keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Relaten vauva-arkeen

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Rela Dropsin kanssa.

Pienen vauvan hyvinvointi on tärkeää varmasti ihan jokaiselle vanhemmalle. Se pieni pitkään odotettu ihme on viimein kotona ja hänelle haluaa antaa sen kaiken mahdollisen suojan, läheisyyden ja rakkauden. Hoiva ja syli on varmastikin se tärkein juttu pikkuvauvan elämässä, mutta lisäturvaa voi tuoda muillakin tavoin.

Mä olen nauttinut tästä vauva-ajasta nyt ihan toisenlaisella antaumuksella kuin edellisestä. Tiedättehän sen vastasyntyneen tuoksun, sen suloisen tuhinan kun vauva nukahtaa rinnalle ja sen pienen röhkimisen, kun hän etsii tissiä nenään leijailevan tuoksun perässä. Sylin ja hoivan lisäksi vauvalle on annettu heti ensipäivistä alkaen maitohappobakteereita Rela Dropsien muodossa. Jälkikäteen olen tästä hyvinkin iloinen, sillä vauvan syötyä maitohappobakteereja muutaman päivän, mä jouduin aloittamaan kaksi eri antibioottikuuria itselleni. Antibiootit eivät onneksi estäneet imetystä, mutta koin silti huonoa omaatuntoa siitä, millaisia myrkkyjä maitoni mukana vauvaan menee. Ja vielä niin pikkuruiseen ja suolistoltaan kypsymättömään.

Näin jälkikäteen on vaikea sanoa, mikä vaikutus maitohappobakteereilla oli mutta ainakin oma usko niihin on kova. Vauvan itkuisuus nimittäin väheni ensimmäisen elinviikon jälkeen omasta kuuristani huolimatta. Yöunet pitenivät ja meillä asuu tällä hetkellä hyvinkin tyytyväinen ja iloinen vauva. Mahavaivaa ei olla vielä kertaakaan nähty, vaikka vauva veteleekin aikamoisia annoksia maitoa! 

D-vitamiinilisän aloitus sujui myös luontevasti, kun vaihdettiin Rela Dropsin tilalle Rela Drops + D-tipat, joka on muuten sama tuote mutta varustettuna oikealla määrällä d-vitamiinia. Suomessahan suositellaan D-vitamiinia syötäväksi ympäri vuoden. 

Uusi Rela Drops on nyt helposti annosteltavassa tuubissa, josta tippoja on helppo tiputella lusikkaan. Tuotteessa oleva maitohappobakteerikin (Lactobacillus reuteri Protectis) on peräisin äidinmaidosta, joten se on erityisen hyvä ja sopiva pienelle vauvalle. Kyseinen bakteeri on tutkituin maitohappobakteeri, joten sitä voi huoletta antaa jo ihan vastasyntyneelle, kuten mekin tehtiin. 


Maitohappobakteerien on todettu vatsanhyvinvoinnin lisäämisen lisäksi vaikuttavan positiivisesti myös vastustuskykyyn. Pienen vauvan elimistö on aikalailla vapaatariistaa pöpöille, vaikka äidinmaitokin toki jo itsessään antaa hyvää suojaa vauvan vastustuskyvylle. Lisäsuoja tuskin on kellekään pahitteeksi ja ainakin oma oloni on turvallisempi, kun voin ainakin sanoa tehneeni kaikkeni, jotta vauva välttyisi flunssilta mahdollisimman pitkään. Tukkoisuuttaan itkevä ja kovasti yskivä vauva on niin reppana, että kovasti toivon omamme voivan välttyä siltä. Varsinkin, kun kevätflunssakausi taitaa jyllätä nyt pahimmillaan!

Mä itse en meinaa millään muistaa antaa Rela Dropseja vauvalle. Meillä onneksi asuukin kaksinkappalein muistuttajia, jotka aamuisin moneen kertaan kyselevät, joko vauvalle on annettu vitskut. Nämä meidän pikkukundit muistuttelevat myös äitiä ottamaan omat d-vitamiinit, sillä siinä missä niiden antaminen lapsille on tärkeää, pitää muistaa myös itse ottaa osansa. 

Yhteistyössä RELA DROPS

4 kommenttia:

 1. Oi olipas kiva uusi tuttavuus tuo tuubi mallin tipat. Ensi kertaa luin niistä täältä.

  Meillä on kans lapset saaneet alusta asti ja saavat vieläkin maitohappobakteereja. Pienempi söi ensimmäisen vuotensa aikana yhtä koko aikaista antibioottikuuria ja sitten korviin ja virtsiksiin varmaan kymmenisen kappaletta. Luotin ja luotan edelleen noihin MHB juttuihin! vatsat pysyneet hyvinä ja vauva-ajat meni ilman masuvaivoja.

  Ihana että teillä sujuu vauva arki hyvin. Mini on kyllä kovin suloinen <3

  http://paakkun.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tota on kyllä tosi kätevä käyttää! Se lasipullot jotenkin oli tosi hankalia :/ Meilläkin esikoinen joutui syömään aika monta antibioottikuuria pienenä ja uskon että maitohappobakteerit on auttaneet edes vähän siihen bakteerikatoon! :)

   Hän on ihana <3

   Poista
 2. Eih, nuo pienet pojat (tai vauvat, lapset, kaikki!) ovat vaan niin ihania. Toivottavasti ei masu vaivaa ja saatte kaikki levättyä & nukuttua – ja vähintääkin äiti ennen äitienpäivää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!