perjantai 28. elokuuta 2015

5 kuvaa meidän päivästä

Blogini suosituimpia postauksia ovat selvästi tällaiset arjen kuvaukset ja meidän päivä kertomukset. En osaa itse sanoa mikä niissä viehättää, mutta kerta toisensa jälkeen niitä vaan toivotaan! En tiedä onko se vaan se vertaistuki ja uteliaisuus. Tai ainakin mua itseäni kiinnostaa aina kurkistaa myös toisten arkeen. Tiedän millaisia meidän päivät on, mutta entäs muilla. 

Ainoa huonopuoli noissa Meidän päivä -jutuissa on se, että niissä on niin kova työ. Koko päivän pitää muistaa kirjoittaa ylös tapahtumat ja napsia kuvia. Varsinkin jos postauksessa noudattaa kunnon minuuttiaikataulua, ja postaa ihan kaikesta. Silleen se ainakin mun mielestä on hauskinta, vaikka välillä ne vessareissujen raportoinnit vähän hassuilta tuntuukin :D

Nyt kuitenkin meidän päivää vähän pienimuotoisemmin, viidellä kuvalla.

 Aamu alkaa tosi takkuisena. Pojat ovat jo pitkään nukkuneet hyvin, ilman heräilyjä tai kukkumisia, joten edellisen yön kolmeen kertaan heräilyt tuntuu toooosi pahalta! Silmät ei meinaa aueta ja katsotaankin kolme jaksoa Ryhmä Hauta telkkarista, ennen kuin elämä alkaa taas voittaa. Onneksi on kahvi ja ihanan suuret Taika-mukit.

Henkka pitää etäpäivän kotona ja linnoittutuu työhuoneeseen kun me poikien kanssa syödään aamupalaa, tehdään aamupesuja ja siivotaan keittiötä. Mulla on hermo tiukalla "huonosti" nukutun yön jäljiltä, eikä pojat auta asiaa kitinällä ja kiukuttelulla. Taitaa väsyttää heitäkin.

Levitetään olkkarin lattialla puupalikat kaappien kätköistä ja pojat intoutuvat rakentelemaan niillä. Mulla on siis about kymmenen minuuttia ihan vaan omaa aikaa! Meikkaan pikaisesti ja laitan hiukset kiinni. Suttunuttura on kyllä näiden aamujen ehdoton pelastus!

Lähdetään kaupungille asioille. Käydään postissa, poiketaan Polarn o pyretillä, ostetaan satsi pikkuboksereita Lindexiltä ja haetaan mulle vielä reissuun alebiksut. Poikien viihtyessä rattaissa kurkistan vielä Lindexin ja Kappahlin lastenvaatetarjonnan, muttei kuitenkaan osteta mitään. Pojat alkavat kyllästyä ja annan heidän kävellä kauppakeskuksen käytävällä. Tie vie poliisiauton luo. Tottakai.
 Hetken leikkien jälkeen suunnataan alakerran Sinuheen kahville ja mehulle. Pojat syövät puoliksi voisilmäpullan. Jatketaan vielä Suomalaiseen kirjakauppaan kalenteriostoksille, mutta koska mielesistä ei löydy, jätän sen vielä hankkimatta. Kauppahallin Cafe Annikasta vielä salaatit lounaaksia mulle ja Henkalle ja kaatosateessa äkkiä kotiin!

Kotona lämmitän pojille edellisen päivän broileririsottoa lounaaksi. Sitten pojat vaan pikaisten pesujen jälkeen vaunuihin päiväunille.

Mä siivoan vielä kotona olevan kaaoksen ennen kuin istun salaattini kanssa sohvalle katsomaan boksilta leffaa. Henkka liittyy pian seuraan.


Pojilla uni maistuu reilusti yli välipalaajan ja mä saan tehtyä monta rästihommaa, kiitos lähes kolmituntisten päiväunien. On tainnut pojilla olla ikävä parvekkeella nukkumista!

Juodaan Henkan kanssa iltapäiväkahvit ja mä teen meille jälkkäriksi tän hetken paheeni, mikromukikakun. Oi nam kun ne on hyviä! Ja helppoja!

Poikien herätessä avataan telkkari ja katsotaan jakso Kaapoa. Pojat syövät samalla talkmuruja kupeistaan. Rasmuksen suostuessa jäämään lattialle istumaan ilman minua, siirryn keittiöön ruuan laittoon. Meillä on ruokana lohipastaa, joka onneksi valmistuu äkkiä! 

Pojat jatkavat leikkejä puupalikoiden kanssa, joten mä sammutan paitsioon jääneen Kaapon. Henkkakin lopettaa työt ja leikkii poikien kanssa lattialla. Syödään kaikki ja lähdetään sitten ulos lenkille. Aamupäivän sade on loppunut, ja ulkona on aika kiva ilma!


Potkutellaan satamaan ja käydään samalla pienesti kaupassa. Kotiin tullessa pojat pyörähtävät syvän vesilätäkön kautta, joten kumpikin on vyötäröä myöten märkä.. Kotiin tultua pojat suoraan suihkuun. Mä laitan iltapalaa Henkan pestessä ja rasvatessa poikia. Pojille tarjoillaan tällä kertaa jogurttia, talkmuruja, muksusosetta ja paahtoleipää.

Iltavillien jälkeen kumpikin hammaspesujen kautta sänkyyn nukkumaan. Henkka lukee iltasatua ja mä teen sämpylätaikinan. Alettiin kumpikin himoita kotitekoisia sämpylöitä, kun rappukäytävään tullessa siellä tuoksui tuoreet sämpylät. Henkka lukee kaksi satua, sillä pojilla tuntuu olevan vauhtia. Mä ehdin vielä avata koneenkin ja viimeistellä postauksen, ennen kuin Henkka sulkee poikien oven.

Huoneesta kuuluu vielä pitkään höpötystä ja moonta kertaa saadaan kehottaa poikien painamaan pään tyynyyn, ennen kuin kumpikin on unessa. Sämpylät valmistuvat sopivasti ja Henkka täyttää ne mun käydessä vielä suihkussa.

Loppuilta kuluu sohvalla Harry Potterin ja Puoliverisen prinssin parissa! Nukkumaan ehditään vasta vähän ennen yhtätoista.

Mitä tykkäätte tällaisista pienimmistä meidän päivä jutuista? Vai onko ne kunnolliset vaan parempia?
 
Hei, ja ihanaa viikonloppua! Muistakaa Lahtelaiset, että huomenna torilla on Poliisin päivä, johon ainakin meidän fanit suuntaavat heti aamusta! ;)

28 kommenttia:

  1. Ihana postaus. Nää on kivoja lukee just ton aikatauluttamisen takia, että miten kerkee kaikki :)

    VastaaPoista
  2. Meilläkin katsotaan usein telkkarista Ryhmä Hauta ja kerran yksi lapseton kaveri kysyi ihmetellen, et ai mikä hauta? Aika synkkä lastenohjelma :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiheh, en olekaan tajunnut tuota noin :D Ryhmä Hau on pop!

      Poista
  3. Mie tykkään enemmän näistä ei mituutilleen kirjoitetuista :) jotenkin näissä teksti on rusampaa ja mukavempaa lukea. Näitä lisää, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta! Kiva kuulla, näitä tulee sitten varmasti useammin! :)

      Poista
  4. Hei! Olen täysin erilaisessa elämäntilanteessa kuin sinä, mutta pidän blogistasi paljon. Kirjoitat tavallisista ja vaihtelevista aiheista hyvällä tyylillä, ilman että haluaisit näyttää vain ne elämän ruusuiset puolet. Mun mielestä sekä ne tarkemmin kirjoitetut, että tällaiset vähemmän vaivaa vaativat postaukset ovat molemmat kivaa luettavaa. Hääpostauksia olen lukenut liikkuttuneena, kirjoitat niin kivasti. Kivaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Maisa! Ompa kiva kuulla, että tekstini uppoavat vaikka elämäntilanne ei olekaan sama! :)
      Kiitos mukavasta kommentista ja ihanaa syksyä sinnekin! <3

      Poista
  5. Arkipostaukset on kivoja! Pitäsikin itse tehdä myös pitkästä aikaa, ei vaan koskaan muista kuljettaa kameraa aamuhetkistä alkaen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee! Teidän arkea on niin kiva seurata, kun on kans kaksi niin samanikäistä poikaa! :) Mutta toi on kyllä totta, että kamera unohtuu.. Onneksi on puhelin, se pysyy matkassa helpommin! :D

      Poista
  6. Mistäs noi poikien leggingsit on hommattu? Mistä oot löytänyt kivoja leggingsejä pojille? Ei tahdo löytyä mistään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi on Lindexistä! Sieltä löytyy mun mielestä kivimman kuosiset ja malliset legginsit! :)

      Poista
  7. Mitä nuo talkmurot on? Ja kivoja nämä päivitykset !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talk-murut on sellasia talkkunajauhoista valmistettuja muroja, joissa on kuituja muttei juurikaan sokeria! Meidän lasten herkkua! :D

      Poista
    2. Minkä merkkisiä ne on? En tuommoisista ole kuullutkaan, osaisin sitten etsiä kaupasta niitä.

      Poista
    3. Ne on taivalkosken myllyn! Sellanen aniliininpunainen alaosa ja ruskea yläosa! :) ainakin isommista marketeista pitäisi löytyä! :)

      Poista
  8. Minua kiinnostaisi mikromukikakun ohje?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Tulee vielä tällä viikolla! Pysyhän kuulolla! :)

      Poista
  9. Kiva postaus! Ihanaa kun et ole lähtenyt kaupallisen blogin linjalle kun niin moni nykyään on. Niitä mainoslinkkipostauksia ei vaan jaksa lukea. Tää blogi on hyvänmielen tavallista arkea, kiitos! T.lukija jo yli 2 vuotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Totta, tuskin tulen ikinä lähtemäänkään, tällanen arki on enemmän mun juttu :) Toki niitä yhteistyöjuttujakin on silloin tällöin.

      Ja hei huippua että olet ollut mukana jo noin pitkään! <3

      Poista
  10. Yhdyn edellisiin, tää blogi on niin ihanan tavallista elämää käsittelevä blogi :)

    VastaaPoista
  11. Näitä lisää :) Kesällä löysin tämän blogin ja tykkään tavattavissa kirjoittaa. Kiva kurkata näin toisen arkeen kun tuntuu, että ainakin aika riitä mihinkään ja toisinaan ehtii paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Kiitos! :) Toisten arki on kyllä mielenkiintoista! :)

      Poista
  12. Näitä lisää :) Näistä saa hyviä vinkkejä vaatetukseen. Mukava kurkistaa toisen arkeen ja huomata tekevänsä samalla tavalla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!