torstai 20. huhtikuuta 2017

Turvaa tärkeimmille


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lähitapiola Vellamon kanssa. 

Kuvittelepa tilanne. Katselet illalla leffaa kotisohvalla miehen kainalossa. Lapset on nukkuneet jo hetken omissa sängyissään. Koko päivän olet niistänyt neniä ja miettinyt, että nytkö se kevätflunssa iskee. Leffan puolivälissä alkaa lastenhuoneesta kuulua yskimistä, yskä kovenee ja muuttuu pikkuhiljaa haukkuvaksi. Leffan seuraamisesta ei tule enää mitään kun keskityt kuuntelemaan lapsen yskimistä. Yskä taukoaa hetkeksi. Pakko on nousta sohvalta tarkistamaan, että lapsella on kaikki hyvin. Hän on tulikuuma, yskä haukkuvaa ja hengitys vaivalloista. Voi ei, ajattelet. Taasko! Käärit lapsen peiton sisään, lisäät hänelle vielä pipon päähän ja kannat sylissäsi terassille istumaan. Onneksi on vielä yöpakkaset ja lapsen hengitys alkaa tasaantua aika pian. Pyörittelet mielessäsi sitä pahinta skenaarioa, entä jos lapsi alkaa sinertää eikä hengitys helpotukaan. Missä vaiheessa pitikään lähteä päivystykseen? Milloin se pelkkä ventoline taas auttoikaan? Mikä olikaan kuumelääkkeen annostus? Mitä lääkkeitä ei nyt taas saanutkaan antaa yhdessä? Mitä jos kuume ei laskekaan? Pitäisiköhän väsyneen ja kipeän lapsen kanssa lähteä keskellä yötä päivystykseen?

Mieli myllertää kysymyksiä ja päällimmäisenä on huoli lapsen voinnista. Entä jos se lakkaa hengittämästä? Riitänkö arvioimaan lapsen voinnin ja hoidon tarpeen vai pitäisikö soittaa jonnekin? Mutta minne? Raskausaikana on onneksi otettu lapselle sairaskuluvakuutus Lähitapiolasta, eli huomenna kyllä päästään yksityiselle lääkäriasemalle tarkistamaan lapsen kunto. Vai pitäisikö häntä lähteä viemään heti hoitoon? Mies sen lopulta muistaa, hei soita sinne Lähitapiolan Terveyshelppiin! Siellä osataan varmasti auttaa ja vastata kaikkiin näihin kysymyksiin. 

Soitat, numero on onneksi tallennettuna puhelimeen, vaikka löytyisihän se netistäkin helposti. Puhelimeen vastaa lähes samantien lääkärikeskus Dextran sairaanhoitaja, kerrot lapsen voinnista ja huolestasi. Hoitaja esittää lisäkysymyksiä, kertaa kanssasi kuumelääkeannostuksen ja antaa hoito-ohjeet. Tarvittaessa hän voisi konsultoida vielä päivystävää lääkäriäkin. Lapsen hengitys on selvästi helpottunut ventolinen ja ulkoilman avulla. Hän nukkuu jo sylissäsi levollisesti, vielä kuitenkin rohisten ja kuumeisena. Välitöntä hoidontarvetta ei ole, joten hoitaja varaa lapselle ajan heti aamuksi samalle erikoislääkärille, jolla on käyty ennenkin. Hoitaja antaa vielä jatkohoitoohjeet ja muistuttaa olemaan uudelleen yhteydessä mikäli voinnissa tapahtuu muutos.

Kuumelääke auttaa ja lapsi saa loppuillan ja yön nukuttua melko rauhallisesti. Itse et osaa nukkua, sillä huoli lapsesta on edelleen kova, vaikka pahin onkin ohi. Onneksi aamu koittaa pian ja pääsette sille tutulle lääkärille. 


Mä olen lukemattomat kerrat kiitellyt raskausaikana otettuja vauvavakuutuksia. Silloin kilpailutuksen päätteeksi päädyttiin Lähitapiolaan ja vakuutukset olikin kovalla käytöllä jo heti lasten ensimmäisenä elinvuotena. Vakuutuksista on nyt jo haettu niin paljon korvauksia, että ne ovat maksaneet itsensä takaisin vuosiksi eteenpäin. Niiden avulla ollaan vältytty jonottamasta päivystykseen ja lapset ovat saaneet erikoislääkäreiden hoitoa ihan samantien. Saadaan itse valita lääkärimme ja lääkäriasemamme ja tutulta lääkäriasemalta onkin löytynyt jo omien alojensa suosikit. Lapsetkin lähtevät mukisematta lääkäriin, kun tiedossa on tarrat ja makutikut palkinnoksi sekä se tuttu hassu lääkäri, jota lapset kutsuvat etunimellä. Lapselle on helppo kotona ja kertoa kuinka tilanne lääkärissä tulee menemään, luvata että hoidon tekee se ennestään tuttu täti tai setä ja että lopuksi saa palkinnon. Terveyshelpin mukaantulo lisäsi vielä vakuutuksen arvoa entisestään. Miten kätevää onkaan soittaa siihen yhteen numeroon, saada hoidonarvio, ajanvaraus ja korvausasia vireille jo heti sillä yhdellä puhelulla. 

Raskauteni loppuvaiheessa kävin Lähitapiola Vellamon toimistolla juttelemassa asiantuntijan kanssa meidän vakuutuksista. Emilian kanssa käytiin läpi näitä meidän lapsivakuutuksia, sekä juteltiin Terveyshelpistä. Vaikka palvelut olikin meille jo ennestään tuttuja, kuulin monta uutta näkökantaa ja Emilian kanssa löydettiinkin heti yhteinen sävel ja juttu luisti. Vaikka luulin, että meidän vakuutusasiat on jo hyvällä tolalla, kuulin Emilialta että meidänkin lasten vakuutuksia voisi täydentää vielä kattavammiksi. Lähitapiolalla on nyt voimassa kampanja, jossa lapsille saa vakavan sairauden turvaksi vakuutuksen vuodeksi täysin veloituksetta.

Mekin päädyttiin ottamaan nuo nyt kaikille lapsille, ainakin tämän ensimmäisen ilmaisen vuoden ajaksi. Vakuutuksen turvin olisi toisen vanhemman mahdollista jäädä töistä pois, hoitamaan sairaalaan joutunutta lasta, mikäli jokin sairaus sinne ajaisi. Toivotaan, että nuo vakuutukset osoittautuvat turhemmiksi kuin lapsivakuutukset, eikä koskaan olla siinä tilanteessa, että joku lapsista joutuisi sairaalahoitoon. Jos tuo vakuutus kiinnostaa, on kampanja-aikaa jäljellä vielä tämän kuun loppuun, eli kannattaa olla yhteydessä omaan Lähitapiola-toimipisteeseen ja kysellä vakuutuksesta vähän lisää. Yhteistyössä LÄHITAPIOLA VELLAMO

2 kommenttia:

  1. Täytyypä kehaista, että hyvin toteutettu yhteistyöpostaus. :) Kokemusten kauttahan tuo parhaiten toimii. Mä olen kyllä myös niin kiitollinen, että saatiin tytöille vakuutukset jo raskausaikana. Mo-di raskauksiin, kun niitä todella hanakasti myönnetään. Tuo lapsen vakavan sairauden vakuutus on kyllä todella hyvä, se olisi meidätkin pelastanut silloin aikoinaan. Normaalista vakuutuksesta, kun ei korvata esim.. hotelli, matkustus yms kuluja, mitä tulee paljon, kun lapsi joutuu toiselle paikkakunnalle sairaalaan. Kyllä siinä taloutta vaan koetellaan aikalailla!

    VastaaPoista
  2. Hieno postaus ja kiva blogi! Löysin blogisi sattumalta koska olen itsekin juuri LähiTapiolan kanssa yhteistyössä -hieman eri vinkkelistä tosin ja vanhempana.
    Muuten, oletko huomannut että Facebookissa on päijäthämeläisille bloggareille suunnattu ryhmä Päijät-blogit?
    Aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!