perjantai 23. tammikuuta 2015

Haaste: Äidin käsilaukussa

Kun äiti kelaa-blogin Selina heitti minulle jokin viikko sitten tällaisen haasteen. Haasten tarkoituksena oli esitellä äidin käsilaukku, sekä sen sisältö. Hoitolaukun sisälle onkin täällä blogissakin kurkistettu, mutta omaa käsilaukkuani en ole tainnut ikinä esitellä! JOten nyt tulee!

Kauppaan tai muuten vaan asioille lähtiessä en yleensä ota käsilaukkua mukaan ollenkaan. Lompakko, puhelin ja avaimet vaan taskuun ja menoksi. Kun suuntana on kaupunki ja tarkoituksena viettää siellä enemmän aikaa, lähtee käsilaukku mukaan. Käsilaukkuna käytössäni on useimmiten siskoni Thaimaasta tuoma Kors, tai sitten ihan vaan H&M:n olkahihnalla varustettu laukku.

Koska meillä edelleen kulkee hoitoreppu mukana, ei omassa laukussani ole juurikaan poikien tavaroita. Vain liberon kosteuspyyhkeet ja pikkumyy karkit muistuttavat, että kyseessä on pienten lasten äidin laukku. Kesäisin laukussa kulkee mukana aina myös aurinkolasit. Lisäksi laukkuun päätyy usein myös vesipullo ja proteiinipatukka.




 Myönnettäköön, ettei laukkuni tosiaankaan ole näin siisti aina.. Vaikka haasteessa pitikin näyttää laukku sellaisenaan, mitään poistamatta, oli mun pakko tyhjentää ne kuitit ja karkkipaperit laukun pohjalta pois.. Oon mestari keräämään laukun pohjalla ihan ihme törkykerrosta.. Enimmäkseen juuri kuitteja ja parkkilappuja.



Laukussa kulkee aina mukana bussiaikataulu ja kalenteri. Ilman kalenteria oon ihan hukassa, joten tällainen kivikautinen paperikalanteri on ihan ehdoton. En osaa käyttää puhelimen kalenteria, vaikka se varmasti tosi kätevä olisikin. 

Purkkapussi ja pari pakettia erilaisia pastilleja kulkee mukana aina myöskin. Pastillit ovat paitsi hyväksi hampaille, pelastavat alkavilta kiukuilta (siis poikien kiukuilta :D). Kuvasta puuttuu laukussa olevat panadolit ja Nolactit. Aina jos panadolia ei ole matkassa, iskee varmasti migreeni ja jos nolactit ei ole mukana, ruoka ei takuuvarmasti oli laktoositonta tai tarjolla ei ole hyla-maitoa kahviin.. Paketit vaan oli niin kärsineet, etten viitsinyt niitä kuviin laittaa.

Liberon käsi- ja kasvopyyhkeet pelastavat sotkulta ja tangle teezer mukana on ihan ehdoton. Varsinkin jos tukka on auki, on mun pakko päästä harjaamaan se kerran tai kaksi reissun aikana.

Metallikoteluissa kulkee parit tampoonit ja siteet. Nää on niin kätevät, eipä pyöri siteet levällään ympärilaukkua. Bepanthen kulkee myös aina mukana, varsinkin talvella sitä tulee lotrattua aika paljon. Pikkupussukassa mulla on myös aina mukana käsi- ja huulirasvat, sekä ponnari.

Lompakon lisäksi kassin pohjalla pyörii pieni kolikkokukkaro. Mulla ei ole ikinä käteistä, joten ilman tätä olisin parkkiautomaatilla helisemässä. Parkkihalleissa onneksi käy kortti, mutta katuparkissa harvemmin. Uusi lompakko tulisi enemmä kuin tarpeeseen, en vaan oikein tiedä millaisen haluaisin!

Ja puhelin. Ilman sitä EN VAAN VOI LÄHTEÄ MINNEKÄÄN. Henkka vaihtoi mulle juuri liittymän, missä on hitaampi netti, ja alan olla tän parin päivän jälkeen raivon partaalla. Miun insta ei päivity!! #%¤"%?! Koukussa joo, mutta en vaan pärjää ilman instagramia. :D Se pelastaa niin monelta tylsyyden hetkeltä!

Mä kurkkisin mielelläni Essin (Pieces of Miracles), Emmin (& Something Daily), Paulan (Pisara) ja Johannan (Talonpuolikas) käsilaukkuihin!

23 kommenttia:

  1. Nätti tuo sinun laukkusi :) Tangle teezer on ehdoton!! Ainokin haluaa aina harjata omat hiuksensa sillä ::D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tykkään itsekin! Sopivan kokoinen joka käyttöön! :)
      Teezer on! Ihan loistava!

      Poista
  2. Jostain linkin linkin kautta tähän blogiin eksyin ja pakko sanoa, että tuo laukku ei kyllä ole Korsin laukku. :( Toki tämän varmaan tiesitkin jo ja veikkaisin että asia sua ei juuri kiinnostakaan. Itsestäni tuntuu tuommoiset törkeät kopiot vaan pahalta. Mutta muuten tosi hauska postausidea, vaikka en tänne ikinä ole eksynykään niin luin kyllä kovin mielenkiinnolla. Pitää googletella lisää tuohon haasteeseen vastanneita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki, ja oletin että se on selvää kaikille kun kerroin laukun alkuperämaaksi thaimaan.. :D olisi kuitenkin pitänyt vääntää vielä ratakiskosta! Mutta kors tuo miusta kuitenkin on, eivaan aito sellainen :) en raaskisi itse laittaa satoja euroja laukkuun, joten tämä vaihtoehto tuntuu itsestä parhaalta.

      Poista
    2. Thaimaassakin myydään kyllä ihan aitoja merkkituotteita..

      Poista
    3. Kaikki Thaimaasta ostettu ei automaattisesti ole väärennettyä, kyllä joka maassa osataan myydä myös oikeita tuotteita. :) Jos ei halua maksaa laukusta, kannattaa ennemmin pysyä rehellisisesti "merkittömissä" laukuissa, kuin merkillisissä feikkilaukuissa, joiden osto ja maahantuonti Suomeen on kuitenkin laitonta. Se on ihan sama kuinka paljon kukakin kokee parhaakseen maksaa arkilaukusta ja sillä ei oo mitään väliä kulkeeko kympin tai kymppitonnin laukussa, mutta olisi kiva jos kaikki miettisivät vähän sen laukunkin tarinaa sitä omaa käsivarttaan pidemmälle. Niitä feikkejä ostaessa kuitenkin tukee rahoillansa rikollisuutta entisestään ja vie toki rahaa niiltä jotka oikean laukun eteen ovat töitä tehneet. Sori tämä "saarnaus" mutta juuri asiaan perehtyneenä tuntuu inhottavalta koko väärentäjien bisnes ja sitten vielä lävähti semmoinen suoraan silmille. :D

      Poista
    4. Toki, mutta ehkä se on enempi sääntö ostaa se feikkilaukku thaimaasta kuin poikkeus.. :)

      Mä en oikeastaan edes viitsi lähteä vääntämään tästä. Tekstissäkin sanoin, et käytän tätä tai H&M:n olkalaukkuja. Mulle se kors ei ole tässäkään se juttu, laukku on muuten vaan toimiva, hyvännäköinen ja just sopiva. Eli ihan yhtä hyvin olisin voinut kuvata sen H&M:n. Tämä nyt vaan sattuu olemaan tällä hetkellä käytössä.

      Ja käsittääkseni osto ja maahantuonti ei ole suomessa laitonta, vaan omaan käyttöön ihan sallittua. Toki feikkituotteiden ostossa on aina se eettinen puoli, jota onkin ihan hyvä miettiä! :)

      Poista
  3. Kiitos haasteesta! Mutta arvaas mitä. :D mulla ei ihan oikeesti oo tällä hetkellä omaa laukkua ! Hehhe kaikki kulkee aden ja lucaksen laukuissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih, kuulostaa kovin tutulta! :D mullakin on oma ollut käytössä vasta ihan pari kuukautta!

      Poista
  4. mulla oli pieni clutch-laukku ennen hoitolaukussa, missä oli puhelin/lompakko/huulirasva/buranat/kynä. nykyään en tarvitse enää kohta 4vlle mitään tavaroita kaupungille tms mukaan, joten olen ostanut pienen crossbody-laukun (mikähän se oikea nimi on :D ) . mahtuu just lompakko, avaimet, käsidesi, huulirasva, kännykkä, banaani tms
    /kippuralla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi crossbodyt onkin parhaita! Vai mikä lie nimeltään! :D

      Poista
  5. Muuten ihan kiva idea tää postaus, mutta vähän putoaa pohja pois kun laukkua siivoillaan ja jätetään pois yhtä sun toista. Ihan hyvin sen nuhjuinen lääkepakkauskin olisi kuvassa voinut olla :) Ja toinen asia mitä en tajua ollenkaan, noiden merkkilaukkujen (tai minkään muunkaan merkkituotteen) kopioiden käyttäminen. Sanoit itsekin, että raaskisi laittaa laukkuun montaa sataa euroa, mutta kuitenkin haluat "Korsia" näkyvästi käyttää? Eikö silloin saman asian ajaisi vaikka joku ketjuliikkeen parinkympin laukku, merkillä kun ei kai silloin voi olla väliä kun et siitä kerran halua maksaakaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mutta esteettisyys olisi kärsinyt mun mielestä liikaa :)
      Ajaisi varmasti, mutta miksi vääristelemään jos kuitenkin tämä on se laukku jota käytän? Myös niitä ketjuliikkeiden laukkuja mulla on monta, eivät vaan ole pienuutensa vuoksi nyt käytössä! :)

      Poista
    2. En tarkoittanutkaan kommentillani, että olisi tätä postausta varten pitänyt mitään vääristellä vaan ylipäätään tuo feikkien käyttö. Mielestäni kommenttisi "Toki, ja oletin että se on selvää kaikille kun kerroin laukun alkuperämaaksi thaimaan.. :D olisi kuitenkin pitänyt vääntää vielä ratakiskosta!" on hieman lapsellisesti ja asiattomasti kirjoitettu, "kritiikkiin" ja negatiiviseen palautteeseen voi vastata myös ihan asiallisesti :) Ihan selvennykseksi olisit voinut laukustasi kirjoittaa jo suoraan "korsin laukkuna" kun kyseessä ei ole Kors.

      Laukkuasia lienee jo nyt käsitelty useiden muidenkin kommenttien osalta, mutta toivoisin jatkossa hieman kypsempää vastaustyyliä kriittisiin kommentteihin. Tätä samaa kun esiintyy lähes aina kun joku sanoo jotain negatiivista.

      Poista
    3. Pahoittelen, jos koit sen asiattomaksi kommentiksi. Mä nyt vaan olen sitä mieltä, että jo se että kerron laukun olevan thaimaasta, riittää kertomaan kaikille ettei se ole aito. Oletin ja pidin sitä itse itsestäänselvyytenä. Siksi tuo ratakiskomaininta. Ite otin tupn kommentin tarpeettomana kuittauksena, juuri koska se itselle oli itsestäänselvyys. En osannut ajatella ettei kaikille ole, joten olen pahoillani.

      Poista
  6. Hei!! Nyt laitan kommenttia. :) löysin jokin aika sitten sun blogin toisen blogin kautta. Kiva blogi sulla, mukava lukea postauksiasi:)

    VastaaPoista
  7. Kiitos haasteesta! Vastailen kunhan ehdin, oon muka niin kiireinen nykyään ;D

    VastaaPoista
  8. Kiitti Nelli haasteesta, kiva postausidea jonka varmasti tässä joku päivä toteutan <3 Aika saman tyylinen on tosin munkin laukun sisältö :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla perusmammasettiä toi sisältö! ;) Mutta tee ihmeessä, utelias täällä tulee heti kurkkimaan! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!