torstai 16. elokuuta 2018

Kesän kirppisostot

Kesä taitaa olla vähän huonoa aikaa kirppistellä, tai se fiilis itselle on ainakin jäänyt. Ulkoilmakirpparit saattaakin toimia oikein kivasti, mutta myymälät ainakin Lahdessa kärsivät niin kävijä- kuin myyjäkadonkin. Tai siltä se ainakin kovasti näytti, kun itse paristi kesä- ja heinäkuussa kirppareilla pyörähdin.

Nyt alkaa taas syksy tulla, lomat alkaa olla valtaosalla ohi, niin taitaa porukka pikkuhiljaa alkaa valua myös kirppiksille. Mulla itselläni oli pöytä Lahden Lanttilassa viime viikolla ja myynti oli huonoin, mitä omalle kohdalle on sattunut ikinä. Nämäkin ostokset, joita tässä postauksessa esittelen, ovat löytyneet enimmäkseen viimeisten parin viikon sisällä. Jokunen on kesäkuulta, mutta heinäkuiselta kierrokselta ei käsiin jäänyt mitään tarpeellista.

Nämä ostokset ovat löytyneet enimmäkseen Lanttilasta ja Torixilta, jokunen on bongattu nettikirpuilta ja muutama ostettu ystävältä.


 Dinosaurukset ovat isoille pojille just nyt kova sana, joten tuo henkkamaukan dinopaita oli aika pakollinen ostos. Olen oikeastaan aina ollut aika printti- ja kuvioallergikko, mutta dinot tuossa paidassa ovat sopivan vaaleita, että paita miellyttää kyllä omaakin silmää. Hintaahan sillä oli vain 1e, eli halvalla saatiin täydennettyä päiväkotivaatepinoa!

Shortsit löysin samaisesta pöydästä ja ilahduin kun ne olivat malliltaan samat, mutta eriväriset. Loistavat kaksosille! Materiaali oli vielä sellainen ohut ja viileä, joten nämä ovat loistavat pojille reissuun. Vyötäröltä löytyi vielä kiristysnauhat, mikä on kyllä pakollista ainakin Rasmuksella, joka on aikamoinen luiheliini. Shortsit maksoivat yhteensä 3 euroa.

Oranssiin Polarn o Pyretin paitaan Rasmus ihastui heti sen nähdessään. Oranssi on nyt hänen lempivärejään, joten paita lähti meidän matkaa. Hintaakin sillä oli vain 2,50e ja kunto ihan moitteeton.


Kaikille pojille löytyi uudet kirjat reissua silmällä pitäen, kooltaan ne kaikki ovat normaalia pienempää, joten mahtuvat hyvin pieneenkin reppuun. Justuksen Puppe-kirja oli 1,50e, Rasmuksen ajoneuvokirja 2e ja Kasperin lääkärikirja 2,50e.


Olen pitkään etsinyt isoille pojille villaisia välihaalareita talveen, mutta noin isoille niitä löytyy tosi huonosti. Fleeceä on kyllä vaikka ja millä mitalla, mutta merinovillaa tai villaa ei löydy millään. Ilokseni huomasin tuon Jonathanin oranssin haalarin Torixilla kympillä ja kaappasin sen heti itselleni. Koko on 130, eli aika iso molemmille pojille, mutta eipä reiluus haalarin alla haittaa yhtään. Loppupelissä kun soviteltiin, piti hihaa ja lahjetta vähän kääriä, mutta muuten haalari oli oikein hyvä. Justuksellahan on tämä sama haalari mustana, eli samistelemaankin päästään talvella! 


Isoille löytyi myös tämä setti huokeaan hintaan, kun Name it baggykollarit maksoivat 2,50e ja karhupaita 1,50e. Tuo housujen malli on muuten tosi ihana ja materiaalikin niin pehmoinen, että taidan käydä hakemassa toiset samanmoiset ihan kaupasta. Välillä on tosi vaikea löytää kivanmallisia kollareita pojille, varsinkin kun kumpikin on pitkä ja hoikka. Tavallisen mitoituksen housut tippuvat päältä, mutta nämä istuivat juuri sopivan napakasti!


Justus ei tällä hetkellä juurikaan tarvitse uutta vaatetta, hänellä on kaappi täynnä 80/86 senttisiä, ja iso laatikollinen 92 senttisiä vaatteita odottamassa. Olen ostellut 92 ja 98 kokoisia vaatteita jos eteen on kirppareilta tai aleista löytynyt ja nyt niitä onkin aika kiva valikoima jo. 

Varsinkin näiden ostosten jälkeen, alkaa Justuksen vaatekaappi olla aika kivannäköinen seuraavassakin koossa. Polarn o pyretin legginsit löytyivät samasta pöydästä koossa 92, nämä ovat vielä sitä mallia, että istuvat hyvin pojallekin. Sisäsaumassa on vielä kiristyksetkin, niin nämä voi ottaa käyttöön jo vähän aiemmin. Kummallakin housulla oli hintaa 3e. 

Noshin paidat ostin FB-kirppareilta, raidallinen on paikalliselta kirpulta ja kaupanpäällinen alla olevalle toppatakille. Sen etumuksessa on pieni reikä, jonka korjasin parilla pistolla. Piraattipaita löytyi Noshin kirpulta 8e spk, sen kauluksess aoli vähän jotain tahraa, josta myyjä ei kylläkään maininnut mitään, mutta ilokseni se lähti ekassa pesussa sappisaippuan avuin pois. 


Justukselle olen etsinyt kaupunkitoppatakkia ja sellainen osuikin silmiini paikallisella kirppiksellä pari päivää sitten. Kappahlin toppatakilla oli hintaa 10e ja sen kaupanpäällisenä sain tosiaan tuon raitapaidan. Gugguun pipon ostin Justukselle ystävältäni kolmellakympillä. 

Vaikka alkuun tuntuikin, ettei kesä ole ollut kovin tuottoisa löytöjen osalta, on kirppareilta silti yhtä ja toista tarttunut mukaan. Kaikki oikeastaan tarpeellisia ja moni sellainen, joka olisi pitänyt tavallisesta kaupasta hakea, jos sitä ei olisi kirpparilta löytynyt.

Kävittekö kesällä kirppareilla ja löytyikö hyviä löytöjä?

10 kommenttia:

  1. Kiva kun sä teet näitä kirppistelypostauksia niin näytät muille mallia ekologisemmista valinnoista ja että aina ei oo pakko ostaa kaikkea uutena (vaikka olis bloggaaja!) :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että näistä tykätään! Tykkään itsekin lukea tällaisia! :)

      Poista
  2. Samaa mieltä, kiva kun teet näitä kirppispostauksia! Kiva katsoa mitä löytöjä muutkin tekee 😊 itse bongailen kans 1v5kk pojalle vaatteita, olen ostanut jo jopa 134/140cm 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih, no ainakin on jemmassa tuleville vuosille! :D

      Poista
  3. Samaa mieltä! Arvostan tällaista brändikuvaa kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaikkei tämä tietoista ihan ollutkään brändäytyä näin, mutta eipä tuo haittaakaan! :D

      Poista
  4. 4-vuotta olin kirppiksellä töissä. Silloin totesin, että jos joskus itselle tulee lapsia, niin kaikkia vaatteita ei tarvitse uutena ostaa.
    Kirppikseltä löytyy todella siistejä
    vaatteita lapselle❤️❤️❤️ Kierrättäminen on aina jees��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppikseltä tosiaan löytyy ilahduttavan paljon laadukasta ja hyvää tavaraa! :) Kierrättäminen on tosi jees!

      Poista
  5. Täällä taas tuntuu, että kesä on ehkä parasta kirppisaikaa :D Tosin tänne tulee paljon mökkiläisiä, erilaisia isoja leirejä ja tapahtumia. Suurin osa kaikesta sattuu vielä muutaman viikon sisään, jolloin ainakin tuttuni omistamalla kirpputorilla kävijäennätykset paukkuu :) Suunnittelin jo ottavani ajoissa pöydän seuraavana kesänä siltä kirpparilta juuri sen parhaan ryysiksen aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi voi tosiaan olla ihan kiinni kaupungista! Mun kokemuskin on vaan tolta yhdeltä kirpparilta, niin ei ehkä kovin reliaabelia :D

      Tuollaisess atilanteessa se on varmasti tosi kannattavaa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!