sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Ainoa oikea juhannuskakku !

Meidän juhannuspäivän jälkkäri oli ihanan kesäinen Britatorttu!
Voi kuinka hyvää se oli!

  1. Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.
  2. Levitä kakkutaikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa täytteeseen 4dl kuohukermaa ja pilko 500g tuoreita mansikoita. Halkaise pohja puoliksi, laita täytteeksi reilusti kermavaahtoa ja mansikoita, lisä kansi päälle. Pinnalle mansikoita ja kermaa. SYÖ HETI!


2 kommenttia:

  1. On muuten minunkin mielestäni tosi hyvää. Mutta oletko koskaan kokeillut lisätä myös banaania väliin, sopii loistavasti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!