perjantai 29. syyskuuta 2017

Paljasjalkatalvikengät vauvalleyhteistyössä KIDDEX ja STONZ

Oletteko koskaan kuulleet paljasjalkakengistä? Mä en ollut ennen kuin siskoni ne mulle pari vuotta sitten esitteli ja olin silloin vähän ihmeissäni koko jutusta. Mä olin aina kyllä tiennyt, että jalalle, erityisesti lapsen jalalle olisi hyvä, kun se ei saisi liikaa tukea. Näin jalka kehittää lihaksia ja ne tukevat jalkaa hyvää asentoon. Liian tukeva kenkä ei anna jalalle tilaa kehittyä ja tukea itse itseään.

Kenkäostoksilla kiinnitän kyllä aina huomiota kenkien pohjiin ja siihen että ne taipuvat. Mutta ihan täysin paljasjalkakengät olivat itselleni täysin uusi juttu. Stonzeista kyllä olin kuullut, ja tiesin merkiltä löytyvän monella eri kuosilla olevia erilaisia tossuja.

Justukselle saapui jokin aika sitten ihanan kirkkaan keltaisit pingviini-Stonzit*, sekä linersit niihin. Linerzit ovat paksua karvaa olevat sisätossut Stonzin kuorien sisään, jolloin jalkine soveltuu myös talvikeleille. Justuksen kenkä on kokoa M ja vaikuttaisi olevan sen verran reilu, että se menee luultavasti Justuksella vielä talvellakin hänen tapaillessaan askelia ja konttaillessaan lumessa.

Siihen saakka kun Justus nuo Stonzit sai, mä ajattelin äitiyspakkauksen toppatöppösten riittävän koko talveksi. Mutta yllätyin, sillä Stonzien materiaalit ovat sen verran hyvät, että voittavat kyllä perus topan kuusinolla. Pohja on paksu ja liukumaton, sekä täysin vedenpitävä. Ei siis haittaa jos vauva konttailee maassa, pohja pitää kosteuden poissa sisällä olevasta fleecevuoresta. Kokonaisuudessaan kenkä on nylonkangasta, joten se myös kestää kivasti hankausta, hylkii vettä ja tuulta. 


Kahden kiristysremmin avulla vauvan jalan saa tukevasti kengän sisään ja se myös pysyy hyvin jalassa. Meillä on kokeiltu vasta tätä tossua ilman linerzeja, ja oikeastaan pelkästään vaunussa ja kevyesti puistossa tassutellen. Kunnon ääriolosuhteisiinhan tämä pääsee vasta, kunhan Justus lähtee liikkeelle. Linerzin kanssa Stonz on aika paksu ja haastavampi laittaa jalkaan, eli jos linerzia on ajatus käyttää koko talven, kannattaa ottaa reilusti se isompi koko niin käyttökin on helpompaa. 

Mä kyllä vähän jännityksellä odotan mitä tuleva talvi näiden kenkien osalta tuo! Hassulta tuntuu ajatella, että näitä voisi käyttää Justuksella myös ensi talvea seuraavana. Jotenkin vielä ajattelen nää pikkuvauvojen ensijalkineeksi, mutta ehkä se mieli muuttuu ja intoudunkin käyttämään Stonzeja jatkossakin. Näitähän saisi myös isoille lapsille kumpparina ja talvikenkänä! 

Oletteko kuulleet paljasjalkakengistä?

*Stonzit saatu Kiddex Oy

2 kommenttia:

  1. Aivam huipputossut! Esikoinen käveli noilla reilu puoltoistavuotiaaksi (lähti kävelee 11 kk vanhana), sitten piti vaihtaa kenkiin ku tuli liukkaat kelit ja noi on kamalan liukkaat kävellä jäällä. Me vaihettiin se alkuperäinen fleece-sisälmys aitoin villaan, toi fleece ku on kylmä ja vauvalla oli kylmät varpaat. Villaan ku vaihto ni rupes pysyy varpaatki lämpiminä. Sisätossun kanssa on helpompi pukea ku laittaa ensin sisätossun jalkaan ja sitten sen ulkotossun päälle. Villasukan kanssa jalan ujuttaminen sisätossulliseen Stonziin on muuten vaikiaa. Äippiksen mukana tulleet tossut käy ekat kuukaudet vauvalla mutta isommalle nää on kyllä aivan loistavat. Eli pikkunenkin nyt konttailee näillä ja saa kävellä taas niin pitkään kunnes liukkaat kelit pakottaa vaihtamaan pitävämpään pohjaan. Olen ehdottomasti sitä mieltä että lapsen jalan lihaksisto kehittyy parhaiten kun sille annetaan mahdollisuus kehittyä vapaasti. isommille lapsille löytyy sitten Mukluksit (pitää tilata jenkeistä), jotka on melkeen kuin Stonzit mutta pitävämmällä kumipohjalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei iso kiitos kommentista! Mepäs yritetään pukea noin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!