sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

#TOOTD -twins outfits of the day

Mä olen jonkin aikaa pyöritellyt postaussarjaa lasten vaatekaapin sisällöstä. Usein siitä on toivottu postauksiakin, mutta mä en oikein koskaan ole osannut toteuttaa niitä! Josko nyt tulisi näytettyä ainakin jokunen vaatekaapin suosikki!

Mä tykkään pukea poikia mätsääviin asuihin. Osa vaatteista on toistensa kopioita, mutta usein päällä näkyy samantyylisiä, mutta silti erilaisia vaatteita. Alkuun mulla oli vaikeuksia olla ostamatta aina kahta samanlaista vaatetta, mutta nykyisin ostan jopa mieluummin kaksi erilaista kuin kaksi samanlaista.

Edelleen mulla on silti vaikeuksia ostaa kahta samantyylistä vaatetta, jos toinen niistä on musta selkeästi kivempi. Mulla on pieni pakkomielle siitä, että pojilla pitää olla päällään aina yhtä kivat vaatteet.

Lasten vaatekaapin sisältö valikoituu pitkälle laadun ja ulkonäön mukaan. Meillä on merkkejä ihan laidasta laitaan, enkä voi millään sanoa olevani jollekin merkille merkkiuskollinen. Ulkonäkö on usein ratkaisevassa osassa, kulkien laadukkuuden rinnalla. Mulle ei ole väliä mikä merkki vaatteen niskalapussa lukee, jos vaate vain muuten miellyttää.

Hankinnoissa olen tosi pihi, enkä mielelläni laita vaatteisiin ihan kauheasti rahaa, ellei kyse sitten ole jostain tosi spesiaalista. Perusvaatteet on meillä hyvin peruskamaa, enkä niihin ole valmis kovin montaa euroa laittamaan. 

Mukavuus on myös yksi tosi tärkeä juttu ja vaatteissa tsekkaankin aina sen pehmeyden ja materiaalin. Vaatteen pitää olla myös vähän reilu, muttei missäännimessä liian iso. Mulla on itselläni lapsuudesta muutama muisto, joissa päälläni oli pari kiristävää tai muuten epämukavaa vaatetta. Siksi taidan olla lastenkin vaatteissa aika tarkka näistä.


Yhdet suosikkihousuni poikien kaapissa on tällä hetkellä nuo Papun polvipaikka legginsit. Hieman varoen ostin ne, sillä meillä ei aiemmin merkkiä ole ollut. Nyt kuitenkin oon menettänyt sydämeni niille, sillä leggarit ovat paitsi pehmeät, istuvat lapsille ihan passelisti. Kangas on myös ollut tosi laadukasta eikä ole kulunut nyt neljän kuukauden käytössä mihinkään. 

Toinen suosikki on tuo Gugguun uuden malliston huppari. Edelliset hupparit ovat palvelleet meitä yli vuoden, ja vaikka vähän petyinkin vanhan hupparin värin säilyvyyteen oli tälle uudelle annettava vielä mahdollisuus. Toi väri on just se oikea minttu ja niin mun suosikki. Meiltä löytyy minttua vähän joka puolelta, niin sisustuksesta kuin vaatteistakin, pojilta ja multa. Huomatkaa miten Rasmuksen huppari mätsää tuohon lego-säilytyslaatikkoon!Tää setti pojille löytyy kummallekin ihan samanlaisena. Hupparit ovat kokoa 104cm ja legginsit kokoa 98/104. Kumpainenkin on hieman reilu, mutta pienempi kokoa olisi sitten jo liian nafti. 

Mitäs tykkäätte postaussarjasta? Lisää näitä vai näkyykö lastenvaatepostauksia ihan liikaa jo muutenkin? 

14 kommenttia:

 1. Hassu juttu kun tekstissä kirjoitat että et ole valmis laittamaan lasten vaatteisiin hirveästi rahaa, mutta ensimmäiseksi esittelet kalliita merkkivaatteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin, etten mielelläni laita perusvaatteisiin paljon rahaa ellei kyse sitten ole jostain spesiaalista. Mutta sitten laatuun voin vähän enemmän satsata ja se laatu on vaikka noissa leggareissa aika isossa osassa.

   Tuut jatkossa näkemään, että meillä on vaatteita hyvin laidasta laitaan, kalliimpia ja halvempia. Mulle itselleni on tosi hankala luokitella vaatteita merkki- ja ei-merkkivaatteisiin, enkä ehkä itse nää vaikka Papua merkkivaatteena, mut toki tuosta voi olla montaa mieltä! :)

   Poista
 2. Mua ainakin kiinnostaa :) erityisesti niin, että koot on mainittu kun meidän J on aika saman kokoinen ja aina on ongelma minkä valitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitääkin muistaa tuo koko-juttu! Niiden kanssa valitseminen on välillä tosi vaikeeta!

   Poista
 3. Ja mua hämää se, että haukuit nämä gugguut joskus aiemmassa postauksessa ja sanoit että teille niitä vaatteita ei enää tule. Ja nyt sitten taas hehkutetaan kyseisen merkin huppareita...hohho. Sitä odotellessa kun gugguut on teillä taas nounou

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä muista haukkuneeni gugguuta. Oon kyllä monesti kertonut pettyneeni laatuun, enkä osta saman mallistun tuotteita enää omien huonojen kokemusten vuoksi. Onhan tuo uusi sävy nyt kuitenkin vaan niin ihana, etten ainakaan itse voinut sitä vastustaa. Nyt toivotaan että laatu tuottaa positiivisen yllätyksen! Ei pitäisi värin haalistuminen nyt ainakaan olla sama ongelma kuin mustissa collegeissa! :)

   Ja en nyt koe hehkuttaneeni huppareita muuten, kuin että ne on olleet meillä tosi tykätyt ja käytetyt, niinkuin onkin. Kertonee jotain ,että edelliset hupparit ovat olleet vuoden päivät käytössä. Nyt ne voi sitten pistää kiertoon uusien tieltä ;)

   Poista
 4. Lisää lastenvaatepostauksia:-) tykkään!!!

  VastaaPoista
 5. Minä oon samaa mieltä tuon kokojutun suhteen eli lapsille täytyy olla sopivan väljät vaatteet jotta ne päällä on mukava touhuta. Toivottavasti merkitset jatkossakin tänne blogiin tuon kokomerkinnän, eli nimkäkokoinen mikäkin vaate teillä on. Lisäksi olisi mukava tietää poikien pituus, noin suunnilleen. Olisi sitten itsekin helpompi valita kokoa lapsen vaatteeseen. :)

  Gugguun hupparit on kyllä ihania, itse vaan en raaski uutena ostaa. Nyt molemmilla pojilla käytettynä ostetut mutta tosi hyväkuntoiset hupparit käytössä. Tykkään niin paljon niistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitääkin muistaa toi koko juttu! Meillä ollaan jtn 95cm, veikkaisin. Pitäisikin ihan mitata tarkka lukema!

   Käytettynä löytääkin usein tosi kohtuuhintaan!

   Poista
 6. Me ostetaan uutena kaikki vaatteet, yleensä h&m, lindex, prisma. Itsekään en halua laittaa hirmuisesti rahaa vaatteisiin, mut ulkovaatteet sitten ostetaan kunnollista maksoi mitä maksoi, mut nekin yleensä etsitään outleteista ym. Nyt tuli ostettua pojalle tekonahkatakki joka maksoi 40e.. Morkkisha siitä tuli, mutta se on vain niin sika magee! :D Ja morkkis siksi, koska eihän 2v tarvi oikeesti sellaista takkia.. No onpa nyt kauppatakki mikä sulatti meidät kummatki täysin.. :')

  VastaaPoista
 7. ihana asu pojalla. Meiltä löytyy sama asukokonaisuus ja on yksi tämän hetkin lemppareita. Luen mielelläni lisää postauksia teidän vaatekaapin sisällöstä.

  VastaaPoista
 8. Fanitan näitä sinun lastenvaate postauksia ihan kybällä ja matkinkin täysillä:) Puet pojat kivasti ja juu tykkään kovasti eli saat tehdä minun puolestani näitä vaikka päivittäin.

  VastaaPoista
 9. Onpa herkullisen värinen huppari! :) Pitääkin pojalle metsästää kevääks jotain tuossa värissä. Keltainen on alkanut kevään tullen houkuttaa lastenvaatteissa myös.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!