lauantai 11. elokuuta 2018

New Fit Me ! - loppuboostaus

Olen tehnyt tätä elämäntaparemonttia/laihdutusta nyt lähes neljän kuukauden ajan. Kuten aiemmin olenkin kertonut, meni ensimmäiset pari kuukautta helposti, mutta sitten juhannuksen jälkeen tahti alkoi hidastua ja motivaatio laskea. Loma oli tosi rentoa tekemistä, niinkuin tietysti pitääkin, mutta loman jälkeen oli tunne, että nyt tarvitaan jotain tehokkaampaa. Päätinkin, että koska lomamatkaan oli sopivasti kuusi viikkoa aikaa, olisi mulla edessä kuuden viikon tehoboostaus.

Tehoboostauksen oli tarkoituskin olla tiukka. Jokseenkin ehdoton ja hyvin kuuriluontoinen. Sen ajatus ei missään nimessä ole jatkua pidempää, enkä sen keinoin lähtisi pudottamaan painoa pitkällä tähtäimellä. Mutta tällä tavoin, kun matkaan on jokusia viikkoja ja haluan saada vielä ne muutamat tiukasti kiinni olevat kilot pois, tuntui tällainen tiukempi setti juuri sopivalta.


Tehokashan tämä olikin, sillä nytkun boostausta on takana tasan kaksi viikkoa, on paino humahtanut vauhdilla pois. Tiedostan toki, että pääasiassa poistuneet kilot ovat nestettä ja turvotusta, mutta luotan tämän kuuden viikon aikana kropasta lähtevän muutakin. 

Kovasti on kyselty, että millainen se boostaus sitten on, joten tässäpä tulee ruokarunko, jonka mukaan olen nyt pari viikkoa syönyt. Eilen meillä oli herkkuheti, mutta muuten olen aika orjallisesti noudattanut ohjelmaani. Sen haluan vielä sanoa, että suunnittelin ohjelman itse, eikä se välttämättä ole se täydellisin tai oikein. Mutta toimii minulla ja se onkin tässä nyt itselleni tärkein. 

HERÄTYS 6.30

- aamulenkki reippasti kävellen 20-30 min
- iso lasillinen vettä
- aamupalaksi iso lautasellinen kaurapuuroa. (1,5dl hiutaleita, 3dl vettä, 1 rkl chiasiemeniä, 1 rkl rypsiöljyä) 
- päälle reilusti marjoja ja 1 dl raejuustoa. 
- 1 kananmuna
- kahvia.

- lounas kolme tuntia aamupalan jälkeen.
- reilusti kurkkua, tomaattia, paprikaa ja salaattia
- 100g broileria / 100g kalaa / kananmuna / papuja 
- muutamia pähkinöitä / manteleita
- (urheilupäivinä kourallinen pastaa)

- välipala kolme tuntia lounaan jälkeen. Smoothie avokadosta, marjoista ja mantelijuomasta / proteiinijuoma/ proteiinivanukas

- päivällinen kolme tuntia välipalan jälkeen. 
- reilusti salaattia, kurkkua ja tomaattia
- 100g broileria / lihaa / kalaa / palkokasveja
- lämpimiä kasviksia

- iltapala 3-4 tuntia päivällisen jälkeen
- smoothie bowl rahkasta, marjoista, siemenistä ja pähkinästä / rahka marjoilla ja pähkinöillä / munakas

NUKKUMAAN 22.30

- vitamiineista käytössä D-vitamiini, maitohappobakteerit, omega 3, monivitamiini
- vettä juon pitkin päivää pari litraa + ruokailujen ja treenien aikana juotu neste

LIIKUNTAVIIKKO

aamulenkki viitenä aamuna viikossa

Maanantaina JUOKSULENKKI
Tiistaina YIN JOOGA
Keskiviikkona BODYPUMP
Torstaina VATSA-PEPPU JUMPPA
Perjantaina BODYPUMP
Lauantaina LEPOPÄIVÄ
Sunnuntaina KEVYT KÄVELYLENKKI


Tekemistähän tässä ainakin on. Tiedän, etten samanlaista jaksaisi pidemmän päälle, mutta kuuden viikon pätkänä tämä tuntuu tosi hyvältä. Muutenkin, olen koukuttunut tähän puhtaasti ja fiksusti syömiseen ja huomaan kehostani heti jos juominen tai syöminen jää. Eilisen karkkipussi aiheutti ihan kamalan olon, joten seuraava herkkupäivä ei ole oikeastaan edes haaveissa. Tuntuu, että mun kroppani on nyt niin tottunut fiksuun syömiseen, ettei se millään haluaisi palata yhtään huonompaan. Ja se sopii mulle oikein hienosti! ☺

Listastani ehkä huomaa, että hiilarit on jätetty minimiin. Jooga, kävely ja lepopäivänä en syö lounaalla pastaa, mutta liikuntapäiville koen sen ehdottomaksi. Panostan puhtaaseen ruokaan ja olen tarkka eteriarytmistä ja säännöllisestä syömisestä. Kaloreita en ole laskenut, mutta veikkaisin niiden olevan jotain 1600 kcal luokkaa. 

6 kommenttia:

 1. Ei nyt liity tähän postaukseen, mutta olis kiva kuulla miten poikien päiväkoti on alkanut ja kuin innoissaan ne nyt siellä sitten on käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä! :) Päiväkoti on ainakin vielä ollut tosi tykätty ja menevät sinne innoissaan :) Isompi hankaluus on ollut Justuksen kanssa, jolle muutos on ollut rankin :) Mutta kirjoitan tästä aiheesta vielä lähiviikkoina!

   Poista
 2. Olisi kiva nähdä ennen ja jälkeen-kuvia, nyt kun olet saavuttanut hienoja tuloksia.

  Motivoit minua omassa dieetissäni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla! <3 Ennen-jälkeen kuvia tulossa parin viikon päästä! :)

   Poista
 3. On ollut kiva seurata sun projektia, täytyy kyllä ihailla että jaksoit kesälläkin 😊 mua kiinnostaisi tietää miten sun mies tai muu perhe syö nyt tän projektin ajan? Eli teetkö omat ruoat ja muulle perheelle eri? Mä voisi n kans syödä noin kun sinä, ja pari kk niin teinkin. Jotenkin se vaan lopahtaa sit siihen että mies haluu että tehään yhteisiä ruokia ja se haluu ostaa pullaa ja herkkuja ym.. Yksin tää olis helpompaa 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippu kuulla! Mun mies on ollut osittain mukana tässä projektissa, sillä ne mun haasteet varsinkin iltaisin syöminen on olleet myös hänen ongelmiaan. En usko että olisinkaan päässyt näin hyviin tuloksiin, ellei hän olisi tukenut mua täysin ja mukaillut itsekin samaa herkuttomuutta kuin minä. Mieheni on toki syönyt enemmän eikä ole kieltänyt niin monia ruokia kuin mitä itse olen. Pääpiirteittäin hän syö kuitenkin samaa kuin minä.

   Projektin alussa syötiin kaikki samaa ruokaa, muokkasin sitä vaan itselle sopivammaksi lisäämällä tai poistamalla jotain. Nyt tän boostauksen ajan teen oikeastaan lapsille eri ruokaa ainakin muutamina päivinä. Osa ruuista on helppo muokata kaikille sopivaksi, mutta esimerkiksi viime viikolla lapset+mies söi lohikiusausta ja salaattia, kun itse söin vaan lohta ja salaattia. Tänään taas syötiin kaikki samaa kasvissoselinssikeittoa :)

   Mutta se on ihan totta, että yksin on helpompa akun ei tule houkutuksia! Voisiko sun mies herkutella muualla kuin kotona, ja tukea sua projektissasi vaikka niin? :) Yhteiset ruuatkin useimmiten onnistuu niin, että ottaa omalla lautaselle vain sen salaatin+vihannekset+proteiinin ja muulle perheelle laittaa sen lisäkkeen mukaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!