keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kurkistus lasten kevään ulkovaatteisiin

Alennusmyyntien myötä, mä en enää vaan malta olla vilauttamatta poikien kevään ulkomuotia! Löysin kevääksi vaikka mitä kivaa aleista, vaikka välikauden alennusmyynneistä ei varsinaisesti ollutkaan kyse.

Syksyllehän hankittiin Popin 92cm irroitettavalla fleecellä varustetut haalarit, jotka on olleet aivan loistavat käytössä! Nämä on meillä talvellakin olleet nolla- ja plussakelien haalarit, sillä fleecen vuoksi ovat todella lämpimät. Kankaat myös pitävät hyvin vettä, joten päälle ei tarvitse pukea edes kuriksia. Ihoa vasten kun pukee villaa, eivät pojat ole nollakeleilläkään tarvinneet haalareiden alle muuta. Myös Superfitin goret olivat huippuostos, niitä on käytetty syksyn lisäksi koko talvi, aina kun pakkasmittari antaa myöden. Vaikka moni voivotteleekin lasten varpaita kylmiksi goretexien jälkeen, ei meillä ole ollut kertaakaan sitä ongelmaa. Yli viiden asteen pakkasille jalkaan vedetään kuomat ja lämpimämmillä keleillä gorekenkään sujautetaan merinovillasukka. Varpaat pysyvät takuuvarmasti lämpiminä.

kengät: netanttila; muut: Polarn o pyret
Myös popin windfleecetakit olivat syksyllä kovalla käytöllä. Ja ovat oikeastaan olleet myös talvella. Ne on niin kätevä laittaa pojille haalarin alle lämmittämään tai pukea pidemmille automatkoille autoon. Tai leudommalla kelillä kauppareissulle. Onneksi kesällä valittiin niistä reilumpi koko, joten takit menevät vielä ainakin pari kautta!

Ainoa mikä syksyn asuvalinnoissa ei mennyt nappiin, oli rukkaset. Meillä oli Jonathanin kuorihanskat molemmille ja reilusti plussan puolellakin poikien kädet olivat aina kylmät. Siirryttiinkin aika nopeasti toppahanskoihin, joiden päälle sitten vaan kurarukkaset tarpeen mukaan. Tälle keväälle olisi kuitenkin kiva löytää hyvät välikausihanskat, sopivan lämpimät mutta kuitenkin hyvin vettäpitävät. Vinkkejä?

Jo syksyllä huomasin, että kaikkien odotusten vastaisesti, puin pojille ulos mielummin heidän takki+housu -settinsä kuin haalarit. Haalarit oli oikeastaan päällä vain pihalla ja puistossa, kun muuten päälle laitettiin takki ja housut. Keväälle panostettiinkin vähän takkihankintoihin ja tilasin pojille Reiman supersöpöt kuoritakit. Nämä menevät tarvittaessa kaupungillakin. Koko on vaan himpun verran liian reilu ainakin nyt, luulin Reiman mitoitusta keskivertoa pienemmäksi ja nappasin 98-kokoiset takit alesta.. Onneksi kaapissa olevat 86-kokoiset takit taitavat mennä vielä. Kuorihousut pitäisi vielä hankkia ja ne taidan tänä vuonna hakea Kappahlista. Hinta-laatu suhde tuntuisi niissä olevan aika hyvä!

Kuvat; babyshop, Lekmer, Superfit, Kappahl, H&M, Reima, Crocs


Syksyllä tykästyttiin kaikki kolme poikien kanssa crocsin saappaisiin, joten niitäkin hankittiin aleista kahdet parit varastoon. Talvigoret menee pojilla varmasti vielä pitkään ulkoillessa, jos vaan eivät jää pieniksi. Jossain vaiheess akevättä pitää kuitenkin hankkia uudet kengät ulkoiluun. Toivottavasti sen verran reilut, että menisivät sitten alkusyksystäkin! Kaupunkikengät tulee tälle kaudelle ihan vaan H&M:stä. Siellä on kivannäköisiä tennareita superedullisesti! Villahaalarit oli ihan vaan heräteostos, enkä oikein tiedä onko niille käyttöä.. POjat tuntuvat olevan niin kuumaverisiä, ettei kovin montaa lämpökerrosta kuorivaatteiden alle tarvita!

Onkos teillä muilla jo välikausivaatteet odottelemassa valmiina kevään alkua, vai olenko ainoa hätähousu? :D

47 kommenttia:

  1. Toinen hätähousu ilmoittautuu..:D Meillä alkaa kevätvaatetus olla melko hyvässä kunnossa. Kuopus täyttää toukokuussa vuoden, eli hänet on vielä suht helppo vaatettaa. Meidän 2-vuotiaalle hommasin hyvästä alesta Reiman (ihanan mustan) haalarin, ja lisäksi entuudestaan löytyvät Popin kuoritakki ja Kappahlin housut mahtuvat vielä hyvin. Olen ollut hieman pettynyt Kappahlin kuorihousujen jalkalenksuihin. Murtuivat/hapertuivat muutamassa kuukaudessa.. toivottavasti kyseessä oli vain nämä yhdet housut. Hanska-asiaan piti vielä sanoa, että olen tykännyt Lassien hanskoista. Ja Kivat-silkkivillaiset lapaset esim. kurahanskojen alla ovat myös olleet toimivat :) Ja se piti hielä sanoa, että aivan ihanat noi teidän poikien Reiman takit!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä me hätähousut! :D
      voi ei, mulla ei ole noista kappahleista kokemusta, ompa harmi jos ne lenkit menee hetkessä rikki! :/
      Pitääkin katsoa millaisia nuo lassien hanskat on! Ehkä noi villalapaset hanskojen alle on meilläkin se ratkaisu! :)

      No noi on! Muhun ei reima oo aikasemmin uponnut, mutta noita takkeja en voinut vastustaa! ♡

      Poista
    2. Mä suosittelen Travalle henkelihousuja! Ovat olleet todella hyvät, kovassakaan käytössä ei ole tullut mitään jälkiä. Ei polviin, peppuun eikä jalkalenkkeihin :) Näitä tulee meille jatkossakin.

      Poista
    3. :) Kiitos Raila vinkistä, en olekaan aiemmin kyseistä merkkiä ostanut!:)

      Poista
    4. Travellet voisi ollakin hyvät! Niissähän taitaa olla henkselit!

      Poista
  2. Ihania kaikki! Musta taas tuntuu että mä oon liian myöhässä näissä asioissa, mut kai se on miten kukin tykkää, jotkut taas ostaa vasta sitten kun niille ois jo tarvetta! Joten ite tykkään kans et ne on jo hommattu ennen kuin tarve tulee.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! :)
      Mun mielestä on myös parempi hankkia nämä ajoissa. Mallistot on helposti niin pieniä,; että ne loppuu kesken. Ja aleista ostamalla saa vähän alennusta! :)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! :)
    Meillä on samanikäinen poika kuin Kasper ja Rasmus. Pohdin windfleece-haalaria kevääksi (ainakin name it myy..), onko sulla sellaisesta kokemusta? :) Ja mistä verkkokaupasta tilasit nuo reiman takit?

    Olisi kiva lukea taas teidän päivä-postaus? ;) Ja sellainenkin päivä-postaus olisi kiva, jossa te molemmat vanhemmat olette kotona, eli jostain viikonloppupäivästä vaikka? :)

    Terv. Siru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko niitä windfleecehaalareita niim isoissa ko'oissa (miten toi taipuu?! :D) ? Ethän tarkoita softshelliä? Wf:n kestävyydestä ja toimivuudesta haalarina en osaa sanoa, tolleen kauppakäytössä ja kuoritakin alla toimii ainakin tosi hyvin! Jos taas tarkoitit softshelliä, niin sitä voin suositella! Meillä ei itsellä ole mut moni tuttu on kehunu! Ja jos ei noi popin haalarit olisi sopivat, oisin hankkinut just ne name itin! :)

      Hei kiitos vinkistä! Jospa tänä lauantaina muistaisin! ! :)

      Poista
    2. Hehe, voi apua oon torvi. :D Softshelliä nimenomaan tarkoitin. Menee jo kaikki sanat sekaisin tässä lastenvaate-viidakossa.. ;)

      Poista
    3. Heheh, ei näistä voi millään pysyä kartalla! :D
      Mutta joo, niihin kallistuisin itsekin, ellei noi popit menisi vielä tämän kauden!

      Poista
  4. Noi kaxsin kuorihousut on huiput! Nicolla löytyi niitä aina sinne 128 cm asti :) adelle tulee tod näk kans ne tai sitten popin pöksyt :) mun pitäis hankkia adelle varmaan jo isommat kumpparit! Nuo crocsin oli ihan huiput !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai on! Huippua! Mun mielestä niissä oli ihanat heijastimet pohkeissa! :D pitää odotella kappahlin alekuponkeja ja käydä ostamassa!
      Ne popin henkselihousut olisi varmasti taaperolla tosi hyvät!
      Joo noi crocsit oli mun mielestä aika pientä kokoa.. ja meidän pojilla on niin paksut nilkat, et tekee jo tiukkaa pikkukoon mahtuminen! :D mutta ihan loistosaappaat! ♡

      Poista
    2. Meillä muuten meni popin kuoripuvusta herkemmin jalkalenksut rikki, mutta ne kaxsin kuorihousut kestää vähintäänkin yhtä hyvin kulutusta :)

      Poista
    3. Ompa hyvä! Hintakin on tosi huokea. Mä kans huomasin, että meidän toisessa haalarissa on melkein kokanaan leksu rispaantunut irti. Siis ei keskeltä vaan sieltä reunasta..

      Poista
  5. Hyvä, oot ajoissa! ;) Nuo Reiman takit on nätit! Mä en ole vielä kerinnyt juurikaan suoda ajatusta välikausivaatteille, vaikka kohtapuolin varmaan pitäisi. Haalarin lisäksi meidän Miltonille pitäisi pian hankkia myös ne ensimmäiset kengät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih joo ;)
      Pikkuhiljaahan mallistoja tipahtelee!
      Ne pikkukengät on niin suloisia! ♡ me tykättiin superfiteistä pojilla, mutta varmasti noikin on niin yksilöllisiä juttuja! :)

      Poista
  6. Hyvältä näyttää! Meillä on ollut Tähti Jonathan välikausihanskat käytössä talvellakin, eivätkä kädet ole olleet kylmät (rukkasissa fleece-vuori). Myös Lassien Bemberg-vuoriset välikausirukkset ovat olleet hyvät, jos alle on laittanut lapaset tai sormikkaat. Sekä Jonathanin että Lassien rukkaset ovat olleet vedenpitävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kyllä katsoa noi lassien! Tai sitten meillä on vaan kylmäsormisia poikia ja noi välihanskat on ainoa ratkasu! :D

      Poista
  7. Kylläpä oot ostanut isot vk takit pojille :D meidän esikolla menee nyt 2,5v vielä 92, noin 3vnä varmaan 98 on sopiva ettei tarvii hihoja tai puntteja kääntää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin taisin tuolla tekstissä sanoakin, että tuli vähän liian reilut. Toisaalta kevätkeleihin on vielä pari kuukautta ja reimassa mitoitus on bähän nafti :) ja lapsetkin on eri mallisia ;) esim. Meidän pojille oli popin 92cm haalarit jo viime syksynä hyvät. Eli kokoa ei kannata liian tiukasti tuijottaa! :)

      Poista
    2. Samaa mieltä, lapset on yksilöitä, ei kannata kokolappua ja ikäsuosituksia vaan tuijottaa! Meidän 2,5 vuotiaalla on nyt 98cm haalari ja olenkin kauhulla katsonut jääkö vielä tänä talvena pieneksi...! Ja kengänkoko on 28! :D pitkä poika, jolla isot jalat ja kädet, ollut ihan vauvasta asti. Hyvältä näyttää Nelli teidän vaatetus, niinkuin aina! :)

      Poista
    3. Kiitti Paula! Oot ihan oikeassa! Meillä oli nuo takit jo kertaalleen päällä ja olihan ne reilut, muttei missään nimessä liian isot! Eli nappiin osui koko valinta!
      Apua, mua pelottaa jos poikienkin jalka kasvaa noin vauhdilla! Oon varautunut ensi talveen 26-kokoisilla kengillä.. oijoi..

      Poista
  8. Kahdelle lapselle valmista, yhdelle vielä :) Meillä on kans vauvalle tuo popin vk-haalari kahdella vetskarilla, pinkki tietenkin ;) Ilman fleeceä tosin meillä. Mä oon tykännyt käyttää vuorellisia kurahanskoja (didriksonilla parhaat mielestäni) ja sitten travallen vk-hanskat hyvät myös. H&M kuorihousut on muuten ihan loistavat ja maksaa jotai parikymppiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! Se pinkki on niin ihana! Jos meillä olisi tyttö.. ;)
      Mut noi kaksivetoketjuset on kyllä olleet ihan loistavia!
      Pitääkin kurkistaa noi H&mn housut!

      Poista
  9. Noi hennesin tennarit on ihanat <3 Tai on noi takitkin ja pipot ja saappaat ja kaikki! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jajaja.. ;) noita harmaita meillä on yhdet 21 kokoiset jääneet pieneksi ;)

      Poista
  10. Nää on tosi hyödyllisiä nämä vaatepostaukset. :-) Meillä 1v on nyt n.75cm pitkä ja käyttää 80-86cm vaatteita. Mitäs sanot, kannattaisko nyt ostaa popin fleecellinen kuorihaalari koossa 92, jotta menisi ensi syksynäkin? Lapsi syntynyt siis joulukuun lopussa. Onkohan se 92 nyt ihan jättiläinen 75-76cm pitkälle? Eikös noissa oo koot vähän ennemmin nafteja kuin reiluja?

    Mulla ei oo pojalle oikein mitään vielä, paitsi pipoja, heh. Mutta minusta on ihanaa katsella kuvia toisten vaatehankinnoista :-).

    Tyttöankka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos näistä on apua!
      Noi fleecelliset oli mun mielestä tosi pientä mitoitusta! Oli ihan samankokoiset kun meidän 86cm lindexin haalarit! Eli ottaisin ehdottomasti ton 92:sen! Meilläkin oli jo viime syksynä noi käytössä poikien ollessa 1v4kk ja n. 77 pitkiä! Haalari oli reilu muttei missään nimessä liian iso!

      Hihih, meilläkin on pipoja ihan liikaa jo! :D

      Poista
  11. Mieki haluun Eetulle noi keltaset crocksit, nii söpöt <3! Mitää sopivaa vk:tä ei oo vielä Eetulle hankittu kun oon ihan pulassa kokojen kanssa... :/.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi on ihanat! Mikä koko eetulla on? Meillä on yhdet ylimääräiset..

      Poista
    2. Ai niiku kenkien koko? 21 on nyt :). Haalari pitää vissiin ostaa 80cm, ainakin Jonathanin 86cm haalari jonka ostin on vielä ihan jätti :/. Tosin Jonathanit taisi olla muutenkin isoa kokoa

      Poista
    3. Meillä olisi ne 22-koon yhdet keltaiset crocsin saappaat ylimääräsenä pian.. Kiinnostasko? :)

      Poista
  12. Ihanan näköiset nuo takit! Minkä kokoiset otit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otin 98! Meillä on vielä viime syksyn 86cm vielä kaapeissa odottamassa.

      Poista
  13. Meillä välikausihanskoina parhaiten on toiminut merinovillalapaset+vuorilliset kurahanskat. Kuivemmilla keleillä on ollut ihan perus sormikkaat, ohuemmat tai paksummat tarpeen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, pitää ehkä panostaa tuohon merinovillaan! Oon vaan haaveillut että riittäisi yhdet hanskat, säästyisi pukemiselta, mutta ei siitä taida tulla nyt mitään.. :D

      Poista
  14. Merinovillaa ihoa vasten hanskoihin :) ja Reiman mitoitus on muuten aika reilua,ei naftia...mutta kyllä se on parempi olla reilumpi kuin liian pieni! Entäs välikauden pipot? :D tuntuu että nyt olis liikaakin tarjolla ihanuuksia...gugguun uusi mallisto ilmestyy kevään aikana ja minirodini on aina ihana!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, niin se varmaan pitää laittaa!
      Ai on! Mä kun googlettelin kokemuksia noista takeista, niin moni sanoi niitä pieniksi! Ehkä se sitten riippuu tosi paljon mallista! :)
      Mallailin noita takkeja meidän 86cm kanssa ja leveyttä noissa on reilusti niihin verrattuna, mutta hihan pituus ja helma on aika samoissa.. JOten veikkaampa että koko valinta osui ihan nappiin :)

      Joo! Pipoja on ihan liikaa ja niitä on aivan liian helppo ostaa! :D En ehkä edes uskalla kurkkia tota gugguuta.. ;)

      Poista
    2. Ja tosiaan tuli nyt mieleen,että reima on malliltaan "pullea/leveä,lyhyet raajat"..kun taas popin on pidemmät raajat jne :D oliskohan sitä tajunnutkaan lapsista haaveillessa joutuvansa tällaiseen vaatekokomerkkiviidakkoon :D

      Poista
    3. Mulla ei ainakaan ollut hajua! :D Niiin vaikeeta välillä! Takit tosiaan ovat leveät, mutteivat kovin pitkät hihoista!

      Poista
  15. Hei,
    Vuoden ikäiselle pojalle ostin 80 cm reiman Tuike takin ja takki on aivan ihana ja nyt löysin vielä alesta reima välikausihousutkin takkiin. sovittelin asua pojalleni ja vielä on aikas reilu, mutta niinhän se pitää ollakkin, kun on tässä vielä monta kuukautta aikaa kevääseen. :) Ajattelin vielä hankkia haalarinkin. Netistä myös oon katellut noita crokseja ja yhdet tilasinkin, nyt kenkä 21 ja tilasin 23 croksit niin ne croksit oli ihan tosi pienet vertasin meijän talvikenkiin niin oli niitäkin pienemmät, keväälä kai pitää käydä ihan croksin kaupasta kumpparit.
    -TaNjA-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Reilu on kuitenkin aina parempi kuin pieni! Tuike on kyllä tosi ihana malli!

      Crocsit on joo todella napakat! Varsinkin ne kumpparit! Ei oikein meidän paksunilkkaisille pojille mene villasukat noihin! :D

      Poista
  16. Polarn o pyretin välikausihanskat on tosi hyvät! Pitää veden täysin ja on lämpimät ilman välihanskojakin. Joskus jos oli oikein kylmää, saatoin laittaa väliin toiset, mutta useimmiten ei tarvinnut kun ne yhdet. En tiedä sitä mallia, mutta tuntuis että ne on sellaista softshell materiaalia. No, enivei tosi hyvät kuitenkin ja suosittelen! :) Täälläkin on jo välikausivaatteet valmiina, popin kuorihousut+kappahlin kaxs merkin kuoritakki. Sama setti oli viime syksynä, nyt vaan kävi hyvä tuuri kun löysin sen takin alesta isommassa koossa. On ollut kyllä laadukkaita sekä housut että takki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Hyvä tietää! Mietin niitä popin hanskoja jo syksylle, mutten raaskinut ostaa..
      Softshell toimii ainakin takeissa, niin varmasti hyvä hanskoissa myös!

      Poista
  17. Tuo Tuike, örkki kuorihousut ja Crocsin siniset saappaat odottavat käyttöä täälläkin. Popin vk-takkia ensin ajattelin, mutta jotenkin tuntui naftimmalta enkä kaupassa saanut sitä samaa ihastusta päälle kuin Tuikkeeseen tuli. Windfleece takkeja useampikin Popilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä popin takit oli jotenkin tosi lyhyitä.. Tykkään ite henkselittömistä housuista, niin takissa saisi olla helmassa vähän enemmän pituutta sit! Oikein hyvältä kuulostaa teidän valinnat!

      Noi windfleecet on olleet loistavat! Ehdottomasti hankintaan myös seuraavissa ko'oissa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!