sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

JUHANNUS 2017

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut juuri sellainen juhannus kuin olette toivoneetkin! Täällä ainakin on nautittu juhannuksesta juuri niin, kuin alunperin suunniteltiinkin. Meidän juhannukseen kuului mökkisaunaa, pihanrakentamista, ruokaa, herkkuja, ruokaa ja ruokaa, läheisiä ja yhdessäoloa. Ja sitä kaikkea rennosti ja ilman kiirettä. Pakko sanoa, että aika huippu juhannus on ollut, yllättäen myös säiden osalta!

Meillehän saapui viikko sitten mullat pihalle ja aika samointein siihen kylvettiin myös nurmikko. Täällä ollaankin nyt vedetty jokunenkin sadetanssi, jotta vettä tarvitsisi mahdollisimman vähän suihkuttaa itse. Optimitilannehan olisi, että vettä sataisi taivaalta niin paljon, että oma sadetin olisi turha. Aika kivasti on mennytkin ja vain parina päivänä on jouduttu kastelemaan vesijohtovedellä. 


Muutenkin piha on työllistänyt meitä tämän viikon. On muokkailtu sitä ja rakenneltu kulkureittejä ja -väyliä. Pikkuhiljaa alkaa piha hahmottua ja näyttää siltä miltä halutaankin! Nyt juhannuksena on keskitytty oikeastaan takapihan istutusaltaaseen/ kukkapenkkiin, joka vaati tueksi paitsi muurinkiveä myös luonnonjärkäleitä. Oli kyllä meidän pelastus, että saatiin lasten lahjaksi saama trampoliinikin kasattua juuri ennen jussia, he kun ovat nyt viihtyneet siellä hyvin, joten meillä on ollut aikaa keskittyä lapioimiseen.

Ihan pelkkä työleiri meidänkään juhannus ei onneksi ollut, sillä perjantaina suunnattiin Heinolan mäkille saunomaan ja uimaan. Tai pojat ui, mua ei sinne vetään saa vielä aikoihin. Mökkisaunassa ja koivuntuoksussa on vaan sitä jotain juhannusfiilistä! Ihan parasta.

Juhannuspäivää vietettiinkin sitten ihan vaan tässä meillä siskoni perheen kanssa. Lapsilla oli hauskaa keskenään ja me aikuiset taidettiin keskittyä siihen olennaiseen, eli juoruiluun ja syömiseen. Käytiin lenkillä ja saunottiin.

Nyt sunnuntai onkin vierähtänyt pihan parissa ja kohta lasten nukahdettua istahdetaan sohvalle pitsojen ja leffan ääreen. Vähän parisuhdelaatuaikaakin tähän kaiken tohinan keskelle! ❤

Niin ja tosiaan, meidän pieni Justus nukkui juhannuksen kunniaksi ihan koko yön putkeen heräämättä. Yhdeksän tunnin putki taisi ollakin meidän pikkumiehen ennätys!


Ihanaa sunnuntai-iltaa sinne!

10 kommenttia:

 1. Pakko kysyä kuinka paljon juot alkoholia kun kuitenkin imetät ja luovutat maitoa muillekin? Joitko myös odotusaikana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule paljon. Hirveessä tuubassa koko juhannus, ei täällä selvää päivää nähdä oikein muutenkaan.

   Sun kommenttisi on kyllä todella mauton, suosittelen jatkossa miettimään mitä kirjoitat ja miten.

   Jos yhtään viitsit asioista ottaa selvää, niin imettäessä alkoholia saa nauttia aikamoisia määriä, ilman että sitä on maidossa juuri lainkaan. Maidon alkoholipitoisuus on sama kuin veressä ja se poistuu myös samaan tahtiin. Myös luovutus ohjeissa kerrotaan että pari annosta on ihan jees.

   Ja oot idiootti jos koet edes tarvetta kysyä joinko odotusaikana.

   Ps. Punaviini on alkoholitonta.

   Poista
  2. Ei hyvää päivää mikä kommentti, ihanko tosissaan ap leimaa yhden viinilasikuvan perusteella? Huh huh!

   Poista
  3. Ei imettävän äidin tarvi olla absolutisti:D ja jos joskus juo yhden tai vaikka kaksikin niin ei ole alkoholistiäiti. Järki käteen ihmiset.

   Poista
  4. Piti vielä lisätä, että jos äiti juo yhden normaalin siiderin esim niin äidinmaidon kautta vauva saa tällöin vähemmän alkoholia varmaan kuin päivittäisestä d-vitamiiniannoksestaan mikäli käytössä on joku perinteinen d-tippa. Niissäkin on alkoholia säilöntäaineena! Eli ennen kuin alkaa haukkua muita niin kannattaa ottaa asioista selvää...

   Poista
 2. Heippa! Kivalta kuulostaa teidän juhannus :).
  Mua kiinnostaa toi kertomasi trampoliini, millaisen pojat sai ja mitä sääntöjä teillä on sen kanssa? Saako pojat esim hyppiä yhtä aikaa siinä? Meillä on pohdittu kovasti trampoliinin hankkimista, kun kohta 4v poika sitä niin toivoo.. meillä pikkusisarus 2v ja pelkään, että loukkaavat itsensä siinä. Ja kun sanotaan ettei alle 6v tasapaino ole vielä niin kehittynyt :/. Löydän kuitenkin hirveästi myös hyviä puolia ja olisi kiva kuulla myös sun kanta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, tästä voisinkin kirjoittaa tarkemminkin! Me hankittiin reilu nelimetrinen halkaisiltaan, juuri siksi että siinä olisi kunnolla tilaa kahdelle hyppijälle. Meillä pojat saavat hyppiä keskenään, sillä ovat vielä niin pieniä, ettei pomput lähde kovin korkealle. Heillä sama paino tekee sen, että pysyvät aika hyvin pystyssä vaikka toinen pomppiikin. Säännöt on aika tiukat, pitää hyppiä etäällä toisesta ja aina pyytää aikuista valvomaan.

   Juhannuksena meillä oli poikien 2v serkku myös hyppimässä ja lapset olivat trampoliinilla samaankin aikaan. Kaksveen hyppimisestä ei oikein tullut mitään, mutta viihtyi matolla istuen kun isommat hyppi.

   Vähän itseäkin hirvitti mitä kaikkea trampoliinilla voi sattua, mutta ainakin nyt tän viikon kokemuksella tuo on ollut tosi hyvä. POjat viihtyy siinä hyvin, ja muistavat säännötkin hienosti. Ainakaan vielä ei ole pahempia sattunut (koputettava kai puuta). Mä jotenkin uskon, että tasapaino varsinkin kehittyy tuossa hyppiessa ja saahan nuo duraselit purettua siinä energiaakin kivasti :D

   Mut varmasti trampoliinilla on ne hyvät ja huonot puolensakin. Turvallisuuden kannalta turvaverkko on kyllä pienillä ihan ehdoton. Meillä se on vielä sellainen, että se tulee vietereiden sisäpuolelle, eli lapsen jalka ei voi sujahtaa niiden väliin. Turvaverkko siis kulkee trampiliinimaton ulkoreunaa jättäen vieteritkin sen ulkopuolelle. Aika ehdoton lasten kanssa mun mielestä! :)

   Poista
  2. Itsellä huonoja kokemuksia siitä, että trampalla hypitään yhtäaikaa. Kaverin pojalla murtui jalka ja siinä meni kesä pyörätuolissa jalka kipsissä. Meillä kerrostalo asujilla ei tramppaa ole, mutta tyttö hyppinyt kyläpaikoissa ja tykännyt kovasti. Aina kuitenkin hyppinyt yksin että ei olisi satuttanut itseään tai muita. Ennen kaikkea jos hyppijät on erikokoisia ei ikinä hyppimään yhtä aikaa. Ja samaa mieltä sun kanssa että turvaverkko ehdoton!

   Poista
 3. Hei annatko vinkkiä hyvästä alkoholittomasta punkusta? Se jos jotain oon kaivannu odotus ja vauva aikana. Ruuan kanssa,etenkin hyvän pihvin kera melkein ehdoton!
  Terkuin NeitiX ja vauva 3kk

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!