maanantai 21. elokuuta 2017

Nellin keittiössä: Parhain ja helpoin mustikkapiirakka


Mustikkapiirakka on ehkä yleisin leipomus, jota meillä leivotaan. Varsinkin tämä kyseinen piirakka, sillä tässä ei tarvitse vatkailla mitään, vaan kaiken voi pistää suloisesti sekaisin samantien. Parasta tässä piirakassa on se, että se maistuu millä vaan täytteellä, tai vaikka ihan pelkkänä rahkapiirakkana. Testattu on mustikka, vadelma, puolukka, raparperi, omena, persikka.. Kaikkein parasta on kuitenkin juuri mustikka. 

Tällä ohjeella olen valmistanut meillä piirakat jo vuosia, enkä kyllä ihan hevillä vaihda. On tää vaan niin täydellistä. Ohjeella tulee pellillinen, mutta jos sen puolittaa saa tehtyä tuollaisen peruspyöreän piirakkavuoan. Tai sitten tekee ohjeen mukaisesti kahteen pyöreään ja pakastaa toisen. Tää nimittäin toimii yhtälailla pakastettuna! Ollaan tehty tätä lasten kanssa myös gluteenittomana, enkä ainakaan itse huomannut maussa eroa. Käytössä oli s-ryhmän Kotimaista gluteeniton jauhoseos. 




MUSTIKKAPIIRAKKA

250g voita tai flora culinessea
8 dl vehnäjauhoja (gluteeniton jauhoseos sopii myös!)
3 dl sokeria
2tl soodaa
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. 
2. Lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin.
3. Ota taikinasta 1/3 osa sivuun päälle ripottelua varten.
4. Sekoita 2/3 osa taikinaan maustamaton jogurtti ja kananmuna
5. levitä voideltuihin vuokiin tai paperitellu pellille. 
(Huomaa, että taikina jää tosi löysäksi)
6. Lisää haluamaasi marjaa tai hedelmää pohjan päälle. Itse käytin pakastemustikkaa n. 4dl. Pakastemarjoihin kannattaa lisätä perunajauhoa pari ruokalusikallista, niin piirakka ei jää keskeltä löysäksi.

500g rahkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

7. Sekoita rahka, kananmuna ja sokerit keskenään
8. Kaada seos marjojen päälle ja levitä koko piirakalle
9. Murustele sivuun otettu pohjataikinan kolmannes rahkaseoksen päälle
10. Paista uunin keskitasossa kiertoilmalla 20 min 200 asteessa. Tavallisella uunilla lämmön voi nostaa 225. 



BON APPETIT !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!