torstai 31. maaliskuuta 2016

Legginsit pojilla

Mä olen vähän sellainen legginslover. Omasta vaatekaapista löytyy legginsejä pikkasen vajaa kymmenen kappaletta ja ne on vaatekappaleena ihan mun ykkössuosikit. Kotona käytän trikooleggareita, niitä ihan perusmustia, joidenkin kalsareiksikin kutsumia. Tai sitten jotain urheilulegginsejä.  Töissä ja kaupungilla taas jalassa on vähän siistimmät vilan kiiltäväpintaiset leggsut tai onlyn farkkulegginsit. Mä omistan farkkuja kahdet mutta ne on eksyneet jalkaan herra ties milloin viimeksi! :D Legginsit ovat vaan niin helpot, muunneltavat, vaivattomat ja ennenkaikkea MUKAVAT !

Ei siis liene ihme, että myös poikiemme vaatekaapissa legginsit ovat housuista pääosassa. 


Mä en näe legginssejä mitenkään tyttöjen vaatteena. Miehelleni mun on _todella_ vaikea niitä jalkaan kuvitella, ilman naurun pyrskähdyksiä. Mutta pienillä, ja miksei isommillakin pojilla ne on mun mielestä oikein toimivat pöksyt.

Mä vihasin lapsena, ja vihaan edelleen sitä tunnetta, kun sisävaatteet jää ruttuun ulkovaatteiden alle. College rullautuu ja kasautuu ulkovaatteiden alle ja farkku on vaan jäykkää. Trikoolegginsseissa ei tarvi miettiä, nouseeko lahje ulkohousuja jalkaan vetäessä tai onko ne käytössä liian jäykät. Ne joustaa ja venyy lasten touhujen mukaan ja tuntuu päällä mukavalta.


Vaatekauppojen osastoillakin huomaa, ettei legginsit enää ole vain tyttöjen osaston täyte. Kiitettävästi ne alkavat viedä alaa kollareilta ja farkuilta myös poikien osastojen puolella. Se jos mikä on mun mielestä oikein tervetullutta! Legginsien myötä poikienkin vaateosastolle tulee ihanasti vaihtelua! 

Tällä hetkellä lasten housuista valtaosa on legginseja/trikoita/kalsareita. Kaapissa on yhdet chinot, yhdet farkut, yhdet kollarit ja yhdet kollarifarkut / lapsi. Muuten housuhylly täyttää legsuista. Myös lapset itse useimmiten valitsevat jalkaansa legginssit. Kertonee siis jotain niiden mukavuudesta!

Miten teillä? Ovatko legginsit unisex-vaate?


13 kommenttia:

 1. Ite kans tykkään ostaa lapselle leggareita ja ostaisin vaikka olis poikalapsi kyseessä. Oon myös löytäny h&m:ltä tyttöjen osastolta leggareiden tyyppisiä housuja, mutta pikkasen paksumpaa materiaalia. Ne on ollu talvella ihan loistavia kun normileggarit tuntu liian ohuelta. Niitä oli vielä tosi monessa värissä ja tyttö valitsi itselleen mustat, harmaat ja tummansiniset! Kestäny meillä kulutusta todella hyvin, ihan ihmettelen aina pesun jälkeen kun ovat vieläkin pehmosia.

  VastaaPoista
 2. Kun minä olin lapsi silloin taidettiin puhua ihan trikoista, tai rikoosta kuten meillä Itä-Suomessa. Muistelen että sekä minulla ja pikkuveljellä oli trikoohousuja eikä siinä ollut mitään kummaa. Päinvastoin, ne olivat oikein mukavat päällä ja juuri mainitsemistasi syistä. Siispä nytkin puen oman poikani trikoopöksyihin, ne kun antavat taaperolle liikkumismukavuutta enemmän kuin paksut kollarit tai farkut. Taas näitä kotkotuksia että trikoot=leggarit=tyttöjen housut... huoh (ja tähän nyt semmonen kulmiaan kurtistava hymiö)

  -Sallamaari

  VastaaPoista
 3. Todellakin on unisex-vaate ainakin lapsilla. Meillä käytetään esikoisella legginsejä jo käytännön syistä: muista housuista on todella vaikea löytää hyvin istuvia yksilöitä, kun poika on niin hoikka. Nauhoilla vyötärön kiristäminen on aina oma vaivansa ja tekee usein housuista ikävän näköiset, kun niitä täytyy niin paljon kiristää. Ja kuten sanoit, legginsit menee todella hyvin ulkovaatteiden alla ja on muutenkin mukavat. Niin ja legginsit on usein myös pitkäikäiset, koska niihin voi jättää kasvuvaraa niin, että se ei haittaa kuitenkaan lapsen liikkumista!

  Mistä nuo pallokuviolliset legginsit on? :)

  VastaaPoista
 4. Meilläkin käytetään leggareita sekä tytöllä että pojalla :) Ja olen ehdottomasti samaa mieltä niiden helppoudesta ja mukavuudesta. On meillä kaapissa parit farkut ja kollarit, mutta harvemmin ne eksyvät päälle. Farkut ei oikeastaan ole päällä ikinä jos ollaan kotona, ne on enempi kyläilyvaatteita. Kollareita käytetään joskus, mutta kyllä noi legginssit on ne suosituimmat!

  Meillä oli Janinan (ks. kommentti ylempänä) tavoin H&M:n hiukan paksumpia leggareita talven ajan ja juuri nytkin ovat itse asiassa lasten jalassa. Tosi kivat, pehmeät ja kestäneet tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 5. Leggarit on ihania! Sekö tytöillä että pojilla, ja myös äitillä :) Meidän ikiliikkujat ovat vaan alkaneet kuluttaa noita ohkaisia leggarien polvia siihen malliin että saa heittää lähes joka viikko roskiin jotkut... :/ No mutta, onneksi leggarit on myös halpoja! :D

  VastaaPoista
 6. Haha. :D Mua kans nauratti mielikuva miehestäni leggarit jalassa. Mutta joo leggarit on meilläkin ihan ykkösvaate, eipä paljon muita tuu käytettyä.

  VastaaPoista
 7. Oon käyttänyt pojillani leggareita juuri noista syistä näin talvella. Vähän kuitenkin olen arkaillut niiden pukemista hoitoon kaksivuotiaallemme - on jotenkin sellainen olo kuitenkin, että päällishousut puuttuu.Yllättäen mua rupes myös häiritsemään, että niistä pullottaa pippeli niin näkyvästi :D en osannut sitä ennakoida! Isommalla leggarit siis jääneet kotikäyttöön nyt.

  Sopivat kyllä siis mielestäni yhtä hyvin pojillekin. Mä näköjään kuitenkin parhaiten osaan pukea niitä vaippaikäiselle.

  VastaaPoista
 8. Meillä kans pojalta löytyy leggareita. Enemmän tykkään college mallisista pojalla, mutta välillä on vaan pakko saada kivan näköiset leggarit, kuten viimeksi nuo muumi-leggarit minttuna :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä meillä on käytetty, ainakin nyt tuolla nuorimmaisella pojalla. Vanhempi taas on ihan rakastunut velourhousuihin ja niitä meillä on iso pino. :)

  VastaaPoista
 10. Meillä on nuoremmalla pojalla paljon legginsejä juurikin hoikkalla pojalla hyvät. Harmi, etten tajunnut näitä esikoisella käyttää tuli ihan turhaa metsästettyä pitkälle ja hoikalle housuja. Suurin pelastus kun Kuopus opettelee kuivaksi eikä ole enää vaippaa pitämässä housuja ylhäällä ;)

  VastaaPoista
 11. Ihan parhaat! Meidän pojan suosikit on Melli Eco Designin sulkaleggarit. Ihan unelmanpehmeää luomupuuvillaa! :)

  VastaaPoista
 12. Meillä on kans pojilla.paljon leggareita. Jokuset collarit & farkutkin löytyy,mutta leggarit on useimmiten päällä. Toinen mitkä isompi mielellään valitsee (pienempi ei vielä valitse itse) on gugguun pantsit. Nenon huiput myös :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!