torstai 19. marraskuuta 2015

Building some dreams

* Kuvituksena Vantaan Asuntomessujen suosikkeja! Nämä on unohtunut ihan julkaista!

Joku saattaa tietääkin, että yksi meidän tämän hetken unelmista on oma talo. Viime keväänä kun muutettiin Joensuusta Lahteen, muutettiin tarkoituksella vuokralle. Toki toinen syy oli se, että vain toisella meistä oli vakituinen työ, joten niin suuren lainan saaminen pankista ei ollut mahdollista, kuin meidän talohaaveet olisi vaatineet. Pienemmän ja väliaikaisen asunnon oston sijaan muutettiin vuokralle x-ajaksi. Toiveena tietysti ettei se x-aika menisi kovin pitkäksi. Haluttiin myös vapautta niihin nopeisiinkin ratkaisuihin ja tuntui että vuokralla asuminen toi juuri sitä.

Takarajaksi laitettiin vuosi. Korkeintaan vuosi me asuttaisiin vuokralla ja viimeistään sitten meillä pitäisi olla oma koti tiedossa tai ainakin rakenteilla. Takapakkia meidän suunnitelmiin tuli, kun se perheenelättäjä vaihtoikin työpaikkaa. Tai hyvä että vaihtoi, onhan nykyinen kuitenkin asuinkaupungissa ja enemmän hänen juttu kuin edellinen. Nyt on vaan pakko vähän himmailla tammikuulle, sillä koeaika kummittelee takaraivossa peikkona, vaikkei talon ostolle muuten mitään esteitä olekaan. Ei vaan uskalleta, joten parin kuukauden odottelu, niin vaikealta kuin se tuntuukin, on vaan hyvä juttu nyt. Kai.Mä olen blogissa aiemminkin kertonut, ettei vielä oikein tiedetä mitä se meidän talo tulee olemaan. Nyt meillä on kolme vahvaa vaihtoehtoa, ykkösenä pian alulle laitettava urakkasopimuksella valmistuva talo. Kakkosvaihtoehto taas on jo pystyssä oleva keväällä valmistunut talo ja kolmosena  sitten se uuden talon rakennuttaminen. 

Ykkönen tuntuu kuitenkin omimmalta, sillä siellä päästäisiin vaikuttamaan vielä paitsi seinien paikkoihin, myös materiaaleihin sekä kalusteisiin. Tuosta ykkösvaihtoehdosta löytyy ne kaikki vaatimukset, mitä tulevalle talolle on asetettu. Ainoa mietityttävä asia siinä oli keittiö, johon rakastuin tänään juuri uudelleen, kun suunniteltiin se Kvikin edustajan kanssa uusiksi. Siitä tuli MUN KEITTIÖ. Nyt vaan jännäillään nappaako joku tuon talon meidän nenän edestä!

Kakkosvaihtoehto taas olisi jo pystyssä, mikä tarkoittaisi muuttoa sinne jo talven aikana! Taloon vaan pitäisi tehdä aika monta muutosta, jotta se olisi ihan meidän näköinen. Moni pinta vaatisi uutta maalia, tapettia ja kaakelia. Tuntuu vähän hölmöltä vaan muuttaa juuri valmistunutta. Mutta kun se ei tunnu omalta. Vaikka siinä on ihana korkea katto ja lämmitysmuotona maalämpö!Se kolmosvaihtoehto sitten, joka nyt tuntuu kaukaisimmalta, on se rakennuttaminen. Siihen liittyvät valinnat tuntuvat kaikkein työläimmiltä ja prosessi pisimmältä. Mä en ole ihan varma onko meistä vuoden mittaiseen rakennusprojektiin. Ja olen ehkä vähän kiintynyt jo tuohon vaihtoehto ykköseen ja sen sijaintiin. 

Jänään äärellä ollaan siis. Mä jo toivoisin että eleltäisiin reilusti helmikuuta, jotta päätökset olisi jo tehty ja voitaisiin keskittyä täysillä tulevaan. Tällainen keskeneräisyys ja vaihtoehdot on tosi uuvuttavaa! Vaikka onhan tämä suunnittelu välillä ihanaakin.
Kiinnostaako teitä muuten edes talojutut ja asuntosuunnitelmat? Välillä itsestä tuntuu, että toistan näissä postauksissa vaan itseäni, eikä teksti oikein tunnu etenevän! Tosin, tuo taitaa kuvata tätä meidän tämän hetkistä tilannetta aika paljon! :D


11 kommenttia:

 1. Oi kuulostaapa hyvältä tuo eka !! :) ihan mahtava tilanne olis tuollainen! :) ja kyllä todellakin kiinnostaa kun meillekin alkaa olemaan niin ajankohtaista tämä rakennuttaminen <3

  VastaaPoista
 2. Ihanaa lisää talojuttuja!! Itselläkin oma talo haaveissa, mutta tällä hetkellä vain tosi kaukana monen vuoden päästä haaveissa :D. Kiva seurata jonkun muun edistymistä!

  Juurikin tuo kaikkiin materiaaleihin itse vaikuttaminen on mulle just se juttu. Seuraan siis innolla tätä teidän projektia!

  VastaaPoista
 3. Todellakin kiinnostaa! :) Elätte kyllä jänniä aikoja. Meillähän on koko ajan haku päällä taloista, mutta meidän lainalupaus ja talojen hinnat meidän asuinalueella ei oikein kohtaa... mutta kaikki aikanaan, ehkä sitten kymmenen vuoden päästä saadaan isompi laina :)

  VastaaPoista
 4. Olen lukenut jo sun blogia pitkään ja täällä samat talohaaveet, joten kyllä kiinnostaa 😊

  VastaaPoista
 5. Me katsottiin ensin lähes vuosi omakotitaloja mutta yksikään ei vaan ollut "se oikea". Ajateltiin aina ettei meistä ikinä ole rakentamaan sillä meillä ei ole tukiverkkoa ollenkaan täällä Lahdessa. Sitten yksi päivä kuin sattumalta löytyi tontti joka vei sydämeni täysin - haettiin ja saatiin se. Kilpailutettiin 9 eri talotoimittajaa ja paras valikoitui meille. Voin antaa vinkkejä jos joskus päädytte rakennuttamaan! Ja nyt tammikuussa talo on valmis! Samaan aikaan kun toisen lapsemme laskettu aika on... :) Ja koko rakennusaika on kestänyt noin puolivuotta, toki oman asunnon myyminen kesti meillä ensin puoli vuotta mutta teillä ei sitä olisi edessä.. Samalla olemme käyneet töissä joten onhan rakennussiivous ja kaikki järjestely vienyt voimat välillä mutta on tämä silti suositeltavaa!! Ja suosittelen Ahtiala/Myllypohjaa asuinalueena ensisijaisena ;)!

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti kiinnostaa talo-jutut! Ne on yksiä lemppareista :)

  VastaaPoista
 7. Kiinostaa! Ehdottomasti, nää on tosi kivoja postauksia. :)

  VastaaPoista
 8. Mullakin talokuume, joten kyllä kiinnostaa! Vaikka meidän kohdalla ei oma koti ole vielä ihan ajankohtainen, mutta kiva silti haaveilla ja löytää inspiraatiota :)

  VastaaPoista
 9. Ajankohtainen aihe täälläki. Joensuusta etsitään kotia tai mitä nyt keksitään lopulta. Mielelläni luen siis talojuttuja :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!