sunnuntai 5. elokuuta 2018

Kesän paras päivä Muumimaailmassa


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Muumimaailman kanssa. 

Viime kesänä lähdettiin vähän extempore Muumimaailmaan, ilman että lapsilla mitään kovin suurta muumi-fanitusta edes oli. Kyllähän he tiesivät Muumit, muttei niitä meillä juurikaan katseltu. Sen reissun jälkeen syttyi muumirakkaus oikein isosti ja sen heinäkuisen reissun jälkeen muumien perään kyseltiin kyllästymiseen saakka pitkin pitkää talvea.

Oli aika selvää tuon reissun jälkeen, että uusi käynti pitäisi järkkäillä myös tänä kesänä. Ilokseni saatiin Muumimaailmalta liput koko meidän perheelle, ja päästiin kokomaan Muumimaailman taika taas uudelleen. Tällä kertaa pienimmäinenkin tajusi reissusta enemmän kuin vuosi sitten ollessaan vain kolmen kuukauden ikäinen. Tänä vuonna saatiin mukaan myös poikien serkkutyttö vanhempiensa kanssa, mikä oli tietysti mahtavaa, sillä isommalla porukalla on tottakai aina hauskempaa!

Lähdettiin kohti Muumimaailmaa aamuvarhaisella, oltiin päätetty tehdä tällä kertaa vain päiväreissu hotelliloman sijaan. Kivasti vaihtoehtoja hotelliyöpymisellekin on, viime yönä yövyttiin yksi yö Turun keskustassa ja vierailtiin Muumimaailmassa kahtena perättäisenä päivänä. Pakattiin autoon eväät ja syötiin aamiainen matkan päällä. Näin säästettiin hyvin aikaa ja ehdittiinkin muumiparkkiin hyvissä join aamupäivällä. Koettiin muumiparkki meille hyväksi ratkaisuksi, sillä siinä auto sai olla koko päivän kiinteällä maksulla ja me itse päästiin bussilla lähelle Muumimaailman portteja. Parkkimaksu oli kympin ja se tosiaan sisälsi nuo matkat.

Muumimaailma sijaitsee saarella, jonne kuljetaan pitkää kävelysiltaa pitkin. Kulku on täysin esteetöntä, ja vaikka meidänkin seurueella oli kahdet rattaat mukana, mahduttiin joka paikkaan hienosti. Vuosi sitten varauduttiin manducalla, ja se olikin pikkuvauvan kanssa hyvä, sillä hän veteli päiväunia siinä melkein koko päivän. Nyt isomman "vauvan" kanssa vaunut olivat aika ehdoton, sillä kävelyä tuli päivän mittaan paljon, ja Justus nukkuikin parit päiväunet vaunuissaan muiden ihastellessa muumilaaksoa.


Kaikkiaan me vietettiin Muumimaailmassa kuusi tuntia, jonka aikana käytiin syömässä, jätskillä ja kahvilla, kahdesti teatterissa ja koluttiin antaumuksella molemmat kävelyreitit, keskusaukion rakennukset, sekä vierailtiin pikkuliikkeissä. Kuusituntia hujahti tähän helposti ja oli neljän 1-5 vuotiaan kanssa aika sopiva aika. Toki pidempäänkin oltaisiin aikaa saatu kulumaan, mutta lapset alkoivat tässäkin ajassa selvästi väsyä.

Siinä missä viime vuonna käytiin Muumimaailmassa harmaana arkipäivänä ja nautittiin silloin ruuhkattomuudesta, oli tällä vierailulla pilvisyydestä huolimatta tosi kuuma, ja ihmisiä paljonpaljon enemmän. Hyvin mahduttiin silti liikkumaan, eikä jonottamaankaan jouduttu. Mutta selvästi tuo viime käynti oli ainakin aikuisista miellyttävämpi, sillä lapset eivät kadonneet silmistä niin helposti.


Meidän lasten kohokohtia oli muumihahmojen tapaaminen ja muumipapan laivaliukumäki, sekä vesileikkialue. Kummityttö nautti täysin siemauksin muumien halailusta ja Justukselle riitti vaunuista tapahtumien seurailu. Myös Teatteri Emmassa kaikki lapset pienin mukaan lukien viihtyi hienosti. Teatteri oli hyvä hengähdyshetki, varsinkin aurinkoisiin päiviin, sillä siellä oli ihanan viileää ja varjoisaa. Aikuisellekin Muumimaailma tarjoaa vaikka mitä, itse ainakin rakastan sen satumaisuutta, jotenkin sinne on saatu vangittua muumien taika ja ympäristön helppokulkuisuuden vuoksi siellä vierailu on miellyttävää.

Syömässä käytiin Mamman keittiössä, joka todettiin viime vuonna parhaaksi. Haluttiin, että lapset söisi muutakin kuin hampurilaista ja ranskalaista, joten tarjolla olleet lihapullat, muusi, runsas salaattipöytä ja kesän takuuherkku vesimeloni, oli ehdottomasti paras ratkaisu. Juomia sai santsata ja aikuisten noutopöytäkin oli monipuolinen. Kovasti meitä vaan harmitti se, että henkilökuntaa oli ravintolassa ruuhkaiseen lounasaikaan selvästi liian vähän, sillä ruoka loppui kokoajan ja astiat kasaantuivat pöytiin. Tästä huolimatta suosittelisin ravintolaa kuitenkin kaikille, varsinkin sisäpuolta, sillä ulkona lokit olivat ihan kreisejä!


Meidän päivä oli ihana ja ikimuistoinen. Ja vaikka puhuttiinkin lapsille jo poislähtiessä, ettei seuraavana vuonna tulla, vaan pidettäisiin yksi tai kaksi välivuotta, jatkuu muumihypetys edelleen. Voihan se olla, että päädytäänkin jälleen ensi vuonna ihailemaan muumeja, sillä jo nyt olen kuullut useat kerrat, että joko mentäisiin takaisin.

Elokuussa isovanhemmat vierailevat lastenlasten kanssa puistossa puoleen hintaan! Eli normaalin hinnan maksavien lasten kanssa, isovanhemmat saavat lunastettua portilla puolet halvemmat liput. Verkkokaupan puolelta kannattaa hyödyntää myös perhealennukset ja muistattehan monikkoperheet, että monikkoperheyhdistyksen kortilla lipuista saa huomattavan edun! Ihania Muumimaailmahetkia kaikille! ❤

15 kommenttia:

 1. Julkaiset useita kuvia, joissa on muita aikuisia ja lapsia, kuin teidän omaa porukkaa. Onko sinusta ok? Tunnistan yhden äidin lapsensa kanssa kuvista täältä missä asun ja mietin että olisivatko he esim.halunneet kuvaansa julkaistavan netissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Koen, että tämä on ok, sillä kuvissa on pyritty rajaamaan ulkopuoliset pois, eikä ulkopuolisisa ole tietoisesti kuvattu. Julkisella paikallahan tämä ei täysin ole mahdollista, kun väkeä on paljon. Korjasin kuvia kertaalleen vielä niin, ettei ulkopuolisten kasvot ole tunnistettavissa. Kiitos sinulle tarkkasilmäisyydestä :)

   Poista
  2. Kyllä yleisellä paikalla ja yleisötapahtumassa otetut kuvat saa julkista ihan ilman kenenkään lupaa, joten tarpeetonta nillitystä. Nelliltä kuitenkin hieno ele muokata kuvia!

   Poista
 2. Onko muumimaailma mielestäsi kallis paikka? Mitä olen lukenut muiden blogeista niin monet ovat sanoneet että on pieni ja kallis paikka.Esim ruokailu on kallista siellä,omat eväät kannattaa varata mukaan.
  Olen miettinyt sinne siis retkeä jossain vaiheessa mutta en tiedä.
  Monesta paikasta oon lukenut negatiivista palautetta paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä koe että se olisi sen kalliimpi kuin mikään muukaan huvipuisto. Kalliimpaa tottakai kuin tavallisissa kaupoissa tai kahviloissa, mutta esimerkiksi meidän perheen ruokailu, johon kuului salaatit, ruuat, juomat ja kahvit, maksoi kahdelta aikuiselta, kahdelta viisivuotiaalta ja yksivuotiaalta 40e. Se ei mun mielestä ruuasta ole kallista. Mutta sitten taas kaksi jäätelöpalloa ja kaksi kahvia 14e oli mun mielestä aivan liikaa. Pehmolelut jotka lapsille ostettiin, oli taas samoissa hinnoissa, jopa euron pari edullisemmat kuin tavallisissa kaupoissa. Mutta kokonaisuutena ei mun mielestä ole kallis, vaikka saahan siellä rahaa tietty palamaan. Omat eväät mukaan, niin riittää kun käy kertaalleen syömässä :)

   Poista
 3. On kallis paikka ja esimerkiksi vettä ei saanut mistään eli ota omat vedet ja ruuat mukaan, pelkät liput maksavat yli 100 euroa perheeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kyllä saatiin täytettyä vesipullot paitsi vessoissa, myös mamman keittiön vesipisteellä :)
   Omat eväät ovat kuitenkin myös oiva vaihtoehto, tosin meidän porukka kaipasi ihan lämmintä ruokaa päivän aikana, ja siihen Mamman keittiö on tosi hyvä vaihtoehto! :)

   Poista
 4. Olisiko teidän perhe lähtenyt muumimaahan ilman, että saitte ilmaiset liput? Olisitko silloinkin pitänyt paikkaa halpana? Mietin vaan kun meidän perhe ainakin joutuu tarkkaan miettimään minne menee kun kaikki tuntuu olevan niin kamalan kallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi, meilläkin pohditaan tarkkaan missä käydään, eikä mun mielestä ole tarvetta kyläillä joka huvipuistossa. Lapset saivat valita yhden kohteen johon mennään ja he valitsivat Muumimaailman. Muita huvipuistoja me ei tänä kesänä kierretäkään :)

   Poista
 5. Itse vein pikkusiskot muumimaailmaan viime kesänä ja oli kyllä todella kiva paikka. Tytöt muistelevat vieläkin reissua ja katselevat valokuvia sieltä. Kyllähän sinne sai rahaa palamaan, mutta oli siellä myös paljon tekemistä. Nuorin 2v tosin pelkäsi muumihahmoja ja muutenkin suosittelen ehkä hieman isommille lapsille ehkä 3- vuotiaista ylöspäin. Itse kyllä koin että sain rahoille tarpeeksi vastinetta. Meillä oli evästä mukana, mutta syötiin yksi lämmin ruoka siellä. Ehkäpä ensi kesänä uudestaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tottakai tuollaiset elämyspuistot maksavat, mutta mullakin oli fiilis, että Muumimaailmass aoli panostettu oikeisiin juttuihin. Oli siistiä ja puhdasta ja väkimäärästä huolimatta joka paikkaan mahtui :)

   Poista
 6. Olemme olleet nyt kahtena kesänä Muumimaailmassa ja molemmilla kerroilla pettyneet Mamman keittiön lounaaseen. Salaattipöytä aivan olematon (tyyliin papuja ja raejuustoa tarjolla, ei edes perus salaattia/kurkkua/tomaattia), lämmin ruoka perunamuussi, lihapullat, äärettömän kuivat kasvispyörykät, nakit ja wingsit. Tästä maksat 15,90/hlö. Ehkä meillä on vaan molempina kesinä sattunut huono päivä ruokien suhteen, mutta seuraavalla kerralla syödään mielummin vaikka sitten ne hampparit 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä tosi harmi! Meillä taas hyvät kokemukset molemmilta kerroilta. Toivottavasti reklamoitte? Sillä ainakin meidän vieraillessa tarjolla oli laaja salaattipöytä, lapsille toki suppeampi, mutta kun tarjolla on kurkut, tomaatit, vesimelonit ja lämpimät kasvikset, on se mun mielestä jo hyvin :)

   Poista
 7. Mä kritisoin sitä kyllä, kun jo 2-vuotiaat maksaa. Monessa muussa paikassa maksaa 3-vuotiaasta ylös päin. Ennen on niin ollut muumimaailmassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, onhan se toki harmi että pienimmistäkin pitää maksaa, mutta toisaalta meidän seurueen kaksivuotias sai kyllä yhtäpaljon irti reissusta kuin viisivuotiaat, että siinä valossa ymmärrän rajauksen oikein hyvin :) ja johonkinhan se raja pitää vetää.

   Poista

Kiitos kommentistasi!