästä pyöräkärryn hankintaa, mutta se jäi muitten hankitojen jalkoihin. No, jospa ens kesänä :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä on vaan pyöräkärry kätevä :) Mulla kulkee mukana 1v ja 4v ja hienosti molemmat mahtuu. Valitsin ton meidän qeridoon kärryn koska siinä oli keskihintaisista korkein istuma syvyys eli pitkäkin lapsi mahtuu hyvin kyytiin, 4v on kuitenkin jo jotain 109cm ja on vielä varaa ennenkuin osuu kattoon kypärä :D Kiva kun pääsee vähän pitemmällekkin ja ilman autoa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!