tiistai 13. tammikuuta 2015

Talvilomasuunnitelmia !

Ei ole edellinen loma monenkaan viikon takana, ja kummasti sitä jo kaipailee uudelle lomalle! Vaikka koko viime viikkokin meni melkein lomaillessa. Kipeänä, mutta kuitenkin. 

Meillä on viime aikoina ollut todella vähän yhteistä aikaa perheenä, joten vähän extempore varasin meille vielä tammikuulle kylpyläloman! Ihana on päästä taas valmiiseen pöytään, hotellin lakanoihin ja kylpylään lillumaan. Pojatkin ehkä tajuavat nyt enemmän kuin viime keväänä.

Tällä kertaa meidän perhe suuntaa testaamaan Break Sokos Hotel Flamingon monikkoperhekestävyyden. Ollaan lomailtu Henkan kanssa Flamingossa ennenkin, mutta tää on ensimmäinen kerta kun suunnataan sinne perheenä. Täällä Henkka muuten kosi mua neljä vuotta sitten! :) 

Sokos hotelleista on tullut meidän perheen suosikkeja nyt lähivuosina, ja aina valinta tuntuu osuvan niihin. Koskaan ei olla petytty ja palvelu on aina ollut hyvää. Flamingo paikkana kuuluu mun omiin suosikkeihin, siellä kun voi tehdä vaikka mitä. Nyt tiedossa on ainakin vähän shoppailua, sisäleikkipuistossa käyntiä, sekä kylpylässä vierailu! 

Kuva

Meidän edellisiä kylpyläreissutunnelmia voi lukea täältä, täältä ja täältä.

Helmikuussa suunnataankin sitten vähän pidemmälle lomalle Tahkolle. En muista milloin olisin viimeksi lasketellut, vaikka se onkin yksi mun suosikkiharrastuksista. Edellinen kerta on varmaan talvelta 2012? Pysynköhän enää suksillakaan? :D Onneksi Tahkolta löytyy myös monipuoliset murtsikkamaastot, joten vähän tutumpaakin puuhaa on tiedossa. Joku päivä voisi olla kiva pyhittää myös ihan shoppailulle Matkuksessa ja Ikeassa.

Tahkolla mä olen itse viettänyt monet lapsuuteni hiihto- ja pääsiäislomat ja ollaan me Henkankin kanssa käyty siellä paristi. Edellisestä kerrasta on kuitenkin jo kolme vuotta, ja tämä on poikien ihan ensimmäinen hiihtolomareissu! Onkohan liian aikaista laittaa poikia suksille? ;) 
Kuva

On jotenkin hassua lähteä lomailemaan Tahkolle omien lasten kanssa! Ennen sitä on itse ollut se lapsi, ja nyt on kaksi omaa touhottajaa. Tahko on muuttunut hirveästi niistä omista lapsuusajoista,  ja jos silloin hitti oli asuntovaunualueen leikkipaikka ja pulkkamäki, nyt valinnanvaraa lomatouhuille on ihan valtavasti! Ainakin käydään Tahko farmilla, Tahkospassa, pulkkamäessä, hiihtoretkellä, leikkihuoneessa.. Mitähän muuta me keksittäisiin?
Onko joku muu lomaillut Tahkolla alle kaksivuotiaiden kanssa, onko jotain erityistä tekemistä mitä suosittelisit?


15 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta, molemmat lomat! Tulehan kertomaan Flamingon kokemukset, kiinnostaa kuulla oliko tuolla sisäleikkipuistossa jne. sopivia juttuja tällaisille reilu vuosikkaille :)

  VastaaPoista
 2. Oi, kuulostaapa ihanalta! En ole käynyt kummassakaan. Minua harmittaa, kun ensin oli suunnitelmana lähteä äkkilähdöllä Kanarialle. Sitten kuitenkin alkoi pelottaa, jos synnytys käynnistyykin siellä ja peruttiin se. Sitten suunniteltiin lähtevämme Tallinnan risteilylle ja päiväksi Helsinkiin. No nyt sekin sitten peruuntui miehen lomautuksen takia, jotta olisi edes vähän rahaa säästössäkin. Nyt sitten lähdetään miehen kanssa kahdestaan päiväksi Tampereelle. Korvaahan se vähän, mutta olisi ihanaa ollut tehdä jotain yhdessä perheenä ennen vauvan tuloa. Kyllä muuten ärsyttää jos miehen lomautus perutaankin ja kaikki matkasuunnitelmat on hylätty lomautuksen pelossa...

  Mutta ihanaa reissua teille! Kyllä se piristää kovasti vähän käydä jossakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta kuulostaa myös toi teidän miniloma! Ei se tarvi kun hetken irtioton arkeen ja kummasti piristää! :)
   Jos sattuukin niin, että lomautus peruuntuu, niin nappaatte jonkun hotlapaketin ja lähdette minilomalle silloin! <3

   Kiitos MAri! :)

   Poista
 3. Millä viikolla olette menossa Tahkolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrät varmaan, etten tarkkoja matkasuunnitelmia paljasta julkisesti :)

   Poista
  2. Ymmärrän toki :-)

   Poista
 4. Oi, kivat suunnitelmat :) Me tullaan ehkä talvilomaksi Joensuuhun kun mun sisko asuu siellä :) Riippuen onko sen kämppikset kotona, että voiko tämmönen mälylauma tulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikun kiva!
   Hihii, kämppikset saattaisi olla ihmeissään kun pölähtäisitte paikalle! :D

   Poista
 5. Me ollaan lähdössä tässä kuussa Himokselle lomailemaan lähiöiirin kanssa ja mun ois tarkotus uskaltautua laudalle. Ja pistän paremmaks, oon laskenu viimeks 2010-2011 talvena :o saa nähä uskallanko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onneksi on muitakin, joilla on useampi kausi vierähtänyt noista! Mä oon lautaillu viimeksi varmaan 2009, eli sitä en ainakaan enää uskalla kokeilla! :D

   Uskallat sie!

   Poista
 6. Hei! Lähdettekö nelistään? Meillä teidän poikia nuorempi tyttö ja jo 2 kertaa ollaan käyty flamingossa, se on niin helppo! Etenkin talvisaikaan, kun ei tarvitse puljata vaatteiden kanssa vaan kaikki on niiiin kätevästi :) Mietittiin laskettelu/hiihto reissua pohjoiseen. Mutta Tukholman risteily vei voiton (helppous taas!) Ja meillä on vaan yksi lapsi ;) Ihanaa reissua, tunnelmia odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, flamingoon lähdetään neljästään, Tahkolla sitten vähän isommalla porukalla! :)
   Toi on kyllä ihanaa kylpylöissä, kun voi tassutella kylpytakeissa kylpylän puolelle!
   Risteily olisi tosiaan helpompi. Ihana olisi kyllä Ruotsiinkin lähteä! Meitä onneksi lähtee vähän isompi porukka tahkolle, joten ehkä päästään kaksistaankin välillä jonnekin! :)

   Poista
 7. Tahko on huippu paikka:) missä yövytte siellä?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!