sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Uusin välipalaihastus


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä LINKOSUOn kanssa.

Ruuhkavuosien todenteolla alettua tämän vuoden alussa, on saanut tosiaan järjestellä ja organisoida arkea niin, että kaikki olisi mahdollisimman sujuvaa. Kiireessä alkaa usein joustaa syömisestä ja ruuan laadusta, mutta siihen en ole enää halunnut ruveta, joten olen yrittänyt sovittaa terveellisen ja monipuolisen ruokavalion myös tähän kiireisempään ja hektisempäänkin arkeen. Monesti nämä asiat onneksi ovat vaan järjestelykysymyksiä ja tässä postauksessa esittelenkin yhden välipalasnackin kaupallisessa yhteistyössä Linkosuon kanssa, joka on tehnyt meidän liikkuvista välipaloista entistä helpompia. 

Kotona on helppo kehitellä lapsille välipaloja, jotka ovat niin maistuvia, kuin ravintosisällöltään monipuolisia. Myös edullisuus on isossa osassa, sillä vaikka halutaan panostaa ruokaan, haluan sen olevan myös kohtuuhintaista. Liikenteessä ollessa on aina paljon vaikeampi löytää vaihtoehtoja, jotka on helppo napata kotoa tai kaupasta mukaan, kätevä syödä tienpäällä tai jotka säilyvät pitkään.

Linkosuon ruissipsit on meille tuttuja entuudestaan, ostetaan niitä tosi usein illanistujaisiin ja tehdään kaveriksi pari jotain ihanaa maustetahnaa, poro- ja tonnikalatäytteet on ehkä parhaita. Siksi olikin helppo lähteä mukaan kokeilemaan näitä edeltäjäänsä pienempiä, annospusseihin pakattuja uutuuksia, joista on nyt saatavilla kolme herkullista makua. 

Ollaan maisteltu näitä lasten kanssa nyt paitsi kotona, myös reissun päällä. Maanantait on meidän perheessä kiireisiä päiviä, sillä silloin juostaan koko iltapäivä ja ilta harrastuksissa ja noudatetaan oikein tosissaan minuuttiaikataulua. Silloin on tosi tärkeää, että lapset voi napsia pienen välipalan jo autossa, välttääksemme nälkäkiukun. Tuo nälkäkiukku voi muuten tarttua yhtälailla vanhempiin, joten mielelläni haukkaan silloin itsekin jotain. 

Makuja on tosiaan kolme, mun oma suosikkini on Rye Sport sourcream & onion, herkullinen ja suolainen snack, jonka runsasproteiinisuus ja -kuituisuus oli sen ehdottomia valtteja. Ja maku oli ihan mahtava! Niin maukas, jopa vähän sipsimäinen. Lapset meillä tykkäsi eniten Rye Sport vadelmajogurtista, joka olikin näistä sporttituotteista se makeampi versio. Vaikka snack onkin makea, ei siinä suinkaan ole paljoa sokeria. Tämä vähäsokerisuus olikin mun mielestä niin huippujuttu näissä, on nimittäin tosi vaikea löytää näkkärihyllystä lapsille sellaista naposteltavaa, joka ei ole täynnä lisäainaita ja sokeria. Siinä Linkosuon-tuotteet tekee kivan poikkeuksen. 

Kolmas maku on juurikin lapsille tarkoitettu Lol Oats, joka maistuu hedelmäiselle. Makeus on jälleen saatu aikaan vain pienellä määrällä sokeria ja verratessa muihin vastaaviin tuotteisiin, voittaa tämä tuote muut selvästi kuiturikkaudessa ja vähäsokerisuudessa. Se on myös täysin lisäaineeton, vegaani ja makeutusaineeton. Siinä ei ole vehnää ja se sisältää paljon hyviä rasvoja. Aika nappivalinta siis kasvaville lapsille! Ja mikä parasta, nämä on täysin kotimaisia.

Me otettiin näitä mukaan viime viikonloppuna retkelle ja oli aika kätevää kun pikkuisen annospussin sai annettua jokaiselle lapselle omaan käteen ja he saivat niitä siitä itsekseen syödä. Ei tarvinnut jakaa, eikä vuorotella. Vaan kädessä oli ikioma pussi. Aika iso juttu varsinkin meidän taaperolle, jolle on aika hankalaa juuri nyt jakaa yhtään mitään. 

Kokonaisuudessaan mua ilahduttaa näiden snackien ravintosisältö, sillä se on juuri sopivassa balanssissa. Pussillisella Rye Sportia voi vaikka korvata sen normaalisti kaupasta napatun proteiinipatukan tai banaanin. Mulla onkin ollut näitä monesti myös treenikassissa, jos tiedän etten ole heti menossa kotiin. Pieni pussi on kätevä, kun se mahtuu melkein minne vaan. 

Nyt teilläkin on mahdollisuus voittaa näitä testiin, nimittäin kommentoimalla tähän postaukseen vastauksen kysymykseen " Milloin sinä söisit näitä Linkosuon -tuotteita?" olet mukana Linkosuon Rye Sport ja Lol Oats -tuotepaketin arvonnassa. Muista jättää myös toimiva säpo-osoite, niin tavoitamme voittajan. Osallistumisaikaa on 9.3.2019 saakka ja säännöt arvontaan löytyvät täältä

43 kommenttia:

 1. Laittaisin pussin laukkuun ja söisin juurikin silloin kun meinaa nälkäkiukku tai heikotus iskeä (joko iysellä tai lapsella).

  VastaaPoista
 2. Nää menis ihan arkinapostelussa, kuten myös tarjoiltavina juhlissa.

  Rye Sportia ja Lol Oatsia en ole vielä heidän valikoimistaan maistanut, mutta olisi kiva maistaa.

  VastaaPoista
 3. Varmasti kotonaki välipalla tulisi syötyä, mutta eritoten kaupungissa käydessä ku useamman tunnin reissu aina on. Lapset 3v ja 1.5v tykkäisi varmasti.
  Susku87@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Laukussa nälkäkiukkua varten ja puistoreissuilla kunhan puistoilukelit alkaa :)

  VastaaPoista
 5. Itsellä välipalana töissä ja mukava retkieväs perheen kanssa liikkuessa :)

  krista.nissila@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Ottasin mukaan, jos tiedän että on illalla vasta kotona. Töissäkin kiireessä vois syyä näitä, kun helppo syödä. Tietysti myös telkkaria katellessa. :)

  -M-
  minnasie@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Ajattelin laittaa tuplueni 5v syntyäreille näitä tarjolle ensi viikonloppuna. Näitä kyllä voisi napostella välipalalla lasten kanssa ha myös kiireisinä päivinä esim. ennen lasten jumppaa. Nää on hyvä juttu 😊

  VastaaPoista
 8. Varavälipalana laukussa tai koulurepussa ois aika hyviä nämä.

  VastaaPoista
 9. Lupaavalta vaikuttaa! Näitä voisi olla laukussa siihen tilanteeseen kun jollakulla seurueesta alkaa nälkä kurnimaan vatsassa. Taitaisivat sopia loistavasti myös iltanaposteltavaksi vaikkapa leffaa katsoessa :) 3rikatms(at)gmail.com

  VastaaPoista
 10. Retkieväänä ja poika saisi lauantai herkuksi napostellla :)
  jonna.tiittanen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 11. Kohti parempaa balanssia omassa syömisessä, kun kuopus täytti 6kk enkä enää täysimetä. Näitä voisin kokeilla korvaamaan epäterveellisemmät nopeat välipalat tai kun tekee telkkaria kattoessa syödä jotain, kun lapset on menneet nukkumaan.

  Ja lapsille testiin.

  suvi_jarvio@windowslive.com

  VastaaPoista
 12. Varmaankin kun odottelemme kerholaisen kanssa eskarin loppumista kirjastossa.

  VastaaPoista
 13. Naposteluun kotona sekä vaikka kerhoon evääksi.
  neaelf@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Söisin ihan vaan naposteluna kotona.
  tikkuihminen@luukku.com

  VastaaPoista
 15. Itse söisin näitä välipalana, kun työpäivät venyvät loputtomasti. :)

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 16. Perheen kanssa retkievääksi ja kerholaisen välipalaksi.
  sarakortesoja_90@hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Pitäisin näitä laukussa taikka autossa nälkäkiukun ja kiireen varalta.
  jonnaharju@elisanet.fi

  VastaaPoista
 18. Lasten kanssa reissussa :)
  poksinmatkamaailmaan(at)gmail.com
  T. Henuk

  VastaaPoista
 19. Töissä iltapäivän pikku nälkään, tai matkalla töistä kotiin jos tarvitsee vielä koukata kaupan kautta, niin välttyisi turhilta heräteostoilta.

  minna.e.westman@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Töissä söisin välipalana. ninavuolio@windowslive.com

  VastaaPoista
 21. Kun nälkäkiukku iskee 🙂 kristiina_01@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Töissä välipalana tai lapsille retkillä.

  VastaaPoista
 23. Joka paikassa mukana, itsellä töissä, hoitolaukussa reissuilla ja kotona käden ulottuvilla

  VastaaPoista
 24. Oikein passeleita saunaillan naposteltavia :)
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Evääksi töihin, koululaisille välipalaksi, eskarilaiselle harrastusevääksi. eveliina.suutari@suomi24.fi

  VastaaPoista
 26. Kotona välipalaksi koko perheelle
  mervi.gromoff@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Välipalaksi ja tv:ta katsoessa. Valitettavasti näitä ei riitä yksi tai kaksi, vaan pussillinen sujahtaa huomaamatta. Himo iskee näihin .
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 28. Töihin välipalaksi tai sitten naposteltavaksi leffailtaa varten :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 29. kiireisten päivien välipalana lapsen kanssa syötäisiin :)
  kyselyvastaus1@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Kotosalla välipalana jos en ehdi syödä muuta kun katson tv-sarjaani ennen töihin menoa.
  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 31. Noissa on muuten ihan kiitettävästi suolaa. Yli 1g/100g. Ainakin pinkissä (1,2) ja sinisessä (1,8).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallisessa ruisleivässä kuin on yleensä 1.4g

   Poista
  2. Joo, noissa tietty on hivenen lisätty sekä luontaista suolaa. Mutta määrä suhteessa pussin kokoon ei ole suuri ja kuten tuoss ayllä sanottiinkin, tavallisessa ruisleivässäkin on yleensä 1,2-1.6g suolaa. Siihen vielä levite päälle niin suhteet on aika samat :) Toki kohtuus kaikessa kannattaakin muistaa aina!

   Poista
 32. Leffaa katsoessa tai välipalana :P emjama(at)live.fi

  VastaaPoista
 33. Ai, että kuinka inhoan tuota ruuhkavuodet sanaa :D Mutta tosiaan nappaisin itselleni laukkuun jos välipala unohtuu kotiin. Vanhin tytär nauttisi näitä jalkapallopelien tauolla, saadakseen pelienergiaa.

  VastaaPoista
 34. Välipalana
  heidi-13@hotmail.fi

  VastaaPoista
 35. Välipalana iltapäivällä ennen ruokaa jotta ruuan saa tehdä sitten kaikessa rauhassa.
  -peholapp at lailanet.fi

  VastaaPoista
 36. Ehdottomasti kulkisi autossa mukana! Voisi antaa lapsille kun kiiruhdetaan päiväkodista harrastuksiin!
  snanna_87@hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Olen töissä kotihoidossa niin sinne olisi hyvä välipala kun syömään meno viivästyy ja nälkäkiukku meinaa iskeä:)
  sanna.turpeinen@luukku.com

  VastaaPoista
 38. Olisi hyvä välipala automatkoilla ja retkillä.
  jaana.tylli@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Töissä olen kertaalleen ostanut näitä kun syömään pääsy viivästyi, oli tosi hyviä! Jatkossa hätävaraksi työtakin taskuun ja käsilaukkuun. ☺️

  pe-tsi ( at) hotmail.com

  VastaaPoista
 40. Retkillä mukana + pitkillä automatkoilla :)

  minttusiitari@hotmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!