perjantai 20. kesäkuuta 2014

Käyttökokemus: Stokke TrippTrapp

Syöttötuolien hankinta oli meille ajankohtaista puoli vuotta sitten.
Mä haaveilin TrippTrappista, mutta mietittiin myös muita vaihtoehtoja. Pohdintoja kirjoittelin täällä. Kannattaa käydä lukemassa tuon postauksen kommentit myös, sieltä löytyy myös hyviä vinkkejä!

Päätös oli sitten kuitenkin se Tripp Trapp. Myös Ikean antilopit kävi meillä olemassa muutaman viikon ajan. Valintapäätöksestä kirjoitin täällä.

Nyt kun tuolit ovat olleet meillä puoli vuotta, on jo korkea aika kertoa kokemuksia!
RAKKAUS.
Sitä se on. Jos materiaan voi rakastua, niin sitä tämä varmasti on!
En enää vaihtaisi meidän syöttötuoleja mihinkään! 

Tripp Trappien ehdottomat isot plussat ovat:

+ jämäkkyys. Tuoli ei kaadu sitten millään.
+ ulkonäkö. Tuoli on kaunis, ja näyttää hyvältä.
+ pitkäikäisyys. Käyttöikä vauvasta vaariin.
+ kapea istuinaukko. Lapsi istuu tuolissa selkä ja vatsa kiinni babysetissä. Ruoka ei tipu syliin, ja tuolista nouseminen on vaikeampaa.
+ ergonominen istuinasento. Lapsi istuu jalat tuettuina jalkatuelle.


Huonojakin puolia Tripp Trapista löytyy.
Pinnat on tosi vaikea pitää puhtaina! Varsinkin kun pinta on puuta, saa olla varovainen ettei maali lähde hilseilemään! Hyväksi puhdistuskeinoksi oonkin todennut vauvojen puhdistuspyyhkeet! Riittävän hellävaraisia, mutta kuitenkin tehokkaita pinttyneeseenkin likaan.

Puhtaanapito on työläämpää puisessa kuin muovisessa tuolissa. Mutta toisaalta, kun kumpikin tuoli pitää jokatapauksessa pyyhkiä joka syönnin jälkeen tai vähintään kerran päivässä, miksei sitten kerralla ottaisi hyvää ja pitkäikäistä tuolia?

Tripptrapin yksi parhaista puolista on ehdottomasti sen jämäkkyys! Pojat innostuvat joskus (lue: aina) heilumaan tuoleissaan, ja TrippTrappin kanssa saa turvallisin mielin olla varma etteivät he saa tuoleja kaadettua! Perinteisiin puusyöttötuoleihin poikia ei voi laittaa, ne nimittäin keikkuvat ihan liikaa. Tripptrapissa heiluminen saa tuolin vaan liikkeelle muttei keikkumaan.


Tripptrapissa on lisäksi jatkepalat jaloissa, jotka vaikeuttavat keikkumista entisestään. Meillä on vasta nyt viime viikkoina koettu valjaat tarpeelliseksi, tähän asti pojat eivät päässeet nousemaan tuoleistaan. Tuolin kapeus onkin yksi tuolin hyvistä puolista! Me otettiin selkänoja babyseteistä jo pois, mutta silti istuintila on sen verran kapea, että jalan nostaminen jalka-aukoista on vaikeaa, eikä lapsi siksi itse pääse yhtä helposti nousemaan kuin muissa tuoleissa.

Muovisuoja lattiaan on ihan mahtava! Ruokasotkujen siivoaminen muovista on paljon helpompaa kuin parkettilattiasta.

4 kommenttia:

 1. Mistä hankitte TrippTrappit? Meilläkin olisi sen hankinta edessä, ja mietin mistä sen voisi saada edullisesti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän tuolit ovat Lastentarvikkeesta! Joulukuussa oli sopivasti syöttötuolit -30% joten tuolit tuli tosi kohtuuhintaisiksi!
   Moni on myös odotellut niitä Kodin1:sen alekuponkeja, jotka sitten käyttänyt trippikseen! Siis jos paikkakunnalla sellainen löytyy! :)

   Babysetit tuli meille käytettyinä, niitä on ainakin fb-kirppareilla aika paljon! Kannattaa kurkkia! :))

   Poista
 2. Näistä mäkin täällä haaveilen....tai sit siitä uudesta stokke steps, on vaan niiiin hintava...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ainakin tripptrapeja! Maksaneet ainakin meillä itsensä takaisin mooooneeen kertaan! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!