maanantai 9. kesäkuuta 2014

Turvaistuimista. Taas. (Kokemuksia meillä olevista kaukaloista ja ajatuksia meille tulevista istuimista)

En oikeasti itsekään pysy enää perässä, miten monta kertaa olen jo turvaistuimista kirjoittanut!! 
Ja jos kirjoituskertoja on ollut monta, pohdinta- ja googlettelukertoja on ollut sitäkin enemmän. Moneen kertaan on tullut jo totaaliväsyminen koko aiheeseen. Onneksi meidän siis tuli hankittua vuosi sitten niin hyvät kaukalot, ettei VIELÄKÄÄN ole kiire turvaistuimien hankinnan kanssa.

Rasmus ja Kasper ovat jo 10 kiloisia ja 75 senttiä pitkiä pieniä suuria miehiä ja turvakaukaloissa matkustaminen onnistuu edelleen hyvin. Tuoleissa viihdytään ja asento vaikuttaa mukavalta. Jalat tai pää eivät tule yli ja vöissä riittää säätövaraa. Jos päällä olisi vielä talvivaatteet, uudet istuimet olisi pitänyt jo hankkia. Maaliskuussa alkoi tehdä tiukkaa topattujen vauvojen mahtuminen istuimiin. Nyt kuitenkin, kun vaatteena on vain yksi, korkeintaan kaksi kerrosta, ei mitään ongelmaa ole.

Meiltä löytyy siis kaksi Graco Logico S -turvakaukaloa talakoilla.


Ostovaiheessa ei tehty hirveästi vertailua muiden istuinten välillä. Kaikkien "merkki-istuinten" turvallisuus- ja törmäystestitulokset tuntuivat olevan samoja, joten ei ollut hirveästi väliä, otetaanko Brio, Graco vai Britax. Otettiin Graco, koska ajateltiin silloin että hankitaan Gracon tuplat. Niihin kaukalon olisi saanut kiinni travel systeminä. Lopulta ei hankittu vaunuja, ja jälkikäteen on liikkumisen kannalta harmittanut se, ettei otettu meidän britaxin vaunuihin käyviä kaukaloita.. 

Mutta muuten olen erittäin iloinen tästä valinnasta. Mulla ei ole kokemusta muista kaukaloista, mutta se mitä olen muiden käytöstä nähnyt ja kuullut, ei mikään kaukalo ole ollut yhtä pitkäikäinen kuin nämä gracot.

Paitsi, että istuimessa on hyvin tilaa isollekin lapselle, istuimen muotoilu takaa hyvän asennon. Lapsi ei ole istuimessa liian "syvällä" vaan istuinasento on rento. Jalusta nostaa istuinta sen verran, että lapsi näkee ulos ikkunasta. Ainakin meillä pojat viihtyvät autossa hyvin, kun näkevät vähän muutakin kuin takapenkin selkänojan.Kaukalo on painava. Jos kaukaloa pitää kantaa paljon ja pitkiä matkoja, en suosittele, mutta muuten kannattaa harkita. Ainakin meille istuimen pitkäikäisyys on ollut tosi iso plussa. Suositeltavaa kun kuitenkin on, että lapset mahdollisimman pitkälle matkustaisi kaukalossa. Tässä istuimessa ei ainakaan tilanpuute aiheuta sitä, että pitäisi hankkia uusi istuin. Koska kaukalo on kookas, se vie paljon tilaa autossa. Ilman jalustaa kaukalo mahtuu pieneenkin autoon, mutta silloin kyllä häviää kaikki jalustan tuomat edut. Päällimmäisenä helppo asennus ja irrotus. Tämä kaukalo ei siis ole pitkän kuskin tai pienen auton valinta, mutta ainakin meidän farkkupassattiin mahtuu vielä hyvin, vaikka kuskina olisikin pitempi ihminen.

p.s Meiltä muuten vapautuu kaksi uuttavastaavaa kaukaloa ja jalustaa kesän aikana, jos jollakulla on tarvetta ;))

Mutta sitten siihen, mikä meidän turvaistuin valinta lopulta on. Tuntuu, että turvaistuinvalinnassa ei koskaan voi miellyttää kaikkia. Yksi liputtaa palkki-istuinten, toinen viisipistevyöistuimen puolesta. Yleensä paras on juuri se mikä itsellä on. Enkä kiellä sitä ettei olisi. Tässäkin varmaan pätee se, mikä käy yhdelle, ei sovi toiselle. Ja moni sanoo, että turvallisuus on se mikä sanelee lopulta turvaistuimen valinnan. Sekään ei ole ihan yksiselitteinen asia. Aina autoon ei vaan mahdu se istuin, joka kolaritestien mukaan olisi turvallisin. Ja kolaritesteistäkin tulee vähän eri tuloksia riippuen asentamisesta ja siitä, onko istuin asennettu kasvot  vai selkä menosuuntaan. Toinen istuin loistaa sivutörmäys testeissä toinen etutörmäys.

Mä olin jo valinnut meidän istuimeksi Cypexin. Rakastuin sen helppouteen ja pieneen tilantarpeeseen. Pojat viihtyi, joten ajattelin että valinta tehty jes ja hiphei! MUTTA.

Henkka sai mun mielen muuttumaan. Luettiin lisää istuimista, kolaritesteistä ja käyttökokemuksista (kiitos paljon hyvistä kommenteista!!) ja päädyttiin siihen, että meidän mielestä alle kolmivuotiaan on turvallisin matkustaa selkä menosuuntaan. Piste. JOs matkustetaan kasvot menosuuntaan, silloin turvallisin vaihtoehto testien perusteella on palkki-istuin. Pahin vaihtoehto alle kolmevuotiaan lapsen kuljettamiseen meidän tutkimuksien ja googletteluiden perusteella oli kasvot menosuuntaan vyöistuimessa.

Palkki-istuimia ei ole selkä menosuuntaan kuin ilmeisesti yksi, joten meidän ratkaisu alkoi olla selvä. Isofix-kiinnitteinen vyöistuin selkä menosuuntaan. 

Vaihtoehtoja löydettiin kaksi; Klippan Triofix Recline ja Besafe Izi Combi X3 Isofix

On varmasti lukematon määrä muita hyviä ja turvallisia istuimia markkinoilla, mutta meidän käyttöön nämä tuntuvat nyt parhailta. 
Toivon, että enää ei tarvitse alkaa kahlaamaan läpi turvaistuinviidakkoa ja jompikumpi näistä istuimista kotiutuu meille kesän aikana!!

58 kommenttia:

 1. Meillä oli kaukalon jälkeen tuo besafe izi, mutta todettiin se ei niin hyväksi sen takia että oli meidän mielestä lopulta ahdas jo meidän alle 2v tytölle joka on ihan normikokoinen. Eli ei todellakaan mene niin pitkään mitä pitäis.
  Lopulta ostettiin palkki istuin kasvot menosuuntaan ja on tykätty, niin me kuin tyttökin :) tavallaan tuo "välimalli" istuin eli siis besafe izi oli ihan turha ostos meille, nyt meillä on istuin joka menee pitkälle kouluikään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä! Ahdas ja vaikea käyttää jo 2 vuotiaalla... oli käytössä 8kk...kannatti joo ostaa! Ihan yliarvostettu hintaansa nähen. Onneksi saatiin myydessä hyvä hinta siitä :)

   Poista
  2. Aijaa! No ompa harmi! Taitaa olla tosi yksilöllistä, kun moni taas sanoo että tosi hyvin mahtuu lapsi istumaan! :)

   Poista
  3. Minäkin ihmettelen että joillakin mahtuu vielä 2v talvikamppeillatuohon istuimeen. Meidän 12kg ja 84cm tyttö ihan liian ahdas, mä kun en tykkää että vyöt painaa ja veri ei kierrä :-/ ja juurikin lapsi oli mielestäni myös hankala laittaa haalarissa yms. vermeissä penkkiin.
   Ja iso miinus että vie paaaljon tilaa autossa, meillä ei esim kuskin taakse voinut Audi farmarissa penkkiä laittaa, joten testatkaa molemmin puolin teillä kun tulisi 2istuinta...
   Plussat annat edelleen palkki istuimeille, ei vyöt paina ja helppo laittaa lapsi :)

   Tsemppiä penkkien ostoon!

   Poista
 2. Meidän poika matkustaa besafe izi combissa ja ollaan hylätty! Oli vaan vöhän sumplimista, mitkä kaukalot tytöille. Lopulta päädyttiin britaxin kaukaloihin ja hyvin mahtuu kaikki kolme takapenkille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä mä oon kirjottanut...!Tää arvaava viestinkirjotus on kyllä syvältä. On pitänyt kirjoittaa, että on tykätty, ei hylätty, siitä besafesta! :D

   Poista
  2. Heheh, joo toi tekstinsyöttö antaa joskus aika jänniä sanoja ;) Kiva kuulla! :)

   Poista
 3. Meillä olisi tarvetta kaukalolle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Laita mulle sähköpostia mistaonpienetpojattehtyblogi@gmail.com niin laitan sulle kuvia!

   Poista
 4. Meidän pikku miehellä on juuri tuo klippanin tuoli ja voin todella suositella.
  Noiden kahden tuolin välillä mekin pähkäiltiin ja lopulta päädyttiin klippaniin. Koska tarvittaessa sen sai autoon myös ilman isofixiä, ihan auton omilla vöillä kiinnitettyä. Ja tämä siksi että jos joskus tulisi tilanne et jossain autossa jossä pitää joku matka kulkea ei ole isofixiä.
  Sekä besafe oli liian suuri meidän autoon. Vei huomattavasti isomman tilan. Ja mikä kans oli mukava klippanissa, se on suomalainen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti sulle kommentista! Kiva kuulla käyttökokemuksia!! :))
   Klippan näyttääkin vähän vähemmän isolta! :D

   Poista
 5. Lahdessa ei ainakaan meille kauppias edes suostunut myymään palkki-istuinta. Juuri nuo kaksi vaihtoehtoa oli meilläkin loppusuoralla ja päädyimme sitten kovasti suositeltuun besafen istuimeen. Siinä istuma-asento jäi mukavammaksi? Meillä 9kk poika 82cm pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kun kävin lahdessa kyselemässä kahdesta eripaikasta mielipiteitä, ei yksikään myyjä suositellut meille palkkia! Automaattisesti ehdotti vöillä, selkä menosuuntaan. Kun kysyin palkki istuimesta, tyrmättiin se samantien :)

   Poista
  2. Meille ei myöskään kahdessa liikkeessä täällä suositeltu palkkia!

   Poista
  3. joo, noi istuimet taitaa jakaa aika paljon mielipiteitä myös myyjien kesken! :))

   Poista
  4. Pakko itsekin laittaa vielä lusikka soppaan ja muistuttaa, että oikeasti ne myyjät tekee vain työtänsä. Suurin osa ei tiedä tuon taivaallista istuimien turvallisuudesta vaan sanoo, miten on käsketty. Ne istuinvalmistajat kun aika pitkälti sitä myyjien "tietoa" ylläpitää... Joten ei ehkä kannata aina uskoa kaikkea mitä myyjät sanoo ;) ja kyllä, olen itsekin myyjänä :D

   Poista
  5. Totta! Kriittisesti kannattaa suhtautua kaikkiin markkinapuheisiin, ottaa itse selvää ja päättää sitten! :) Myyjätkin on vaan ihmisiä, eikä tosiaan tiedä aina sitä ultimaattista totuutta!! :) Kiitti JOhanna kommentista! <3

   Poista
 6. Meilläkin oli kaukalona Graco esikoisella ja BeSafe Izi (tarkempaa mallia en enää jaksa muistaa)-turvaistuimena. Meillä turvaistuimessa Tyyppi matkustaa kasvot menosuuntaan, koska istuin oli saanut molemmin puolin matkustaessa hyvät arvostelut, niin uskalsimme asentaa tuolin näin päin.

  Nyt kun meille tulee toisen lapsen myötä P&T Navigatorit, niin jouduttiin Gracosta luopumaan ja tilalle tulee Maxi Cosi, koska kaukalo on "pakko" saada helposti siirrettyä autosta vaunuihin. Ärsyttää oikeastaan tosi paljon, ettei turvakaukaloita voi yhdistää vapaammin eri vaunujen välillä. P&T-vaunuihin sopivat ainoastaan Cybex tai Maxi Cosi tai P&T:n oma kaukalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meilläki olis bumbleihin saanut maxi cosit muttei noita gracoja! Kyllä harmitti :(

   Mut varmasti teidän arki helpottuu nyt ihan hirveästi, kun kaukalot mätsää vaunuun!! :))

   Poista
  2. Kaukalo siis :D toi monikko on jotenkin juurtunut muhun! :D

   Poista
 7. Kiitos Nelli taas hyvästä pohdinnasta :) me ollaan käyty ihan samoja mietteitä läpi. Käytiin neitokaista istuttamassa juuri Tossa klippan istuimessa, Se miellytti silmää ja näytti turvalliselta. Mutta jotenkin mua alkas mietityttämään tulevat talvet, koska istuin oli niin kapea. neitokainen on tosi siro, 8kg painava typykkä ja silti mua arvellutti kokeeko neiti talvivaatteissa itsensä mukavaksi niin tiiviissä tilassa. Päädyttiin sitten muuhun istuimeen :)

  mukavaa kesää ja onnea Rasmus ja Kasper , kohta 1veet :) myös äidille ja isille onnea!
  meillä juhlitaan Milan 1v synttäreitä keskiviikkona :)
  t. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Sanna! Me ei olla vielä kokeiltu istumista, toivottavasti toi ei tosiaan ole liian kapea! :S

   Isosti onnea myös Milalle! <3 Ja äipälle! Vuosi synnytyksestä! <3

   Poista
 8. Ihanaa lukea, että kerrankin jollain ei ole 'kauhea kiire' saada lapsi pois kaukalosta ja istuimeen! :) Meillä ei tullut tytöllä vastaan pituus eikä paino, vaan juurikin mainitsemasi vaatepaljous.. Kaukalon vyöt eivät meinanneet enää venyä toppavaatteilla. Meidän kaukalossa (britax) oli viisipiste vyöt eli kädet piti vielä oikein ahtaa vöihin, mikä aiheutti kamalan huudon ja kiukun.

  Me ostettiinkin sillon besafe izi combi (tosin vöillä kiinnitettävä!) :) oon ollut tosi tyytyväinen istuimeen, ainoa miinus on että vie paljon tilaa autossa!

  Ps. Me tilattiin istuin (öö muistaakseni) puolasta paaaaaaaljon paljon halvemmalla kuin suomesta ostettuna, kannattaa tutustua :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mä en ole kans tajunnut miksi jotkut kiirehtii! Puolivuotias on kuitenkin vielä liian pieni istumaan istuimessa :/ Tosin aina ei oo muita mahdollisuuksia, jos lapsi ei vaan mahdu :/

   Joo, pitääkin kurkata eurooppalaiset verkkokaupat! Kiitti vinkistä Roosa! :)

   Poista
 9. Minäkin oisin halunnut meille jommankumman noista istuimista. Me päädyimme kuitenkin britaxin multitech istuimeen, koska hinta oli halvempi ja meillö ei ole autossa isofixejä. Myös tuon multitechin saa selkämenosuuntaan, mikä oli meidän ehdoton kriteeri. Tämä istuin myös mahtuu meidän ahtaaseen autoon. Maksettiin meidän istuimesta muistaakseni noin 250e ja ollaan oltu tyytyväisiä. Meillä oli pojalla brion primo kaukalo ja poika mahtui siihen vielä yli vuoden ikäisenä. Tykkäsin siitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Britax on varmasti kans tosi hyvä istuin! Sitä muistaakseni myyjäkin suositteli! Meillä vaan isofixittömyys rajasi sen pois! :)

   Poista
 10. Meillä on tytöllä tuo Klippanin Triofix Recline ja ollaan oltu siihen tosi tyytyväisiä! Selkänojan saa kahteen eri asentoon, on näppärän kokoinen eli ei vie hirmuisesti tilaa ja tyttö viihtyy siinä pitkiäkin matkoja (viimeksi ajettiin sukuloimaan semmoiset reilut 400km yhteen suuntaan ja hyvin jaksoi istua koko matkan). Mitään miinuksia ei oo vielä esiintyny ja tuoli ollu nyt käytössä reilut 3kk, joten suosittelen! :)

  VastaaPoista
 11. Meillä ollaan päätymässä juurikin tuohon Klippaniin. Luettelin toiveeni (isofix sekä kasvot että selkä menosuuntaan mentäessä, selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään, vyökiinnitys mahdollisuus), jonka jälkeen myyjä totesi vaihtoehtoja olevan yksi. Ainakin heidän liikkeessä. Myyjän mukaan tuo Klippan vie autosta vähiten tilaa, plussaa siitä. Ja onhan tuo kotimaisuus mukavaa. Testeissä ei nyt mitään mahtiarvosanoja, mutta arvosanaa heikensi "turhat" asiat eivätkä varsinaisesti turvallisuusasiat (kuten näkyvyys).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi turvallisuus testit on joo tosi hämääviä! Jostain ruotsin testistä luin, että klippan olisi ainoita istuimia jotka heidän törmäystesteissä menestyi! :)

   Poista
 12. Meillä on tuo Klippanin Triofix recline. On tosi hyvä istuin ja menee (tai pitäisi mennä) koko turvaistuin iän eli ei tarvitse ostaa enää muita istuimia. Tuo istuin on melko kapea ja voi isommalle istujalle (etenkin jos on massaa enemmän) käydä ahtaaksi. Siltikin meille tuli tämä istuin :) Suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Raila! Pitää käydä testaamassa! :)

   Poista
 13. Hyvä valinta, oli sitten kumpi tahansa! Meillä on ollut käytössä yli puolivuotta Besafen Izi Combi isofixillä ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Ei tuu ainaskaan tähän hätään mieleen mitään negatiivista, toki ei olla muihin sen kummemmin tutustuttukaan. Lapsi näkee hyvin ulos, eikä istuimen pintakaan oo sellanen hikinen mitä ainakin oli meidän kaukalossa. Kaukalosta toki siirryttiin pois jo puoli vuotiaana, vyöt ei enää riittäny ja myös vauvan niskalle on parempi nousta mahdollisimman nopeesti pystyyn kun vaan on mahdollista. Pystyasento siis tukee niskaa kolaritilanteessa paremmin kun tuo makaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) PUolimakaavaa suosittaa liikenneturva sekä lääkärit ainakin vuoteen saakka! Tai niin ainakin meille myyjä kaupassa kertoi! :)

   Poista
 14. Hyviä valintoja. Meillä on tuo be safe ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä :) Toki istuimen turvallisuudesta kolaritilanteissa ei ole kokemusta, ja toivottavasti ei tulekaan,mutta testien mukaan oikein käypä peli!

  VastaaPoista
 15. Voi ei minkä teit! :) Edellisen istuinpostauksen seurauksena rupesin vielä harkitsemaan meille palkki-istuinta, vaikka aikaisemmin olin ehdottomasti niitä vastaan.

  Minulle tärkeintä istuimessa on turvallisuus, ja lapsen hyvä matkustusasento, kun ajetaan paljon myös pitkää matkaa, ja tyttö nukkuu autossa.
  Kaukalona on Britax baby safe plus shr, isofix telakalla (testeissä siis arvosanalla erinomainen) johon nyt 8 kk tyttö mahtuu vielä pitkään hyvin, ja vaikka meillä on Britaxin matkarattaat, joihin kaukalon kätevästi saa, niin silti painoa alkaa olla aika lailla. Ja koska on 2 autoa, niin istuin tulee melkein aina otettua sisään, kun ei koskaan tiedä millä autolla tyttö seuraavaksi matkustaa, joten kantamista tulee...

  Tänään meille kuitenkin kotiutui sinun postauksen innoittamana Cybex Sirona toiseen autoon, saa nähdä uskallammeko ikinä kääntää sitä, mutta selkä menosuuntaan turvavöillä käytämme nyt ainakin pari vuotta. Britax saa jäädä toiseen autoon, niin pitkäksi aikaa kun tyttö siihen hyvin mahtuu, tai tulee 13 kg vastaan. Sitten katsotaan tuleeko toinen Sirona vai Besafe Izi Compi, Klippan vai mikä...
  Jään siis seurailemaan sinun (turvaistuin)postauksia.
  Saanko (vai uskallanko...) kysyä miksi et tuota Sironaa harkitse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ihmettelen?! Yhtä tilava/ahdas on sirona kuin besafe, mutta käyttö ja muunneltavuus paaaaaljon paremmat! On isofixeillä kiinni Aina ja niinkuin totesit itsekkin on sitten käännettynä, JOS haluaa kääntää se toiseksi paras ratkaisu eli pienten palkki istuin. Meillä kyllä edelleen matkustaa 2,5v iso poika sironassa selkä edellä, eihän sitä pakko ole kääntää missään vaiheessa. Mutta mustakin oli vain yksi ainoa istuin, Sirona mikä täytti kaikki kriteerit turvallisuudesta käyttöön. Tosi outoa jos sen rinnalla pohtii vielä tota besafea :/

   Poista
  2. Heheh, sori Jenni! :D

   Varmastikin teitte tosi hyvän valinnan! Me kans katsottiin tota Sironaa, mutta kaksi istuinta sillä hinnalla meni liian paljon yli meidän budjetin! Se oli se meidän ainot syy! :)

   Ja anonyymi, varmasti hyvä istuin on Sironakin, mutta me päädyttiin nyt näihin valintoihin ja mun mielestä ei ole kauhean kiva että lähdet arvostelemaan meidän valintoja. JOkainen tekee ne päätökset ihan itse! :)

   Poista
  3. Ok, kiva tietää syy :) Yhdenkin istuimen hinta oli sitä luokkaa, että tilasimme ulkomailta :)

   Poista
 16. Voi olla, että jossain vaiheessa kyllä pääsytte kääntämään lapset nenä menosuuntaan. Näin käy tosi monella lähellä 2 vuotta tai hieman yli. Turvallisuus on ehdottomasti tärkeää, mutta niin on myös matkustusmukavuus ja kuljettajalle suotuisat olosuhteet. Sitä ei välttämättä ole, jos lapsi huutaa selkä menosuuntaan, on pahoinvoiva eikä viihdy. Mutta jokainen tekee omat ratkaisut :) Onneksi myös nykyajan autotkin on hirmu paljon turvallisempia kuin 30 vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti. Tuskin ne kymmenvuotiaana enää selkä menosuuntaan matkustaa, mutta jos kolmevuotiaaksi päästäisiin niin se riittää mulle. Silloin niskakin kestää törmäyksen rasitteen kasvot menosuuntaan päin paremmin :)

   On tottakai, mutta ainakaan vielä ei ole ollut merkkejä etteikö meidän lapset viihtyisi selkä menosuuntaan, kun ei vät ole muulla tavalla koskaan matkustaneet. Ja pahoinvoinnista ei ole ainakaan vielä mitään merkkejä.

   Poista
 17. Jotkut lapset pääsee luikertelemaan viisipistevöistä pois ja yhdenkin kaverin lapsi 2v oli jo liian vaikea istua "jalat koukussa" selkä menosuuntaan. Toiv.olette tyytyväisiä valintaanne, harvoin sitä etukäteen tietää varmaksi mikä on hyvä. Meillä palkkiistuin on toiminut todella hyvin ja ollaan tyytyväisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jotkut lentää palkin yli. Sellasta se vaan on, että kaikissa on omat ongelmansa. :)

   Toivottavasti tekin! :)

   Poista
 18. Meillä ollut lapsella tuo Klippanin istuin käytössä 6 kk saakka ja elokuussa lapsi täyttää 3-vuotta. Istuin on ollut tosi hyvä ja meillä pitkä poika (nyt alta 3-v 104cm) ja istuin on hyvin kasvanut matkassa ja käyttöikää on vielä muutama vuosi, eli siihen saakka kun siirtyy korokkooseen. Klippanille pisteet kohta 2,5 vuoden käytön jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista! Kiva kuulla että noin pitkä käyttöikä klippanilla! :)

   Poista
 19. Hei!
  Meillä on Peetulla just tuo klippanin istuin ja ollaan kyllä tykätty, Peetu on istunut siinä vajaa puoli vuotta. Peetu on jotenkin niin pitkä jalkanen että ei ollut hyvä kaukalossa istuu. Ja ollaan siirrelty istuinta autosta toiseen ´ja on kyllä tosi näppärä. Oli isofixiä tai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sonja kommentist! mUISTELINKIN ET TEILLÄ OLI TÄÄ! :)

   Poista
 20. Meillä oli aikanaan Murupullalla myös tuo Gracon kaukalo (nyt Tiitiäisen käytössä) ja ihan samojen turvaistuimien välillä pohdiskeltiin kun oli aika siirtyä pois kaukalosta. Kannattaa testata miten kumpikin istuin istuu autoon! Meidän autoon tuo Klippan ei istunut niin tukevasti ja asento jäi todella pystyksi. Besafe istui paljon jämäkämmin, ollaankin oltu siihen todella tyytyväisiä. Murupulla nyt 2,5-vuotias ja istuin menee vielä mainiosti selkä menosuuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin pitää! Toivotaan et molemmat tai ainakin toinen sopii meidän penkkeihin!
   Kiva tietää et teillä mahdutaan vielä hyvin! :)

   Poista
 21. Meijän Peetulla on tuo klippanin istuin, kun nyt tähän uuteen malliin tuli se säätö et istuma-asento ei ole niin pystyasennossa. Peetu on istunut siinä jo vajaan puoli vuotta, Peetulla oli jotenkin niin pitkät jalat että kaukalossa istuma-asento oli huono. Oon kyllä tykännyt istuimesta ja on Peetukin viihtynyt. On tullut istuinta siirrettyä autosta toiseen, ollut kyllä tosi näppärä, on tai ei isofixiä. Kyllä miekin mietin eka noita turvallisuustestejä, mutta ethän sie voi aatella otatko turvallisemman nokkakolarissa ja sivutörmäysksessä, ei noita voi ikinä tietää. On kotimainen istuin, niin eiköhän se nyt ihan turvallinenkin ole.

  VastaaPoista
 22. Kuten edellinenkin, mietin itsekkin miksei Cybex sirona ole vaihtoehtona..? Huippu istuin, testien mukaan turvallinen, ja oli myös ainoa selkämenosuuntaan oleva istuin, jota lastentarvikeliikkeiden myyjät suosittelivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta oli meidän mielestä aivan liian korkea! :)

   Poista
  2. 400 saksasta tilattuna. Samoilla kuljetuksilla tulevat kun liikkeidenkin istuimet, ainoa et tulee suoraan kotiovelle :)

   Poista
 23. Tällä hetkellähän sirona on ainoa, joka saa kiitettävät turvallisuuspisteet sekä etu- että sivutörmäyksessä isofix kiinnitteisistä istuimista. Siis selkämenosuuntaan olevista. Kaduttaa ettei ostettu, on ihan huippu käyttää! Meillä tuo klippan, aika keskiverto. Ja itse en suostu sitänkääntämään, niin et tyttö istuis 5piste vöillä naama menosuuntaan, joten meillä käyttöikä jää kyllä lyhyeksi. Tai sit toki yli 3v.voidaan ottaa vyöistuimena käytöön, mut ärsyttää silti ettei ostettu sironaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa harmi kuulla ettette olleetkaan tyytyväisiä istuimeen! :/

   Poista
 24. Hei Nelli! Olen lukenut blogiasi jo pitkään, mutta koskaan en ole vielä kommentoinut. Minulla on heinäkuun lopussa vuoden täyttävä poika, ja on ollut hauska seurata teidän vauvavuotenne kulkua :)
  Meillä on ollut myös pohdinnassa tämä turvaistuinasia. Meillä on Maxicosin kaukalo, johon ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Poitsu matkustanee siinä vielä kesän loppuun eli turvaistuin ei ole ihan akuutti asia ollut vielä, mutta kovasti se on kuitenkin mietityttänyt. Mietittiin pitkään tuota samaa Besafea, mutta vierailu lastentarvikeliikkeessä muutti kannan. Eli Maxicosilta on tullut tänä keväänä uusi istuin, Maxicosi 2 way pearl. Oletko kuullut tästä? Se on isofix-kiinnitteinen istuin, joka on tarkoitettu muistaakseni 67-105 cm pitkälle lapselle. Siinä ei siis ole painorajoja, kuten istuimissa yleensä (ilmeisesti istuimet ovat vähitellen siirtymässä painorajoista pituusrajoihin). Istuin ja isofix oli helppo asentaa ja vöiden säädöt, istuimen asennon säätö ym oli tosi yksinkertaisia. Vaikka meillä on tarkoitus käyttää istuinta selkä menosuuntaan niin pitkään kuin mahdollista, mielestäni tämän istuimen etu verrattuna Besafeen oli, että istuin kiinnittyy isofixillä myös kasvot menosuuntaan. Meidän vauva on aika siro kooltaan, mutta Besafessa mietitytti myös ahtaus, se nimittäin vaikutti jo nyt aika kapealta. Me päädyttiin sitten testailujen ja pohdinnan jälkeen lopulta ostamaan 2 way pearl jo nyt, vaikka sitä ei vielä käyttöön otetakaan.
  Tiedän että on varmasti ärsyttävää, kun kaikki tuputtaa mielipiteitään, mutta ajattelin kuitenkin jakaa tämän kokemuksen, koska ite niin tykästyin tuohon istuimeen eikä siitä mun mielestä ollut kukaan täällä puhunut mitään. :)
  Ihanaa kesää teille! T. Eve

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!