maanantai 5. tammikuuta 2015

Suuri tuplavaunuvertailu !

Vauva-ajan tärkeimpiä hankintoja on vaunut. Usein ne ovat myös se kallein hankinta. Niiden valinnassa ei halua mennä metsään, sillä vaunuista harvoin saa sitä omaansa takaisin. Meillä ainakin ovat lisäksi niin kovalla käytöllä, että niille asetetut vaatimuksetkin olivat kovat. Viikottain törmää facebookin keskustelupalstoilla kyselyihin niistä parhaista tuplavaunuista. JOkainen sinne yleensä käy mielipiteensä jakamassa ja usein se mielipide on ne omat vaunut. Tottakai. Mutta kukaan ei koskaan avaa niitä syitä valinnan taustalla. Miksi juuri NE vaunut olivat se valinta? MIkä niistä vaunuista tekee parhaat? Miksi ne ovat paremmat kuin muut markkinoilla olevat?

Pakko sanoa, että itse oltiin ainakin ihan totaalisen ulapalla siitä, mitä tuplavaunuilta edes pitäisi vaatia. Meidän onneksi, myyjä oli erittäin asianosaava ja ammattitaitoinen ja alkoi heti kaupata meille vaunuja, joita en alunperin olisi kuvitellut ostavani. Nyt ne vaunut ovat olleet meillä käytössä puolitoista vuotta, ja kehun niitä jokaiselle vastaantulijalle ja kyselijälle. 

Kaikilla on ne omat vaatimukset vaunuille. Käyttö on erilaista ja käyttäjät ovat erilaisia. Myös mieltymykset eroavat, joten varmasti yhtä oikeaa vaunuvalintaa ei ole. Toinen etsii pitkäikäisempiä, yksi kapeimpia ja kolmas luottaa muunneltavuutta. Harvoin nämä kaikki kohtaavat ja ainakin meidän tavoitteena oli löytä kärryt, joissa vaatimuksista mahdollisimman moni toteutuisi.

Tässä postauksessa kerron siis VAIN MINUN MIELIPITEENI hyvistä vaunuista. Tarkoitus ei ole arvostella kenenkään valintaa, vaan valottaa syitä meidän valinnan taustalla. Faktatiedot keräilin verkkokauppojen sivuilta, mutta jos joku huomaa niissä jotain virhettä, niin tulkaa korjaamaan! Mittaajissa on aina eroja, joten nämäkin numerot voivat heittää.
Mä olen sitä mieltä, että halvalla ei saa hyvää. Ja se pätee myös vaunuhankintoihin. Tupliakin on saatavilla parilla sadalla uutena, mutta jos vaunujen odottaa olevan käytössä vuosia ja kestävän kunnolla kulutusta, niin PANOSTA! Hyvistä vaunuista saa käytettyinäkin paremmin rahaa takaisin kuin huonoista halvoista. Eri juttu, jos vaunut tulevat vaan pienelle käytölle tai muutaman kuukauden käyttöajalle.

Omalla kokemuksella vierekkäiset penkit ovat parhaat. Lapsista on seuraa toisilleen ja he ovat paremmin käden ulottuvilla. Vierekkäiset vaunut eivät myöskään useimmiten ole sen leveämpiä kuin peräkkäisetkään. Peräkkäisissä on usein myös se ongelma, että liikuteltavuus on kömpelöä suuren ratasvälin vuoksi. Vierekkäisissä kehottaisin myös kiinnittämään huomiota siihen, että renkaat on sijoitettu vaunujen alle, eikä sivulle. Se lisää istuimen tilavuutta joka lisää taas käyttöikää. Pelkkä vaunu leveys ei siis välttämättä kerro mitään! Myös vaunujen pituuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Ketteryyskään ei merkkaa mitään, jos pituuden puolest avaunut vievät ison tilan. Silloin tulee vaikeuksia mahtua hisseihin tai busseihin. Tähän liittyen myös taitettava tai säädettävä työntöaisa on plussaa! Väliseinä istuinten välissä on ihan ehdoton! Ihan pikkuisilla seinättömyys vielä toimii, mutta yhtään isommilla ei. Kädet pysyy paremmin omalla puolella kun välissä on seinä.

Tuplissa väittäisin kääntyvien etupyörien (jotka saa myös lukittua) olevan ihan ehdotonta. Painoa on tuplissa usein niin paljon, että aisan painamisella alas joka mutkassa saa vaan selän ja hartiat kipeäksi. Isot renkaat ovat myös omasta mielestä ihan must. Omalla kokemuksella pienemmillä eturenkailla varustetut vaunut eivät liiku yhtä sulavasti loskassa ja sohjossa kuin isorenkaiset. Kääntyvät etupyörät myös lisäävät vaunujen ketteryyttä ihan valtavasti! Ne kääntyvät sulavasti kaupungilla hyllyjen välissä akselinsa ympäri, kun perinteisillä hyökkäysvaunuilla saa suunnitella reittinsä kunnolla, jotta mahtuu kääntymään. Myös ilmakumi on omaan mieleen se ainoa oikea. Siihen ei lumi tartu ja vaunut kulkevat sulavammin ilman suurempia töyssyjä. Ilmaa saa toki pumppailla silloin tällöin, mutta kun venttiili on sama kuin autonrenkaissa, on täyttäminenkin helppoa.

Kaikenlainen muunneltavuus on myös plussaa! Mitä erilaisempiin asetuksiin ratas taipuu, sen parempi! Selkänojan säätö on mielestäni paras portaattomana ja jalkatukia ja kuomuja tulee voida säätää erikseen. Viisipistevaljaat on ihan must, mutta tarvittaessa on kiva jos ne voi muuttaa myös vain alavartalon ympäri. Itse ei yhtään tiedetty, eikä tiedetä vieläkään, miten kauan vaunuja tarvitaan. Mitä korkeampi painoraja vaunuissa on, sen parempi! Usein lapsi myös mahtuisi vaunuihin painonsa puolesta, mutta pituus ottaa kiinni kuomuun. Korkeus siis istuimen ja kuomunkin välillä saisi olla mahdollisimman suuri!

Koska vaunut ovat käytössä päivittäin ja hyvin erilaisilla keleillä, vaaditaan kankailta paljon. Niiden tulee kestää kulutusta ja olla laadultaan hyviä. Kuomun olisi hyvä olla UV-materiaalia, jotta se suojaa lapsia porottavalta auringolta!

1. Bumbleride Indie Twin 2. Bugaboo Donkey Duo 3. Easywalker Duo 4. Mountain Buggy Duet EVO 5. MOuntain Buggy Duo EVO kuvat lainattu; Vaunuaitta, Oz Baby, AT Lastenturva
Näistä vaunuista meidän valinta oli Bumbleride. Lopulta se valinta oli helppo, ei tarvinnut kuin ensikosketus vaunuihin ja se oli siinä. Eli kannustan käydä testaamassa vaunuja, jos se vaan on mahdollista! Näin isossa hankinnassa en uskaltaisi ostaa sikaa säkissä, ja aina se toisen kehuma juttu ei olekaan oma juttu! 

TUplavaunuissa on ehkä ärsyttävintä se, ettei melkein mistään saa valmista pakettia, ja lähes kaikkien hintoihin tulee lisähintaa erilaisista adaptereista ja vaunukopista. Emmaljunga Viking jäi pois ihan siksi, ettei siitä juuri löytynyt tietoa ja tuntumakin oli sen verran hutera, ettei se herättänyt pahemmin luottamusta. Pehmeällä kantokopalla pärjää varmasti kaikkien näiden vaunujen kanssa, Bugaboo on ainoa, jonka duo-settiin kuuluu myös koppa, muissa se pitää ostaa erikseen. Ilman koppaa en vauvaa laittaisi kuin bubmlerideen josta saa jalkatuen pystyyn, joten vauva ei tipahda kyydistä. Muissa jalkatuki on joko suoraan alaspäin tai eteenpäin, eikä siellä saa turvattua vauvan pysymistä kyydissä. Irrallisen kopankaan hankinta ei ole yhtään huonompi juttu. Niitä löytyy hyvin käytettynä, eikä uusikaan ihan kamalasti maksa. Käyttöikä vaan on harmittavan lyhyt.

Viisipistevaljaat ja erikseen säädettävät kuomut näissä oli kaikissa. Bugaboossa ja easywalkerissa selkänojat säätyvät vain muutamaan asentoon, joka meillä oli iso miinus. Bugaboissa muunneltavuus oli ihan mahtava muihin verrattuna. Se on näistä ainoa, jossa lapset saa myös työntäjään päin. Omissa vaunuissa olen välillä kaipaillut sitä mahdollisuutta. Bugaboissa kannattaa huomioida se, että kasvot menosuuntaan mennessä selkänojan saa vain puolimakaavaan asentoon. Erillisiä turvakaaria olisin kaivannut sekä easywalkeriin että MB duoon.

Me käytettiin vertailussa apuna ihan vaan exceliä, silloin oli helpoin pysyä kartalla siitä, missä vaunuss aoli eniten plussia meidän tarpeisiin ja mitkä sitten oli niitä huonoja puolia. Kasasin teillekin muutamista tiedoista taulukon, josta toivottavasti saatte irti vähän konkreettista tietoa! HInnoissa on huomioitu ratas+ yksi vaunukoppa. Keskimäärin vaunukoppa irtoaa näihin kaikkiin uutena 150-200 eurolla. Lisävarusteita varsinkin Bugaboohon ja Bublerideen löytyy valtavasti!

Leveyden puolesta Duetit taitavat siis olla huippuvalinta sille, jonka pitää mahtua kapeaan hissiin tai pienistä oviaukoista. Easywalkerit ovat taas leveimmät ja muut kolme aikalailla samoissa mitoissa. Painossa kaikki vertaillut vaunut ovat aika samoissa, duo ja easywalker himpun verran muita painavammat. Pituutensa puolesta Bubleride oli ihan lyömätön ykkönen. Tässä vertailussa taas huomasi sen, kuinka suuret erot vaunujen pituuksissa ja leveyksissä voi olla! Vertailu siis kannattaa !

Myös painorajoituksissa oli isoja eroja. Itselle tärkeää oli, että vaunut varmasti menevät riittävän pitkään, vaikka sitten vielä tarpeen mukaan nelivuotiaillakin. Bumbleridessa tähän vastattiin hyvin ja 20kg / penkki tuntuu riittävältä. Myös se, että istuimessa on riittävästi tilaa myös toppavaatteisiin puetulle lapselle, oli isossa osassa. Myös pienempänä tarpeen oli se, että lapsi mahtuu hyvin istuimeen toppavaatteineen ja -pusseineen. Vaunujen kun tulee muuntua myös päiväunikäyttöön. Myös istuimenkorkeudella ja istuimen ja kuomun välisellä mitalla on väliä. Iso painorajakaan ei paljoa auta, jos lapsi ei mahdu suorassa istumaan kuomun alle.

Yksi asia, joka meille merkkasi vaunuvalinnassa paljon, oli myös kankaiden materiaali. Bumlerideissa kankaissa on käytetty mahdollisimman ekologisia materiaaleja, sekä bambukuituja, joka takaa sen ettei kangas kuumalla hiosta. Se säätelee kosteutta ja lämpöä, sekä on erinomainen allergiaystävyydeltään! Kuomussa on lisäksi UV-suoja.

Bumblerideissa muutenkin natsasi melkein kaikki meidän vaatimuksiin. Selkänojissa on portaaton säätö, kankaat ovat laadukkaat, renkaat lukittavissa kulkusuuntaan. Erikseen säädettävät kuomut, tuorvakaaret, selkänojat ja jalkatuet, iso tavarakori, kurkistusluukut, irrotettavat päälliset, säädettävä työntöaisa.. You name it. Vaunuista löytyi kaikki mitä kaivattiin, eikä olla päätöstä kaduttu kertaakaan kuluneen puolentoista vuoden aikana. Isot renkaat ovat osoittautuneet korvaamattomiksi lumihangessä ja kesällä ne kulkevat sulavasti asfaltilla. Vaunut toimivat niin maalla kui kaupungissakin, kotona ja matkalla. Järeydestään huolimatta ne menevät pieneen tilaan autossa, mutteivat leveytensä vuoksi kaadu tai keiku bussissa. Ihan unelmavaunut meille.

Negatiivistäkin aina löytyy ja meidän valinnassa se on ehdottomasti se, ettei istuinosaa saa käännettyä. Istuinten ollessa makuuasennossa, vaunut ovat myös tosi takapainoiset. Se ei varsinaisesti vaikuta työntämiseen, mutta silloin takapainoisuuden erityisesti huomaa, jos työntöaisalla roikkuu ostoskassi tai hoitolaukku. Vaunuja ei uskalla jättää vapaasti seisomaan, mikäli aisassa roikkuu jotain. (eihän siinä tietysti SAISI roikkua mitään, mutta mutta..) Ostoskassia on myös lähes mahdoton saada täytenä tavarakoriin, sillä suuaukko sinne on niin kapea. Litramäärältään koriin mahtuu paljonkin, mutta tavarat on vaikea saada ainakaan isoina erinä sullottua sinne.

Itse olin ihan pihalla vaunuvalintojen kanssa, joten toivottavasti tästä oli edes jollekin lukijalle jotain apua! Kovasti kehotan vertailemaan, kokeilemaan ja testaamaan vaunuja. Isoja ja pitkäikäistä hankintaa ei kannata tehdä nopeasti ja hätiköiden! Hurjasti tsemppiä kaikille valintaan! <3

Ja kommenttiboksiin saa mielellään jättää kokemuksia myös noista muista vaunuista! Omat kokemukset kun rajoittuu vaan pikaiseen testailuun ja netistä löytyviin faktatietoihin! Mikä tekee juuri TEIDÄN vaunuista parhaat? Tai löytyykö teiltä jotkin vaunut, joita voisit suositella sisarusvaunuja kaipailevalle?

41 kommenttia:

 1. Olitpas nähnyt vaivaa kirjoittaessasi tämän,ihan mahtavaa!!:) Meillä 1v4kk ikäeroisilla sisaruksilla Emmaljungan twin nitrot. Ostimme tooodella vähän käytettyinä. Meillä vaunuille tarvetta puistoiluun, neuvolassa ym. Asioilla käymiseen. Ovat tuplavaunuiksi leveät, mutta oikein ketterät :) Asumme omakotitalossa, joten rattaiden ei tarvitse mennä pieneen tilaan, vaan mahtuvat hyvin tuulikaappiin. MUTTA, oviaukkoa pitää aina avata erikseen, jotta vaunut mahtuvat ulos. Tästä ei ole ollenkaan vaivaa, mutta vaikea kuvitella näitä kerrostalossa asuvalle! Olen näemmä höpissyt nyt rattaista ja vaunuista vuorotellen, samaa kulkupeliä kuitenkin tarkoittaen :D Lisäänpä siis vielä, että meillä oli ekat kuukaudet kuopuksella käytössä Emmaljungan quatrolift.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tätä väsätessä hetki meni :D
   Just noi kääntyvät eturenkaat teidän vaunuissa varmaan tekee sen ketteryyden! Mun mielestä ne helpottaa ihan hirveesti liikkumista, eikä oikein osaisi olla enää ilman :D
   Kerrostaloasujille tosiaan moni vaunu saattaa olla huono ihan just leveyden takia. Ainakin vanhoissa taloissa on niin hirveän kapeat hissit!

   Poista
 2. Olipas hyvä ja asiantunteva postaus.
  Sisarusvaunuiksi suosittelen ehdottomasti Phil & Teds Navigatoreita, meillä olleet käytössä nyt 5 kk ja niissä reissaavat ongelmitta nyt 3 v isoveli ja 5 kk ikäinen pikkusisko. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Joo P&T:t vaikuttaa todella näppäriltä! Erityisesti just eri-ikäisillä! Niissä se ratasvälikin taitaa olla aika paljon kapeampi kuin vaikka b-dualeissa?

   Poista
 3. Meillä lapsille tulossa 1v 9kk ikäero. Joten tuplat oli yksi hankinta, mikä piti tehdä ajoissa. Liikutaan paljon, eikä esikoinen pysty todellakaan vielä kävelemään koko aikaa mukana. Kriteerit vaunuille oli hyvin samanlaiset kuin teillä. Vaunut on meillä olleet briot esikoisella. Neon olleet aivan älyttömän hyvät ja tupliakin ajateltiin briona ostaa. Kunnes luin sinun kirjoituksen bumblerideista. Löydettiin ne yhdestä kaupasta ja päästiin koeajamaan niitä ihan mielenkiinnosta. Sen kummemmin miettimättä ne lähti mukaan. Paljon niistä ei siis vielä ole kokemusta, kun vielä yhden lapsen kanssa mennään. Mutta mitä on testattu, niin vaikuttavat käytännöllistä ja tukevilta. Isot renkaat on kyllä plussaa!! Ja saatiin vaunukoppa tarjouksessa saman hintaan. Joten olen samoilla linjoilla kanssasi näistä vaunuista! En malttaisi odottaa, että ne saisi ottaa kunnolla käyttöön. Ei vain viitsi lenkeillä päivittäin tuplilla yksi lapsi vain kyydissä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että olette löytäneet vaunut! Ja toivottavasti vakuutut niistä käytön myötä yhtä paljon kuin minäkin! :)
   Hihii, muistan kuinka itekin olin niin malttamaton vaunujen kanssa! Heti melkein kun kotiuduttiin poikien kanssa, oli pakko lähteä testaamaan! :D
   Laita koppaan joku harso suuaukolle niin kukaan ei tiedä että sulla on siellä vaan yksi lapsi! ;)
   Ihanaa loppuodotusta!

   Poista
 4. Kiitos sinun ja parin muun blogin, Bumbleridet kotiutuivat meillekin viime keväänä! Tälläiset perustelut ja käyttökokemukset auttavat todella paljon vaunujen etsinnässä. Ja tyytyväisiä ollaan oltu! Ainoat negatiiviset asiat on, että meidän kaukaloita ei saa niihin (ei haluttu vaihtaa merkkiä) ja meidän yksösvaunuissa oli niin näppärä integroitu hyttysverkko.

  Täytyy tässä vielä kehua, että Bumblerideja on todella kevyt työntää. Äsken tulimme vajaa puolivuotiaiden kaksosten kanssa neuvolasta, vauvat kopissaan ja 3,5 vuotias istui jalkatuella vaunun edessä. Kevyesti rullasi eteenpäin ja puolsi vain vähän toiselle reunalle. Vaunut pysyivät tukevasti pystyssä, eikä tarvinnut hartiat jumissa pitää kulkusuuntaa suorana.

  Nionella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nionella, ihana kuulla että koet nämä arvostelut tarpeelliseksi! Ja onnea hyvästä vaunuvalinnasta! Toivottavasti et tule pettymään! :)
   Mua kans harmitti toi kaukaloasia. Mekin oltiin hankittu jo ajoissa gracot eikä niitä saanut kuin yhden vaunuihin kiinni :/ Vähän kyllä harmitti, mutta ei sitten viitsitty lähteä vaihtamaan.

   Poista
 5. Meillä on ollut phil&tedsit sekä vibet että dotit ja ei enää koskaan kolmirenkaisia... Carena Double Swingit oli myös jotenkin kömpelöt ja ne ei mahtunu varaston ovesta sisään :D Nykyään ei enää tarvetta sisarusrattaille, keskimmäinen ei enää oo istunut yli vuoteen rattaissa :) Jos meillä pienell ikäerolla seuraava tulis, niin meidän valinta olis varmaankin nuo mountain buggy duetit tai juurikin nuo teidän bumbleridet :) Bugaboosta haaveilin joskus, mutta kuulin että ne on jotenkin "jäykät".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Duetit olisi varmaan todella näppärät just ton kapeutensa vuoksi!
   Bugaboista oon kuullut vähän samaa, kiva olisi joskus kokeilla sitä tuntumaa! Bugaboitten tuplista en oo oikein koskaan tykännyt ulkonäön puolesta, mutta jos meille vielä yksi vauva joskus tulee, ne yksösbugikset olisi kyllä hyvä vaihtoehto! Pitäisi vaan päästä niitäkin vielä koeajamaan! :D

   Poista
 6. Meillä ollut käytössä kaksosilla Mountain Buggy Duetit nyt 1v 3kk ja ollaan oltu supertyytyväisiä. Vertailua ostaessa ei tehty, tuo on ainoa tuplamalli joka mahtuu meidän hissiin. Asutaan 7. kerroksessa, vaihtoehtoja ei paljon ollut. Meille Helsingin keskustassa vaunujen kapeus ja ketteryys liikuteltaessa on ollut iso plussa. Aina mahtuu bussiin ja kapeistakin oviaukoista. Lumessa tarpomista sen sijaan ei ole juuri tarvinnut harrastaa, etupyörien lukitus toimii kyllä aina kun tarve tulee, ei ainakaan vielä ole tuntunut hankalalta. Ja vaunut on pikkuruiset kasaan laitettuna takakontissa.
  Moni on yrittänyt tarjotella peräkkäin/päällekkäin istuttavia, mutta niihin päätyneiltä olen kuullut vain negatiivista kommenttia: Alhaalla istuva lapsi ei viihdy, vaunut on pitkiä (ja kuten sanottua, ei edes meidän kärryjä kapeampia) ja esim. bussiin mennessä se aiheuttaa jopa vaaratilanteita huteruudellaan, mahtumisongelmista puhumattakaan.
  Kuten sanoit, jokainen tietää omat tarpeet parhaiten, meidän tarpeilla nämä on ollut ainoa oikea valinta. Negatiivista en keksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon kans kuullut et dueteilla mahtuu ihan joka paikkaan! Meidän vaunuissa harmittaa, ettei ne mahdu meidän kodinhoitohuoneen ovesta sisään. Siellä niitä olisi niin paljon näppärämpi säilyttää kuin eteisessä! Noi duetit taitaisi mahtua.
   Joo, mäkään en noiden päällekkäin istuttavien ystävä ole.. Meillä oli ne b-dualit ja oli tosi kätevät poikien ollessa vauvoja. Mutta sitten nyt isompana tosi epäkäytännölliset. Muutenkin ne on aika pitkät ni ei olleet sen kätevämmät kaupungilla kuin noi meidän bumbletkaan. Phil & Tedsejä olisi kiva joskus testata, nekun kai on plajon ketterämmät kuin b-dualit! :)

   Poista
 7. Hei,
  meillä on Bumbleriden rattaat yhdelle lapselle. Niistä saa kuomun askarreltua pienellä vaivalla niin että vauva on kasvot työntäjään päin. Myyjä opasti tämän kikkakolmosen meille kun luettelimme kriteerit mitä rattailta haluamme. Yhdistelmiä meillä ei ole ollut kellän lapsella vaan matala ratas pehmeällä pussilla on ollut meidän valintamme - valikoimat ovat vain tämän suhteen reilusssa kymmenessä vuodessa muuttuneet aika niukoiksi! Mutta onko tämä askartelutuokio mahdoton tuplilla? En tiedä kuinka kuomu siinä asettuu verrattuna yhden lapsen rattaisiin. Toki kuomu on sitten näinpäin suht kiinteästi sen ajan mitä sitä tarvitaan ja hieman varovaisemmin sitä joutuu vetämään alas mutta tyytyväinen olen!
  Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuplissakin onnistuu tuo vaihto mutta sitten istuma-asentoon noita vaunuja ei saa ja se olisi meillä just se tavoite. :)
   Ne yksösbumblet on kyllä tosi ihanannäköisiä! :)

   Poista
 8. Kiitos kattavasta vertailusta! Meillä nuo Bumblet harkinnassa, toinen vaihtoehto on Easywalker. Nyt meiltä löytyy Teutonian Team Cosmot, joissa hyviä puolia on mm. istuinosa on käännettävä (mikä on musta kiva ainakin alkuun, sitten kun vauvat siirtyy ratasosaan). Vaikuttaa, että oikein missään muissa rattaissa ei ole :/ Mutta nää Teutoniat on kyllä niin painavat ja renkaat on huonot, että haaveissa on todellakin ketterämmät vaunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käännettävä istuinosa olisi kyllä ihana. Tai sitten sellainen heittoaisa. Luulisi että se ei nyt olisi kauhean vaikea laittaa kaikkiin vaunuihin.. :/
   Tsempit valintaan! Varmasti löydätte teille juuri sopivan vaihtoehdon! :)

   Poista
 9. Hyvä postaus nelli! Mekin päädyttiin bumblerideihin ja olleet todella hyvät. Se työntötuntuma sinetöi meidänkin päätöksen, eli munkin mielestä kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa vaunuja! Meillä on näissä Emman pehmeät kopat, sopii hyvin ja tytöt mahtuvat niihin vieläkin ja ikää on jo kohta 10kk, turvavyöt saa vedettyä pehmeiden koppien läpi. Plussaa myös siitä, että jalkatuen saa runkoa vasten ala-asentoon, joten esikoinen voi istua jalkatuella kaksosten lisäksi kyydissä. Ei toki mikään suositeltava ratkaisu, mutta toimii ainakin meillä. Miinusta minultakin takapainoisuudesta, poika kiipesi kerran kyytiin ja nousi seisomaan kasvot työntöaisaan päin ja rattaat kaatuivat! Onneksi ei ollut kumpikaan vauvoista kyydissä, eikä pojallekaan sattunut mitään. Ja tosiaan kauppakassit pitää täyttää vain puoliksi, että mahtuu tavarakorin aukosta sisään! Mutta mahtavat rattaat, en vaihtaisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! :)
   Joo eipä siin paljon muuta tarvittu kun muiden testivaunujen perään testata bumblerideä :D Tuntui kuin ne vaan leijuisi eteenpäin :D
   Ja noi säädettävät jalkatuet on ihan mahtavat. Enpä ole tullut edes ajatelleeksi, että siihen saa vielä yhden kyytilöisenkin! :D
   En miekään. Ihan huiput!

   Poista
 10. meillä on ollut buggyn duetit nimenomaan niitten kapeuden takia. Asutaan Turun lapsirikkaimmalla alueella, joten tieetyihin aikoihin bussit on aikas täynnä vaunuja. Leveemmillä ei todellakaan mahtuis kolmanneks vanuks bussiin, ja joutuis odotteleen seuraavaa... :/ Vaikka epäiltiin toisin, nelivuotias hoikahko poika matkustaa näissä sisarensa kanssa viäläkin toppavaatteissa ja nukkuu jopa päikkärit satunnaisesti... Ja kohtahna poika kävelee jo pitemmätkin kauppareissut kokonaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo bussissa tuplat on aika hankalat.. Me mahdutaan täällä pusseihin jos kyydissä on yhdet tuplat ja yhdet tavalliset. Kaksien tuplien kanssa ei millään! :/
   Ja hei hienoa että teillä mahdutaan vielä nelivuotiaana vaunuun! Meilläkin siis vielä toivoa! :D

   Poista
 11. ruskeissa bumbleridereissä taisi olla jotain kierrätyskangasta? ainakin muistaakseni jotain ekoja malleja mainostettiin suomessa niin.
  meillä on ollut kolmet tuplat, ja kaikki aikanaan tarpeelliset. 1v3kk ikäerolla briot (lenkkeiltii ja kuljettiin lähinnä kauppaan näillä, kaupungillareppu+yksösrattaat). 2007 ei ollut kääntyväpyöräisiä tuplia kun teutonialla.
  sitten on ollut britaxit, joista tykkäsin koska molemmat penkit sai makuulle, 2011 ei p&t rattaissa saanut ja meillä oli monesti kaksi nukkuvaa. vauva ja se 3v taapero, tykkäsin myös kun sai kasattua irroittamatta osia ja pystyi käyttämään kaukalo päällä+alapenkki isomalle kaupassa käydessä. meillä kun on tila-auto niin rattaat saa kasaamatta nostettua kyytiin, lähinnä lomareissulle taisin kasailla. kolmesti :D ja nyt on p&t vibet, joissa on 25kg tms painoraja. näillä käydään kaupassa +mennään päiväkotiin, ei tuo vajaa 4v rattaita muuten tarvii. mä en vaan jaksa kantaa viiden ruokakamoja, saati jaksa tapella aamusta seiskalta että käveleekö V suosiolla vai ei (ei ajokorttia). ne on mun mielestä myös ulkonäöltä älyttömän hienot, niihin mahtuu ekaluokkalainen kuomun alle kun kerran testattiin. iso tavarakori, säädettävä aisa, neloselle ostan näihin varmaan sen peanut-kopan jos tulee sopivasti vastaan.
  sun listaan lisäisi kyllä nykyään ne emmaljungan tuplat, niitä saa joko kenno/ilmakumirenkailla, ja huhti/toukokuussa tulee niistä 74cm kapeat versiot.
  mitähän mä valitsisin tuplille.. jotkin missä saa käännettyä lapsen työntäjää päin, se on meillä tärkeä ominaisuus. meillä on lapset monesti pyytäneet, että äiti käännä mut kun haluavat höpötellä.
  /kippuralla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voi olla.. Jostain luin että kaikissa kierrätyskuitua on käytetty ainakin jonkin verran. .:)
   Mä oon kans kaupungilla ihastellut noita Vibeja, pakko joskus päästä kokeilemaan! Niin moni niitä on kehunut!

   Tarkotatko niitä double vikingejä? Vai vielä jotain toisia? Me jotain testattiin emmaljungalta, mutta se työntökokemus oli jotenkin hutera.. Olikohan se malli monkey tai jotain..?

   Ja toi kääntämisominaisuus olisi kyllä hyvä!

   Poista
  2. joo double vikingit, nyt ne on vielä liki 80cm tms, uusissa on runkoa vähän muokattu jotta on kapeampi, istuintila on kuitenkin samanlevyinen.
   mä ihastuin vibeihin joskus öö.. 2008 tms :D kolmoselle tosiaan sitten ostin ne, tuplina ei ole kyllä käytetty.
   niitä löytyy käytettynä edullisesti (omista maksoin 150e kun ei ollut sisaristuin tai koppaa vauvalle), jos haluaa testata eikä ostaa uutena.
   /kippuralla

   Poista
 12. Meillä on ensi keaänä edessä tuplien osto, syntyvän vauvan ja vajaa 2 v kanssa.
  Itse olen tuota samaa vaunua tsekkaillut netissä. Tällä hetkellä kallistumassa siihe.
  Kiitos tästä postauksesta! Tätä tullaan vielä lukemaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Onnea vaunujen metsästykseen Spaakku! :)

   Poista
 13. Tästä postauksesta on varmasti hyötyä monelle! :)
  Minulla on sinulle haaste blogissani! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti toivon myös! :) Kiitos Selina! Teen ihan pian, kunhan muistan kuvailla laukkuni!

   Poista
 14. Itselläni kokemusta donkeysta ja Bumblerideista. Donkeyt meillä oli puoli vuotta käytössä ja pakko oli myydä pois, sillä eihän niotä kestänyt kumpikaan vanhemmista! Isompi lapsi 1,5v ei mahtunut enää kunnolla kyytiin ja ohjaaminen oli jotenkin todella vaikeaa. Vaunut oli painavat ja jäykät. Ainoa hyvä puoli että autossa vei todella vähän tilaa. Nyt meillä on bumbleridet olleet pari kuukautta ja ero on huima! Nämä on niin kevyet ja sulavat ettei uskoisi tupliksi. Emmaljunga combitkin on jäykemmät. Eli ei kannata kuitenkaan panostaa vaunuihin myöskään liikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Ompa ikivä kuulla! Toivottavasti sait edes melkein omasi takaisin donkeysta! Aika hyvä jälleenmyyntiarvo niissä taitaa onneksi olla! :)
   Joo pieneen tilaan ne taitaa mennä! Se säätömahdollisuus olisi kyllä hyvä muissakin vaunuissa! Vai toisiko se sitten just sitä jäykkyyttä?
   Kiva että lopulta löysitte mieleisenne vaunut! :)

   Poista
 15. Vau kun olet nähnyt vaivaa! :) jos nyt palaisin ajassa raskauteen, ostaisin varmaan bumblet. Vaikka en kyllä tiedä mistä ne rahat repisin ;) jos olisin ollut fiksu, olisin ostanut meidän b-dualit käytettynä ja satsannut enemmän toisiin vaunuihin.

  Meillä on nyt superhalvat z-linet, ja täytyy kyllä sanoa että nekin on varsin riittävät meidän käyttöön! :) me liikutaan kävellen kuitenkin loppupeleissä niin vähän. Busseilla ei juuri ollenkaan kun ne on aina niin täynnä ettei huvita mennä jonottamaan monenteenko bussiin mahduttaisiin. Eli pääasiassa autolla liikutaan ja rattaiden tarve on nykyään tosi vähäinen. Eli ehkä ei harmita kuitenkaan meidän huonot ratasvalinnat. Ei meillä ehkä loppupeleissä olisi ollut tarvetta tonnin vaunuille kun niin vähän niitä käytetään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi noi excelit löytyi vielä valmiina! :D Jotain hyvää siitä, ettei koskaan tule siivottua tiedostoja..
   B-dualit olisi olleet niin hyvät jos meillä olisi ollut niihin kuuluvat kaukalot niinku teillä! Ne oli varmaan tosi kätevät. Mulla meni hermo aina siinä vauvojen nostelussa :D

   Niimpä, olis niin kätevä kun joku sanoisi mitkä vaunut kannattaa hankkia ettei tarvitsisi itse lähteä metsästämään! :D

   Poista
 16. Meillä on 2,5v ja 2kk ikäisillä sisaruksilla baby joggerin city selectit.

  Näihin päädyttiin ihan siksi että nämä saa myös vain yhdelle käyttöön, menevät pieneen tilaan ja ovat näppärät. Istuimet saa myös monella eri tavalla, esim vastakkain istumaan.
  Meillä esikko kävelee jo pitkiä matkoja joten aina ei oteta hänen penkkiä edes mukaan 😊

  Meille siis nämä ovat olleet parhaat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOo! Noita olenkin monesti kaupungilla ihmetellyt et ompa kätevän oloiset! Ihana olisi nekin testata joskus! Me ei silloin raskausaikana tajuttu tälläisiä olevankaan!
   Selecteissä muunneltavuus on kyllä mahtava!

   Poista
 17. Meillä hankittiin kaksosille ensin emmaljungan viisi vuotta vanhat tuplavaunut käytettynä ns. koiranulkoilutusvaunuiksi. Vaunut ovat isojen, paikallaan pysyvien renkaiden ansiosta olleet omiaan pitkille lenkeille vaihtelevissa maastoissa koiran kanssa. Ns. ykkösvaunuiksi hankittiin MB duetit kapeutensa ja ketteryytensä ansiosta. Duetit kulkevat aina autossa mukana. Meille on sopinut hyvin tämä yhdistelmä; emmaljungat sopivat päivittäiseen lenkkeilyyn ja niillä raaskii mennä hankalissakin maastoissa ja MB duetit ovat loistavat kaupungilla ja muutenkin reissussa.

  T. Maikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä hyvältä teidänkin valinta! Noi duetit on varmasti ihan loistavat kaupungilla! :)
   Maasto kyllä varmasti asettaa haasteita vaunuille! KOiran kanssa kun vielä pitäisi päästä vähän muuallekin kuin vain niille lähimmille asfalttiteille! :)

   Poista
 18. Kiva oli lukea tämä vertailu! :) me hankittiin maaliskuussa syntyville kaksosille myöskin nuo bumbleridet, ootan jo niin että pääsisin kärräilemään niiden kans! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei enää pitkä aika! Paljon onnea sulle loppuraskauteen! :)

   Poista
 19. Miksi ette pohtineet Carenan Double Swingejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me mietittiin niitä, mutta todettiin sitten ettei halvalla saa hyvää. Se työntötuntuma tökki jotenkin niissä :)

   Poista
 20. Meil ostettiin carenan double swingit silloin ennen V:n syntymää lähinnä niiden edullisuuden ja "erillisten" istuinosien+erillisten kuomujen sekä liikkuvien etupyörien vuoksi. Myös erillinen vauvan kova koppa miellytti. Kateltiin kaupoissa myös brion ja z-linen tuplia mut ne ei säväyttäneet. Kärkkäisellä oli vieläpä alennuksessa noi carenat silloin kun uusi mallisto oli ilmestynyt myyntiin; vanhassa mallissa ei ollut säädettävää työntöaisaa mutta pärjäsin hyvin ilmankin vaikka oonkin lyhyt. Nyt kun on ollut jonkin aikaa normi vaunut/rattaat ni kyl voin sanoa ikävöiväni niitä kääntyviä etupyöriä! Tuplat oli niin kevyet työntää yhdelläkin kädellä ja nyt on painajaista painaa hartiat korvissa aisasta alas ja kääntää rattaita. Aina jos joku kysyy suosituksia tuplista ni kehun ja suosittelen (edes testaa) carenan double swingejä. T:Tuire

  VastaaPoista
 21. Moikka,

  meille on tulossa sisarukset 1,5 vuoden ikäerolla ja tuplien hankinta olisikin siis edessä.

  Meilläpäin ei hirveästi ole eri vertailumahdollisuuksia tuplien suhteen ja reissu isompaan kaupunkiin ennen vauvan syntymää ei välttämättä onnistu, joten pakon edessä koetan kerryttää tietouttani netin avulla.

  Oletko kokenut vaununne edelleen käteviksi,nyt kun olette ilmeisesti kerrostaloon muuttaneet? entä oletko ollut rattaitten kanssa liikkeellä vain toisen pojan kyydissä ollessa? Itse siis pähkäilen sitä, että kun todennäköisesti vaunut olisivat käytössä myös vain toisen lapsen kanssa liikkeellä oltaessa, niin olisiko siinä tapauksessa fiksumpi valinta valita sellaiset tuplat, jotka kätevästi muuntuvat myös yksikkö käyttöön vai toimivatkohan bumbleridet kätevästi myös yhden kanssa liikuttaessa...

  Mainitsit tekstissäsi myös, että rattaita ei uskalla jättää yksinään seisomaan, jos työntöaisassa on laukku, ja tästä tulikin mieleeni, että oletko kokeillut mennä rattailla "portaita"? Asumme siis puoltoistakerroksisessa rivitalossa ja etuovellemme johtaa siis portaat, yhdelle porras askelmalle mahtuu juuri ja juuri yhdistelmävaunuillamme, mutta aina uudelle porrasaskelmalle päästäkseen täytyy vaunuja nostaa työntöaisaa painamalla, sillä seuraava askelma on sellaisen katukivetys tiilen yllä ja mietinkin, että onkohan portaat tuplien kanssa vielä ongelmallisemmat ja tuntuuko vaunut koko ajan kippaavan niissä.

  Osaatko muuten sanoa tarkoittaako portaaton selkänojan säätö aina naruilla säätämistä? Meillä on tällä hetkellä britaxin matkarattaat, joissa on naruin säädettävä selkänoja ja olen kokenut sen todella ärsyttäväksi ja epäkäytännölliseksi verrattuna gessleinin yhdistelmien vivulla eri asentoihin säätyvään selkänojaan.

  Kiitos vastauksesta jo etukäteen! :)

  -Miia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!