torstai 24. elokuuta 2017

Ensimmäinen kerhopäivä

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä JOLLYROOMin kanssa.

Tänään on isojen poikien ihan eka kerhopäivä. Kerhoon on nyt käyty tutustumassa yhdessä kahdesti, toisella kertaa vaan yhdessä kerhotädin kanssa ja toisella kertaa nähtiin muitakin äitejä ja lapsia. Nyt olisi edessä eka kerta, kun pojat jäävät kerhoon ilman äitiä. Hassua miten tämäkin jännittää, vaikka Rasmuksella ja Kasperilla on jo pitkä päiväkotiurakin takanaan. Yksin hoitajien kanssa jääminen ei siis ole uusi juttu! Mutta ehkä me ollaan kaikki vähän totuttu tähän keskenään kotoiluun ja uusi arki ja aikataulut jännittävät siksi meitä kaikkia. 


Kerhon alkuun valmistauduttiin jo hyvissä ajoin. Käytiin ostamassa uudet kerhotossut ja eväsrasiat. Jollyroomilta pojat saivat valita mieleisensä kerhoreput vanhojen tilalle. Juomapullot meillä oli jo ennestään ja kerhovaatteiden hankinnasta kerroinkin jo aiemmin.

Reppuvalinta ennen uutta kerho- ja kouluvuotta oli itselle omassa lapsuudessa aina iso juttu. Oli niin jännittävää valkata se kaikkein mieluisin reppu, jonka sitten itse sai pakata ekana kerho- tai koulupäivänä. Näin tehtiin poikienkin kanssa ja he saivat valita Jollyroomin suuresta reppuvalikoimasta mieleisensä. Mä ajattelin itse, että he varmaan ottavat samanlaiset, mutta pojat yllättikin ja Kasper halusi sinisen Beckmann of Norway Mini Urban -repun, kun taas Rasmus toivoi keltaista. Samaisesta repusta olisi vielä vaaleanpunainen ja harmaakin. Reput saapui meille sopivasti juuri ennen kerhon alkua. Itse pidän valtavasti repun selkeästä ulkonäöstä ja nahkaisista yksityiskohdista. Repussa on paljon heijastimia ja yksi ihan huippujuttu on pohjasta ulos vedettävä heijastinkangas, jonka saa vedettyä koko repun yli! Superjuttu pimeinä aamuina, ei jää autoilta varmasti pienet kerholaiset näkemättä! Repuissa on yksi iso tasku ja muutama pieni, joihin mahtuu hyvin vaihtovaatteet ja kerhoeväät. Niin ja se reissuvihko, joka kaikille kerholaisille tulee. 

Pojat itse jännittävät kerhoa aikalailla. Pientä helpotusta toi, ettei kerhossa tarvitse nukkua ja että sinne saa viedä eväät. Kumpikin oli vähän sitä mieltä, ettei kerhoon menolle muutenkaan ole tarvetta. Mutta luulempa, että kunhan kerhoilu saadaan kunnolla käyntiin, siitä tulee pojille tosi mieleinen harrastus! Ja ennen kaikkea, tää tulee olemaan itselleni suuri helpotus, kun kotona saa hetken tehdä kaikessa rauhassa kotitöitä, lounasta ja muita rästijuttuja. Justuksen aamu-unet kun ajoittuvat sopivasti juuri kerhotuntien ajaksi. Varmasti talven aikana tulee niitä vaikeitakin aamuja, kun ei huvittaisi lähteä kasilta viemään lapsia kerhoon, mutta luulen tämän silti olevan vaan hyvä juttu meidän kaikkien kannalta!
Jollyroomilta löytyy paljon myös muunlaisia reppuja, vaikka tämä kyseinen malli sattuikin olemaan niin äidin kuin poikienkin suosikki. 

7 kommenttia:

 1. Onnea kerhoilun alkuun! Muistathan myös levätä sillä välin kun he ovat kerhossa. Kotitöitä voi tehdä lasten ollessa kotona, levätä ei oikein.. ;)

  VastaaPoista
 2. Hei, olisi kiva kuulla enemmän kerhosta, onko se usein ja kestääkö pitkään, onko joku luontokerho tms? Isoja ryhmiä, monta ohjaajaa? Nämä kerhojutut on minusta aina niin kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Voisin kirjoittaa kerhosta vähän tarkemmin, kunhan on päästy kunnolla vauhtiin!

   Poista
 3. Olen seurannut blogiasi pitkään, tosin viime aikoina todella vähän. Lähes jokainen postaus on yhteistyöpostaus, miksi näin? Oletko miettinyt, olisiko päiväkoti ollut kuitenkin hyvä jatkumo pojille, kun olivat jo päiväkodissa ennen kotiin jäämistä. Meneekö isommat pojat takaisin päiväkotiin vielä ennen eskarin alkua? Meillä oli hieman samanlainen elämänvaihe, tosin jatkoin isompien päiväkotia osa-aikaisena ja yhtäkkiä sitä jo huomaa, että pieninkin on päiväkodissa. Meille sopi hyvin se, että jatkettiin tuttua ja turvallista päiväkotia :) Hyvää syksyä teidän perheelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkistin ihan blogin arkistoa ja laskeskelin, että minkä verran yhteistöitä ihan konkreettisesti on. Lähes kuukausittain toistuu sama, että postauksista 30% on kaupallisia. Tää määrä itsestäni on tuntunut sopivalta niin omass ablogissa kuin blogeissa joita itse luen, mutta kuulen toki mielelläni mielipiteitä, että mikä olisi parempi yhteistöiden versus ei-yhteistöiden suhde.

   Blogini on tällä hetkellä minulle työ, josta tulee saada myös palkkaa. Mikäli palkkaa ei tulisi ei olisi mahdollista kirjoittaa blogia niin suuress amittakaavassa kuin nyt. Ja kaupalliset postaukset ovat se, josta palkkani tällä hetkellä tulee. :)

   Tietysti mietittiin kaikkia vaihtoehtoja ennen kuin päätös kerhosta ja kotihoidosta tehtiin. Päätöksestä olenkin kirjoittanut keväällä postauksenkin. Vielä en tiedä, kuinka kauan olen kotona, ja se vaikuttaakin isosti kaikkien lasten päiväkotiin menoon. Mahdollisesti kaikki lapset aloittavat päivähoidon talvella 2019 tai sitten vasta syksyllä eskarin alkaessa. Aika näyttää :)

   Mä en olisi isoja halunnut laittaa päiväkotiin silloin kuin 2.5v aloittivat, joten nyt on ihanaa kun hekin saavat olla kotona. Päiväkotiin ehtivät vielä varmasti :)

   Jokaiselle perheelle sopii tietysti eri jutut, kiva kuulla että teillä on sujunut mukavasti! :) Mukavaa syksyä myöskin sinne!

   Poista
  2. Kummastuttaa, että edelleen viitsitään ihmetellä näitä yhteistöitä. Ymmärrän kummastelun niissä blogeissa joissa oikeasti on joka ainoa postaus yt tai mainoslinkki. Sulla on mun mielestä hyvä suhde. Eniten pidän siitä, ettei yhteistyötkään tunnu mainoksilta vaan ainakin lukijana koen että kertoisit asiasta muutenkin kuin vaan ytn vuoksi. Vaikka tässä kerhopostauksessa. Olisi varmaan postaus tullut vaikka reput olisikin muilla rahoilla maksettu.

   Mukavaa syksyä!

   Eerika

   Poista

Kiitos kommentistasi!