perjantai 14. elokuuta 2015

T O R T I L L A N I G H T !

 Tortillat on meillä heti pitsan jälkeen yleisin viikonloppuruoka. Tortilloista on meillä kolme eri variaatiota, mutta kaikkia syödään broilerin kanssa. Jauhelihatortilloja meillä on nähty ehkä yksi tai kaksi kertaa.. Jauheliha ei vaan mun mielestä toimi tortilloissa!

Broilerin lisäksi väliin heitetään valmissalsaa, salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa ja ananasta. Kastikkeena meillä toimii useimmiten american-dippi. Mä laitan lisäksi aurajuustoa, mutta Henkka ei voi sietää sitä.

Rasmus kelpuutti täytteiksi vain ananaksen ja broilerin :D Kasperille kelpasikin kaikki, salsaa myöten.


Jos oikeen hifistellään, tehdään guacamole ja salsa itse, tosin sitä ei oo aikoihin meillä nähty! Letut ostetaan kaupasta, vaikka joka kerta Henkka pohtiikin josko tekisi ne itse. 


Tortillat on koko perheen herkku, pojat taisi olla vielä alle yhden kun he ekan kerran söivät niitä. Nyt varsinkin KAsperilla sujuu jo aika oikeaoppisesti. Rasmus ei halua lettua taiteltavan, vaan syö sisällön lusikalla ja haukkaa ehkä lettua lopuksi. Ehkä. Useimmiten jättää syömättä.
Täältä löytyy resepti meidän toiseen tortillavariaatioon!

Tykätäänkö teillä tortilloista? Millaisia täytteitä laitatte sisään?

17 kommenttia:

  1. Me syödään kans viikonloppuisin joko tortillaa tai itetehtyä pizzaa. :D Hih.

    VastaaPoista
  2. Oi nam! Juuri päivällä syötiin miehen kanssa tortilloja, jauhelihalla tosin kun mun mielestä se on parempaa. Miehellä on enemmän täytteitä kun mulla mutta salaatti, juustoraaste, kurkku, feta, joskus tomaatti, salsa ja kermaviili on usein ne mitä minä väliin laitan.
    Tuo meidän 2v2kk on sen verran valikoiva tapaus että hän syö erikseen jotain muuta ja ottaa lisäksi meiltä haukkuja kun omaa on turha tehdä, se jäisi kuitenkin syömättä. Kunhan vähän kasvaa niin täytyy alkaa kokeilla tehdä omaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, teidän täytteet kuulostaa kans tosi hyviltä! Meilläkin R on tosi huono syömään tortilloja :D Ehkä vielä joskus...

      Poista
  3. Tortillat on hyviä! :) mut ei, älkää tehkö itsellenne sitä että teette letut itse! :D :D ei vaan, niistä tulee sairaan hyviä mut voi tsiisus mikä työ! Mä olen kerran tehnyt ja menetin kyllä hermoni totaalisesti... Vannoin että jatkossa maksan ihan mielelläni sen euron kaupantädille ;) Mutta ehkä harjoitus tekisi mestarin? Koska olihan ne nyt ihan eri maata valmisversioiden kanssa...

    Ja jauheliha on ainoa oikea tortillatäyte! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Ehkä lykytään tuota projektia vielä hetki ja ostetaan jatkossakin letut kaupasta! :D
      Hahah, ei oooooooo :D

      Poista
  4. Meillä kans tehdään monesti viikonloppuisin tortilloja. Hugo oli myös alle 1 kun söi niitä eka kerran ja aina on tykännyt kovasti. Hän syö tortillansa siten kuin te olitte joskus pojille laittaneet ne lautaselle. Otin siitä mallia ;) meillä syödään aikalailla noilla samoilla täytteillä, Mut mukana on myös ranskankerma. Itse laitan toisinaan vielä joko fetaa tai cheddar koskenlaskijaa :-) Eilen herkuteltiin viimeksi tortilloja. Ensi viikonloppuna voisikin tehdä sitten itse pitsaa pitkästä aikaa. Siihen onkin pakko tehdä itse myös tomaattikastike :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Se olikin kätevä tapa antaa lettu pojille! Meillä on nyt kova matkimisvaihe menossa, joten K:n on saatava oma lettunsa ihan juuri samanlaisena kuin meillä :D

      Nam <3 Itsetehty tomaattikastike! Pitäisi kyllä itsekin tehdä! Me monesti laitetaan vaan ketsuppia...

      Poista
  5. Meillä aina välillä tehdään kans tortilloja ja onhan ne hyviä :P Me tosin tykätään myös jauhelihan kanssa! Muutoin aika samoilla täytteillä kuin teilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne!
      Mä en kauheasti muutenkaan tykkää jauhelihasta, et ehkä siksi harvemmin tehdään siitä! :)

      Poista
  6. mies+esikoinen tykkää jauhelihasta, loput porukasta kanasta =) eli molempia, ja V syö maissitortillat kun on glut. V syö myös täytteet, ja ehkä vähän letusta tai sitten ei. yleensä kun kuulee että tehdää tortilloja, niin tilaa vaan täytteet lautaselle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana! :D Tortilla on ehkä vähän haastava syötävä pienelle :D

      Poista
  7. Komppaan Elinaa, jauheliha is the one and only! ;D

    Me ei olla pitkään aikaan syöty tortilloja, taidankin laittaa ens viikon ruokalistalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höps! ;)
      Meillä oli jossain vaiheessa ihan liian usein, tuli sitte korvistakin ulos. Nyt taas maistuu kun oli pitempi tauko keväällä! :)

      Poista
  8. Kiitos ruokavinkistä, Nelli! Ei oo pitkään aikaan tehty tortilloja.. Meidän lemppari taitaa olla jauheliha, mutta kyllä kanatortillatkin on hyviä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! Tortillat on kiva ruoka kun sitä voi varioida niin helposti! :)

      Poista
  9. Falafel pullat on myös hyvä tortillatäyte! Ja siihen joku hyvä jugurttikastike! ehkä mun suosikki nykyään :) ja guacamole tehdään meillä aina itse, on vaan niin paljon parempaa kuin kaupan! Huomiselle just ostettu tortillatarvikkeet ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!