tiistai 12. syyskuuta 2017

yksi arkinen päivä

Kerhot ovat alkaneet ja syksy on kovaa vauhtia tuloillaan. Vaikka kesä onkin oma ykkösvuodenaikani, ei syksy jää kovinkaan paljon kakkoseksi. Lämmin takkatuli, kynttilät, lämpöiset neuleet.. Koulut ja päiväkodit alkaa, ilmat viilenee. Ne kirpeät aurinkoiset syyspäivät on parhaita!

Lupailin, että kunhan päästään tähän meidän uuteen arkeen paremmin kiinni, kirjoitan teille tarkemmin, millainen meidän arkipäivä on. Nyt isot ovat käyneet kerhossa jo parin viikon ajan ja se on alkanut tosi hyvin! Ekalla käynnilllä olin itse mukana, ja mietin kyllä ettei tästä tule mitään. Toinen roikkui mun lahkeessa koko ajan ja toinen vetäisi kunnon itkupotkuraivarit kerhon lattialle. Mutta taisi olla vaan alkujännitystä, sillä tokalla kerralla jäivät reippaasti ja nyt kerhoon mennään jo kuin vanhat tekijät!

05.00 Justus herää sängyssään taas. Hänellä on flunssaa ja vaikka sängyn pääty onkin ollut nostettu ylemmäs, on hän silti heräillyt tukkoisuuteensa useampaan otteeseen. Mulla on fiilis, etten ole nukkunut paria tuntia pidempää pätkää. Otan Justuksen kainaloon syömään. Nukahdetaan molemmat.

06.00 Henkan kello soi, hänellä on työtapaaminen heti aamusta Vantaalla, joten herätyskin on aiemmin. Normaalisti nukuttaisiin ainakin puoli tuntia pidempään. Rasmus kömpii meidän sänkyyn ja torkutaan hänen ja Justuksen kanssa vielä.

06.30 Rasmus ilmoittaa olevansa nälkäinen ja suuntaa aamupalalle Henkan kanssa. Kasperkin heräilee. Mä en millään jaksaisi nousta, joten jään vielä Justuksen kanssa nukkumaan.


07.15 Henkka tulee sanomaan heipat, pojat katsovat piirrettyjä ja Justus vielä nukkuu. Nousen itsekin, sillä kerhoaamuina meidän pitäisi olla ulkona kahdeksan aikaan.

... ehdin juuri tehdä omat aamutoimet ja pukea päälle kun Justus herää. Nostan hänet sitteriin olohuoneeseen poikien seuraksi ja annan isoille pojille edellisenä iltana sohvan reunalle kasatut vaatteet. Sovitaan, että Ryhmä Hau -jakso loppuun ja sitten sammuu telkkari.

... teen itselleni leivän ja kaadan kahvia kuppiin. Kasaan samalla pojille eväiksi kerhoon puolikkaat banaanit ja ruisleivät. Vettä juomapulloihin ja eväät rasioihin. Syön omaa aamiaista ja selaan instagramia.

07.45 Nostan poikien ulkovaatteet eteisen lattialle ja muistuttelen telkkarin sammuttamisesta. Ohjeistan laittamaan sohvan reunalle tuomani eväät reppuun ja reput eteiseen. Justukselle aamupesut ja päivävaatteet.

08.00 Isot ei ole pukeneet ulkovaatteita ohjeista huolimatta, mulla alkaa hermo kiristyä, sillä pian ollaan myöhässä. Rasmus makaa olkkarin lattialla ja kitisee ettei pääse ylös, kun bensa on loppu. Nostan hänet ja alan pukea Justukselle ulkovaatetta. Muistuttelen ja jankutan, että ulkovaatteet niskaan tai jää matkasta. Rasmus ei pääse eteiseen sillä bensa on edelleen loppu.. Kasperin ulkohousut ovat menneet  nurinpäin ja hän kitisee ettei saa niitä päälleen. Mä puren hammasta ja muistutan itselleni, että ihan pian ollaan ulkona. Puen isoille ulkovaatteet samalla juputtaen, että kylläpä ne päälle vaan menee silloin kun lähdetään karkkipäiväostoksille. Kypärät vielä päähän ja reput selkään ja isot ulos. Kello on 8.15 eli kiire alkaa olla.

8.20 Justus vaunuissa, mekin ollaan selvitty ulos, isot on hakeneet pyörät autotallista ja ollaan viimein matkalla kerholle. Matkaa on vain vajaa kilometri ja ollaan kerholla aika tarkalleen puoli ysi. Sanon isoille pojille heipat ja lähdetään Justuksen kanssa kävelemään kotiin päin. Tarkoitus oli Justuksen kanssa alkaa käydä tiistaisin perhekerhossa isojen kerhot aikana, mutta tällä viikolla jätetään ainakin välistä Justuksen räkäisyyden takia.

8.40 Ollaan kotona, Justus on nukahtanut vaunuihin, joten jätän hänet terassille nukkumaan. Itse siivoilen aamun sotkuja, petaan sänkyjä ja laitan pyykinpesukoneen pyörimään. Keitän vielä toisen kupin kahvia ja syön leipää ja luumua.


... Hörpin kahvia ja katselen Viaplaysta Mistresses:in ekaa tuotantokautta.

10.00 Justus herää. Tissitellään ja leikitään lattialla.



10.55 Lähdetään hakemaan isoja kerhosta. Tapailen vähän hölkkäaskelia, vaikka hölkkäily vaunujen kanssa ei olekaan kovin mieluisaa.

.. Pojilla on ollut kiva päivä, heillä on ollut jotain laululeikkejä ja askartelua, ihan en saa selvää mitä he ovat tehneet. Justus nukahtaa taas matkalla vaunuun ja jatketaan lähipuistoon keinumaan. Viereisellä tontilla on pihan pohjatöiden teko kesken ja juttelen samalla rakennuttajan kanssa meidän talon vuositarkastuksesta. Pojat seuraavat kaivinkoneen touhuja.

... Puistossa on myös naapurin äiti lapsineen, joten saadaan seuraa.

12.30 Lähdetään omaan pihaan. Pojat menevät trampoliinille ja mä suunnittelen jos kävisin keräämässä pihapuskasta vadelmat. Se jää vaan suunnitteluasteelle, sillä Rasmus tönäisee Kasperin trampoliinin tikkailta alas, joten mennäänkin sisälle huudon saattelemana. Justuskin herää. Toistan varmaan kymmenen kertaan ulkovaatteiden ja kenkien laittamisesta kaappiin. Eväsrasiatkin löytävät tiensä keittiöön parin muistutuksen jälkeen.



13.00 pojille lounasta, edellispäivän broileripastaa. Teen poikien syödessä itselleni salaatin lounaaksi. Justus keikkuu sitterissä.

... Imetän Justuksen, isot pojat leikkivät huoneessaan junaradalla. Syön oman lounassalaattini sohvalla Justuksen leikkiessä lattialla.


14.00 Isoilla alkaa olla leikeissä pelkkää riitaa ja riehumista, joten ehdotan lukuhetkeä sohvalla. Rasmusta ei kiinnosta ja hän kiukkuaa rappusilla. Aletaan Justuksen ja Kasperin kanssa lukea muumikirjaa ja Rasmuskin valuu pikkuhiljaa sohvalle meidän seuraan. Luetaan melkein tunti ja pojat kyselevät joko muumit ovat heränneet talviunilta, ja muumimaailmaan pääsee taas. Kerron ehkä tuhannetta kertaa, että ei vasta kesällä heräävät ja vasta kesällä mennään seuraavan kerran.


15.00 Pojat haluavat katsoa lastenlauluja Youtubesta. Imetän samalla Justuksen ja laitan hänet vaunuihin päiväunille. Keitän itselleni kahvia ja selailen fb-kirppiksen vaatevalikoimaa.

15.30 Ohjaan pojat muihin touhuihin, heillä on tylsää eikä mitään tekemistä ja kaikki lelut ovat tyhmiä. Ehdotan tarroja ja se saakin kannatusta. Liimaillaan tarroja kirjoihin olkkarin lattialla. Otan vielä toisen kupin kahvia. Pojat jäävät liimailemaan tarroja ja mä alan tehdä päivällistä.



16.30 Päivällinen odottaa uunissa, pojat ovat siirtyneet leikkimään jotain lentokoneleikkiä. Kuvailen pieneksi jääneitä lastenvaatteita ja laitan ne fb-kirpulle myyntiin.

... isi tulee kotiin ja aletaan melkein samantien syödä.

17.30 Justus nukkuu edelleen, mä teen kauppalistaa ja isi siivoilee keittiötä. Mun on tarkoitus lähteä kuudelta viemään myytyjä vauvanvaatteita niiden ostajalle ja pyörähtää samalla ruokakaupassa. Ennen sitä pitäisi vaan syöttää vielä Justus. Tyyppi vaan jatkaa uniaan, joten päädyn pumppaamaan hänelle maidot pulloon.


18.00 Lähdetään Rasmuksen kanssa kauppaan. Justus herää juuri kun olen laittamass akenkiä jalkaan.

... Viedään vauvanvaatteet ja mennään Rasmuksen toiveesta Kauppakeskus Karismaan. Mulle se sopii oikein hyvin, sillä olinkin ajatellut, että jossain vaiheessa käytäisiin sovittamassa tulevan talven toppiksia. Lahjon Rasmuksen sovitushommiin autokyydillä. Vaateliikkeen ulkopuolella on nimittäin kolikolla toimiva traktori, jossa pojat haluaisivat aina körötellä. Sovitetaan haalarit, Rasmus ajaa autolla ja mennään kauppaan.

19.00 Ostokset tehty ja piippasukassan kautta kotiin.

19.30 Lapset syövät puuroa iltapalaksi ja mä tyhjennän ruokakassit.



... yöpuvut, hammaspesut ja sänkyihin.

20.00 Isi lukee pojille iltasatua ja mä imetän Justusta. Siirrytään Justuksen kanssa tekemään keittiöön iltapalaa. Poikien nukahdettua isi lähtee vaihtamaan Justuksellekin yöpuvun.




20.40 Aletaan katsella Game of Thronesia HBO:lta. Aloitettiin koko sarja alusta ja nyt ollaan kakkoskauden puolessa välissä menossa. Syödään sohvalla tonnikalaleipiä ja Justus tankkaa vielä iltamaidot. Hän nukahtaa tissille ja isi nostaa hänet sänkyynsä nukkumaan.

22.50 Iltapesujen kautta nukkumaan. Miksi tulikin taas oltua niin tyhmä, ettei menty unille samaa aikaan Justuksen kanssa? :D Jutellaan vielä hetki sängyssä ja käydään nukkumaan.

01.00 Justus itkeskelee, nostan meidän väliin nukkumaan.

03.00 Justus itkeskelee, on ihan tukkoinen, joten siirrän omaan sänkyynsä.

05.00 Justus herää syömään. Jää mun kainaloon nukkumaan. Rasmuskin kömpii isin kainaloon.

06.45 Henkan herätyskello soi uuteen aamuun.


25 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus teidän arkisesta päivästä! Tällaisia on tosi kiva lukea :)

    VastaaPoista
  2. Jee! Oon niin odottanut tämmöistä postausta, näitä on jotenkin tosi kiva lukea.

    VastaaPoista
  3. Tää oli kyllä niin kiva postaus! En tiiä mikä näissä niin viehättää... arkisuus? 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiva kuulla! En kans tiedä, ehkä se on juuri se! :)

      Poista
  4. Kiva postaus :) . Meillä tukkoisen lapsen yöt on pelastanut mummoni niksi: iso keltasipuli halkaistuna (itse laitan neljään lohkoon) teevadilla lähelle lapsen sängyn päätyä. Tuoksuu kyllä koko huone sitten sipulille, mutta lapsi nukkuu paljon paremmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipuli on pop! Valkosipulikin käy (pari kynttä) jos tuoksu miellyttää enemmän. ;)

      Poista
    2. hei joo! Olinkin unohtanut sipulin ihan kokonaan! Pitää kokeilla seuraavan flunssan koittaessa! :)

      Poista
  5. Haha ihania noi poikien jutut,voin niin kuvitella Eetun suusta myös ton "bensa on loppu ja kaikki lelut on tyhmiä" :D Voisin iteki tehä pitkästä aikaa tälläsen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tee! Kiva olisi kurkistaa teidänkin arkeen! :)

      Poista
  6. Mahtava postaus, mä teen samanlaisen. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
  7. Kiva postaus ja ihanan arkisia kuvia tällä kertaa!:) Näitä lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, tulee varmastikin jatkossakin. Olin unohtanut kuinka tykättyjä nämä on :)

      Poista
  8. Ihan huippu postaus 😊 kiva vinkki toi pulloon pumppaaminen, jos on jonnekkin kiirre, koska kohta syntyy vauva ja imetystaival alkaa..😊 maidonluovutuksrsta haluaisin kuulla lisää. Miten sait hoidettua kun kolme pientä lasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi pumppaaminen on kyllä auttanut kovasti omaa liikkumista. On voinut huoletta jättää vauvan pariksi tunniksi. Luovutuksesta tulossa postaus! :)

      Poista
  9. Sinun blogisi on kyllä ihan huippu! Kerrot ihan niistä tavallisista arjen asioista ja pohtaustahti on niin tiheä että päivittäin tulee huomaamatta useamman kerran tsekattua ootko taas postannut! 😊 Olisi tosiaan kiva jos postaisit joskus valokuvaamisestasi. Ja talon esittelyn jatko-osia.:) 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos paljon! Ihana kuulla!
      Laitan nämä postaustoiveet korvan taakse. :)

      Poista
  10. Ihana postaus, niin arkisen tuttuja juttuja, jotka pisti hymyilyttämään 😊

    VastaaPoista
  11. Joko olette löytäneet uuden auton? Onko Justukselle jo turvaistuin valmiina,johon siirtyy kaukalon jälkeen? :) Meillä on turvaistuimen etsintä käynnissä meidän 7kk ikäiselle. (Vielä mahtuu kaukaloon mut ajoissa pitää aloittaa etsintähommat :D) esikoisella oli Besafen istuin joka oli kyllä hyvä mut nyt kiinnostaisi noi istuimet jotka sää käännettyä ovelle päin.

    K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Turvaistuimista tulossa asiaa ensi viikolla! :) Justukselle on jo uusi istuin käytössäkin ja voin vaan suositella tuota. Se on britaxin dualfix ja saa juurikin käännettyä. Toi on kyllä toiminto josta en enää luopuisi! Meilläkin oli noi besafet isoilla, tosi hyvät nekin, vähän erilaiset kuin dualfix :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!