tiistai 11. huhtikuuta 2017

BRAND NEW IHANUUS


Meidän tuorein tulokas on jo viikon ikäinen! On kyllä ihan uskomatonta miten vauhdilla aika menee, tää fiilis taitaa olla vähän kaikilla vastasyntyneen vanhemmilla. Me ollaan nyt viikon verran tutustuttu meidän meidän pikkukaveriin tässä kotona, ja kaikki on mennyt uskomattoman hyvin. 

Mun pienet pelot siitä, että isoveljien mustasukkaisuus olisi ihan ylitsepääsemätöntä, oli ihan turhaa. Kumpainenkin isoistaveljistä on ollut niin kiltti vauvalle. He mielellään keinuttavat vauvaa sitterissä, ja ilmoittavat heti jos bebe itkee. Kovasti myös silitellään ja halutaan vauvaa syliin. Hienosti pojat myös muistavat, että vauvaa silitetään varovasti ja ettei vauvaa saa itse nostaa. He ovat niin helliä ja innoissaan vauvasta, että katselen sitä monta kertaa päivässä itku silmässä.

Jep, hormonit, varsinkin itku sellaiset on täällä tooosi herkässä! :D Pelkkä vauvan mutrusuu saattaa avata kanavat, kun onhan hän nyt vaan niin supersuloinen ja rakas. 

Ja voi että mikä ihanuus tuo meidän vauva onkaan! Pulleat posket, kaksi leukaa ja suppusuu. Nappisilmät ja paljon vaaleaa tukkaa. Nöpönenä ja pikkuiset sormet. Ja se tuoksu. Voi että se on niin humalluttavaa! Meidän tyyppi on vaan niin ihana. On ollut tosi upeaa päästä kokemaan tää yhden vauvan arki, sitä jotenkin pystyy ihan toisellalailla keskittymään vauvaan, kun niitä ei ole kaksinkappalein. Poissa on se huono omatunto siitä, onko hellinyt molempia vauvoja yhtä paljon.

Meidän bebe syö ja nukkuu hyvin. Imetykset on lähteneet tosi kivasti käyntiin ja yksi mun ylpeyden aiheista onkin, ettei vauva ole saanut lainkaan lisämaitoa vaan mun omalla maidolla on menty kokoajan. Maitoa tuli tosi hyvin jo synnärillä ja se nousi vielä kunnolla ekana kotipäivänä. Nyt alkaa jo tasaantua, eikä tissit ole ihan täynnä koko ajan. Päivät meillä nukutaan myös tosi hyvin, jopa neljääkin tuntia, mutta yöt on nyt parina viime yönä menneet tankkaillessa. Vauva heräilee tunnin välein syömään, syö toisen tunnin (tai syö ja syö) ja nukkuu taas yhden. Aika kuluttavaa siis, kun vain aamulle ajoittuu yleensä yksi kolmen tunnin unijakso. Millähän tuon saisi käännettyä?



Huomenna meillä onkin jännäpäivä, kun suunnataan Heliannan kuvattavaksi Kouvolaan! Tai lähinnä kuvataan vauvaa, mutta toivotaan että saataisiin pari hempeää veljeskuvaa ja perhepotrettia! Haluisitteko muuten nähdä niitä mun raskauskuvia, jotka Helianna myös kuvasi?

Vähän alamäkeäkin tähän meidän ihanaan vauvakuplaan on mahtunut, sillä mulla nousi lämpö, ei siis edes kuume lauantaiyönä ja kun mahakin oli vähän kipeä, maalailin tietty tämmösenä neurootikkona vaikka mitä sairauksia itelleni. Ekana mieleen tuli tietysti kohtutulehdus ja suunnattiinkin sitten sunnuntaiaamuna vauvan kanssa päivystykseen ottamaan multa tulehdusarvoja. Jotain kalvoja kohtuun olikin jäänyt ja koska tulehdusarvotkin oli jo kuudessakympissä, määräsi lääkäri mulle antibiootit. Nyt olen noita napsinut pari päivää ja olokin on parempi. Eli mun neuvo on, käykää vaikka ihan varmuudenkin vuoksi, mullakin nimittäin tulehdus olisi saattanut vain pahentua jos en olisi noiden pikkuoireiden takia mennyt jo sunnuntaina vaan jättänyt vaikka maanantaille. 

Mutta muuten täällä menee hienosti! :) Ja hei, iso kiitos onnitteluista teille ihan jokaiselle! ❤

22 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen pikkuinen! <3 Miten tässä itse jaksaa odottaa marraskuuhun ja omaan laskettuun aikaan, kun niin monessa blogissa näkyy ihania vauveleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on! Aika onneksi menee useimmiten nopeasti! ;) Paljon onnea tulevasta pikkuisesta! <3

      Poista
  2. Oi mikä ihana pikkunen! Niin söpö <3

    Ootteko seurannu vauvan bilirubiiniarvoja? Mun mielestä kasvojen iho näyttää näissä kuvissa aika keltaiselta, voi toki johtua ihan kuvan värityksestäkin tai vaikka mun näytöstä.. Me jouduttiin käydä kuopuksen kans yhteensä kolmesti sinivalossa, ennen ku bilirubiiniarvot alkoi pysyä aisoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hän kyllä on! Arvoja toki seurataan, mutta neuvolan mukaan huolta ei ole kun keltaisuus laskee koko ajan. :) Toki kuvatkin voi vähän vääristää, ei hän kovin keltainen ole.

      Poista
  3. Onpas hän veljiensä näköinen!😊 Ihanaa vauva-aikaa teille 😘 ja kuvia ois kiva nähdä 😊

    VastaaPoista
  4. Hei! vauva näyttää vähän keltaiselta. Joutuiko pojat silloin olemaan sinivalossa kun en muista? Ihanaa vauva arkea teille ja onnea vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hänellä on vähän keltaisuutta, tosin kuvatkin ehkä vähän vääristää :) Pojat ei joutuneet olemaan, Rasmuksella taisi ihon väri olla aika sama kuin tälläkin, eli vähän koholla, muttei niin että pitäisi sinivalossa olla :)

      Kiitos!

      Poista
  5. Ihanaa vauvakuplaa <3 Tuntuu että sitä riittää meilläkin edelleen kun vauva on 6kk. Vauva on lapsistamme kolmas. Nyt sitä osaa jotenkin niin valtavasti nauttia ihan pienistäkin asioista pikkuisen kanssa. Joka päivä,joka hetki on niin ainutlaatuista. Toki ihan samalla tavalla myös sisarusten kanssa. Onkin niin uutta ja jännää,jopa haikeaakin kun esikoiselta lähti eka maitohammas, hän on jo niin "iso".

    Hui, sä et hirveästi lepoa saa jos vauva herättää tunnin välein! Onneksi tossa alussa ne hormonit todellakin auttaa jaksamaan :) Mutta iso peukku imetystaipaleelle!! Itse sössin sen täysin :( Mutta nyt kun pullolla on menty niin on sitä oppinu näkemään siinä positiivisiakin puolia, puolensa ja puolensa :)
    -anjuska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voi ihanaa että se vaan jatkuu teilläkin, tää on nimittäin aika ihanaa! <3
      En joo, tosin nyt siirryttiin jo pidempiin unipätkiin, että taisi olla vaan hetkellistä nuo heräilyt!
      Pullossa on tosiaan puolensa, sen oon itsekin huomannut nyt imettäessä, vaikka aina puhutaankin kuinka pullosta antaminen on niin työlästä ja tissistä helppoa. Ei se ihan niin mustavalkoista ole! :) Puolensa ja puolensa niinkuin sanoit! :)

      Poista
  6. Voi että tätä teidän ihanuutta ja ylpeitä isoveljiä! Ihanaa ja rauhallista pääsiäistä teille!

    VastaaPoista
  7. onnea ihanasta pojasta <3 täällä nautitaan kaksikuisesta pikkumiehestä :)

    VastaaPoista
  8. Onnea pikkuisesta! Pystyn niin samaistumaan tuohon fiilikseen, kun saa hoitaa vain yhtä vauvaa. Meilläkin esikoiset ovat kaksosia, poikia, ja nyt heillä on pikkusisko 4kk. Vauva-aika on nyt ihan erilaista, saa kaikessa rauhassa sylitellä pikkuista, eikä tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa siitä onko molemmat vauvat saaneet yhtä paljon olla sylissä.
    Voimia arkeen! Nauttikaa vauvakuplassa olosta!

    VastaaPoista
  9. Onnea ihanasta ja valloittavasta nyytistä:) pienenä vinkkinä, kun sinulla menee antibiootit. Annathan vauvalle hyviä maitohappoja ja syöt itse myös. Vauvan kehittymättömälle suolistolle antibiootit on myrkkyä. Alkoiko yöheräilyt antibioottien aloituksesta.. Pikaista paranemista ja nauttikaa vauvan tuoksusta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu, meillä on molemmilla toki maitohapot käytössä. Nykyään suositellaan antibiootin yhteyteen ihan jokaiselle :)

      Ei alkaneet, tuo tunnin välein syöminen oli jo ennen kuuria, tosin nyt vauva veteleekin jo melkein iiden tunnin unipätkän yöllä, ja tankkaa sitten taas reilun tunnin. :) Eli onneksi vain hetkellinen vaihe toi tunnin välein heräily.

      Poista
  10. Eihän teiän vauvalla oo biliarvot nousseet? Omaan silmiin iho näyttää niin keltaiselta.:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vähän koholla olivat kotiutuessa, mutta kokoajan laskemaan päin :)

      Poista
  11. Toivottavasti oma vointisi paranee pian ja pääset keskittymään vauvakuplaan. <3 Uusin tulokas on ihana, miten suloisia ovat kaikki kolme poikaa yhdessä! Onnea vielä, ja ihanaa, rauhallista pääsiäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parani onneksi! Hyvä että sain kuurin ajoissa! :) Kiitos Milla! Hän on kyllä aivan totaalisen valloittava! <3 Kuten kaksi vanhempaakin :)

      Kiitos, ja ihanaa pääsiäistä sinnekin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!