maanantai 22. toukokuuta 2017

Viikonlopun TOP3

Kuinkas teillä meni viikonloppu? Täällä nautittiin ainakin täysin rinnoin (kirjaimellisesti, hah :D) auringosta, lämmöstä ja viimein saapuneesta kesästä! Tällaisina viikonloppuina kyllä muistaa taas, miksi on niin superia että on oma piha ja terassi!


1. Aurinko

Ihan ehdottomasti viikonlopun ykkösjuttu! Tää ihana lämpöaalto alkoi täällä etelässä jo perjantaina ja siitä saakka on melkein asuttu ulkona. Oon kyllä niin kesänlapsi kuin olla voi ja tää valo ja lämpö on vaan niin huippua. Saatiin hyvien kelien vuoksi taas pihajuttuja vähän eteenpäin, kun Henkka maalasi rappusten välit ja viimeisteli sokkelin. Mä taas sain ikkunat pestyä ja kylläpä nyt kiiltää! Ainakin siihen saakka kun männyn(?) siitepöly laskeutuu..

Pojille laitettiin kahluuallas pihalle ja he lotrasivatkin siellä koko sunnuntaipäivän. Onneksi tuli hankittua juuri viime viikolla lapsille uudet uv-paidat, tuo aurinko on nimittäin tosi petollinen!

2. Grilliruoka

Liittyy aika vahvasti taas tuohon aurinkoon ja kesään, mutta eipä ole grillatun ruuan voittanutta! Oon ikävöinyt grillisafkaa niin, viime kesä meni melkein kokonaan ilman sillä asuttiin kerrostalossa. Tää kevätkin on oltu ilman, sillä meidän vanhalle grillille kävi vähän hassusti talvisäilössään ja se ruostui ihan läpi. Nyt se lähti kaatopaikalle ja isi kävi hakemassa uuden kesäkeittiön koristamaan meidän terassin nurkkaa. Sekä lauantaina että sunnuntaina grillattiin, toisena makkaraa ja toisena kanahamppareita. Ihan parasta. 

3. Vauva

Meidän vauva on vaan niin ihana. Tiedän, että vastoinkäymisiä voi tulla taas jo vaikka huomenna, mutta nyt vaan iloitsen siitä kuinka hyvin kaikki on mennyt. Viikonloppuna vauva vetäisi jo lähes kahdeksan tunnin yöunet ja alkaa muutenkin selvästi rytmittää päiväänsä. Pitkät päikkäritkin mahdollisti tuon ulkona oleilun viikonloppuna. Muutenkin meidän pikkumies on oikein tyytyväinen tapaus, räjähtää kyllä jos ruoka ei ole tarjolla asap, mutta muuten ottaa kaiken tosi lungisti. 


Vauva on edelleen täysimetyksellä ja maitoa tuntuisi riittävän niin paljon, että näillä mennään kunnes kiinteät alkavat kiinnostaa. Hurjalta tuntuu, että isot pojat olivat tämän ikäisiä silloin kun muuttivat omaan huoneeseen nukkumaan ja alkoivat maistella vellejä. Nyt ei tulisi mieleenkään tätä pientä siirtää minnekään, eikä varsinkaan alkaa vielä tarjoamaan muuta ravintoa. Mutta niin ne vaan kaikki vauvat ja tilanteet on erilaisia. Vähän jopa olen miettinyt maidonluovuttamista, meillä nimittäin alkaa pakastin jo uhkaavasti täyttyä..

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!