tiistai 15. elokuuta 2017

Täältä tule Späidermääään !

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä HASBRO MARVELin kanssa.

Meidän nelivuotiaat elää tällähetkellä oikein kunnon supersankarihypetysvaihetta. Supersankarit pyörii niin leikeissä, astioissa, vaatteissa kuin lippiksissäkin. Pojat ovat itsekin leikeissään supersankareita, jotka milloin hyppivät trampoliinilla ja milloin sukeltelevat kylvyssä. Pitkään supersankari oli vaan nimitys supertyypille, ilman sen kummempaa kohdentumista tiettyyn sankariin. Kunnes meille saapui Hasbrolta liuta niitä ihan oikeita Marvelin Titan Hero supersankareita.

Nyt leikeissä seikkailee Äirönmään, Späidermään, Thor, Tulkki ja Kapteeni Ametilkkä. Oikeilta nimiltään Ironman, Spiderman, Thor, Hulk ja Captain America. 


Kasper: "Tää kapteeni ametilkkä on mun supersankari, se pelastaa kun mä joudun vesiputoukseen. Mä uppoan kovaa pohjaan sinne pimeään veteen mut sit tää tulee tsiuuuuuuuu ja sukeltaa ja lentää. Sit sillä on tää sateenvarjo jolla se työntää vesiputouksen pois tsiuuuuu! Sillä on kengät mistä tulee tulta. Rakettikengät! Sit sillä on hevonen, jolla se ratsastaa ja sit me kumpikin ratsastetaan. Sit ylihuomenna se sulee takaisin ja sillä on nää kaikki kaverit jotka kans lentää. Paitsi Tulkki, se ei lennä, se vaan riehuu. Ei saa riehuu, sen äiti sanoo ettei saa. Sit se menee jäähylle ja on kiltti. Sit se pelastaa, mut se ei vieläkään lennä."

Äiti: "Onko joku sun tuttu ihminen sulle vähänkuin supersankari? Sellanen joka auttaa ja pelastaa, jos meinaa käydä jotain pelottavaa?"

Kasper: "Ei ehkä oo. Paitsi pappa ehkä. Se pelasti minut rappusten päältä kun minä kiipesin sinne. Se sano että tein töllöntöitä! Ei saa tehdä töllöntöitä! Sitte Elisakin teki, ja Rasmus teki ja Pappa teki! Mut papalla ei oo tulikenkiä eikä se osaa lentää. Se vaan hyppii. Ja se ajaa autoa tälleen tsuihtsuihtsuih! Eikä sillä oo viittaa. Mutta sillä on saappaat! Pappa on mun kaveri ja vähän Rasmuksenkin kaveri. 

Äiti: " No Rasmus, onko sulla supersankaria?"

Rasmus: " On mulla! Tää. tää, tää ja tää! Tää on Kasperin. 

Äiti: "Mitä ne supersankarit tekee?"

Rasmus: "Ne miekkailee ja tällee (nyrkkeilee). Ne kiusaa ritareita ja poliisia. Sit ne menee vankilaan ja sit ne karkaa. Mä meen kans vankilaan ja karkaan! Kahleista mä osaan karata! Haisuli otti poliisin kengän ja poliisi vei sen vankilaan mut sit haisuli karkasi. Ja mäkin karkasin!

Äiti: "Onko sulle Rasmus joku tuttu vähänkun supersankari? Joka auttaa sua jos jotain käy?"

Rasmus: "En mä nyt jaksa äiti enää puhua. Mä leikin nyt. Mee sä keittiöön!"

Äiti: "Kerrotko kuitenkin vielä, että onko joku tuttu sulle supersankari?"

Rasmus: "Ehkä joku poika on. Nyt mä lopetan."


Supersankarit on tosiaan vieneet meidän poikien sydämen. Alkuun ajattelin, että nää figuurit olisi vähän isommille, eikä meidän nelivuotiaat vielä oikein ymmärtäisi niistä. Mutta höpöhöpö, nää olikin ihan hittejä ja ilman isompia riitoja nämä jaettiin. Thor on yhteinen, tai ehkä jopa enemmän Rasmuksen. Sen suhteen jako ei ole kovin selvä ja sillä leikkii aika samanverran kumpikin poika. Spiderman ja Hulk ovat kuitenkin selvästi Rasmuksen ja Ironman ja Kapteeni Amerikka Kasperin. Spiderman ja Ironman ovat ihan suosikkeja ja ne ovat syrjäyttäneet unikaverimuumit ja -puput ja nyt öisin lasten kainalosta löytyy supersankarit.

Lastenleikin seuraaminen on mun mielestä aina yhtä mielenkiintoista ja varsinkin näiden supersankareiden kohdalla se on ollut tosi kiinnostavaa. Mua on yllättänyt, että vaikka lapset ei ole mitään supersankariohjelmia telkkarista nähneetkään, he tuntuvat tietävän mitä supersankarin toimeenkuvaan kuuluu. Paljon tietysti opitaan isompien kavereiden leikeistä puistosta, päiväkodista ja kerhosta. Paljon on myös mielikuvituksen ja oman sepittämisen mukana tuomaa tarinaa ilman sen kummempaa logiikkaa. 

Ylläoleva keskustelu on käyty lasten kanssa, kun kuvattiin leluja. Tiedustelin heiltä myös, että mitäs supersankarit sitten syövät, jos vaikka joskus tehtäisiin sellaista ruokaa. Rasmuksen mielestä supersankarit syö pelkkää nakkia aina ja joka päivä, paitsi karkkipäivänä myös karkkia. Sunnuntaisin ne syö ketsuppipitsaa. Kasperin mukaan supersankarit ei tietenkään syö mitään, koska ne on robotteja! Paitsi ruuveja, niitä ne syö välillä jos joku osa menee rikki.Yhteistyössä HASBRO


5 kommenttia:

 1. Repesin tolle Rasmuksen kommentille "Mee äiti keittiöön" :D Meidän kohta 4v ei vielä tiedä mitään supersankareista. Ryhmä hau on edelleen se juttu!

  VastaaPoista
 2. Lapset ovat niin aitoja! 😊😊 meidän kaksivuotiaan lemppareita ovat nyt autot ja kaikki mitkä liikkuu pyörillä. Itse en perusta suuresta määrästä leluja, mutta kyllä se mieltä lämmittää, kun se tarkoin hankittu lelu on erittäin mieleinen!

  VastaaPoista
 3. Ihania ovat 4 vuotiaat. Meidän 4 vuotias myös fanittaa Ryhmä Hauta ja nyt Myyrää sekä Puuha Peteä. Kaljan juomisesta hän myös puhuu vaikkei kukaan perheestä ole kaljanystävä kovinkaan paljoa, hän sanoo joskus Perkele voimasanoina mutta muuten oikein hieno poika. Emme ole liian kovasti puuttuneet tuohon kiroiluun koska se yllyttää lisää, luulisin.
  mummu

  VastaaPoista
 4. Ihanat pojat!! :D <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!